Geen Stijl

-- Berichten van gisteren of eerder.
Nog een maand tot 23 mei Social Herenpils, Hollandsche aardappelschijfjes en walnootjes uit de Périgord paraat. Want Thierry Baudet is vanavond te gast bij people's champ Robert Jensen op RTL5, in de laatste uitzending van het seizoen van de razendpopulaire (maar door kijkcijferkastjes genegeerde) talkshow van Redpilled Robert (Voorburg - hij wel - 1973). Volgens de geruchten is tv-loze Thierry helemaal "on fire" en maakt de Admiraal van de Renaissancevloot een VUIST voor de duizenden collega zeevarenden die door windmolen worshippers over de kling worden gejaagd. Show is vorige week al opgenomen, dus het zal wel niet over die muitende aboreale bootsman gaan. Maar wat geeft het. Een talkshow is pas feest, als Den Thierry is geweest! Kijk dan.
dinsdag, 23, april, 2019
Source: GeenStijl
De Oer-Internetter van weleer wordt de Gevallen Held van morgen Oostenrijk wil het vervolgen van internetters makkelijker maken. Daarom moeten "grote online platforms" (lees alle media, sociale media en Google-achtigen) verplicht een kopietje Ausweis gaan vragen aan hun gebruikers. Anon reageren mag nog wel, maar de admin moet wel weten wie je bent. Zodat het OM alleen maar de sitebeheerder hoeft te bellen voor je NAW als een Meldpunt Internet Discriminatie een vage aangifte tegen je heeft doorgebeld omdat ze de ironische context van een lollige comment weer eens ten onrechte als FASCISME!!1! hebben geduid. Bedrijven die niet meewerken aan de nieuwe censuurplannen en hun gebruikers anoniem toe blijven laten, riskeren boetes vanaf een half miljoen euro. Voor wie de ernst van deze ontwikkeling nog niet helemaal doordringt, heeft Tweakers een sleutelzinnetje aan het bericht toegevoegd: "China heeft vergelijkbare stappen genomen om online identiteiten te kunnen achterhalen." Daar willen we aan toevoegen dat China een, u weet wel, communistische dictatuur is. We willen geen paniek zaaien verder, maar Oostenrijk = EU en het zal niet de eerste keer zijn dat een ideetje uit Oostenrijk het hele continent in zijn greep kreeg. Hoe ziek, sneu, dom en agressief sommige veel anons ook zijn: het opheffen van online anonimiteit leidt onherroepelijk tot (zelf-) censuur, inperking van vrijheid en meer staatscontrole op het "vrije" debat. Dat internet, dat gaat nog eens heel bekrompen worden. Nu het toch over anoniem online tuig gaat. Dat door ons beloofde Generaal Pardon voor Guurders zit nog steeds in de pijplijn. We hebben alleen de user database technisch nog niet gescheiden van Dumpert, DK & AB (u logt nog centraal in via reaguurder.nl), en onze exen zijn er niet zo happig op om het commentschuim terug op hun stranden te zien aanspoelen. Nog ff geduld dus.
dinsdag, 23, april, 2019
Source: GeenStijl
Denkt u ook wel eens. Waar komen die reisseries op de NPO allemaal vandaan? Allah in Europa De bergen achter Sotsji Grensland Het België van... Het Duitsland van mijn moeder Het Groot-Brittannië van... In Europa In Turkije Langs de grenzen van Turkije Licht op het Noorden Made in Europe Maja Polska! Op zoek naar Frankrijk Reizen Waes Van Moskou tot Magadan Van Moskou tot Moermansk Rond de Noordzee Cuba na Castro Extreem Leven Langs de oevers van de Yangtze Onze man in Teheran Tokidoki Van Bihan tot Bangalore Van Dis in Indonesië Americanos Amor met een snor (haha wat?, red.)Brieven uit Nicaragua Droomland Amerika Over de rug van de Andes Salaheddine in Amerika United Stuff of America De trek De vrijheid van Tahrir Dwars door Afrika Sahara Van Dis in Afrika Arm en Rijk Beagle, in het kielzog van Darwin De weg naar het avondland De westerlingen De wilde ruimte Ersin in wonderland Klimaatjagers Metropolis O'Hanlons helden Robo Sapiens Sunny Side of sex Sunny Side of spirit en dat is dan alleen nog maar de VPRO. Dan hebben we Filemon bij de Tsjoekie Tsjoekie mannetjes, BNN Betaalt Je Vakantie en/of die ene die altijd moet huilen als ze denkt aan alle klimaatschade van haar vluchten naar het einde van de wereld nog niet gehad. Maar nu weten we eindelijk hoe het komt. Het komt dus door één iemand, die heel graag wil dat BN'ers op tv naar andere landen gaan. En die ene iemand is toevallig zendercoördinator van NPO2. En bedankt hè.
dinsdag, 23, april, 2019
Source: GeenStijl
890 miljoen! Daar kun je 37.083 jaarlijkse reiskostenvergoedingen voor Dion Graus voor kopen. De uitslag van de oneerlijkste loterij van het jaar is weer binnen en de winnaar is dezelfde als altijd: de eigenaar van 'vrijgestelde aandelen' Shell. Die hoeft namelijk geen dividendbelasting te betalen terwijl de dividendbelasting tot in de vezels van Nederland helemaal niet is afgeschaft. Volgens Somosommetjes waarover Trouw bericht (dividendspiegel) scheelt dat de Nederlandse schatkist dit jaar maar liefst 890 miljoen euro. Komt door een geheime afspraak (nou ja, ook weer niet zo geheim dus, staat gewoon in Trouw dit) met de Belastingdienst. Maar er is ook slecht nieuws: "Vorig jaar werd duidelijk dat de afspraak tussen de fiscus en Shell waarschijnlijk geen einddatum kent." Nu we het toch over de dividendbelasting hebben. Weet u van wie dat plan om die belasting af te schaffen kwam? Van Mark Rutte zelf! Dat zeggen wij niet maar dat zegt RTL dinges Pieter Klein en die heeft het weer van """bronnen""". Oliebronnen zeker. Hoe dan ook: "Het liep hoog op. Geëmotioneerd en vol overtuiging zei hij volgens mijn bronnen: "Ik zal geen minister-president worden van het kabinet dat twee multinationals naar het buitenland laat vertrekken." Enfin, de rest is geschiedenis." Inderdaad.
dinsdag, 23, april, 2019
Source: GeenStijl
Zegt u het maar Wij hebben nou al drie keer naar deze acht minuten durende tirade van Dion Graus geluisterd maar we kunnen er nog steeds geen touw aan vastknopen. Volgens de PVV'er is het allemaal de schuld van EenVandaag dat hij 24.000 euro per jaar krijgt en niet kan uitleggen waar hij dat eigenlijk voor nodig heeft. En iets met zijn echtscheiding en zijn losse handjes die alleen maar liefde geven en de NCTV en dat hij niet in de GBA staat (wat er niets mee te maken heeft) en dat hij geen vragen van EenVandaag beantwoordt (nooit een sterk teken) en dat zijn hond de papieren heeft opgegeten ex de papieren heeft meegenomen. Maar iedereen moet natuurlijk zelf studie doen.
dinsdag, 23, april, 2019
Source: GeenStijl
Groetjes van de Allah Worshippers These people did something. Theedoekzoekplaatje (goed kijken, het zijn er 8!) plus verklaring van de paasbommenleggers. De Islamitische Staat (bestaat niet, onlangs weggevaagd - red.) heeft de aanslagen op Easter Worshippers, Sun Worshippers en Business Trip Believers in Sri Lanka opgeëist. (Vanuit Sri Lanka vertrokken er zeker een stuk of vijftig richting die sadistenstaat.) Bij het vakantiekiekje zit weer eens een heel epistel in het Allahrabisch dat TL;DR ongetwijfeld neerkomt om 'Onze profeet is beterder alsdan jullie afgoden en hun paashazen', plus iets met dat Sri Lanka een vergelding was voor Christchurch. Wat weer een vergelding was voor eerdere islamitische aanslagen, dus we vechten lekker vicieus verder richting het afvoerputje van de religieuze achterlijkheid. Ria Katz van SITE Intel Group heeft ook nog wat namen van de boys (meer foto's na de breek). Het kan aan ons liggen, maar die namen klinken niet erg boeddhistisch. Met het risico om de Balie niet meer in te mogen: waren deze salafisten maar bijtijds gedeporteerd... Update: Koppenmaker Teletekst krijgt de schuld van domme kop op Teletekst. Aanslagpleger Shangri La hotel in beeld Op beelden van de Srilankaanse NPO, die kennelijk niet het redactiestatuut van Nieuwsuur gebruiken. Eerder zagen we een van zijn bidmatmakkers al een kerk binnen gaan.
dinsdag, 23, april, 2019
Source: GeenStijl
Staat "helemaal los" van het Thierry-kritische NRC-interview, aldus Henk Otten drie dagen na het NRC-interview. Spannend weer! Henk de Tank wil zich full-time op zijn gezin senatorschap richten: "Daar krijg ik het steeds drukker mee. Daarnaast doe ik ook nog veel campagnewerk en de fondsenwerving. Dat hou ik niet eindeloos vol. Vandaar dat we intern de boel zijn gaan bekijken," vertelt hij het FD. Zijn besluit zou al vast hebben gestaan vóór het NRC-interview dat Thierry "verraste" maar echt niks met het verlies van zijn penningmeesterschap te maken heeft, en verwijst daarbij naar dit persbericht van 15 april dat de verdere professionalisering van de partij aankondigt. Saillant wel, dat hij deze wisseling van de wacht niet meldde in zijn gesprek met het NRC. Maar goed, Rob Rooken neemt het voorlopige even over. Nou, reken de gemoederen komende dagen maar weer bezig gehouden door deze elektrische stoelendans in de partijtop van Baudet I. Wat denkt u? LPF-TOESTANDEN IN DE KIEM GESMOORD of gewoon niks aan de hand?
dinsdag, 23, april, 2019
Source: GeenStijl
Weet je welk landje tussen 1940 en 1945 ook bezet was??? Het is weer raak hoor, in Dramsterdam. Kolonisatoren die met het oog op Koningsdag doen aan landjepik. Alsof je zomaar naar een stuk grond kan gaan, een vlag kan planten en wilden van je terrein af kan bonjouren, het is verdomme geen 1492 (met dat verschil dat deze kolonisatoren het land niet leeg komen roven, maar juist allerhande troep en afgedankte zooi komen brengen, want Johan pleurt de roestige theelepels van zijn oma op een kleed, Bram verkoopt lp's van James Last en Robert Long en Samantha doet haar kappersscharencollectie in de verkoop). Zonder gekheid, met stoepkrijt een stuk openbare ruimte claimen is supertriest en als daar zaterdag dan iemand anders staat je pappie erbij halen om het met de vuisten op te lossen is geen zuivere diplomatie. Gewoon oprotten met je stoepkrijt, je bent geen twee. Moet je maar eerder opstaan. Gemeente Amsterdam faciliteert kolonisatie Social Video Elders Social
dinsdag, 23, april, 2019
Source: GeenStijl
+ FOTO'S - overal vlaggen halfstok Doekjes, voor het bloeden. En dat dan twitteren. De vlag van Sri Lanka zat NIET in de gemeentelijke beamer voor een eerbiedwaardige lichtshow, dus dan maar ff zo. Het municipale dundoekie halfmast, en klaar is kees. Vanmiddag in de Tweede Kamer nog even een minuutje stilte plus toespraken van de MinPres en Mevrouw de Voorzitter (vanmiddag om 14:00 uur op NPO Politiek) en dan kunnen we weer door, want we moeten verder. Links-oecumenische VredesManifestaties op de Dam met verbindende toespraken van diverse pipo's met diverse imaginaire vriendjes zijn voorbehouden aan aanslagen op Black Box in the Desert Worshippers. Instant Update1: Hee, toch een Wake. Vanavond 19:30 uur, Dam. Instant Update2: Beamer gevonden in kelder Stopera. Social Social Social Jeuj. Een filmpje Social Die vlag hebben ze gewoon in 010 Social Eerlijk is eerlijk. Utrecht 2 dagen terug Social Amersfoort, gisteren Social
dinsdag, 23, april, 2019
Source: GeenStijl
Mila van de B., de zangeres achter de internetsensatie Als Je Thierry Dood Wilt Schieten Zeg Dan Paf, moet van de rechter 100 uur taakstraffen Social Maar wat moet ze gaan doen? A) FvD-flyers prikken op station Almere Muziekwijk B) Zangles geven aan mannenkoor 'de Toonduiveltjes' in Ubbergen C) 100 uur Als Je Thierry Zijn Veiligheid Respecteert Zeg Je Okee scanderen D) Meelopen in demonstratie met Rutger Groot Wassink (oh nee wacht) E) Debat organiseren met sprekers van divers pluimage in De Balie F) Anders, namelijk... UPDATE: Hele uitspraak HIERRR
dinsdag, 23, april, 2019
Source: GeenStijl
Joechei het gaat zand sneeuwen! Schroef de crossbanden maar op de Volvo: het wegennetwerk van Nederland verandert in een soort Eurocircuit van Valkenswaard. Is die vieze stank van de paasvuren net weg, wordt de poepschone lucht boven onze klimaatbewuste biodynamische eco-steden bedekt met een ranzige laag zand. De lucht hangt namelijk vol met stof en zooi en omdat het woensdag gaat regenen komt alles naar benee. "Het stof is afkomstig vanuit Marokko, Algerije en Tunesië en via Spanje, Italië, Frankrijk en België naar ons land gestroomd." Alsof er niet genoeg overlast vanuit Marokko via Spanje, Italië, Frankrijk en België naar ons land was gestroomd. GRAPJEEEE! Social Social Frankrijk reeds de sjaak Social Italië ook al de sjaak Social
dinsdag, 23, april, 2019
Source: GeenStijl
Ha-ha nee niet die ene Thierry natuurlijk. Die ene Thierry verlaagt zich echt niet tot het niveau van zijn electoraat, want dat zijn de mensen die denken dat Haydn een soort Oostenrijkse Pim was die om het leven is gekomen bij een auto-ongeluk. Die Thierry douwt die frikandellen vretende kampeerwagenzangers alsook malle praalwagenbouwers het liefst terug over de grens naar hun eigenste Limburg. Doe daar maar lekker vreemdgaan en comadrinken met je hoempapamuziek. Volkscultuur is immers alleen leuk als het in je eigen straatje past. Maar nee, het gaat om die andere Thierry, Thierry Aartsen, de lowbrow hofnar van de VOLKSPARTIJ van de elite & bitterballen. Thierry is bekend van zijn edgy tweets over Treinleven en van zijn pleidooi voor volkscultuur. Dat eerste was vooral heel erg dom en dat tweede heel erg grappig, want vvd enzo. Volkspartij. Het gehele volk in de bek tuffen volkspartij, ja. Iedereen van die vvd staat wel gewoon bij die opera en in het theater bitterballen te schuiven en dan komt er één pipo voor de bühne roepen dat het kunstmatige onderscheid tussen hoge en lage cultuur best wel verrot is. Enfin, Thierry wil nu dus die volkscultuurcrack omvolken naar het lage btw-tarief. Dat die mensen van de bloemencorso's en de carnavalsverenigingen nu ineens denken: ooooo ja, de vvd, dát is onze partij. Dat denken ze natuurlijk niet, want die Thierry is ook maar een gare opportunist. Wel benieuwd naar de precieze definitie van volkscultuur trouwens, want een traditionele volksuiting in heel Nederland is bij 15 graden plus en masse op het terras bier gaan zuipen - en dat is inderdaad veel te duur.
dinsdag, 23, april, 2019
Source: GeenStijl
Jongens, lente. Liefde en hooikoorts in de lucht, babydieren in de weide, en fucking planten in je tuin gek! Laat dat dampende rondje Intratuin maar lekker aan anderen over, u bestelt ze gewoon bij Dealert. Want ze hebben alles dat de terravormende moderne man zich kan wensen. Camelia-struiken met prachtige bloemen, Rhododendrons, Magnolias, Vlinderstruiken en nog een hele boot vol invasieve Mediterranen. Allemaal inclusief handleiding zodat ze ook nog eens een keer niet dood gaan, en dat voor een prijs waar de botanische faculteit te Spijkenisse zich nog steeds het hoofd op breekt. Kijken = kopen = genieten!
dinsdag, 23, april, 2019
Source: GeenStijl
Kreeg hij begin dit jaar eindelijk z'n langverwachte aangifte vrouwenmishandeling om de oren, mag hij zich nu weer weren tegen reiskostenfraude. En het zal u verbazen maar volgens Dion ligt het niet aan Dion. Zit als volgt: Graus geeft al vanaf 2007 op dat hij bij z'n moeder in Limburg te Heerlen woont, zo'n 235 kilometer verwijderd van Den Haag. Kamerleden die verder dan 150 kilometer van Den Haag wonen krijgen een maximale reiskostenvergoeding van 24.000 euro per jaar. Die klapt Dion dus al jaren dankbaar achterover, maar nu blijkt uit diepgravende onderzoeksjournalistiek door een gecombineerde task force van EenVandaag en de Volkskrant dat hij eigenlijk bijna nooit in Heerlen is, maar gewoon in Voorburg woont, op 11 kilometer afstand van de Tweede Kamer. "Graus huurt namelijk sinds 2007 een appartement in Leidschendam-Voorburg, op zo'n 11 kilometer afstand van de Tweede Kamer. Een bewoner van het appartementencomplex bevestigt dat de PVV'er in haar flat woont en dat hij daar vaak vertoeft. In Heerlen vertellen buurtbewoners veelal hetzelfde verhaal. Volgens een van de buurtbewoners is Graus er ongeveer 'één keer in de maand of twee maanden'. Een andere buurman vertelt dat hij Graus 'nooit ziet' op zijn officiële adres." "Dion Graus?", zegt hij verrast. "Zijn moeder woont hier wel, daar bij die rode auto." Graus zelf ziet hij echter nooit. Een derde buurvrouw zegt spontaan dat Graus niet in Heerlen, maar in Voorburg woont." Is er dan helemaal niemand die zijn verhaal wel bevestig? Ah, jawel, zijn moeder. "Alleen de moeder van Graus beweert op een zaterdagmorgen dat hij inderdaad bij haar woont. "Maar hij is nu in Den Haag." Als reactie natuurlijk weer de grandioze verklaringen die niemand behalve hijzelf onderschrijft. "Hij wordt naar eigen zeggen voortdurend achterna gezeten door mensen met slechte bedoelingen. Daarom woont hij op verschillende adressen." Ook zou de De Nationale Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid altijd op de hoogte zijn van zijn exacte locatie. "Ik heb een gps aan mijn broek hangen Iedereen die moet weten waar ik ben, weet waar ik ben. Ik ben een bedreigd politicus." De NCTV weet van niks: "'Alleen in zeer uitzonderlijke gevallen aan iemand het advies gegeven om zijn huis te verlaten'. Dat de dienst precies weet waar Graus op welk moment is, klopt niet. De organisatie geeft aan bij de beveiliging van politici geen gebruik te maken van gps-trackers. "Ook volgen wij politici niet via hun mobiele telefoon." Greet komt terug van huisbezoek Dion Graus Social
dinsdag, 23, april, 2019
Source: GeenStijl
Dat is geen mand paaseitjes op zijn rug Op internet is een videomontage opgedoken waarop een van de aanslagplegers gevolgd wordt als hij door het Sri Lankaanse zondagpubliek richting kerk kuiert. Ogenschijnlijk ontspannen loopt de jihadistische zelfmoordterrorist met een bomvolle rugzak richting de verzamelplaats waar de Paasei-aanbidders hun belijdenis aan het afleggen waren. In de Sint Sebastiaanskerk in Negombo waren de meeste slachtoffers te betreuren: 110 (van de totaal inmiddels 310). De kerk is dakloos geraakt door de ontploffing. Negombo heeft de bijnaam 'Little Rome' omdat het kaneelstadje voor tweederde uit katholieken bestaat. Nederlands haakje: in Negombo ligt 120 kilometer Nederlands kaneel-kanaal uit de VOC-tijd van Ceylon. Misschien hebben de Uitvlucht Worshippers van de NPO daar wat aan om de islam hier buiten te houden en onszelf de schuld te kunnen geven.
dinsdag, 23, april, 2019
Source: GeenStijl
Jammer hè Arnoud, dat het een 1-aprilgrap was van dat interimbaantje Tyfusnieuws in tyfuskrant NRC (tyfusspiegel) over tyfusschool het Haga Lyceum. De tyfusdirecteur schijnt volgens de tyfusdienst AIVD meer tyfussalaris te ontvangen dan op een tyfusschool van de tyfusomvang van het Haga Lyceum is toegestaan. Het Haga Lyceum heeft een tyfusbudget van 410.000 euro voor tyfussalarissen. "Bijna eenderde van het budget, zo blijkt uit de geheime rapportage, zou terechtkomen bij drie familieleden. Het gaat om Soner Atasoy (directeur), zijn broer Son Tekin Atasoy (beleidsmedewerker) en diens schoonzus (secretaresse)." Bovendien zou tyfusdirecteur Atasoy nog eens 18.000 euro hebben gekregen van een tyfuslid van het tyfusbestuur van de tyfusschool. De tyfusreactie van Atasoy is zoals altijd tyfus genuanceerd. "Als de AIVD zo graag ambtsberichten wil uitdoen, moeten ze met tyfusbewijzen komen. En als ze die niet hebben, moeten ze gewoon hun tyfusbek houden." Daar zit geen tyfuswoord Spaans bij. Het teveel betaalde tyfussalaris zou Atasoy aan het terugbetalen zijn, de 18.000 euro is een tyfuslening en verder kloppen de tyfusberekeningen van de AIVD niet. De tyfus hee.
dinsdag, 23, april, 2019
Source: GeenStijl
300 doden duiden met Nieuwsuur & Pauw Nou, we gaan er maar weer voor zitten. Live televisie uit de Parallelle Wereld die Goedmensië heet. Gisteravond deden ze bij NOS Journaal & Nieuwsuur heel erg raar toen iedereen en zijn moeder op de internets al wist hoe de vork in de steel zat. En vandaag klapte NOS StaatsTelex daar nog eens overheen met de headline: "Moslimgroep krijgt schuld aanslagen". Eentje uit de categorie: "Twin Towers maakten koppende beweging naar vliegtuig". Maar vandaag is alles duidelijk geworden; het waren simultaanzelfdetonerende sickf*ck moeslims die verantwoordelijk waren voor #SriLanka. Wegens reces & verkansie zijn de Sri-Lankaanse vlaggen op gemeentehuizen enigszins verlaat, en we wachten met smart op de aankondiging van een Stille Tocht, Wake en/of demo op Dam & Museumplein tegen islamgeweld, gristofobie en haat. Van anonieme bronnen op het Mediapark hebben we vernomen dat Nieuwsuur vanavond gewoon weer aan het werk gaat en demense vertelt wat er aan de hand is in de wereld. Aansluitend terrorisme-expert Beatrice de Graaf, de doorgeleerde zus van Rian van Rijbroek, bij Jeroen Pauw. Update: Nog twee Nederlanders omgekomen.
maandag, 22, april, 2019
Source: GeenStijl
Onderstaand keurig de trailer van vorige week, spoilers, memes en trailer episode 3 pas na de breek. Video Ja, weet niet man. Erg statisch wel weer, maar kan ook niet anders omdat er eigenlijk nog maar twee locates zijn: King's Landing en Winterfell, en deze hele aflevering zich in de laatste afspeelde. Beetje dat Walking Dead Season 2 gevoel. En bovendien nog steeds geen actie, al is het volgende week dan wel eindelijk raak. Veel gemoedelijk samenzijn weer. De campagne Jamie Moet Blijven heeft gewerkt want hij mag blijven, en verontschuldigt zich aan Bran die hij zeven jaar geleden uit een toren duwde en hem daarmee verlamde. Theon herenigd met Sansa sinds ze samen van Ramsey ontsnapten. Arya ontmaagd en niemand wist waar-ie moest kijken tijdens die scene. Leken Sansa en Danny het eindelijk bij te leggen, haalt de vraag 'wat doen we met het Noorden zodra de oorlog voorbij is?' de mad king in Danny weer naar boven. Jon heeft Danny verteld dat hij de zoon van Lyanna Stark en Rhaegar Targaryen, en daarmee dus ook de echte troonopvolger. Lady Brienne als eerste vrouw ooit geridderd, en da's natuurlijk geweldig maar daar hebben de walkers geen boodschap aan. THOUGHTS? Video
maandag, 22, april, 2019
Source: GeenStijl
Omdat het vandaag weer zondag is. Opklik voor groter paasei.
maandag, 22, april, 2019
Source: GeenStijl
Ministry of State Security just joined the chat. Bericht van de afdeling GeenStijl Wondere Wereld. Op internet circuleren inmiddels de eerste beelden van de Huawei P30 Pro in de praktijk, een nieuwe telefoon met 5x optische zoom, 10x hybride zoom en daarbovenop nog een softwarematige zoom van 50x. Toegegeven, die 50x digital zoom zit ook op de compacte toeristencamera van je tante, maar de Chinese smartphoneboer brengt het nu even naar de broekzak van de mensheid. En wat we van de eerste reviews leren is dat de beelden op maximale zoomstand akelig scherp zijn. Onbespied iedereen bespieden, u als consument kan het straks ook. Wij zijn even spiegelpakken inslaan.
maandag, 22, april, 2019
Source: GeenStijl
Klaagsko. Zanikum. Mekkerdam. Dreinorgelstad. Huilië van Het Noorden. Social De Amsterdammer. Ooit een goedgebekte goser cq tof wijf met humor om te lachen en het hart op de tong, nooit te beroerd om ze muil open te trekken als het niet zint. Tegenwoordig een bange kwezel in een ecowijk die met decibel- en fijnstofmeter op z'n balkon springkussens, rolkoffers en bierfietsen zit te turven/fotograferen en dan De Gemeente gaat bellen. Sterkte ermee, Stopera! Social Social Social Social Social
maandag, 22, april, 2019
Source: GeenStijl
Zo zo meneer De Vries u ziet wel een beetje bleek vandaag MAAR WEL EVEN BETALEN GRAAG Vrolijke Eerste Meubelboulevarddag iedereen behalve verzorgingstehuizen die nabestaanden kosten in rekening brengen voor het verhuren van de kamer als overleden bewoners worden opgebaard terwijl ze van de overheid ook al geld krijgen voor die huur. "Het overkwam Brigitte Striekwold. Haar schoonvader Bennie overleed vorig jaar zomer in het verzorgingstehuis Gertrudis in 's Heerenberg. "De verpleging vroeg of mijn schoonvader op zijn eigen kamer zou blijven. We hebben gezegd dat we dat graag wilden als dat kon. En dat was geen probleem." Maar als Brigitte en haar familie de volgende dag weer langs gaan ligt er ineens een rekening van 330 euro." Lijkenpikkers dus, die verzorgingstehuizen. Dubbel cashen op de verhuur van kamers omdat de huurders dood zijn en niet meer kunnen klagen en de nabestaanden wel iets anders aan hun hoofd hebben. Bah.
maandag, 22, april, 2019
Source: GeenStijl
Leren riemen en goede muziek. Heel veel meer heeft de moderne man niet nodig. En we hebben goed nieuws, want de Venz Aplay One combineert het allemaal. Acht uur batterijtijd, ingebouwde passive radiator voor nog meer bas, meerdere modellen makkelijk te linken via de app voor een multi-room surround setup en het volume gaat tot wel 85 decibel. EN DAT ALLEMAAL MET EEN LEDEREN RIEMPJE dat zo lekker naar leer ruikt weet je wel. Nu dus zo goed als gratis, voor maar €44,95. Topprijs, want elders kosten ze 80 euro. Claudia de Breij klonk nog nooit zo goed. Kopen kan HIERRRO.
maandag, 22, april, 2019
Source: GeenStijl
Duits Paasvuur op wielen! Ja zo loop je wel de kans dat je paasvuur overslaat op onschuldige voorbijgangers. Om over de stankoverlast maar te zwijgen. Deze Beierse CO2-bom vloog vannacht met 250 aan het uur over de A1 bij Eembrugge, sinds Naarden achtervolgd door de politie vanwege slingeren en stoptekens negeren. Die raakten de auto kwijt, maar omdat de machine in de fik was gevlogen, leidden de rooksignalen alsnog naar de bestuurders. De eigenaar beweerde dat twee andere mensen reden en waren gevlucht en na dat ongeloofwaardige verhaal hield de politie zijn vriendin dan maar aan. Waarom is nog niet duidelijk, maar van de BMW is in ieder geval niets meer over. Gelukkig hebben we de beelden nog. Elders op de A1, bij Deventer, verloren vier mensen het leven toen hun auto een paal raakte en eveneens in brand vloog. Social
maandag, 22, april, 2019
Source: GeenStijl
Het beste paasei heeft de vorm van een barbecue Jongens. Meisjes ook. Vergeet het leed dat wereldnieuws heet. Schuif lekker aan in de IKEA-file, tik die nieuwe tuinset binnen bij de bouwmarkt en sla daarna je kamp op rond het kookeiland in de achtertuin. Het echte lentefeest is niet dat malle paasgebeuren maar het feit dat de fik weer in de brikettenpit kan. Komt dat ff goed uit dat de duurzame vleesvrienden van Koop een Koe helemaal zijn voorbereid op het barbecue-seizoen. Vanaf nu koop je hun runderpakketten - helemaal BBQ Ready - in diverse formaten van 2 kilo, 4 kilo, 6 kilo of 8 kilo. Altijd plek in in je portemonnee en/of je vriezer voor een goed vleespakket voor op de grill. Als je lid wordt van GeenStijl Premium, krijg je ook nog eens 15 euro korting op pakketten boven de 50 piek. GRILL DAN!
maandag, 22, april, 2019
Source: GeenStijl
Explosieve Opruimings Dienst was erbij De Nieuwe Hollandse traditie Granaatje Leggen Niemand Zeggen verspreidt zich razendsnel door hele land. De vervanger van het oersaaie Eieren Zoeken won rap aan populariteit in onze hoofdstad, maar is nu ook overgenomen door enthousiaste amateurs te Maarssen. Maarssen! Daar dachten ze nog niet zo lang geleden dat ze het landelijke nieuws ook wel konden halen door een paar badeendjes in de Vecht te flikkeren. Maar zo werkt het al lang niet meer in de nieuwscyclus anno 2019. Vermoedelijke explosieven willen we hebben ja. Inmiddels is de afzetting door de politie alweer opgeheven, het verdachte object mee naar het bureau genomen en blijven de buurtbewoners zitten met verhalen over een glimmend, groen balletje dat dus helemaal geen granaat blijkt te zijn maar een wiet-grinder. Volgende keer beter, Maarssen.
maandag, 22, april, 2019
Source: GeenStijl
Sinds de onderstaande kranten vanochtend van de pers kwamen is het dodental alweer flink naar boven afgerond. Social Reuters spreekt inmiddels van 290 doden en zo'n 500 gewonden. Media van Statuur houden nog een slag om de arm en wachten op de officiële persberichten voordat ze vermelden dat de terreur inderdaad weer uit die ene hoek kwam. Tot die tijd wordt er alvast deftig gewaarschuwd dat Sri Lankaanse boeddhisten ook geen lieverdjes zijn (wat overigens niet helemaal uit de lucht gegrepen is). Dat we eigenlijk allemaal islamofoob zijn en dat het allemaal alvast heel slecht afstraalt op de islam, ook al kunnen ze nog niet bevestigen dat het uit de islamitische hoek kwam. Mindere Media meldden natuurlijk wel alvast de islamitische namen van verdachten en organisaties, maar laten we nu even netjes het officiële startschot afwachten tot we ons zelfvoldane zie-je-welletje doen. Totale social media black out in Sri Lanka trouwens, dus informatie reist traag. Social
maandag, 22, april, 2019
Source: GeenStijl
Als zijn Zweedse zuster wordt toegelaten, dan mag hij ook. Opklik.
zondag, 21, april, 2019
Source: GeenStijl
Israël altijd de eerste Social Kijk. Gemeentehuizen van Nederland, die er zo rap bij waren om een regenboogvlag te hijsen, maar die nu aan de hamburgers en BBQ-worstjes zitten want lalala mooi weer. Zo moet het dus. Enfin, mocht u als raamambtenaar nog naar stad- en/of gemeentehuis gaan om de beamer uit de kelder te pakken. Het is deze vlag ⬇. Berichtgeving aanslagen Sri Lanka gaat hier verder. Vorig topic krijgt slotje.
zondag, 21, april, 2019
Source: GeenStijl
Onze roman in stukjes gaat verder! Vorige week las u deel 24, vandaag deel 25. Het complete verhaal leest u van onder naar boven in ons Fictie Feuilleton dossier. Maandag 23 mei 2016 In de brievenbus vind ik een brief van de gemeente. Mijn standaard begin van de week. Terwijl ik in de lift sta scheur ik de envelop open en haal het enkele A4-tje eruit. Het betreft een bericht over het verrichten van een tegenprestatie. Uw tegenprestatie Zoals u wellicht weet, dient u als uitkeringsgerechtigde te voldoen aan een reeks plichten om uw uitkering te kunnen behouden. Daarbij gaat het onder meer om de tegenprestatieplicht. U bent verplicht om een tegenprestatie naar vermogen te verrichten als de gemeente dat van u vraagt. Dit werk hoeft niet bij te dragen aan uw re-integratie en kan derhalve ook nooit geweigerd worden. Sinds dit jaar bieden wij uitkeringsgerechtigden de mogelijkheid om te kiezen uit een tegenprestatie. Als u geen keuze maakt, zullen wij voor u een passende keuze maken. Wij verzoeken u om de mogelijkheden hierna door te nemen en per e-mail te laten weten welke tegenprestatie u wenst te verrichten. Indien u niet beschikt over e-mail, kunt u uw keuze ook telefonisch doorgeven. Voor de volledigheid: u ontvangt geen vergoeding voor het verrichten van de werkzaamheden, maar behoudt wel uw volledige uitkering. Indien u de tegenprestatie niet naar behoren uitvoert, heeft de gemeente het recht om handhavingsmaatregelen op te leggen. Wij bieden u deze mogelijkheden Opknappen van het buurthuis of basisschool Digitaliseren van documenten bij de gemeente Boeken categoriseren in de bibliotheek Bejaarden begeleiden bij uitjes Voorlezen aan en wandelen met ouderen Boodschappen doen voor WMO-cliënten Opzomeren van buurten Koffieschenken op het wijkplein Zo lang u een uitkering ontvangt, dient u elke twee maanden een tegenprestatie te leveren. Het is niet toegestaan om twee keer achter elkaar dezelfde tegenprestatie te kiezen. Als ik binnen ben, leg ik de brief op mijn bureau. Tijd om na te denken. Over mijn tegenprestatie. En over hetgeen ik vanavond ga eten. Dinsdag 24 mei 2016 Als ik mijn boeking bij Mekkalux definitief wil maken, moet ik vandaag de aanbetaling voldoen. Anders wordt mijn reservering ongedaan gemaakt. De aanbetaling bedraagt 50% van de totale reissom. Terwijl ik het bedrag van mijn spaarrekening naar mijn bankrekening overmaak, stel ik vast dat enig extra inkomen welkom is. Mijn dates met Simone kosten meer dan verwacht en ik heb geld nodig om een week naar Turkije op vakantie te kunnen. Gelukkig weet ik de oplossing. “Met Eren Yilmaz,” zeg ik tegen de vrouw die de telefoon opneemt. “Ik wil me graag inschrijven als docent.” “Dat is prima, ik help u daar graag bij. Voor welke taal?” “Engelse les. Voor Turkse kinderen.” Tijdens en vlak na mijn studie heb ik veel verdiend met het doceren van Engels aan Turkse kinderen uit gegoede gezinnen. Het spreken van Engels is een statussymbool voor veel Turken. En voor mij een prima inkomstenbron nu ik even zonder serieus inkomen zit. Nadat de vrouw mijn gegevens in haar systeem heeft ingevoerd vraagt ze me hoe snel ik beschikbaar ben. “Per direct,” zeg ik. “Hoeveel uren per week?” Ik denk even na en zeg dan: “Zes tot acht uur per week.” “En bent u minimaal vier maanden beschikbaar?” Dat bevestig ik. “Uitstekend,” zegt ze. “Eens kijken. Ik heb misschien meteen al werk voor u. Heeft u op 7 juni tijd voor een kennismakingsgesprek? Om drie uur?” Natuurlijk, tijd zat, maar dat hoeft de vrouw niet te weten. Ik zeg: “Even kijken in mijn agenda, moment, ja, ik zie dat dat moet lukken. Dat lukt net.” “Fijn, dan wil ik u graag vragen om langs te gaan bij een Turkse familie met twee kinderen, zes en acht jaar oud. De ouders zoeken een docent Engels. Er gaan die week ook twee andere potentiële docenten langs. Ik kan u om drie uur inplannen. U geeft dan een uur Engelse les. Betaald. De ouders laten de week erna weten met welke docent ze doorgaan. Akkoord?” “Over twee weken dus, op dinsdag 7 juni om drie uur?” bevestig ik. “Correct. Ik stuur u vanmiddag het adres per e-mail toe. Tevens stuur ik u een overeenkomst die u met ons sluit. Als u dat vandaag nog wil invullen en ondertekenen, dan zorg ik ervoor dat al het papierwerk in orde wordt gemaakt.”
zondag, 21, april, 2019
Source: GeenStijl
Bijensterfte. Overheid doet niets. Internet wel. Pornhub 2020! Video Iedereen doet wat om de aarde te redden tegenwoordig maar bij de videovrienden van Pornhub blijven ze in ieder geval dicht bij hun eigen natuur: de Facebook onder de fapsites maakt zich hard voor het beschermen van de bijen. "Bees are crucial for the sexual reproduction of flowering and fruit-bearing plants, which means 70% of the foods we eat today are the direct result of bees banging plants." En Moeder Natuur heeft ook zo d'r behoeften. Zagen we natuurlijk dinsdag al bij de lancering maar we hebben het een paar dagen laten liggen om geloofwaardig te kunnen ontkennen dat we dagelijks op de pr0nbuis zitten. Is al een paar dagen online maar we zien het nu pas want zo vaak komen we niet in die verderfelijke hoeken van het internet, met al dat naaqt en neuqen en zeau. We zullen de titels van de natuurfilms hier niet overtikken want dat dan komen we in een ander archieflaatje bij Google's algoritmes. Maar reken maar dat er bloemrijke beschrijvingen bij zitten. De beelden zijn SFW, de geluiden niet en voor iedere view gaat er een donatie naar some sweet honey.
zondag, 21, april, 2019
Source: GeenStijl
KOERS! In Nederland! Vergeet die Noord-Franse karrensporen en vergeet die Vlaamse als heuvels vermomde drempels. Het is tijd voor koers in Nederland Limburg: de Amstel Gold Race. Voor wie geen zak van wielrennen begrijpt: circa tweehonderd gladde alen in strakke broekjes stappen op een peperdure fiets en degene die het eerste aan de finish is wint. En Nederland heeft één (1) wedstrijd die meetelt op het internationale toneel: een rondgang langs de heuvels van Zuid-Limburg. De favoriet is ónze Mathieu van der Poel, een menneke dat oppermachtig was in de Belgische volkssport Modderploeteren en nu ook op verharde wegen bewijst dat hij een supertalent is. De finale gaat via de Loorberg, de Gulperberg, de Kruisberg, de Eyserbosweg, de Fromberg, de Keutenberg, de Cauberg, de Geulhemmerberg naar de Bemelerberg en de finish. Terugkijken van 1999 kan hier (winst Michael Snoeperd) en 2001 kan hier (Erik Pakker). LIVE op NPO1, HUP D'N MATHIEU
zondag, 21, april, 2019
Source: GeenStijl
Kijk, precies wat we nodig hadden in deze week van bezinning. Video Beste film ooit natuurlijk, maar we kenden hem inmiddels wel een beetje. En het Oude Testament is sowieso moeilijk metal, dus dit lijkt ons een zeer gepaste vertaling. Eh oh oh oh wat is het weer hedendaags hè? Jan Dijkgraaf en z'n gele hesjes als Mozes en de joden, RUTTE AL FARAO OF NIET DAN? Geintje, maar wel oprecht zin in Jordan Petersons aangekondigde Exodus-collegeserie, want z'n tot nu toe dertien colleges over "The Psychological Significance of the Biblical Stories" waren ronduit geniaal. Chag sameach! Video De OG's Video Video
zondag, 21, april, 2019
Source: GeenStijl
OM VOOR TE LEZEN TIJDENS HET PAASONTBIJT! Jezus trok rond door boreaal Palestina, vele jaren later bekend van brandende autobanden en mensen die op de Dam staan te schreeuwen. Jezus was onderweg naar de Amerikaanse ambassade in Jeruzalem om Pesach te vieren; de herdenking van het einde aan de joodse slavernij in Egypte. Jaren later zouden leden van de radicale Grauwe Sfinx in Egypte oproepen om alle straatnaambordjes te wijzigen. Enfin, Jezus stuurde een paar van zijn volgelingen die hij had ontmoet tijdens een meetup vooruit om een Tesla op te halen. Die auto kostte de overheid hartstikke veel knaken aan subsidie, maar dat boeide Jezus niks. Hij had startkapitaal en de overheid stelde hem dankzij de regelgeving in staat in een auto van een ton te rijden, waarom zou hij dan op een stomme ezel gaan zitten? In de Tesla reed Jezus de stad Jeruzalem in. "Gezegend de Koning. Hij komt in de naam van de Heer!", riepen de mensen. Iedereen was vrolijk, behalve Petrus R. de Vries, want die was altijd chagrijnig. Maar! Jezus was niet bij iedereen geliefd. Sommigen vonden hem racist, nazi of klimaatontkenner. Geestelijk leiders zochten naar manieren om Jezus het zwijgen op te leggen. Dat deden ze in een uitzending van De Wereld Draait Door op de VARA - al zou later blijken dat die lastercampagne tegen Jezus alleen maar averechts werkt. De geestelijk leiders werden geholpen door een van de leerlingen van Jezus, genaamd Joram. Hij zei een soort boek te schrijven, maar in werkelijkheid was dat een plan om Jezus te verloochenen. In ruil kreeg hij 72 geyle maagden. Bij het paasfeest werd, na een optreden van Freek de Jonge die destijds 132 jaar oud was, een maaltijd gehouden. Jezus liet naar aanleiding van een tip van Mieke wijn van de HEMA aanrukken. Het brood was biodynamische spelt van 5,75, want zo gaat dat tegenwoordig. Jezus pakte een grote Loempidel, brak die in stukken en deelde uit. "Wat er ook gebeurt, blijf bij elkaar komen. Ook als ik er niet meer ben. Als jullie dan samen eten en delen, denk dan aan mij." Jezus wandelde vervolgens naar de Olijfberg en sprak woorden tot God. Toen hij terugkwam bij zijn makkers lag iedereen te pitten. Vanuit het donker kwam er een groepje mensen aan. Jezus wilde ze een hele goede morgen wensen, maar toen kwamen ze dichterbij. Het waren leden van Antifa en politici van GroenLinks en de PvdA. "Als je Jezus dood wil schieten roep dan PAF", zongen ze. Joram was er ook bij. Hij was degene die Jezus een kus gaf. Jezus schrok: "Joram, verraad je mij met een kus?" Jezus werd gevangen genomen en naar Mark Rutte gebracht. Veel zorgen maakte Jezus zich niet, want onlangs liep hij een marathon en daar zag hij ook gewoon een moordenaar van een beroemde politicus een robbertje meehobbelen. "Bent u de koning van de joden?", vroeg Mark Rutte. Jezus dacht: bekijk het maar, ik ga die kneus geen antwoord geven. Mark Rutte vond dat Jezus niks had misdaan, maar om een lang verhaal kort te maken liet hij hem wel gewoon aan het kruis spijkeren. Eerst beloofde Mark Rutte hem nog duizend euro te geven, maar die kreeg hij ook niet. Jezus werd vervolgens naar soldaten gebracht, die hadden allemaal gaten in de kleren en niet-functionerende wapens. Het lukte de soldaten wel om een kroon voor Jezus te maken. Overigens was één soldaat in het bijzonder er niet bij, want die was carnaval aan het vieren in Den Bosch. Enfin, Jezus werd naar een plek buiten de stad gebracht waar alle misdadigers werden gedood. De plek heette Amsterdam Nieuw-West. Hij werd vastgespijkerd aan het kruis en moest dat kruis zelf dragen. Hij had ook met de trein gekund, maar er lagen natuurlijk weer blaadjes op de rails en dus was er vertraging. Uiteindelijk stierf Jezus en nog voordat hij in doeken gewikkeld kon worden kwam Pia Dijkstra van D66 langs om de organen van Jezus eruit te zuigen. Met dank aan de Uil van Minerva werden de organen naar een donorkindje gebracht, ene Thierry. Toen Jezus eenmaal in de doeken lag werd hij 'begraven' in een graf in de rotsen. Voor de ingang werd, door Ted van der Parre, een zware steen gerold. Een paar dagen later kwamen de volgelingen van Jezus bijeen om Matzes van Hollandia met bruine suiker van de Aldi te bikken. Opeens verschenen er een paar vrouwen die vertelden dat de zware steen voor het graf van Jezus was verdwenen. Wie ook was verdwenen, als een soort Ridouan Taghi, was Jezus zelf. Er scharrelden wat mannen rond die zeiden: "Ach joh, Jezus is hier niet meer, hij leeft." Iedereen vierde feest en men ging naar Tel Aviv, want daar stond het Songfestival op het punt van beginnen. Het was een feest van jewelste, en iedereen begreep dat Jezus niet echt was gestorven. Sommige mensen besloten de tekst 'Jezus Leeft' ook maar gewoon op de dakpannen van hun boerderij langs de A28 te verven. En sindsdien moorden allerlei mensen elkaar op religieuze gronden uit, omdat ze vinden dat zij de waarheid in pacht hebben en anderen niet. Bedankt Jezus! Vrolijk Pasen & de groeten aan je schoonmoeder
zondag, 21, april, 2019
Source: GeenStijl
Amsterdam huilt. Stank tot in Zandvoort aan zee te ruiken. Social Mensen. Niet meer bellen, maillen, linktippen. Ja, het stinkt. In heel Nederland. Van Noordoostpolder tot Kennemerland. Allemaal de schuld van Duitsland, waar de Germanen naar goed Germaans gebruik lente-vuren hebben ontstoken. Aanvankelijk gaf het RIVM een SMOGALARM af voor oostelijk Nederland + Eesterga. Maar die voorspelling is al op zondagochtend vroeg ingehaald door de realiteit. Houd ramen en deuren gesloten. Bij gebrek aan mondkapjes hou een vochtige handdoek voor uw gezicht, en mocht u toch de weg op moeten (voor een bezoek aan de Keukenhof) gebruik navigatie om koers te houden op de weg. Sterkte vandaag. Social Social
zondag, 21, april, 2019
Source: GeenStijl
Hehe, paaszondag. Een goed moment om elkaar de vernieling in te blazen. Bij aanslagen op Sri Lanka vonden gelijktijdig zes explosies plaats: drie kerken en drie hotels waren het doelwit. Daarbij zijn zeker 20 doden en 280 gewonden gevallen, zegt de directeur van het nationale ziekenhuis in Colombo. De aanslagen vonden plaats in kerken in de plaatsen Kochchikade, Katuwapitiya en Batticaloa en drie hotels in de hoofdstad Colombo. Sri Lanka kent een christelijke minderheid. Geëmmer tussen religieuzen is het land niet vreemd; zo werd een jaar geleden de noodtoestand uitgeroepen vanwege rellen tussen boeddhisten en leden van de Religie van de Vrede. UPDATE: Het zou in ieder geval gaan om het Shangri-La hotel en het Kingsbury hotel, twee hotels waar veel buitenlanders komen. BuZa 'volgt de situatie op de voet'. UPDATE: NSFW-foto hier. UPDATE: 52 doden al, volgens AFP. Social Social
zondag, 21, april, 2019
Source: GeenStijl
Het rapport van de OVV over mensen met een ernstige psychiatrische aandoening leest weg als een onrealistische reeks gebeurtenissen. Wat er fout gaat is volkomen logisch voorspelbaar. Richard Neem bijvoorbeeld “Richard”, die van zijn vrouw dertien jaar in het geheim noodzakelijke medicatie kreeg. Moeilijke jaren, maar het ging. Dat mocht niet, de medicatie werd afgebouwd, zijn ziekelijke achterdochtigheid kwam maximaal naar boven en toen kreeg hij te horen gedrogeerd te zijn. De bom barstte, moeder met kinderen vluchtten het huis uit en kozen gedwongen voor een echtscheiding. Als ex wordt ze niet meer bij instanties te woord gestaan, dus valt de regie uit elkaar. Twee jaar later verkeren alle instanties in opperste verbazing dat de rechter geen gedwongen opname beveelt. Nogal logisch aangezien niemand de moeite nam de rechter te informeren. Tijdens de tweede poging hem gedwongen op te nemen, loopt de rechter even naar buiten om kort te overleggen zonder direct uitspraak te doen. Richard verschanst zich in de woning. Uren onderhandeling volgen, waar zelfs een kind wordt ingezet. Er worden jerrycans gezien, er volgt een inval door een arrestatieteam en Richard sterft door zijn eigen steekvlam. Jasper “Jasper” werd van het kastje naar de muur gestuurd. In de ene instelling was hij niet welkom vanwege zijn autisme, in de andere niet vanwege zijn drugsprobleem. Exclusiecriteria, heet dat met een duur woord. Hij vlucht naar Azië, raakt uit beeld en wordt daarna teruggevonden in een buitenlands ziekenhuis waar de intensieve behandeling aanslaat. Terug in Nederland ontbreekt weer de juiste zorg. Valentijn "Valentijn" ziet het nut niet van medicatie en laat deze in het geheim afbouwen. Andere behandelaars en familie weten van niets. Vader trekt aan de bel, maar de psychiater vind het te weinig voor een gedwongen opname. Valentijn heeft een aanvaring op straat, haalt thuis zijn koksmessen en wordt door de politie acht keer geraakt in been en buik. Hij overleeft. De rechter veroordeelt hem niet tot de gevangenis, maar tot een behandeling. Ook die komt niet van de grond. Binnen een jaar wordt hij vijf keer overgeplaatst, waardoor geen behandelrelatie ontstaat. Ouders merken dat het weer slechter met hun zoon gaat en trekken nogmaals aan de bel. Valentijn blijkt zijn medicatie verlaagd te hebben, de herhaling is ingezet. Sven “Sven” zet thuis de gaskraan open en overgiet zichzelf met benzine. De politie houdt hem niet aan, omdat deze ervanuit gaat dat hij wordt opgenomen. Dat gebeurt niet, Sven loopt gewoon buiten. De politie houdt hem alsnog aan, en verhoort hem over de brandstichting. Sven wordt opnieuw beoordeeld en toch gedwongen opgenomen. Het is iedere keer dezelfde mantra. Instellingen die niet kunnen of mogen praten. Instellingen die zich zonder coördinatie specialiseren en patiënten weigeren, zonder de plicht door te verwijzen naar de juiste zorg. Uitstel. Gaten tussen de ene en de andere hulpverlener. Allemaal kleine eilandjes met daartussen het ruime sop. De gemiddelde prijs voor een behandeling ligt te laag, waardoor complexe gevallen worden doorverwezen naar grotere instellingen. Er wordt onvoldoende zorg ingekocht, wat leidt tot uitstel en escalatie. Het is voor zorgaanbieders niet kostendekkend om meervoudige zorg aan te bieden, zij specialiseren op simpelere enkelvoudige zorgvragen. Het is daarom niet vreemd dat in de ene instelling iemand in wapens kan handelen, en de andere vanuit de instelling een dame kan ontvoeren, verkrachten, vermoorden en wegmaken. Minister Dekker staat nog bij te komen van de ene affaire terwijl de telex al pruttelt over de volgende. Een minister van rechtsbescherming die vooral als katvanger voor Grapperhaus dient. Het Kamerdebat verloopt vervolgens erg plastisch. Om de hete brij heendraaien, kijken waar er iets een klein beetje moet worden bijgesteld of een missing link in de organisatie erbij mag. Voor het gemak vergeet men hoe de minister van VWS generalistische basis-ggz is ingevoerd om patiënten te op te drijven richting goedkopere vormen van zorg. Maakbaarheid zonder basis Minister Dekker beloofde geen nieuwe zedendelinquenten in Den Dolder maar zei niets waar die nieuwe wel naartoe gaan of wat er met de huidige patiënten gebeurd. Hier ruilt de minister de ene tikkende tijdbom voor een ander type tussen twee instellingen en geeft daarmee de illusie dat hij zinvol aan een knop kan draaien om een oplossing te forceren. Een vader die bijna drie jaar verregaande ontucht (verkrachting) had met zijn eigen dochter kreeg maar drie jaar onvoorwaardelijke celstraf. Ook moet hij een behandeltraject in. De rechtbank geeft dus strafvermindering in ruil voor een behandeling. Die rechters geloven nog in een stukje maakbaarheid zonder theoretische of praktische basis. Het is tijd voor een Kamerdebat, net zoals na het rapport over Michel Panhuis. Die discussie ging rond schuldverdeling, werkprocessen en welk detail niveau hautain genoeg is voor de Kamer. Het was voor buitenstaanders en familie niet meer te volgen. Er is een volledige focus op behandelingen en kosten, niet op de effectiviteit van die behandelingen of de resterende risico`s. Het lukte maar niet los te komen van een papieren werkelijkheid. Hier moet niet alleen de organisatie, budgetten en informatie-uitwisseling verbeterd worden. Het wordt tijd om principiële keuzes tegen het licht te houden. Wanneer wordt iemand gedwongen opgenomen? Hoe ver rijkt het zelfbeschikkingsrecht? Welke behandeling heeft aantoonbaar zin? Welke ernstige patiënten horen definitief op een gesloten instelling in bosrijke omgeving achter een zes meter hoge muur? Natuurlijk is een behandeling zonder uitzicht op terugkeer in de samenleving inhumaan. Alleen is mensen valse hoop geven dat ook, evenals keer op keer mensen vrijlaten om meer slachtoffers te maken. Ik zou graag een debat willen waar alleen nabestaanden, slachtoffers en radeloze familie van daders mogen spreken. Het is tijd voor politici om te luisteren.
zaterdag, 20, april, 2019
Source: GeenStijl
Ingezonden stuk door de echte theoloog des Vaderlands. Voor de Notre-Dame is op het moment van schrijven al ongeveer een miljard euro opgehaald, en waarschijnlijk stijgt dat bedrag nog. Toen de gotische kathedraal in brand stond, gebeurde er iets in geheel Europa. Ook al is het continent God met rasse schreden achter zich aan het laten - dood is ‘ie al een tijdje, maar de begrafenis liet lang op zich wachten - voelden veel mensen intuïtief dat hier, ook al gaan de meeste van hen niet meer naar de kerk, iets tragisch gebeurde. Nu wil men het herbouwen. Al gauw klonk er kritiek: dat geld kan toch beter naar de gele hesjes gaan? Of naar arme mensen op een ander continent? Dat geld moet praktisch besteed worden om de wereld beter te maken. Volgens mij is het eerst nodig om te begrijpen waarom mensen zo geraakt zijn door de brand in de kathedraal. Is het de schaduw van een religieus bewustzijn die dan in het licht komt te staan? Of is het de realisatie dat we ondanks decennia aan horizontaal liberalisme waarin geprobeerd is om de Europeaan los te maken van zijn 'gruwelijke' geschiedenis, we toch een geschiedenis met ons meedragen. In onszelf. Dat we weten ergens vandaan te komen, een weg afgelegd hebben, een weg die waardevol, complex en bijzonder is. Van de vroege (romaanse) middeleeuwen naar de late (gotische), naar de Renaissance, de verlichting, de romantiek, tot aan nu. En dat innerlijke gevoel daarbij is steeds fragieler geworden, door de nadruk op de geschiedenisloosheid van de Europeaan. En als hij al geschiedenis heeft, is die vooral donker, gruwelijk en overheersend geweest. Het laatste bastion dat die geschiedenis dan nog draagt, is onze umwelt: de architectuur. De Oude Kerk in Amsterdam, de kathedraal van Sevilla in Spanje. En natuurlijk de Dom van Aken, gebouwd in opdracht van Karel de Grote in de achtste eeuw, waarmee die kerk het begin van de Westerse beschaving symboliseert na de donkere eeuwen die volgden op de val van het Romeinse Rijk. De architectuur om ons heen, draagt onze geschiedenis in zich. Het is dan ook niet voor niets dat er avant-gardistische groepen waren, en modernistische architecten, die vooral de traditionele gebouwen wilden vervangen voor moderne. Het idee was: de mens kan niet vrij zijn van zijn geschiedenis als hij in die geschiedenis blijft wonen. Of anders gezegd: de mens blijft geworteld via die gebouwen, maar het moderne liberalisme zocht juist naar de ontworteling van die mens. De architectuur is de grond waarin wij staan, de moderniteit wil juist dat de mens als lucht wordt. En dan is daar de Notre-Dame. Het summum van de gotische architectuur. Vanaf de 12e,13e en 14e eeuw - een kerk bouwen nam toen nog een paar eeuwen in beslag - uitkijkend over de stad. Alle veranderingen aanschouwend, de verlichting overleefd, zelfs de Franse revolutie - ook al doopten zijn de kerk om tot Tempel van de Rede en werden er toen talloze kunstwerken gestolen of vernield. Maar de kerk overleefde. In de 19e eeuw kon Victor Hugo erover schrijven in zijn roman De klokkenluider van de Notre-Dame: "En terwijl hij het venster van zijn cel opende, wees hij naar de machtige kerk van Notre-Dame die met haar twee torens, haar stenen vleugels en haar monsterlijke rug als een zwart silhouet afstak tegen de sterrenhemel. Zij leek op een enorme, twee koppige sfinx die midden in de stad was neergestreken. Een tijdlang keek de aartsdiaken zwijgend naar het gigantische bouwwerk; toen strekte hij met een zucht zijn rechterhand uit naar het gedrukte boek dat open op tafel lag, zijn linkerhand naar de Notre-Dame en zei, terwijl zijn droeve blik van het boek naar de kerk ging: Helaas! Dit zal dat doden." "Elke zijde, elke steen van dit eerbiedwaardige monument is niet alleen een bladzijde van de geschiedenis van het land maar ook van de wetenschap en de kunst." Nog een laatste citaat, ook al zou ik zijn hele essay hierover in het eerder genoemde boek willen citeren: "Inderdaad, vanaf de oorsprong der dingen tot en met de vijftiende eeuw van de christelijke wereld is de architectuur het grote boek van de mensheid geweest, de voornaamste expressie van de mens in de verschillende stadia van zijn ontwikkeling, als kracht dan wel als intelligentie. Toen het geheugen van de vroegste volken overladen raakte, toen de ballast aan het herinneringen van de menselijke soort zo zwaar en onoverzichtelijk werd dat het woord, onbeschermd en vluchtig, ze onderweg dreigde te verliezen, begon men ze op de bodem te schrijven op de meest zichtbare en tegelijk meest duurzame en natuurlijke wijze. Elke overlevering werd verzegeld in een monument. Steen op steen." Dat is wat de Notre-Dame vertegenwoordigt. En dat is waarom mensen zo geraakt zijn door de vernietiging ervan. Ook al weten we dat zelf misschien niet meer helemaal, maar tot aan de boekdrukkunst, was de architectuur onze taal: in de gebouwen - veelal kerken - kwam alles samen: de verhalenvertellende mens, de generaties die allen iets toevoegde aan het gebouw, de beeldhouwers die de kerken vulden, de schilders die hun kunst binnen ophingen. Piramides, tempels, kerken. Gebouwen waren de ultieme taal van de mens. Tot het boek. Een van de oudste gebouwen van Frankrijk, van Europa, met misschien wel de meest indrukwekkende verhalen in zich, verdween. En mensen treuren. Ze willen dat het opnieuw gebouwd wordt. Intuïtief voelen ze aan wat de Notre-Dame betekent. Ze voelen aan, wat Victor Hugo hierboven uitdrukt. De brand zegt tegen het liberalisme: je hebt de mens horizontaal willen maken, als lucht rond laten zweven door Europa, zonder grond, maar uiteindelijk zal dat nooit helemaal lukken. Want de mens is geworteld. En die worteling hadden we pas door, toen de grond in brand kwam te staan. En dan zijn er mensen - en het zijn er veel - die de donateurs bekritiseren. Het geld zou naar humanitaire hulp moeten gaan. Daar moet iets aan gedaan worden! Niet naar slechts een gebouw. Deze houding laat de overwinning van het liberale humanisme zien waarin de mens nog de enige graadmeter is, het doel aller dingen, en slechts op een horizontale manier in de wereld staat. Ze plaatsen de ethiek van de praktische vooruitgang boven alles, en rekenen alles af wat daar niet aan bijdraagt. Alsof dat het enige is wat van betekenis is in de wereld. Ja, het is de dominante stroming vanaf de jaren '60, maar dat het dominant is, maakt het nog niet waar. Een gebouw is, zoals gezegd, de verticale verbinding met de tijd, met de generaties voor ons, met de wereld van weleer, met de symboliek van het geloof en de geschiedenis; het gebouw draagt in zich wie wij zijn geweest en wie wij zijn. Armoede, daar moet iets aan gedaan worden, en dat wordt ook gedaan, op grote schaal. Er zijn tal van instituties die zich daarmee bezig houden. Nog nooit heeft zo een laag percentage mensen - wereldwijd - onder de armoedegrens geleefd. Dus dat gaat ook best goed. Tegelijkertijd: armoede is nu eenmaal een structureel probleem dat nooit helemaal opgelost gaat worden. Ook niet door er een miljard extra tegenaan tegenaan te gooien. De mensen die dit standpunt innemen, doen dit omdat het hen een gevoel van morele superioriteit geeft en ze bevestigen daarin het succes van het liberale humanisme dat alleen nog maar kan denken in universele rechtvaardigheid en niets anders. Toen ik laatst bij een borrel was en dit gesprek ter sprake kwam, waren er natuurlijk ook een paar types die de armoede benoemden. Zelfingenomen blik in de ogen, tuitende lipjes, ja, zij waren toch maar mooi bezig met armoede en rechtvaardigheid, in plaats van zoiets vulgairs als een kerk. Wat ze vooral toonden, was dat ze de betekenis van architectuur niet begrepen, dat ze niet begrepen dat er buiten de rechtvaardigheid andere domeinen zijn die ook van belang zijn, dat praktische rechtvaardigheid niet allesbepalend is in het betekenis-geven aan het bestaan. Ze toonden dat ze kinderen van het liberale humanisme waren, ontworteld, horizontaal, en daar ook nog eens trots op. Juist de reactie op de Notre-Dame toont het besef dat er een ander domein is in wie wij zijn en in onze wereld; niet praktisch en horizontaal, maar poëtisch en verticaal. Het is de erkenning dat er iets is dat de mens, zowel als individu als soort, overstijgt, iets waarvoor hij buigen kan, waarvoor hij zijn hoed kan afnemen, de plek waar het praktische stopt. Maar dat snapt het humanisme niet (meer), omdat het een levensbeschouwing van ontworteling is geworden, van lucht, en lucht verdraagt geen grond, geen stenen, geen verticaliteit. En toch vergeef ik hen, want zij weten niet wat zij doen: daarvoor zijn ze teveel kinderen van het Europa dat zijn eigen geschiedenis ontkent of verdonkert, van een Europa dat alleen nog opzij en vooruit kan kijken, maar niet meer naar achter, naar beneden of naar boven. Maar ik weet zeker dat ook zij in afschuw naar de brand hebben gekeken, dat zij dit ook gevoeld hebben, maar vervolgens kwam er een stemmetje op dat ze dit niet mochten voelen; want rechtvaardigheid gaat boven alles! Nou, niet altijd, er is ook nog iets anders, en dat wordt dankzij de brand eindelijk weer een keer duidelijk gemaakt.
zaterdag, 20, april, 2019
Source: GeenStijl
Alle grote bedrijven beginnen op zolderkamertjes Social Zo niet het nakende megaimperium rond de Knetterdel, een doodgewone frikandel speciaal met golden touch, namelijk knettersuiker. De Knetterdel begint gewoon in Swalmen. Dat dorp is verder bekend van voetballer René Pijpers - hij zat in 1938 bij de selectie van het Nederlands elftal, al speelde hij nooit een interland. Die knakker van die Knetterdel laat een willekeurige klant ook nog even ruiken plus proeven. Het resultaat mocht er zijn. De Knetterdel, koop maar vast aandelen jongens, wat dit ding is de nieuwe Bitcoin en straks hebben ze bij De Telegraaf van die dagelijkse Knetter Updates met Wilson Boldewijn. Heeeeelemaal Joëldig!
zaterdag, 20, april, 2019
Source: GeenStijl
Mooi man, the grand convergence. Video Lijken op afstand zo verschillend. Vechtsport meathead vs veganistische yogi. Zijn ze dus eigenlijk niet, en bovendien is Russel Brand ook aan jiu-jitsu begonnen, dus. Gewoon weer de beproefde formule natuurlijk, mannen onder elkaar over zelfontwikkeling, je essentie, kinderen, de maatschappij, sport en hoe DMT het portaal naar een dimensie is die we met geen mogelijkheid kunnen bevatten. Ome Joe levert altijd. Video Video
zaterdag, 20, april, 2019
Source: GeenStijl
Groeipijnen van Forum in nrc, doodsrochel van de vvd in de Telebelg Verkiezingen over een maand maar het vaasje van de vvd is helemaal leeg. De ideeën zijn op en een visie wordt geblokkeerd door de enorme integriteitsolifant in de kamer. De ene na de andere fraudeur, crimineel of knettergekke senator volgde elkaar op. We kregen nog 1000 euro maar de vvd wilde liever de multinationals pijpen met poen en zagen acht jaar verdere uitverkoop aan de EU. Hoe vaak die leuk lachende faux-spontane Dilan Yesildinges zich ook als een schaap in de slangenkuil laat gooien door Kees Berghuis, niemand gelooft nog dat Rutte en Klaver twee verschillende mensen zijn op het onbetaalbaar idealistische klimaatdossier. Verdiepende debatavond werd keuvelen bij een hip koffiekarretje. Bier en bitterballen tussen de kralenkettingen moest festivals en standup comedy op sneakers worden, in een overtreffende trap van imago-opportunisme. En toen dat debiele vaasje, het meest idiote politieke decorstuk sinds de Stekkerdoos van Sap. De economie snort maar de koopkracht is kapot, de ooit loyale vvd vinexbasis vlucht richting Renaissancevloot en de fractievoorzitter van de kapotgedeukte grootmacht mag nog één pijnlijke wanhoopspoging wagen door in het partijblad te beweren dat hij de btw-verhoging en onbetaalbare energie niet zulke goed ideeën vond van zijn vvd. Als de krant een auto was, kregen de lezers vanmorgen een airbag in hun gezicht, zo hard crasht deze krampachtige campagnemiskleun. En vvd-leden kregen een Samsommetje in de mail van Dijkhoff: Hij probeert het eerlijke verhaal beter uit te leggen. Tragisch. Carnaval is voorbij maar de vvd-bestuurder is nog steeds dronken.
zaterdag, 20, april, 2019
Source: GeenStijl
De gemeente Amsterdam nodigt alle kinderen uit om samen handgranaatjes te zoeken! We verzamelen in alle vroegte bij de Stopera. Neem een palmpasenstok mee! Het kindje met de mooiste stok wint een prijs. Bij de Stopera geeft burgemeester Femke Halsema een speech over hoop. Ook wordt er stilgestaan bij Eberhard van der Laan, die van de lieve stad. In colonne vertrekken we met z'n allen naar de Amsterdamse hotspots om handgranaatjes te zoeken! Al enkele maanden zijn de mocrohazen druk met het verstoppen van handgranaatjes. Mevrouw Halsema heeft alvast een tip voor de kinderen: zoek het in de buurt van horecagelegenheden, zoals coffeeshops en clubs, ter hoogte van deurklinken en brievenbussen. Clubs met een vip-gedeelte zijn extra kansrijk! Er zijn meerdere smaken handgranaat te vinden. Je hebt de Marokkaanse handgranaat, de Colombiaanse cokegranaat, de Albanese maffiagranaat en tot slot de Hollandse penozegranaat. Al is die laatste wat moeilijker te vinden, tegenwoordig. Omdat handgranaatjes momenteel nog maar vijf euro kosten, blijft het inschrijfgeld voor het zoekfestijn beperkt tot 2,50 p.p. Zien we je met Pasen? Groetjes, de gemeente Amsterdam. Social
zaterdag, 20, april, 2019
Source: GeenStijl
Atonale geluiden uit het hart van de moderne partij-architectuur! Dan ben je samen jarenlang bezig om Forum voor Democratie op te richten en via de debatclubroute naar een ledenwerving te gaan om een stevig fundament onder een politieke partij te leggen. En dan laat je je zó in de val lokken bij NRC Haatzaaiblad. Mede-oprichter, penningmeester en aanstaand Senaatsfractievoorzitter Henk Otten zegt allemaal hele verstandige (kritische) dingen in het zaterdaginterview. De krant framet dat als een SAPPIGE SCHISMA IN DE PARTIJTOP-achtige klikbeet. Maar wie voorbij de bovenste vragen over de boreale blanke dominantie van Baudet leest, ziet iemand die van Forum meer wil maken dan alleen de vrij-associatieve vertellingen van vlootmascotte Baudet. "Ik ga voor vernieuwing. Je ziet dat de bestaande partijen aan het eind van hun levenscyclus zitten. Het zijn allemaal dezelfde types. Kun jij een D66'er of een VVD'er of een PvdA'er nog uit elkaar houden?” Is wel zo, zie ook de dolende Dijkhoff in de Telebelg vandaag. Maar ja. De partijleider is een romantische romancier die retorische relletjes wil stichten, en geen politicus. Otten is daar openlijk kritisch op: "Baudet moet onze mensen niet nodeloos in de wind zetten. Het is misschien leuk om een gewaagde uitspraak te doen, maar we zijn nu een grote partij. Hij gaat over zijn eigen woorden, maar woorden hebben consequenties. Je hebt verantwoordelijkheid voor andere mensen. Het is de vraag of je een politieke partij moet gebruiken als vehikel voor academische debatten die je zelf leuk vindt. Ik vind van niet.” Otten wil een bedrijf optuigen en Baudet is een leuk boegbeeld voor in de etalage, maar ook de jongen die tijdens het schilderen steeds in de weg loopt. Zo iemand die komt helpen verhuizen en driekwart van de tijd met een bekertje koffie in de klauwen anekdotes staat te vertellen. Als Baudet bij ieder mediaoptreden zijn eigen gang gaat en ongeregisseerd op de hondenfluit blijft spelen over boreale uilen die toezien op het vellen van mammoeten tussen Spenglers brokstukken van een beschaving waarin het fascisme eigenlijk links was, zet hij al zijn bestuurders (86 provinciebestuurders en straks 13 senatoren), getrouwen en partijleden onder druk (zie ook), omdat iedereen hen steeds aanspreekt op al die boreale bullshit uit beduimelde boekjes. Ook in het NRC-gesprek met de rekenmeester van de Renaissancevloot ligt de nadruk uiteraard weer op het dominant blanke Europa dat Baudet zogenaamd zou willen. En Otten dacht dat het interview over hem zou gaan (mirror). Of is het allemaal bewust, en wendt hij zich expres tot een krant waarvan je weet dat ze je woorden opblazen, om Baudet met een openbare omweg bij de les te krijgen?
zaterdag, 20, april, 2019
Source: GeenStijl
LEZEN! Fijn interview met ook iemand die Stomme Gebouwen haat "Op verjaardagspartijtjes ben je als architect altijd het lulletje van het gezelschap, net als NS-conducteurs en mijn zwager die bij ING werkt." (Hans van der Heijden, architect) We moeten praten. Over architectuur. Over Hoe Nederland Woont & Werkt. Over raamverdeling in gevels van woonhuizen, over kozijnen en T-ramen. Over totale ondingen als balkonnen (het waait er altijd en je hebt geen privacy). Over spuuglelijke woonwijken die door Bouwend Nederland in de polders worden nedergekwakt. (Oh god nee, niet wéér een wijk met plastic jaren dertig notaris-woningen - hou daar mee op.) En over Het Binnenhof, dat eigenlijk helemaal niet verbouwd hoeft te worden. Puik en broodnodig interview met een architect die Het Snapt. LEZEN.
zaterdag, 20, april, 2019
Source: GeenStijl
En u maar denken dat het allemaal goudvissen zijn. Nou, mooi niet. Video Zoals de bovenstaande documentaire onversneden aantoont worden zelfs in deze setting de meest brisante existentiële thema's ontleed. Flinke havist die door hun shit tests komt. Geintje, zeggen we allemaal uit rancune omdat we zelf niet met vrouwen kunnen praten en zelfs op onze mooiste schoenen dat feestje niet binnen zouden komen. Maar goed, het meebeleven van achter je schermpje is een waardige tweede plaats. Zijn we er toch een beetje bij.
vrijdag, 19, april, 2019
Source: GeenStijl
Blijft toch elke keer weer moeilijk om naar te kijken, dat arme kind. Want eigenlijk niemand lijkt d'r echt sympathiek te vinden, maar toch schraapt de goegemeente elke keer weer wat verwondering uit de bodem van het vat omdat ze nu eenmaal het juiste narratief belichaamt, en je zo'n kind natuurlijk ook weer niet kunt laten hangen. Sta je dan, op je zestiende bevangen door een ideologie, getekend bij een ideologisch platenlabel, de leerplicht verruild voor de morele doceerplicht. En dan door ook nog door GroenLinks ingevlogen worden om over jouw rug een paar obligate punten te mogen scoren. PR-dingetje natuurlijk uit de koker van Tom van der Lee, bekend van o.a. weten van seksuele misstanden bij Oxfam Novib maar niks zeggen. Zin in een onhebbelijk recalcitrante Thierry onafgebroken aan de interruptiemicrofoon nu. Video Social
vrijdag, 19, april, 2019
Source: GeenStijl
Als je de verhalen achter de mensen niet kent kun je ze gewoon zelf bedenken. Marieke-Henk heeft een dubbele naam. Haar man Tinus vindt dat Marieke-Henk maar een keer een elektrische fiets moet aanschaffen, maar daar wil ze nog niet aan. In de verte zien we mensen genieten van het weer en het water, maar Marieke-Henk trapt nog even een robbertje kilometers weg. Zondag gaat ze kijken naar de Amstel Gold Race en dan gaat ze juichen voor Mathieu van der Poel. Flutger en Moniek genieten van de zon. Voor Nederland is het een raadsel hoe Flutger aan zijn naam Flutger is gekomen, maar dat zal wel iets met zijn vader Gansbert te maken hebben. Diens vrouw Esther vond bijzondere namen helemaal niet zo interessant, maar Gansbert koos desondanks voor Flutger. Enfin, hier zitten ze lekker in de zon. Alfons wil niet herkenbaar in beeld, want twintig jaar geleden ging hij vreemd met Marloes en vandaag heeft hij met haar afgesproken op het strand. Zijn vrouw Ans denkt dat Alfons met vrienden aan het klaverjassen is. Maar dat is helemaal niet zo, hij heeft een afspraakje met Marloes. Even voordat hij op het strand arriveerde kocht hij condooms bij de Albert Heijn. Toen het meiske achter de balie vroeg: "Small of large?", moest Alfons toen zijn spijt kiezen voor de kleinste optie. Maar he, wie weet. Samantha is een flamencodanseres, vandaar ook die luchtige oranje jurk. Haar dochter Trein (gele jurk) moet van haar moeder ook op dansles, maar stiekem droomt ze van een carrière in het vrouwenrugby. Haar favoriete speler is de inmiddels afgezwaaide Fransman Sébastien Chabal, alias Het Beest. Chabal was een lock en Trein zou liever Fly-half worden. Maar ja, details. Stijn heeft een gruwelijke hekel aan het woord 'badgast', want vroeger zat hij bij Minerva en daar noemde hem iedereen 'gast'. Desalniettemin kan Stijn niet ontkennen dat hij, eenmaal op het strand, ook een badgast is. Samen met zijn zoon Gulliver bouwt hij een zandkasteel. Het is een bouwwerk van niks en zijn zoon kan er geen zak van, maar dat zegt Stijn maar niet.
vrijdag, 19, april, 2019
Source: GeenStijl
Het is paasweekend. En dat is niet eerlijk. Let me take y'all back man As I do so well Wasn't nothin' like that Man, it wasn't nothin' like that first time She was in my math class Long hair, brown skin with the fat ass Sat beside me, used to laugh at mad jokes The teacher always got mad so we passed notes It started off so innocent She had a vibe and a nigga started diggin' it I was a youngin' straight crushin' tryna play this shit cool But a nigga couldn't wait to get to school 'Cause when I seen 'em thighs on her and them hips on her and them lips on her Got me daydreaming, man what I'm thinkin' how she ride on it, if she sits on it, if she licks on it It make it hard for me to stand up As time goes by, attractions getting deeper Wet dreaming thinkin' that I'm smashin' but I'm sleepin' I want it bad, and I ain't never been obsessed before She wrote a note that said "Have you ever had sex before" Damn And I ain't never did this before no And I ain't never did this before no Prettig weekend. En be nice.
vrijdag, 19, april, 2019
Source: GeenStijl
Het Komt Nu Wel Heel Dichtbij Mailtje: "Afgelopen nacht zijn er bij meerdere kerken in Leerdam pogingen tot brandstichting geweest. 1 daarvan is gelukt. Er was brand in nieuwbouw van de Gereformeerde Gemeente in Nederland in Leerdam. Deze kerk is in aanbouw. Informatie is afkomstig van de brandweer. Niets hierover in MSM." Wij checken. Brandweer Leerdam is volgens hun twitteraccount vanmorgen inderdaad uitgerukt voor een brand op de Drossaardlaan, waar een nieuwe gereformeerde kerk in aanbouw is. De contouren van de buitenkant van de aanbouw komen overeen met de foto's van de binnenkant. Was vanmorgen vroeg, vooralsnog geen (lokale) nieuwsberichtgeving. Vier dagen, op 15 april, terug rukten de Leerdamse spuitgasten ook al uit voor een brandmelding bij de Gereformeerde Bijbelstichting. Het is onduidelijk hoe dat is afgelopen, want daarover is ook geen berichtgeving terug te vinden in de (lokale) media. In Leerdam gaat wel het verhaal dat er verhoogd toezicht is op alle kerken in het dorp. Dus leggen we het hier maar even neer.
vrijdag, 19, april, 2019
Source: GeenStijl
Is er iets dat die man niet kan? Al jaren bezig om die door Merkel aangestoken continentale brand te blussen. En ook dichterbij huis is Thierry Baudet niet te beroerd zijn handen uit de mouwen te steken. Bij een fik in het partijkantoor van Forum voor Democratie in Amsterdam was Thierry Baudet zelf een van de personen het vuurtje wist te doven. Was hij maandag maar bij de Notre-Dame, dan had niemand hoeven te roepen De IneEnStoRtInG vAn De NoTrE-DaMe nIeT LoS tE kUnNeN ZiEn vAn De InEenStoRtiNg vAn dE WesTeRse CuLtUur. Vermoedelijk redde Baudet tevens een katje uit de boom, pompte hij tegelijkertijd een ondergelopen kelder leeg en vestigde hij (met bepakking) een nieuw wereldrecord op de stairmaster. Bij de Volkskrant weet men zich vooralsnog geen raad met deze flagrante uiting van nazisme.
vrijdag, 19, april, 2019
Source: GeenStijl
Oekraïense toestanden! Okay, het zit als volgt. PVV-senator en gemeenteraadslid @Ton van Kesteren had tijdens zijn zogeheten '1-minuut-interventie' welgeteld 1 minuut voor zijn vernieuwende pleidooi dat politieke correctheid eigenlijk fascisme is. Burgemeester Peter den Oudsten wees hem voor de zekerheid nog even op deze tijdsbeperking, waarop Van Kesteren antwoordde met: "Dat begrijp ik en dat is ook helemaal in de trant van discriminatie, racisme, fascisme wat inmiddels verworden is tot politiek correcte dogma's." Dat betrok de burgemeester vervolgens op zichzelf, en toen waren de spreekwoordelijke rapen gaar. Zitting 40 minuten geschorst voor een "koortsachtig overleg", en Ton en Peter naar het fietsenhok om het uit te praten. Conclusie: "Ik heb net een gesprek gehad met de heer Van Kesteren. We hebben geconcludeerd dat de interpretatie van mij onjuist was en dat Van Kesteren het niet zo bedoeld heeft. Ik heb daar voor nu genoegen mee genomen.'" We maken wat mee hè.
vrijdag, 19, april, 2019
Source: GeenStijl
Tentoonstelling 'De jodenvervolging in foto's' moet het doen zonder foto's. Het Holocaust Museum in Amsterdam heeft vier foto's afgeplakt die gelden als 'het duidelijkste fotografische bewijs van de Holocaust'. Kiekjes die heimelijk uit de heup geschoten zijn in Auschwitz, door de Griekse jood Alberto Errera tonen bewijs van de massavernietiging door de Duitsers. Er zijn onder meer naakte vrouwen onderweg naar de gaskamer en de verbranding van joodse lijken op te zien. Het zijn de enige, unieke beelden uit het vernietigingskamp, waarvan de negatieven in een tandpastatube het kamp zijn uitgesmokkeld. Maar in 2019 zorgen ze voor "ethische en religieus geïnspireerde twijfels bij het tentoonstellen vanwege de respectloze wijze waarop met de doden is omgegaan." Ook zouden de foto's "te gruwelijk" kunnen zijn. Heel gek om te horen misschien, maar die Holocaust was dus geen pretje. Maar ondanks de vele Godwins die nog dagelijks de kranten & columns vullen om ons te herinneren aan Het Facistische Spook, hoeven we kennelijk niet daadwerkelijk herinnerd te worden aan de gruwelen uit de moderne geschiedenis. Argumentum ad Absurdum in deze quatsch: twee deuren verder, in de Hollandsche Schouwburg (in WOII het Duitse verzamelgebouw voor deportatie van joden) hangen ze wel, omdat een enquête onder bezoekers uitwees dat die wél behoefte hebben aan een confrontatie met de ijskoude realiteit van weleer. De foto's zijn - uiteraard - wel gewoon te vinden op de Wikipedia van Albert Errera, of gewoon via Google Images. Never Forget & Nie Wieder.
vrijdag, 19, april, 2019
Source: GeenStijl
Je zou bijna zeggen dat Sander Dekker vvd'er is. Ene Herman D. stak zomaar drie mensen neer bij een feest in Nieuw-Vennep. Toen hij werd opgepakt bleek hij al veroordeeld te zijn voor een moordpoging en wapenbezit. Herman moest naar de Forensisch Psychiatrische Afdeling (FPA) van Heiloo, net zo'n kliniek als die in Den Dolder waar Michael Panhuis 'vast' zat. Begin dit jaar blijkt dat Herman VANUIT DE KLINIEK optreedt als spil in een netwerk van vuurwapenhandel - overigens mocht hij anderhalf jaar na zijn driedubbele moordpoging alweer lekker naar buiten. "Minister Dekker wilde ondanks herhaalde verzoeken gisteren niet reageren op deze kwestie." Nee, want minister Dekker was druk om bakzeil te halen in Den Dolder van een eerdere clusterfuck, waar een gestoorde gek die óók veel te veel vrijheden genoot een meisje kon vermoorden. Minister Dekker belooft dit. Minister Dekker belooft dat. Minister Dekker geeft meer openheid. Minister Dekker kan niet inzoomen op dossierniveau. OVV komt met een rapport. Minister Dekker vindt daar wat van. OVV komt met nog een rapport. Minister Dekker vindt daar ook wat van. Wat minister Dekker een keertje moet doen, is de bezem door al die faalklinieken halen. Praat met de zorgverleners, werknemers en hulpverleners. Mensen op de werkvloer, mensen die al jaren hun zorgen uitspreken over onderbezetting, onderbetaling en slappe regelgeving. Mensen die het beste voor hebben met hun patiënten, maar mensen die niet kúnnen ingrijpen omdat ze tegen muren oplopen en er geen medewerking is van bovenaf. Dus niet alleen luisteren naar de trutjes in de Raad van Bestuur die alleen maar bij zo'n kliniek zitten omdat het een mooie opstap is naar een volgend baantje. En stop eens met nepstraffen en nepbehandelingen en nepregeltjes voor levensgevaarlijke idioten. Nu zitten we zelfs op het punt dat een PvdA'er, van de partij van het straffen met een zak drop en 'nu niet meer doen' en de partij van oeverloze reïntegratietrajecten, een debat heeft aangevraagd hoe dit toch allemaal mogelijk is. De PvdA. Dus trek die touwtjes maar wat strakker aan, Dekker, en anders donder je maar op, want voor de volgende moord ben jij verantwoordelijk. INSTA-UPDATE: Dekker: Feiten op tafel! Onacceptabel! Bla! Bla!
vrijdag, 19, april, 2019
Source: GeenStijl
Moslims bang voor lelijke mensen Arnoud van Doorn, de Kalief van de Klikbeet, heeft weer een mediamomentje. Het raadslid met de ieliege klerkenkop beweert dat moslims zich "onprettig voelen bij onesthetisch vormgegeven strandgangers". Nee, dan liever die als doorweekte aardappelzakken vermomde boerkababes natuurlijk, dat is tenminste bloedgeile zomerkost voor de doorsnee burgerbaardmans. Van Doorn wijst er op dat Turkije en Egypte ook halalstranden hebben, en met 57% niet-Westerse Hagenaars Hagenezen mensen die van ver gekomen zijn om zich in Den Haag te vestigen is het gewoon logisch dat de Halal Hofstad ook een schaamlap voor het strand hangt. Als nudisten een stukkie Scheveningen mogen claimen om frontaal naakt rond te dartelen, dan graag ook een stuk zand vrijmaken om mensen met geheel bedekte huid te laten zonnebaden. Hup, omvolken naar de achterlijkheid dat strand. En bedankt voor de clickbait, Aboe 1 April! Van de opbrengsten gaan we lekker opdrinkbier zuipen tussen de bikinimeisjes in Zandvoort.
vrijdag, 19, april, 2019
Source: GeenStijl
Duidelijk Alstublieft Volkskrant, NRC, Nieuwsuur, NOS Journaal, KRONCRV, De Correspondent, Vrij Nederland, De Groene, Spraakmakers, De NieuwsBV, Nieuws en Co, Bureau Buitenland, Met Het Oog op Morgen, BNR, Omroep Lansingerland en overige nieuwsorganisaties met een "directeur journalistiek". Zo breng je het nieuws van de dag. Niet zeau.
vrijdag, 19, april, 2019
Source: GeenStijl
Werklozen moeten vakken gaan vullen van de vvd. Wat een goed idee. Anne-Wil Duthler kan net niet bij het bovenste schap om de muisjes van De Ruyter, de broodversierder sinds 1860, bij te vullen. Anne-Wil werkt bij de Albert Heijn, de Jumbo en de Aldi tegelijk, dat weten die bedrijven niet van elkaar, maar Anne-Wil heeft een constructie bedacht haar inkomsten te maximaliseren. Enfin, die muisjes dus. Gelukkig, daar is collega-vakkenvuller Halbe Zijlstra, die haar een handje komt helpen. Ooit bleken alle augurken over datum, Halbe was erbij. Vorige week woensdag vielen er drie kratjes bier van de dolly, alles kapot. Halbe was erbij. En het allerbelangrijkste: hij stond ooit in de ruimte toen hij de ceo van Albert Heijn hoorde spreken over een vijandige overname van de Jumbo. Halbe staat vandaag eigenlijk ingeroosterd op het gangpad van de wijn. Daar echter, staat Han ten Broeke. Hij heeft vanavond een date en hij combineert het nuttige met het aangename: zo kan hij zich inlezen over de wijn. De non-food wordt bijgevuld door de Almeerse pornohacker Mitchell van der Koelen. Naast zijn activiteiten bij de vvd werkte hij bij Wayne Parker Kent, maar ineens was hij werkloos. Nu moet hij vakkenvullen van de vvd. En wie hebben we daar? Het is Henry Keizer. Hij is voor 51 procent eigenaar van het gangpad waar deodorant en lijkbalsem te vinden is. Henry kon dat gangpad voor een schijntje overnemen van Henry Keizer. Even verderop vult Ard van der Steur het speelgoed bij. Momenteel is hij druk met de luchtkastelen. Sjongejonge wat heeft Ard zin in de lunchpauze, want dan gaan ze altijd met z'n allen ouwehoeren. Anouchka van Miltenburg neemt dan altijd het voortouw. Jos van Rey is er overigens niet meer bij, want die is zelfs te schraal om vakken te vullen.
vrijdag, 19, april, 2019
Source: GeenStijl
Lees maar er staat niet wat er staat Social Nachtelijke ophef om mededeling van Thierry Baudet op sociaalmedia, zo rond een uur of 1 's nachts. De leider van Forum voor Democratie pakte ver na het middernachtelijk uur uit met een ontboezeming van jewelste. Vandaag, vrijdag, den 19den april 2019, zou "de mooiste en belangrijkste dag van het jaar!" zijn. Populpee, dat is nogal een statement. Maar wat is het? Wat is er zo mooi en belangrijk aan vandaag? Is het omdat alle ambtenaren vandaag vrij zijn, en er geen fuck-ups aan die immense ambtenarenstronthoop aan ambtenarenfails toegevoegd worden? Is het Rokjesdag? Volle maan vandaag? Verjaardag Anniko van Santen van Opsporing Verzocht? Nationale Tuinuiltellingdag? Roept u maar!
vrijdag, 19, april, 2019
Source: GeenStijl
Sander & Sidney boos, Sywert & Syp blij Pasen. Ook al KApOtGePolAriSeErD in dit prachtige joods-christelijke humanistische polderland, waar tradities en gebruiken verdwijnen als maagdenvliezen in Rotterdamse kelderboxen. Waar oikofoben de boel aan het weggeven zijn. Waar een bosje gele tulpen op tafel al verdacht is, uitvoeringen van de Mattheüs-Passion straks op geheime geluiddichte locatie's moeten en reclamefolders met Paas-aanbiedingen door koeriersters heimelijk worden rondgebracht. U vindt van niet? Syp Wynia vindt van wel. KIJK MAAR. Wist u dat het grondwater stiekem verlaagd is om zo Oost-Nederland te laten opdrogen teneinde die Paasvuren te verbieden? Nee, wisten wij ook niet. Waarschijnlijk omdat het niet waar is. Maar het had ook andersom kunnen zijn, aldus Sylvana. Bruggetje naar wél leuke Surinaamse powervrouw _⌒_ Maria wordt gespeeld door Edsilia Rombley, de knappe Amsterdamse die maar niet opdrogen wil, en Jezus wordt vertolkt door Edwin Jonker, ook al zo'n kleurrijke hunk op deze Witte Donderdag. Martijn Krabbé is De Verteller, dus er kan ieder moment een te koop staand huis in Dordrecht voorbij komen. LIVESTREAM.
donderdag, 18, april, 2019
Source: GeenStijl
En dan niet die 'verwarde personen' Syriërs die mensen neersteken, maar gewoon écht verwarde personen. Weet u nog, dat OVV-rapport over Michael Panhuis, waaruit een giga-wanorde bleek en waaruit iedereen gewoon kan concluderen dat Sander Dekker misschien wel effe moet wieberen? Nog geen maand later komt het OVV dus met een nieuw onderzoek, PDF hier, over personen met een EPA (ernstig psychische aandoening). Lezenswaardig voer, vooral die casussen (spoiler alert: weinig happy endings). Verrassing: de conclusies zijn soortgelijk aan die van het Panhuis-rapport. Zo hebben zorgverleners onvoldoende zicht op de veiligheidsrisico's van de patiënt en zijn omgeving, onder meer omdat zorgverleners met verschillende systemen werken om gegevens vast te leggen. Eigenlijk concluderen Tjibbe Joustra en zijn makkers in 141 pagina's: het is best wel een ongeorchestreerde bende. Nu wandelde GeenStijl een paar maanden geleden al eens over het terrein van Altrecht in Den Dolder, samen met een zorgverlener van die kliniek. Wat bleek Zal U Verbazen, want de patiënten zaten doodleuk en tevens massaal aan de drank en drugs. Waar we maar mee willen aangeven dat Onderzoeksraden en Commissies en Vertegenwoordigers en allerlei andere hotshots allerlei complexe rapporten kunnen samenstellen over het ontbreken van essentiële structuren in de zorg, met een beetje goede wil kunnen we het hele systeem gewoon failliet verklaren, maar het lukt 'men' niet eens om geestelijk gestoorde mensen in één kliniek op één plek in Nederland van de drank en drugs te houden. Zorgverleners aldaar maken vrijwel dagelijks onveilige situaties mee en tóch werken ze zich voor een mager loontje de ballen uit de broek, terwijl het de beleidsbepalers en leden van raden van bestuur kennelijk niets boeit. Of ze zijn gewoon heel erg slecht in hun vak. Enfin, bedankt voor dit 'keiharde rapport', Tjibbe. Heeeeeeel erg benieuwd of er koppen gaan rollen. Video
donderdag, 18, april, 2019
Source: GeenStijl
VLUCHT! Nu het nog kan... Landgenoten, in de regio Oost-Nederland t/m Eesterga. U bent de sjaak dit Paasweekeinde. Dankzij de aanhoudende wind uit het oosten is er SMOG ALARM in een groot deel van Nederland. Alles ten oosten van de lijn Kampen, Apeldoorn, Arnhem en ten zuiden van Groningen loopt direct gevaar. Dankzij de dijk om de Noordoostpolder krult de THE SMOG zelfs naar Lemmer en omstreken. Het zijn niet alleen die verrekte Saksen in Nederland die prehistorische lente-vuurtjes aansteken, die Germanen kunnen er ook wat van. Bereid u voor op drie dagen ramen en deuren sluiten, en met een mondkapje naar het mooie weer staren. Mocht u uw kroost willen beschermen tegen het smogmonster, u kunt massaal met de auto naar Amsterdam dit weekeinde. Want wij zijn er toch niet. Sterkte.
donderdag, 18, april, 2019
Source: GeenStijl
Werken bij de IND, je moet het maar kunnen! Ook een soort Defensie, al mag je dat natuurlijk niet zeggen dus we nemen het terug. Maar erg lekker gaat het er niet. "Vorig jaar werden ruim 5.500 meer eerste asielaanvragen ingediend dan verwacht. (...) De verkeerde prognose, gecombineerd met bezuinigingen bij de IND, zorgde ervoor dat de wachttijden voor asielzoekers in Nederland het afgelopen jaar almaar opliepen." REGEREN IS VOORUITZIEN maar wie had nou aan zien komen dat de IND wat structurele extra mankracht kon gebruiken sinds Merkels lokroep. In ieder geval, de grootste alsook volstrekt kansloze groep aanvragers bestaat inmiddels uit Marokkanen, Algerijnen en Tunesiërs. Het proces raakt zo vertraagd omdat deze groep de leiding verstopt, en vervolgens door die collectieve vertraging 1442 euro de neus casht. Staatssecretaris Harbers schrijft in zijn brief aan de kamer dat "In 2020 is de IND in staat om de nieuwe aanvragen bij te houden en in te lopen op de voorraden om zo doorlooptijden terug te dringen. In 2021 verwacht ik dat de IND het grootste deel van de zaken in spoor 4 weer binnen de wettelijke termijn kan afdoen." Kijk, dat noemen we nog eens visie.
donderdag, 18, april, 2019
Source: GeenStijl
Papa fume une pipe, ou ceci n'est pas une pipe? Zelfde kathedraal. Nieuwe beelden. Een webcam van Viewsurf.com die net ver genoeg van Notre Dame hangt om beweging op het dak tot drie pixels te reduceren, heeft drie bewegende pixels vastgelegd op het dak van Notre Dame. Volgens de bron op maandag om 17:05, ruim een uur voordat de boel flink in de fik staat (op Viewsurf kun je helaas zo ver niet terug zoeken). Opvallend aan het over het dak schuivende pixeltrio, is dat één van de drie pixels twee keer knippert, op seconde 8 en seconde 21. Reflectie van iets in de zon? Gereedschap? Of une flamme? We zijn geïntrigeerd, ook omdat latere beelden tonen dat het vuur rond die plek lijkt te zijn begonnen (pica na de breek). We trekken geen conclusies. Je kan echt niet zien wie dit is, waarom hij daar loopt, wat hij daar doet en of er wel of geen opzet bij zijn handelen komt kijken. Misschien is het wel een vrouw, al zijn de pixels daar niet rond genoeg voor. Enfin. Dit is een groter point d'interrogation dan die brandweerman op de omloop van de toren. Rondje rooftop op de Notre Dame Mei 2018. Jongeren slapen op het dak van de kathedraal, die mede door de bouwsteigers makkelijk(er) was te beklimmen. Die andere is echt definitief debunked: Social
donderdag, 18, april, 2019
Source: GeenStijl
Na Vandermeersch (NRC) ook hoofdredacteur Volkskrant foetsie Volkskrant-hoofdredacteur Philippe Remarque stopt als hoofdredacteur van de Volkskrant. Dat heeft Remarque zojuist op een ingelaste interne redactievergadering bekendgemaakt aan huilende redactievrouwtjes, die nog steeds pissed zijn dat ze het nieuws op Villamedia moesten lezen. Remarque was sinds 2010 hoofdredacteur en stond te boek als 'enigszins verstandig'. Zo vond Remarque de wekelijkse columns van Asha ten Broeke openlijk kut, en sleepte hij bij de Persgroep-directie ieder half jaar er een loonsverhoging voor Sylvia Witteman uit. Onbekend is wat Remarque nu gaat doen. Volgens bronnen aan GeenStijl gaat-ie een half jaar naar een Corendon-resort in Turkije, en daarna krijgt-ie een wandelmoderubriek in het Volkskrant Magazine. Remarque is al de tweede hoofdredacteur die door toedoen van het GeenStijl Winti Poppetje het veld heeft moeten ruimen. Eerder al vertrok Peter Vandermeersch bij NRC Handelsblad.
donderdag, 18, april, 2019
Source: GeenStijl
Nepparlement blaast laatste valse noot op eigen feestje. En u dacht dat een brandende Notre Dame de pijnlijkste beelden van deze week opleverden. Social Het Europarlement aanschouwen is toch altijd een beetje alsof je naar The Human Centipede zit te kijken, qua 733 totale losers die nekdiep met hun kop in elkaars kont zitten. Nee, da's gemeen - je ziet toch met hoeveel vreugd ende jolijt al die geitenwollen trekpoppen van de bedrijvenlobby een feestje weten te bouwen. Ze hebben immers weer eens dik doorbetaald verkansie want ze komen pas ver na de nieuwe nepverkiezingen terug. Oh zat daar nog steeds een onaardig ondertoontje in? Nee je mag niet kwetsen want van kwetsen komen concentratiekampen onze excuses en LATEN WE TOCH GEWOON BLIJ ZIJN MET ELKAAR IN DEZE EU. Maar ondertussen wel echt eens de serieuze mogelijkheden gaan verkennen voor een politieke Nexit met behoud van economische vrijhandelszone. Want dit is echt niet meer uit te leggen.
donderdag, 18, april, 2019
Source: GeenStijl
Frans Timmermans, die best wel een lul is, heeft voor verwarring gezorgd door zich publiekelijk tegen een PvdA-partijstandpunt te keren. Zo, schakelden hele volksstammen gisteravond natuurlijk in voor het debat van de eeuw tussen Europese Commissie presidentskandidaten Manfred Weber en Frans Timmermans. Loeispannend allemaal, want ze waren het eigenlijk overal wel over eens, en dan vooral over dat de EU een rijdend circus tussen Straatsburg en Brussel moet blijven. Kost 200 miljoen per jaar, de enige meerwaarde is symbolisch, en die wordt eigenlijk alleen door Timmermans & Co. gevoeld. Nou, we pakken blz. 21 van het Europese PvdA-verkiezingsprogramma er even bij. "Eén vergaderplek van het Europees Parlement. Het Europees Parlement kent nu twee vergaderplekken: Brussel en Straatsburg. De symbolische waarde, op grond waarvan in het verleden voor deze twee locaties is gekozen, weegt niet langer op tegen de inefficiëntie, het gebrek aan democratie doordat één land dit tegenhoudt, de druk op het milieu en de maatschappelijke vraagtekens die erbij worden gesteld." Nou, Frans, bedankt voor dit definitieve schisma in de sociaal-democratie! Video
donderdag, 18, april, 2019
Source: GeenStijl
Een lesje in Koop Nooit de Eerste Versie van een Revolutionair Product. De nerdbril mag weer op boys, we duiken even het gadgetnieuws in. Samsung heeft namelijk weer een PR-probleem vermomd als toptelefoon in handen. Het merk dat net is bijgekomen van het debacle met de Galaxy Note (die enorme telefoon met opmerkelijke Taliban-trekjes) gaat nu nat met de Galaxy Fold. Spijtig, want de Galaxy Fold is in ieder opzicht geweldig. De smartphone vouwt dubbel en daarbij scharniert het scherm mee alsof we in 3019 leven. Technische innovatie die wel een buiging waard is, dunkt ons. Maar je verwacht het niet: testexemplaren die naar het journaille zijn verstuurd geven massaal de geest. Op het scherm verschijnen strepen, glitches, ze flikkeren en dingen breken af. Zowel CNBC, The Verge, Bloomberg, en Marques Brownlee - de beste gadgettester sinds Chriet Titulaer - hadden uiteenlopende issues en dus is #foldgate geboren. Sta je dan, met een onbruikbare klaptelefoon van 2.020 euro. Na de breek een klaptelefoon die deze issues nooit gekend heeft.
donderdag, 18, april, 2019
Source: GeenStijl
Er gaan ook dingen goed in Nederland Op internet is een filmpje opgedoken van een aanhouding gisteren, op de kermis van Haarlem. Een politieagent probeert een vervelio iemand aan te houden en omstanders lijken zich er tegenaan te bemoeien. (Net als in Utrecht eergisteren - red.) MAAR WAT ER TOEN GEBEURDE ZAL U VERBAZEN! Opeens staan daar 2 doortastende meneren die zich nogal kordaat opstellen tussen politie-agent in actie en de rest van omstanders. Dan ga je toch denken... zijn dat stillen? Stadsmariniers in burger? Als burgerlullen verklede SuperBOA's? D66-stasi's? Of toch gewoon fatsoenlijke vigilante burgers die kotsbeu hebben van het schijtgedrag van Het Schorriemorrie? Samen met u hopen we op het laatste. Tot hier. En niet verder.
donderdag, 18, april, 2019
Source: GeenStijl
Ach joh wat kan er gebeuren, nietwaar? "Door een grote blunder bij justitie is de foto van de belangrijke kroongetuige in het proces tegen 's lands meest gezochte crimineel Ridouan Taghi in de strafdossiers van alle verdachten terecht gekomen." Een grote blunder, dat is een eufemisme voor GODNONDEJU stelletje faalhazende fopspeurneuzen, jullie zaten zeker weer te druk te partnerswappen tussen de kantoorsanseferia's om op je saeck te letten!? Op de uitgelekte foto staat kroongetuige Nabil Bakkali, de zingende broer van de vorig jaar in zijn eigen zaak geliquideerde en onschuldige Redouan Bakkali, die ook al niet goed beveiligd werd door justitie. (De rest van z'n familie is overigens het beschermen niet waard maar dat terzijde.) Er is vandaag een zitting in de zogenaamde Marengo-zaak, die gaat over minimaal 3 liquidaties en 5 pogingen tot moord, en sommige verdachten zijn uit veiligheidsoverwegingen zelfs per heli aangevoerd. Maar een foto van een kroongetuige kan zomaar tijdens het oversteken tussen koffiemachine en rechtbankgarderobe uit een bruine dossiermap in de goot glijden, waar de ratten van de Mocromaffia er eens lekker aan kunnen snuffelen. Tante Sas is live in de bunker op Schiphol bij de pro forma-zitting tegen zeven verdachten - allemaal onderknuppels, want capo di tutti capi Ridouan Taghi ligt ergens in Cassablanca op het strand.
donderdag, 18, april, 2019
Source: GeenStijl
Joodse onderwijzeres wisselde van school omdat haar islamtische leerlingen en collega's haar voor racist uitmaakten. Het Cornelius Haga Lyceum is een knettergekke jihadistenfabriek die Halsema weigert te sluiten en het Comenius Lyceum wil zichzelf islamiseren. Voor Maja Mischke (voor wie wij altijd een beetje braver rechtop gaan zitten) de reden om zich tot Wierd te wenden en haar verhaal te doen: ze verruilde vorig jaar het Sweelinck College voor een joodse school omdat dertien islamitische collega's haar het werken onmogelijk maakten vanwege "destructieve tweets" over de islam. Mischke twittert regelmatig en rationeel over islam en islamisering en steekt daarbij haar afschuw over allahakbarrende aanslagplegers niet onder stoelen of schoolbanken. En zoals zo vaak, kiezen moslims dan de kant van hun koran. Mischke: "[een woordvooerder van de dertien moslimdocenten] zei dat ik beter in Venlo les kan geven, kennelijk omdat Geert Wilders daar vandaan komt. Ik kon volgens hem in elk geval niet op het Sweelinck blijven. De vijandigheid was afschuwelijk. Hij vroeg me ook waarom ik zoveel twitterde over Joden, Israël en Palestina. Dat ik Joods ben speelde blijkbaar ineens een rol.” Toen leerlingen haar vervolgens ook een racist gingen noemen, is ze in stilte van school gewisseld. Ze spreekt zich nu alsnog uit, omdat het Comenius, evenals het Sweelinck, tot de Salaam Zaam Scholengroep behoort. "Ik weet dat er collega's zijn die in eenzelfde positie verkeren als ik destijds; die onder dezelfde druk staan. Die wil ik hiermee een hart onder de riem steken.” (Online, PDF) (Comenius was overigens een Tsjechische vrijdenker die asiel kreeg in Amsterdam toen die stad nog onderdak bood aan vrijdenkers. Hij pleitte voor gelijkwaardig, progressief onderwijs en met zijn humanistische citaat "Een mens doden om een zaak te dienen, is geen zaak dienen, maar een mens doden" kun je hem lijnrecht tegenover de veroveringskern van de islam positioneren. Als dat Comenius naar het korannieke regressiegif grijpt en een madrassa wordt, begin dan svp met een naamsverandering.)
donderdag, 18, april, 2019
Source: GeenStijl
Nederland is een soort Albanië, maar dan met goede wegen. Het aantal verkeersslachtoffers in Nederland is dodelijk gestegen, tot 678, de grootste toename sinds 1989. Denk daar maar eens aan, als u weer eens een agent de huid vol weet te schelden wanneer u over de vluchtstrook bent getjoept om de dagelijkse file te vermijden. Want de volgende keer staat er op de vluchtstrook weer iemand met een geplofte Renault-motor en dan staat diezelfde agent stukjes coureur uit het asfalt te schrapen om ervoor te zorgen dat u weer snel naar huis kunt rijden. "Het is hier een eldorado voor mensen die de regels aan hun laars lappen", zegt Koos Spee, niet die kabouter van Wegmisbruikers, maar die andere. Dan geeft Koos de schuld aan u en dan vergeet hij voor het gemak dat Nederland als eldorado van poepstraffen dat gedrag in de hand werkt, want als een bezopen kamikazepiloot uit Polen iemand doodrijdt krijgt-ie 120 uur schoffelen en vliegen de stoelen door de rechtbank. Zo leert nooit iemand wat. Dronken doodracers als Walter van Wijngaarden en zijn loser van een zoon Casper zitten na een paar jaar rijontzegging weer doodleuk achter het stuur. Pak dat papiertje maar af. Zuipen en rijden? Ga maar lekker de rest van je leven met de trein, doei. O ja, in Noord-Brabant zijn ze het slechtst in het verkeer, maar daar zijn ze weer goed in andere dingen. Zoals: carnaval vieren. En: worstenbroodjes eten.
donderdag, 18, april, 2019
Source: GeenStijl
We zagen maandagavond allemaal een vreemde man op de Notre Dame, en dat leidde tot een heleboel speculatie. Kapelaan, brandweerman, Quasimodo of toch een haatbaard? We zien het al een tijdje op internet. Een paar jaar terug, als er een ramp, ongeluk of incident gebeurde, gingen mensen nieuwe beelden delen, hun hoop op een goede afloop uitspreken en/of achtergrondinformatie over de plek, de persoon of de situatie opzoeken. Vandaag zie je steeds vaker dat er tijdens de gebeurtenis al een oorzaak, motief en dader is bepaald. De brand in Notre Dame was op internet al verdacht verklaard voordat de officiële instanties een verklaring uit stuurden, en ook die verklaring werd prompt ongeloofwaardig verklaard. Er zijn in de afgelopen maanden en jaren vaker vandalistische acties tegen christelijke gebouwen geweest in Frankrijk. Volgens deze Franstalige Zwitserse krant ruim 1000 in 2018, daders voornamelijk onbekend. Dus deze brand past in een thema, zo zien we veel mensen redeneren. Een sentiment bij een emotionele gebeurtenis weegt onmiddellijk zwaarder dan feiten. Ook als de Notre Flamme een tragisch ongeluk blijkt (en daar heeft het vooralsnog alle schijn van), is het voor velen nog steeds geen incident, maar een hoofdstuk in een narratief: het christelijke Westen, onder druk van andere culturen (lees: islam). De enorme symbolische waarde van de Parijse kathedraal voegt alleen maar geldigheid en gewicht daaraan toe, en op internet kun je altijd "feiten" vinden bij je eigen verhaal. Maar wie of wat was het dan wel, die vreemde man op de Notre Dame? We komen lang genoeg op internet om te weten dat je heel veel pixels nodig hebt voor het hele plaatje. Op deze videobeelden zie je diverse poppetje op dezelfde balustrade van de kathedraal - brandweermannen, met witte, zilveren of zilverwitte helmen. Die ene man op dat ene moment in dat ene fragment, is hoogstwaarschijnlijk "gewoon" un pompier en geen ploflim met een bus petroleum, noch een gebochelde romanfiguur van Victor Hugo. Ondanks alle culturele en maatschappelijke spanningen, ondanks alle narratieven en ondanks het opportunisme van de sensatiezucht, kan een fik in een historisch bouwwerk nog steeds gewoon een tragisch ongeluk zijn. Rien de plus, rien de moins. Dit was een exclusief nieuwsbrieftopic maar een goeie debunk moet je nooit voor jezelf houden. Dus eigenlijk moet je wel Premium lid worden nu je dit hebt gelezen.
woensdag, 17, april, 2019
Source: GeenStijl
Heeft u of gaat u een nieuw huisje betrekken? Van harte! Alles naar eigen inzicht en smaak inrichten, en even later ruikt het er altijd naar appeltaart en is het over de hele linie paradijs op aarde. MAAR, heeft u al écht goed over uw woonverzekering nagedacht? Komt best wat bij kijken namelijk. De spullen in uw huis (inboedel), uw muren, dak en ramen zelf (opstal) en dan ook nog alle schade die door uw medemens aangericht kan worden (aansprakelijkheid). Met de Allsecur Woonverzekering leert u razendsnel wat die drie domeinen u precies zouden kosten. En dat is zeer waarschijnlijk een stuk minder dan bij de rest, want de premie is nu in prijs verlaagd (info hier). Daarbij kunt u dagelijks wijzigen en opzeggen, betaalt u zelfs bij stormschade 0 euro eigen risico, bent u nooit onderverzekerd en worden sieraden tot maar liefst 6000 euro verzekerd. Deze lui hebben niet voor niets een 8.2 op Independer, dus doe uw voordeel met deze kennis, en stap nu hier over!
woensdag, 17, april, 2019
Source: GeenStijl
Met een witte tulp Social Diep respect voor alle bevrijders van Nederland. Als het aan ons lag kreeg iedere Canadees, Amerikaan en Pool die hier in 44/45 zijn leven waagde voor onze vrijheid een eigen tulp. En die Don White Tulp, die Rutte vandaag doopte met champagne, gaan wij ook zeker op tafel zetten (bollen in het najaar beschikbaar). NB: Weet u wie ook een witte tulp naar zich vernoemd kreeg? Antwoord. Rutte en de Canadese veteraan White zijn overigens geen onbekenden. De MinPres bedankte de oorlogsheld al eerder tijdens een toespraak in Canada, skip naar 0:50. Maar die bevrijding van Ljouwert (filmpje) zit ff anders dan menigeen denkt. De Mof was m al grotendeels gepeerd (met medeneming van fietsen en overig plunderwaar). Er waren wel 200 Duitse soldaten achtergebleven. En die werden door Binnenlandse Strijdkrachten van Friesland een kopje kleiner gemaakt, om de Canadezen een "kogelvrije intocht" te bezorgen. Mooi stukje oral history proto-podcast door Bob van Radio Oranje bij de VPRO hieronder. Na de break de avondvullende speelfilm De Overval (1962) over de spectaculaire overval (december 1944) op het Huis van Bewaring te Leeuwarden, waarbij 51 blokkeerfriezen werden bevrijd. Stijlloze Filmavond Video
woensdag, 17, april, 2019
Source: GeenStijl
Weet u nog, die export-ww Polen die drie maanden lang 1200 euro mee krijgen terwijl ze bijkomen in Polen, waar het minimumloon slechts 400 euro is? Nou, op dat dossier voert minister Koolmees natuurlijk al maanden lang campagne, maar nu stemde het Europarlement zelfs voor de heragendering van een voorstel om deze drie maanden tot 6 maanden te verlengen. De kans is groot dat voorstel er nu wel doorheen komt. Nederlandse EP's hadden de heragendering tegen kunnen houden, maar ze hadden blijkbaar iets beters te doen. "Van de 26 Nederlandse Europarlementariërs kwamen er 11 stemmen in Straatsburg. De overige 15 parlementariërs waren niet aanwezig. Van PvdA, GroenLinks, SP en SGP was niemand aanwezig, van PVV, CDA en D66 waren niet alle parlementariërs present." Als slechts vier Nederlandse EP'ers wél uit bed waren gekomen, had de heragendering waarschijnlijk niet doorgegaan, en waren WE straks niet nog eens 16 miljoen euro armer. 151 EP'ers stemden voor, en 148 tegen. "Waarom de politici er niet waren, is onduidelijk. RTL Z benaderde de partijen waarvan geen enkele parlementariër stemde, zij reageerden niet direct op een verzoek om commentaar." Sargentini onderstaand natuurlijk weer bijdehand, maar ze had de heragendering en daarméé de stemming tegen kunnen houden, maar laten we vooral geen verwijten maken. Social
woensdag, 17, april, 2019
Source: GeenStijl
Aan de kant, Loempidel! There is a new sheriff in town Social Het is de Knetterdel! Een soort frikandel speciaal, maar dan eentje met mayonaise waar oranje knettersuiker in is verwerkt. Hoe zo'n knetterstaaf in je mond voelt zal een orgastische sensatie moeten wezen, in het verleden bovenal ervaren door madammen met exotische namen als K. Holland en B. Eden. Enfin, die Knetterdel, dat is natuurlijk een stuntje om de bijbehorende track de hitlijsten in te pompen. Dan kun je als Henny Huisman vier keer gedegradeerd zijn naar het level ónder het schnabbelcircuit, voor zo'n Knetterdel kom je wel uit je bedje. Hoe dan ook vreemd dat Bob Dylan ooit de Nobelprijs voor Literatuur heeft gewonnen en deze Knetterdel-klapper nog helemaal niet genoemd is. "Wie heeft er zin in een Knetterdel? Ik wel, ik vind hem lekker, in mijn mond met dat geknetter 🎵"
woensdag, 17, april, 2019
Source: GeenStijl
Zouden er soms Europese verkiezingen naderen? Je weet het bij D66 nooit. Het ene moment willen ze dit, het andere moment willen ze dat en dan staan ze met z'n allen weer te dansen op het graf van weer een kroonjuweel, terwijl Hans van Mierlo zich twee meter lager maar weer eens omdraait. Maar ze willen momenteel dus een Europese FBI. Zo'n interstatelijk speurneuzenbureau is natuurlijk hartstikke handig om de dankzij rubberbootmarine aan wal geraakte asielstroom te beteugelen, op te sporen en retour afzender te sturen. Hartstikke vóór dus - al lukt het Nederland niet eens de haven van Rotterdam vrij te houden van Mocro-runners die heen en weer pendelen vanuit Amsterdam om de Colombiaanse handelswaar naar de neusjes op de Snuifas te brengen. Dus ja, wat zou nou de bijdrage zijn van een overkoepelende Euro-organisatie? Wat je bij 'permanente en intensieve politiesamenwerking' tussen de regeltjes door in ieder geval leest is dat het allemaal de schuld is van die enge nazii in Oost-Europa en vooral dat het de opmaat is naar méér. En dat is hartstikke eng, lees bij D66 maar eens over 'dwangbevoegdheden, ondervragingen, huiszoekingen of arrestaties'. Dat de Belgo-politie voor je deur staat omdat die dronken superkneus van een Juncker vindt dat er iets niet in de haak is en omdat hij zijn reet afveegt met je soevereiniteit. Dat giftige Europese droombeeld van D66 kruipt steeds dieper je hol in, en dat terwijl ze in andere Europese landen op het gebied van pak 'm beet corruptie nog altijd langs de rand van het achterlijke scheren. Nou ja, dan maar hopen dat de Europese FBI net zo goed werkt als Frontex. Social Zeg het ze Video
woensdag, 17, april, 2019
Source: GeenStijl
Zet dit in uw kantoor, huiskamer of mancave en de gezelligheidsmeter schiet meteen in het rood. Werkt eindeloos lang op slechts vier AA-batterijen. Schoorsteen niet nodig. Nu voor 14 euro op DEALERT.NL.
woensdag, 17, april, 2019
Source: GeenStijl
Hoeveel robothonden heb je nodig om een vrachtwagen te trekken? Video Dat is niet het begin van een mop en het antwoord is 10. Vergeet paardenkrachten, Spotkrachten zijn de nieuwe kinetische valuta. Boston Dynamics, uitsluitend bekend van om de paar weken mensen doen afvragen of het niet beter nu al op kunnen geven, toont voor het eerst wat zo'n hele roedel kan. Prachtig shot op 0:46 trouwens. Voorheen waren het er max twee, en die waren eigenlijk ook al niet te stoppen. "It only takes 10 Spotpower (SP) to haul a truck across the Boston Dynamics parking lot (~1 degree uphill, truck in neutral). These Spot robots are coming off the production line now and will be available for a range of applications soon." MAAR WIE ZAL UITEINDELIJK HET BAASJE BLIJKEN? Video
woensdag, 17, april, 2019
Source: GeenStijl
Knettergekke sjoemelsenator strikes again! Vvd-senator Anne-Wil Duthler heeft volgens advocate Anne-Wil Duthler geen eerlijk proces gehad over de schimmige malversaties en dubbele petten van zakenvrouw Anne-Wil Duthler. Dat schrijft Anne-Wil Duthler in de derde persoon over Anne-Wil Duthler op de website van advocate, senator en zakenvrouw Anne-Wil Duthler. De rechter doet op 25 april uitspraak over haar absurde eis tot rectificatie van een artikel in Quote dat geen enkele onwaarheid bevat, maar de raadsvrouw van senator Anne-Wil Duthler, advocate Anne-Will Duthler, vertrouwt niet op de rechter en neemt alvast een voorschot op het vonnis: het was geen eerlijk proces, want er zaten media in de rechtszaal te twitteren. (Lees: Schuld van GeenStijl.) "Duthler realiseerde zich vooraf dat procederen tegen één nieuwsplatform, procederen tegen heel veel journalisten zou inhouden", schrijft Duthler over Duthler. Ons viel juist op dat er helemaal niemand van de media interesse toonde in een idiote rechtszaak van een corrupte senator van de grootste machtspartij, maar soit. Iedereen het zijne en Anne-Wil Duthler is met haar drieën in deze zaak dus die zal wel gelijk hebben. Bovendien gebruikt ze heel veel moeilijke woorden. Over haar anekdote aan het slot van het zwamstuk trouwens: het nieuwe feit dat tijdens de zitting door een leverancier bekend werd gemaakt, en waarover ze klaagt dat Quote geen wederhoor heeft gevraagd, betreft een aangifte tegen haar bedrijf. Onmiddellijk na de zitting probeerde Quote een reactie te vragen aan Duthler. Die ze weigerde. Als u op de stoel van de rechter zat (waar u volgens de knettergekke senator toch al zit), wat is dan uw vonnis?
woensdag, 17, april, 2019
Source: GeenStijl
De tikgeit heeft weer geleverd, de Premium Nieuwsbrief is binnen geschoven in een miljoenmiljard mailboxen. Bomvol info over onze verjaardagsenveloppen, borrels met saté en het antwoord op de vraag: wie was nou die Rare Man op de Notre Dame? Had je allemaal kunnen weten als je lid was van GeenStijl. Premium worden = nooit meer iets missen. Bovendien is de eerste maand gratis en daarna krijg je een heleboel gratis stijlloze zooi. Dus waar wacht je nog op, WORD LID en mis nooit meer een exclusieve bijlage van de voorpagina van het internet.
woensdag, 17, april, 2019
Source: GeenStijl