Metronieuws Lifestyle

-- Berichten van vandaag.
Zeven dingen die je moet weten rond de lancering van de nieuwe OPPO smartphone AX7. En - zie onderaan - je kunt er eentje winnen!
maandag, 18, februari, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
-- Berichten van gisteren of eerder.
De verborgen foto's van mensen toch kunnen zien. Dat klinkt al niet als de meest privacy-vriendelijke functie van Facebook. Echter blijkt dat het alleen maar mogelijk is bij vrouwen en niet bij mannen.
zaterdag, 16, februari, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
Het is voor adverteerders 'gewoon' mogelijk om op Facebook hun advertenties gericht naar mensen te sturen die geïnteresseerd zijn in en voorstander van anti-vaccinaties. En daar wordt ook gretig gebruik van gemaakt, zo blijkt uit onderzoek van The Guardian.
zaterdag, 16, februari, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
De Amerikaanse filmindustrie is misschien wel de meest opzienbarende miljoenenindustrie ter wereld. In Hollywood worden jaarlijks honderden films geschreven, geregisseerd en geproduceerd. Rode lopers worden uitgerold, en prijzen uitgereikt. De afgelopen tijd heeft de industrie het echter zwaar te verduren gehad.
vrijdag, 15, februari, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
De trein uitstappen op Utrecht-Centraal en nog even tijd over hebben om lekker te winkelen? Loop dan zeker even binnen in de nieuwste concept store van modelabel DIDI, donderdag geopend in Hoog Catharijne. Tot en met zondag wordt er een feestelijk openingsweekend gehouden, met een mooie kortingsactie van 12 procent op de complete nieuwe collectie (zie onderaan).
vrijdag, 15, februari, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
Mocht de Metroredactie een week hebben liggen te slapen, dan hebben onze mailboxen ons wel gewezen op Valentijnsdag. Elk persbericht leek wel over de bijzondere dag voor geliefden te gaan. Een greep uit het aanbod dat Metro toegezonden kreeg.
donderdag, 14, februari, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
The word is out: New York krijgt een eigen stadsstrand, aan de rand van de Hudson River. Het nieuws werd kortgeleden verspreid door The Hudson River Park Trust.
woensdag, 13, februari, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
Oké, eerlijk is eerlijk – alle hidden gems ter wereld zijn al door Nederlanders bezocht. Wij vermoeden dat die ontdekkingslust ons Nederlanders in het bloed zit. Als iedereen rechts gaat, wil de Hollander uitzoeken wat er links te vinden is. De supertoeristische hoogtepunten staan wel altijd op de planning, maar er moet ook iets ‘nieuws' gezien worden. Voor je reis naar Marokko hebben wij zo'n fris nieuw plaatsje voor op je planning: Essaouira. Dit charmante kustplaatsje begint inmiddels meer toeristen te trekken en het is niet moeilijk te zien waarom.
dinsdag, 12, februari, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
Valentijnsdag: zo'n lekkere cliché dag waarbij je je toch wel verplicht voelt om iets voor je vriend(in) te kopen. Want nee, meneer/mevrouw hoeft écht niets, tot puntje bij het paaltje komt... Oeps! Daarom hier drie tips om Netflix & Chill met Valentijn optimaal te benutten. Ook leuk voor na 14 februari natuurlijk! Kleur het licht voor de juiste mood Heb je Philips Hue in huis, dan weet je dat je daarmee de fijnste ambiances kunt creëren. Van felle discolichten, tot romantische sferen. Naar dat laatste ben jij natuurlijk op zoek, want je wilt ‘de avond' wel een beetje speciaal maken. Gelukkig hoef je het niet allemaal zelf te bedenken: de app Huegasm zorgt al voor de nodige pret door op te lichten op basis van jouw (zwoele) muziekkeuze. Tja, en hoe leuk dat ook is… misschien ben je liever zelf in control. Op zo'n moment kun je het beste kiezen voor IFTTT. Watte? If This Then That! IFTTT is een website vol ‘recepten': koppel je (social media) accounts en je ‘codeert' je eigen huis op een simpele manier. Op 14 februari kun je bijvoorbeeld wakker worden in een huis dat (op jouw gekozen tijdstip) romantisch roze/rood verlicht is. Mini projector in de slaapkamer Breng je Netflix & Chill game naar ‘the next level' met de volgende opstelling: je fijne bed + verduisterde kamer + mini projector (met internetverbinding). Gaan met die banaan! Je ziet in onderstaande video hoe dat ongeveer werkt. Je streamt Netflix films zo direct op je slaapkamermuur! Ten slotte: bring it on! Tja, en eindigt je avond dan toch in seks? Natuurlijk doe je het dan safe, maar wil je het ook ‘op safe spelen'? Zeker voor de stelletjes die al wat langer bij elkaar zijn, is het soms verademend om wat nieuws te proberen. Je kunt daarvoor heel gemakkelijk de Kamasutra app downloaden, waarin alle standje uit ‘de grote sekshandleiding' staan. Of je leest mijn Valentijnsblog van vorig jaar nog even: ‘Stop met rozen, kom met passie!' Om net dat ene beetje extra te geven ;-) OVER TECHGIRL.NL TechGirl.nl is dé technologiewebsite voor vrouwen, gemaakt door Anke Horstman. TechGirl ontstond in 2012 als tegenreactie op de vele tech-websites die vooral op mannen zijn gericht, en is het bewijs dat een tech-website voor vrouwen echt niet hoeft te betekenen dat elke smartphone roze moet zijn, maar dat er zeker aandacht is voor style. Hier vind je alles over technologie, media en lifestyle. #techgirl: het nieuwe #fitgirl. Bekijk ook: D66 pleit voor verbod op 'homogenezing' Bekijk ook: Scholieren tegen schorsing docent om bekijken porno Bekijk ook: Peter van der Vorst nieuwe directeur RTL
dinsdag, 12, februari, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
Sinds de relatie van Rochella is verbroken slaapt ze bij Maud. Levi is langsgeweest bij Rochella en heeft haar achtergelaten met een bloedlip en wat blauwe plekken. Rochella is compleet overstuur en Maud is razend. Als ze er op aandringt om aangifte te doen, blijkt Rochella de nodige geheimen te moeten opbiechten. Niet alleen Levi heeft dingen gestolen ook Rochella heeft de nodige spullen gestolen van verschillende mensen. En als klap op de vuurpijl blijkt ze ook nog zwanger te zijn van Levi. Ze is acht weken zwanger en wil het kindje absoluut niet weg laten halen.
maandag, 11, februari, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
Nee, dit is niet de vrouwelijke versie van het televisiepersonage Cousin Itt van The Addams Family. Het is wél een uitvoering van de Canadese kunstenaar Hayley Craw. Zij poseert voor de camera's terwijl ze bij Nottingham Town Hall haar ‘haarjurkcreatie' draagt. Dit als onderdeel van de Engelse UK Young Artists City Takeover. Met de jurk , die ‘Mary, Mistaken Outcast' heet, onderzoekt Craw de mythologie van de gevallen vrouw, vrouwelijke seksualiteit en ideologie.
zondag, 10, februari, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
Geen seks voor het huwelijk is iets wat in veel landen steeds meer naar de achtergrond verdwijnt, maar het gebeurt natuurlijk nog steeds wel. Een van de grootste risico's die je echter neemt door geen seks te hebben voor het huwelijk, is dat het geslachtsdeel van je partner en/of de seks behoorlijk tegenvalt. En dat is precies wat er gebeurde bij een 27-jarige Amerikaanse vrouw.
vrijdag, 8, februari, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
Een fortuin kan soms in een klein hoekje zitten. Dat ene schilderij dat bij oma's verhuizing tevoorschijn kwam, een gesigneerde foto van een cultfiguur of een comicboek uit je jeugd die ergens op de zolder van je ouders ligt. Dat laatste zou je best nog een leuk bedragje op kunnen leveren. Deze zeven stripboeken zijn een leuk bedragje waard. Amazing Spider-Man #300 Voor nummer 300 van Amazing Spider-Man kun je tot 2000 dollar vangen, zo'n 1750 euro. Dan moet het nummer wél in goede staat zijn. In dit nummer verschijnt Venom voor het eerst, de superschurk die recentelijk werd geportretteerd door Tom Hardy. Dit nummer werd getekend door Todd McFarlane, een van de vaste The Amazing Spider-Man-tekenaars die veel invloed heeft gehad op de serie. Walking Dead #1 We zijn met z'n allen verslaafd aan de zombieserie The Walking Dead. De serie is een spinoff van de comics. En die comics, die zijn weer razend populair. Van de allereerste editie van Robert Kirkman's comic zijn slechts 7200 exemplaren geprint. En schaarste zorgt voor een hogere waarde. Je kunt dan ook zo'n 2000 dollar (1750 euro) vangen als je editie in goede staat is. The Batman Adventures #12 De duistere ridder uit Gotham redt niet alleen zijn stad, hij kan ook je bankrekening redden. Voor een editie in goede staat kun je 1700 dollar krijgen, ruim 1500 euro. Wat er zo bijzonder is aan deze strip uit 1993? Harley Quinn - dan nog de vriendin van The Joker - is voor het eerst in een comic te zien. Ze wordt zo razend populair dat ze inmiddels één van de favoriete superschurken uit Gotham is. Wonder Woman #72 Ze heeft inmiddels ook haar eigen film, Wonder Woman. Op papier is ze ook populair, mensen betalen tot 400 dollar, bijna 360 euro voor haar 72e editie. Je Wonder Woman editie moet wel in goede staat zijn. Het is overigens niet alleen Wonder Woman die ervoor zorgt dat deze editie zo gewild is. De iconische cover is gemaakt door de Britse artiest Brian Bolland en dat zorgt voor de stijging van de waarde. NYX #3 NYX is misschien niet een comic die de meeste mensen zullen kennen. Deze strips zijn een miniserie van Marvel en er zijn slechts zeven delen van te krijgen. In de serie volgen we de jonge mutanten die je uit het Marvel-universum kunt kennen. In deze uitgave komt de mutant Laura Kinney voor, beter bekend als X-23. Ze is een kloon van de veel bekende Wolverine, in de films geportretteerd door Hugh Jackman. Heb je een uitgave van hoge kwaliteit, dan kun je daar zo'n 975 dollar voor krijgen, ruim 870 euro. Sandman #1 De Sandman-serie is in Nederland ook niet meteen de bekendste. Wel bijzonder: de serie werd geschreven door fantasy en science fiction-auteur Neil Gaiman. De auteur heeft inmiddels een loyale fanbase. De eerste versie van de comic werd gepubliceerd in 1988 en daarin komt Morpheus voor, de protagonist van de serie. Heb je er toevallig een editie van in huis liggen die nog in goede staat is? Dan kun je er zo'n 300 dollar (270 euro) voor krijgen. Is ie in minder goede staat, dan daalt de prijs al gauw naar 49 dollar (zo'n 40 euro). What if Venom possessed Deadpool? #1 Venom en Deadpool kennen we inmiddels goed in Nederland. Deadpool kreeg na flink leuren twee films met Ryan Reynolds in de hoofdrol, zijn aartsrivaal Venom wordt in de blockbuster gespeeld door Tom Hardy. Lezers zijn blijkbaar gek op de ‘wat als'-verhalen, want dit boek gaat voor 325 dollar, bijna 300 euro in goede staat over de toonbank. Twee razend populaire karakters, inmiddels dus ook in ons land, in de hoofdrol doen het goed.
vrijdag, 8, februari, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
Wil het met je goede voornemens nog niet echt lukken maar wil je nu toch echt wel wat gezonder gaan leven? Wees dan wat liever voor jezelf. Nieuw onderzoek wijst uit dat vaker aardige gedachten over jezelf hebben, ervoor zorgt dat je zowel mentaal als fysiek gezonder bent. De positiviteit zorgt ervoor dat je hartslag naar beneden gaat en dat je lijf minder gespannen reageert zoals het bij een dreiging doet. De stress die bij die spanning komt kijken, kan je immuunsysteem verslechteren, blijkt uit eerder onderzoek. Vriendelijk versus kritiek Het onderzoek werd gedaan aan de Oxford University en de Exeter University. Er werden 135 gezonde studenten van de Exeter University verdeeld in vijf groepen. Alle leden van elke groep kregen verschillende audio-instructies te horen. Het onderzoeksteam keek tijdens de instructies naar de hartslag en de zweetreactie van de studenten. Op de audiofragmenten werden twee groepen aangemoedigd een ‘vriendelijke body scan' te doen. Door het fragment werden de deelnemers door een soort meditatiesessie geleid, waarin ze lichaamssensaties moesten waarnemen. Ze werden geïnstrueerd dit uit ‘liefde en vriendelijkheid voor zichzelf' te doen. De andere drie groepen luisterden naar opnames die ervoor zorgden dat de kritische zelf naar boven kwam. Alle opnames duurden elf minuten. Veiligheid en verbinding Ook werd aan de deelnemers gevraagd hoe ze zich voelden. Ze kregen vragen hoe veilig ze zich voelden, hoe groot ze de kans achten dat ze vriendelijk naar zichzelf zouden zijn en hoe verbonden ze zich voelden met anderen. De twee groepen die werden geïnstrueerd aardig te zijn tegen zichzelf voelden zich niet alleen verbonden met anderen en zichzelf, ook hun lichaam reageerde rustiger. Hun hartslag werd lager en de tijd tussen twee hartslagen werd langer. Dat is een teken dat het lichaam flexibel kan reageren op verschillende situaties. Andere deelnemers werd gevraagd juist hun innerlijke criticus vrij spel te geven. Deze groep zweette meer en had een hogere hartslag, dezelfde reactie die je lichaam bij een stressvolle of angstige situatie heeft. Hulp bij mentale problemen Auteur van het onderzoek is onder andere Dr. Hans Kirschner van de Exeter University. Hij zegt over het onderzoek: ,,Deze bevindingen geven het idee dat aardig zijn voor jezelf het lichaam kan kalmeren in stressvolle situaties. Het lijf wordt in een staat van rust en veiligheid gesteld, dat is belangrijk voor het herstellen van het lichaam.” Dr. Anke Karl van dezelfde universiteit is hoofdonderzoeker in deze studie. ,,Eerder onderzoek liet al zien dat vriendelijk zijn voor jezelf zorgt voor een betere gezondheid, maar we wisten nooit precies waarom. Ons onderzoek helpt ons het mechanisme van van jezelf houden te begrijpen. [...] We hopen dat onze onderzoeksmethode in de toekomst mensen met mentale problemen zoals depressie kan gaan helpen.” Bekijk ook: Je hoeft niet zweverig te zijn om je zen te voelen Bekijk ook: Elke dag meer mindful: 4 verrassende tips Bekijk ook: Met deze ademtechniek ga je stress te lijf
vrijdag, 8, februari, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
Alhoewel je vaders moppen sowieso al niet zo goed waren, zijn ze tegenwoordig nog erger. Elke mop is schuin en hij lacht zelf het hardst. Om het allemaal nog gezelliger te maken, is je zorgzame moeder ineens veranderd in een iets te rood aangelopen, zwetende gelukszoeker. Op dat moment weet je het: mijn ouders zijn pubers geworden.
vrijdag, 8, februari, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
De Tourism Authority of Thailand heeft een nieuwe campagne uitgezet om meer LHBT-reizigers te trekken, oftewel: pink tourism. Het is een promotie van Thailand als diverse en tolerante bestemming voor LHBT+-reizigers. Het land staat al wereldwijd bekend als land dat diversiteit viert (denk maar aan de ladyboys), maar het is een grote stap om het daadwerkelijk actief te promoten. Wij hadden de eer mee te werken aan deze campagne en delen er graag meer over!
woensdag, 6, februari, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
We hebben er al superveel, maar het zijn er nooit genoeg: emoji's! Ons hartje maakte dan ook een sprongetje toen we hoorden dat er weer meer dan 50 emoji's standaard in het pakket bijkomen. En daar zitten eindelijk een heleboel emoji's bij die alle mensen uit de samenleving meenemen: dus ook doven, blinde mensen en mensen in een rolstoel.
woensdag, 6, februari, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
Vegan is hip: daar kun je, helemaal als randstedelijke inwoner, niet meer omheen. En eigenlijk ook niet meer als groot bedrijf, dus besloot Unilver om ál hun bekende ijsmerken, zoals Magnum, Ben & Jerry en Solero, binnenkort ook te gaan fabriceren in een vegan-variant, meldt RTLZ.
woensdag, 6, februari, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
Vegan is hip: daar kun je, helemaal als randstedelijke inwoner, niet meer omheen. En eigenlijk ook niet meer als groot bedrijf, dus besloot Unilver om ál hun bekende ijsmerken, zoals Magnum, Ben & Jerry en Solero, binnenkort ook te gaan fabriceren in een vegan-variant, meldt RTLZ.
woensdag, 6, februari, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
Slapen in een oude gevangenis of ziekenhuis, naar de film in een oude tramremise, wonen in een voormalig Philips-fabriek of naar een concert in een oude kerk. Steeds vaker zie je dat oude gebouwen worden getransformeerd tot een hotel, restaurant, huis of kantoorruimte. In deze serie zetten we de leukste en meest bijzondere vintage vastgoed plekken voor je op een rij. Deze week zoomen we in op fabrieken.
woensdag, 6, februari, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
Goed nieuws voor alle wijnliefhebbers: het drankje wordt waarschijnlijk minder duur dit jaar.
woensdag, 6, februari, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
Gin tonic, move over: het is de pisco sour die het dit jaar helemaal is op het gebied van cocktails. Althans, als we de kenners moeten geloven want het drankje staat deze week in het zonnetje. Verschillende barren in Nederland creëeren deze week een variant op de bekende cocktail. Maar wat voor drankje is dat pisco nou eigenlijk?
dinsdag, 5, februari, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
Tijdens de koude wintermaanden verlangt Nederland massaal naar vakantie. Eenmaal op de vakantiebestemming blijkt het echter niet alleen maar ontspannen en genieten; we ergeren ons ook. We storen ons het meest aan geluidsoverlast, ongedierte en een tegenvallende accommodatie. Dat blijkt uit onderzoek van NBTC NIPO Research in opdracht van Zoover onder meer dan 2.000 respondenten.
dinsdag, 5, februari, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
Op de boterham mét banaan voor een heus ontbijtfeestje, al lepelend uit de pot om de hormonen in bedwang te houden of door de havermout voor net een extra zoetje. Nutella kan elk moment van de dag. Vergeet vooral vandaag niet je mes in de Nutella te hengelen. Het is namelijk Wereld Nutelladag.
dinsdag, 5, februari, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
Als Maud na een steamy nacht met Jelle thuiskomt, is haar hele kamer overhoop gehaald en treft ze Rochella aan met een blauw oog en gezwollen lippen. Levi is langsgeweest en die bleek niet blij. Rochella is hem geld schuldig en heeft nog pillen van hem. Het geld is veel; zo'n 500 euro. Rochella is compleet overstuur. Maar als Maud aangifte wil doen met haar, raakt ze zo mogelijk nog meer in paniek. ,,Maud je snapt het niet. Ik wil geen aangifte doen. Het kan niet. Ik moet je iets vertellen…”
maandag, 4, februari, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
Hij had al een parfum, cologne en douchegel en mag nu ook een kledingstuk aan het rijtje toevoegen. Tennislegende Roger Federer lanceert namelijk een...
maandag, 4, februari, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
Je zachte bed, de mooie route naar je werk of de eerste slok van een kop warme koffie. Het leven zit vol kleine geluksmomenten, mits je er oog voor hebt. Met deze tips zet je je klein-geluk-radar aan. Besef dat het je leven leuker maakt „Geniet van de kleine dingen", is een spreuk die je in bijna iedere woonwinkel op canvas of een stuk hout kunt kopen. Eigenlijk jammer, want hierdoor heeft deze zin een stuk van zijn waarde verloren. Het klinkt meer als een cliché, dan als het recept voor een gelukkig leven. Toch is oog hebben voor de kleine, vanzelfsprekende dingen één van de beste manieren om je leven leuker te maken. Het helpt je namelijk het mooie te zien, overal om je heen, en zorgt voor een tevreden gevoel. Ook fijn: je hebt er niets voor nodig en het is er altijd als je goed kijkt. Doe alles in slakkentempo Een slak en luiaard hebben één ding gemeen: ze doen alles in een langzaam tempo. Aan deze dieren kunnen wij best eens een voorbeeld nemen. Want door alles bewuster en minder gehaast te doen, is het makkelijker om te genieten van de kleine dingen. Langzamer leven hoeft niet lastig te zijn. Doe alles gewoon nét iets trager dan normaal, van eten tot lopen. Het helpt ook om te stoppen met multitasken en één ding tegelijk te doen. En neem iedere dag de tijd om een paar minuten even helemaal niets te doen. Schep ruimte in je hoofd Als je met je hoofd bij je to-do list zit, is het niet gek dat het mooie weer je niet opvalt. Hoe voller je hoofd is, hoe minder ruimte er is voor kleine geluksmomenten. De oplossing is een inkoppertje: je hoofd leegmaken. Je kunt ruimte scheppen in je brein door al je gedachten op papier te zetten. Dit wordt ook wel een braindump genoemd. Pak pen en papier en schrijf alles op wat er in je omgaat. Je hoeft er dan (even) niet meer aan te denken. Geen pen en papier bij de hand? Focus je dan een paar seconden op je ademhaling. Dat helpt ook. Maak iedere dag tijd voor een klein geluksmoment Je kunt ook meer van de kleine dingen genieten, door er simpelweg tijd voor te maken. Pak pen en papier en maak een lijst van alle kleine dingen waar je van geniet. Denk aan een zonsondergang, een boterham met pindakaas, je favoriete muziek en die lekkere warme trui. Is je lijst compleet? Neem jezelf dan voor om iedere dag bewust van één van deze geluksmomenten te genieten. Voeg een snufje dankbaarheid toe De gouden tip om meer van de kleine dingen te genieten, is door dankbaar te zijn. Als je dankbaar bent, zie je in dat het niet vanzelfsprekend is om een dak boven je hoofd te hebben, je gezond te voelen en de dag te beginnen met een lekker ontbijt. Kleine dingen worden hierdoor meer bijzonder. Train je dankbaarheidsspier door iedere dag drie dingen op te schrijven waar je dankbaar voor bent. Je zult zien dat je er steeds beter in wordt. Over Zenzoekers Het openbaar vervoer staat meestal synoniem voor drukte, haast en stress. Wij, Lisa en Shirah, helpen je met 1001 manieren om je meer ontspannen te voelen onderweg. Op Zenzoekers.nl kun je onze zoektocht naar meer zen in ons dagelijks leven volgen. Wil jij je leven iets meer zen maken, maar weet je niet hoe? Stuur je vraag dan naar info@zenzoekers.nl Bekijk ook: IKEA start proef met meubelverhuur Bekijk ook: Brandweer: Elke dag meldingen CO-vergiftiging Bekijk ook: Restanten vliegtuig Sala gevonden in het Kanaal
maandag, 4, februari, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
Slecht nieuws voor de kipfans bij McDonald's: het is voorlopig even niet mogelijk om kipnuggets te verorberen. Ze kunnen niet geleverd worden door een fout in het productieproces, meldt de NOS.
zondag, 3, februari, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
Pornhub is voor verreweg de meeste mensen een platform om 'gewone' porno op te bekijken. Toch lijkt de Britse komiek Ryan Creamer een gat in de markt gevonden te hebben. De man scoort in totaal miljoenen views op de pornosite met filmpjes die helemaal niet pornografisch zijn, met titels als 'Ik rijd in een taxi en heb geen seks met de chauffeur' en 'Ik bezorg je een pizza en stop mijn piemel er niet in'.
zaterdag, 2, februari, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
Ben je ‘de baas' en wil je minder zieken op je werkvloer? Hoog tijd om dan te investeren in een kantoortuin. Groen op de werkvloer zorgt namelijk voor een lager percentage ziekteverzuim, blijkt uit onderzoek van de Universiteit Wageningen.
vrijdag, 1, februari, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
Streef jij ook altijd naar perfectie? En wil je altijd het beste van het beste omdat je denkt dat zo gelukkiger zult zijn? Pak het eens anders aan. Volgens de bekende boeddhistische leermeester en international bestseller-auteur Haemin Samin moeten we niet streven naar perfectie, maar juist naar imperfectie. Uiteindelijk zul je veel gelukkiger en minder gestresst zijn als je imperfectie lief kan hebben. Maar hoe doe je dat? De cijfers liegen er niet om. Het aantal meldingen van overspannenheid en burn-out als beroepsziekte is sinds 2012 flink gestegen. In Nederland heeft 14 procent van de mensen last van burn-out krachten. En bijna 20 procent van de volwassenen krijgt ooit in zijn of haar leven met een depressie te maken. Wil je meer rust en geluk ervaren? Dan zul je eerst ook vrede met jezelf moeten hebben voordat je vrede kan hebben met de wereld om je heen. Volgens Haemin Sunim zijn liefde, compassie en vergeving cruciaal voor het accepteren dat niemand perfect is. Mislukking en teleurstelling zijn onderdeel van het leven en om de gebreken van anderen te accepteren, is het van belang eerst onszelf te waarderen. Waarom willen we zo graag perfect zijn? In de westerse maatschappij, waar bijna iedereen lijkt te streven naar perfectie, is het een uitdaging om dingen te accepteren zoals ze zijn. We streven allemaal naar perfectie op het gebied van werk, familie en vrienden en gezondheid. „Wanneer we ons leven eens goed bekijken, zien we van alles wat niet perfect is, als stofjes op een oude spiegel. Er zijn allerlei dingen die ons ontevreden of ongelukkig maken; onze woorden zijn vaak anders dan onze daden, onze relaties worden beperkt door onze fouten, onze zo zorgvuldige uitgekiende toekomstplannen mislukken,” schrijft de bestseller-auteur in zijn nieuwe boek. We willen teveel dingen tegelijk en vergeten vaak aan onszelf te denken. Heamin Sunim benadrukt dat wanneer je eigen imperfectie accepteert je meer ruimte in je hoofd krijgt, minder stress zult ervaren en uiteindelijk een diepere band zult kunnen hebben met vrienden en familie. Hoe kun je een imperfectionist worden? Het bovenstaande klinkt geloofwaardig, maar als je altijd gewend bent om perfectie na te streven, hoe schakel je dan ineens die knop op? Voor Haemin was het zelf ook niet gemakkelijk. „Een tijdje terug was ik bezig met een opname voor de radio. Er werd mij verteld dat het beter zou zijn als ik een lage stem zou gebruiken. Toen ik het terug luisterde was ik ontevreden en ik vroeg of ik opnieuw een opname mocht maken. Daarna was ik weer ontevreden. Uiteindelijk heb ik wel vijf opnames gemaakt, totdat de producer mij vertelde dat hij geen verschil hoorde tussen de eerste en de laatste opname. Ik bleef maar doorgaan met mezelf verbeteren om aan de verwachtingen van andere te voldoen. Maar uiteindelijk werd ik er alleen maar ongelukkig van. Die eerste opname was gewoon gelijk al goed, maar ik bleef eindeloos proberen om een betere versie af te leveren.” Haemin legt uit dat wij tegenwoordig zijn gewend om onszelf te negeren. „Als andere mensen je iets vragen, dan zeg je al snel ergens ja op. Terwijl je misschien eigenlijk gewoon een avond voor jezelf wilt en op de bank wilt hangen. Je verliest dan het contact met je lichaam, je voelt je echte emotie niet, waardoor je nog meer gaat stressen.” We zijn er niet meer aan gewend om op ons lichaam te vertrouwen. Denk maar aan je onderbuikgevoel. Je lichaam voelt vaak wel aan als iets niet goed. Lief voor jezelf We zijn allemaal geneigd om goed goed voor anderen te zijn en aan de verwachtingen van anderen te voldoen. Maar vergeet niet dat je allereerst de verantwoordelijkheid om goed voor jezelf te zijn. Volgens de boeddhistische leermeester moeten we ons minder zorgen maken over dat een ander je niet meer aardig vindt en dat de relatie onder druk komt te staan als je uitdrukking geeft aan je gevoelens. Je moet geen totale egoïst worden, maar wees eerlijk tegen jezelf en daarmee ook tegen anderen. Haemin maakt de vergelijking met het zuurstofmasker in het vliegtuig. „Je moet eerst een zuurstofmasker bij jezelf opzetten, voordat je andere kan helpen. Om andere mensen te helpen moet je eerst in staat zijn om goed voor jezelf te kunnen zorgen.” Het is gemakkelijk om jezelf met andere mensen te vergelijken, maar vaak baseer je die dingen op verkeerde dingen. Neem bijvoorbeeld social media, je ziet bij een vriend/vriendin misschien een vakantiefoto van een heel mooi uitzicht en je denkt goh ik wil daar ook heen. „Ik had dat zelf toen ik een mooie foto vanaf een berg in Vancouver had gemaakt. De foto was prachtig. Maar wat je niet zag op de foto is dat ik er vier uur over had gedaan om de berg te beklimmen, ik was moe en hongerig en zat onder de vliegen. Maar al die ‘strugges' zag je niet terug op de foto. Wat ik hiermee wil zeggen is dat je moet stoppen om jezelf met andere te vergelijken. Er zijn veel dingen die je niet ziet, die je onbewust een negatief gevoel kunnen geven.” Laat je kwetsbaarheid zien Omdat we zo graag perfect willen zijn, zijn we bang geworden om te falen. Open je hart en show je kwetsbaarheid. Juist door zo open en eerlijk te zijn zul uiteindelijk een diepere connectie met iemand kunnen maken. Niemand is perfect, dus grote kans dat iemand anders zich misschien juist herkend in jouw ‘zwaktes'. Goed in één ding Je wilt misschien stoppen met roken, meer sporten, gezonder eten en minder alcohol drinken. En dan ben ook nog net begonnen met een nieuwe baan. Je bent misschien geneigd om veel dingen tegelijk te doen, voor de een kan dat heel goed werken, maar het kan er ook voor zorgen dat je vast loopt. In zijn eerste boek beschrijft Haemin dat je met kleine stapjes uiteindelijk meer kunt bereiken. „Als je leert om één sport goed te beoefenen, wordt het gemakkelijker om een andere sport te beoefenen. Als je één vreemde taal vloeiend leert spreken, kun je gemakkelijker een andere taal leren. Wees niet jaloers op mensen die goed zijn in veel dingen. Zorg dat je eerst goed bent in één ding, en al snel zul je goed zijn in twee of drie dingen.” Negatieve gedachten kunnen ervoor zorgen dat je je ook slechter gaat voelen en zelfs gaat handelen naar die negatieve gedachtes. „Laat je gedachten positief blijven, want je gedachten worden je woorden. Laat je woorden positief blijven, want je woorden worden je gedrag.” Vijf minuten pauze Sunim's boek staat vol met tips over hoe we rust kunnen vinden. Maar om te beginnen willen we graag een tip die we dagelijks kunnen uitvoeren om dat ene moment van rust te vinden. „Geef meer om jezelf, om je gedachten maar ook om je lichaam. Hoe druk je dag ook is, neem de tijd om even een rondje te lopen, ga even ergens alleen een kopje koffie drinken, loop een rondje door je favoriete winkel. Probeer dit gedurende dag te doen, in plaats van einde van de dag als je misschien al helemaal uitgeput bent. Haemin Sunim is een boeddhistische monnik, geboren in Zuid-Korea. Voor zijn studie verhuisde hij naar de Verenigde Staten en studeerde aan Berkeley, Harvard en Princeton. Op zijn 25ste ging hij het klooster in en werd hij opgeleid als monnik. „Je kan nog zoveel leren uit de boeken, ik was ook geïnteresseerd in een persoonlijke en spirituele ervaring.” Daarna doceerde hij Boeddhisme aan Hampshire College en schreef twee boeken. Zijn eerste boek Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt is in meer dan dertig talen vertaald en was een van de populairste boeken van het afgelopen jaar. Begin dit jaar in zijn tweede boek Houden van dingen die niet perfect zijn verschenen. Een gids voor meditatie, maar ook voor het overwinnen van de uitdagingen van het dagelijks leven. Wil je meer weten over hoe je een imperfectionist kan worden? Of wil je Haemin Sunim zelf zien spreken? Dit weekend is hij in Nederland. Op zaterdag 2 februari en zondag 3 februari organiseert The School of Life in Amsterdam een lezing met Haemin Sunim. Bekijk ook: Stress en overgewicht tegengaan? Leef als een beest Bekijk ook: Aantal werknemers met burn-outs blijft stijgen Bekijk ook: Onbeperkt toegang tot 3.000 tijdschriften in een app
vrijdag, 1, februari, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
Zittend op een kameel in de Sahara slaat mijn geweten ineens toe: is het erg dat ik op een kameel rij? Ik ben ontzettend tegen olifantentoerisme in Thailand. Het rijden helemaal, maar zelfs die nieuwe sanctuaries vind ik een slecht idee. Geestelijk kapotgemaakte olifanten zijn niet voor selfies en gedrogeerde tijgers ook niet. Maar hoe zit dat met kamelen?
woensdag, 30, januari, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
Rochella is er achter gekomen dat er een seksvideo van Maud en Levi bestaat. Ze noemt Maud een ‘slet'. Maud wordt op haar beurt zo boos dat ze Rochella sommeert het huis te verlaten voordat Maud de volgende dag terugkeert. Maud gaat eerst even stoom afblazen bij Jelle thuis. Als Maud haar jas pakt om naar buiten te stormen gaat net de deurbel. Levi staat voor de deur, maar die kan ze gelukkig snel afwimpelen. Als Maud de volgende dag thuis komt van een ‘steamy nacht' bij Jelle schrikt ze zich een hoedje.. Mijn kamer is een grote ravage. Ik ben wel wat troep gewend, maar zelfs ik sta nu versteld. Als ik haast heb en de juiste kledingstukken niet kan vinden, dan kan ik er ook wel een troepje van maken, maar dit is tien keer zo erg. Dit is geen gevalletje: ik-ben-mijn-lievelings-bh-kwijt-en-die-lag-achterin-de-kast, nee hier is veel meer aan de hand. Er ligt meer kleding op de grond dan in mijn kast. Twee van mijn fotolijstjes zijn aan diggelen geslagen en alle make-up spullen van Rochella liggen als confetti snippers gedecoreerd op de vloer. Ik zou bijna denken dat er iemand heeft geprobeerd in te breken. Zou het Rochella zijn geweest? Zou ze echt zo boos zijn geweest? En is dit de reden dat ze mijn appjes niet heeft kunnen beantwoorden? Als ik naar de badkamer loop hoor ik de douche lopen en ik hoor iemand zachtjes snikken. Mijn huisgenoten zijn allemaal al aan het werk en dit kan maar een iemand zijn. ,,Roch?", roep ik voorzichtig. Geen reactie. Ik sta een beetje zenuwachtig heen en weer te wiebelen, want ik durf niet zomaar de badkamer binnen te stappen. ,,Rochella, ben je er?” roep ik dit keer iets harder. Een paar seconde later hoor ik de douche uitgaan. ,,Maud?! Ben jij het?” Het is Rochella, maar ze klinkt angstig. Als ze net iets later voor me staat begrijp ik het gelijk. ,,Verdomme Roch, wtf is er aan de hand?” Rochella heeft een blauw oog en haar lippen zijn flink gezwollen. ,,Laat het niet waar zijn, die klote Levi, dit kan niet waar zijn. Hij is hier binnen geweest,” bries ik. Rochella barst in huilen uit, ze draait haar hoofd weg en loopt naar de slaapkamer om zich aan te kleden. Ik stop de woede even weg, dit is het moment om er voor Rochella te zijn. Eerst haar troosten en dan zien we wel verder. Ik loop naar Rochella toe en geef haar een dikke knuffel. ,,Kom we gaan weg uit deze kamer, ga lekker op de bank zitten. Ik maak thee voor je en ik heb nog brownies.” Ik kan me voorstellen dat Rochella nou niet echt de behoefte heeft aan een brownie, maar ik wist ook even niet zo snel wat ik moest zeggen. Terwijl Rochella op de bank gaat zitten, zet ik een muziekje op en steek wat geurkaarsjes aan. Ik probeer het maar een beetje gezellig te maken, zodat Rochella zich op haar gemak voelt. Ik sta in de keuken thee te maken, maar Rochella heeft nog geen woord gezegd. Ik probeer het ijs te breken en vertel haar over een sukkelige actie die ik de avond ervoor heb meegemaakt. Rochella lacht flauwtjes maar zegt geen woord. Zelf heb ik er niet zo'n moeite mee om mijn gevoelens te delen, maar Rochella is soms net zo gesloten als een oester. Ze is absoluut geen prater maar ik moet weten wat er is gebeurd. Niet alleen voor mijn eigen veiligheid maar ook die van mijn vriendin. ,,Ik snap dat het vervelend is om erover te praten. Ik snap ook dat je je schaamt. Ik was gister gewoon heel erg overstuur en boos. En dat reageerde ik op jou af. Mijn woede is gezakt en alhoewel ik je de afgelopen tijd soms wel achter het behang kon plakken, geef ik wel om je Rochella. Je hoeft je niet te schamen, echt niet.” ,,Dat is lief,” snikt ze. Vervolgens pakt ze haar telefoon en opent ze een app gesprek met Levi. In welke dramaserie ben ik nu weer beland. De appjes zijn misselijkmakend. Als ik het goed begrijp kreeg Levi nog geld van Rochella. Veel geld, zo'n 500 euro. Meerdere keren heeft hij geprobeerd met haar af te spreken, maar Rochella is elke keer niet op komen dagen. ,,Ik weet heel goed waar Maud woont en ik weet ook dat jij daar zit. Als ik het geld en die zak pillen niet voor zaterdag heb, dan kom ik het zelf halen,” staat in een van zijn laatste appjes. De tranen staan mij in de ogen en ik laat een diepe zucht gevolgd door een scheldtirade waar ik zelf nog versteld van sta. Ik kan wel raden wat er is gebeurd. Nadat ik ben weg gegaan heeft Rochella alsnog de deur open gedaan voor Levi. Die is als een gek op zoek gegaan naar het geld en heeft ondertussen mijn halve kamer verbouwd en het allerergste vind ik nog dat hij daarna Rochella heeft geslagen. ,,Dit kan niet langer zo doorgaan!! Levi is ziek in zijn hoofd.” ,,Maud, je snapt het niet. Dit is echt niet de eerste keer hoor. Zo ging het wel vaker met Levi. Over een paar dagen is die blauwe plek weg. Ik had ook gewoon het geld moeten geven. Maar ik heb het niet. Ik weet niet waar ik het vandaan moet toveren.” Ik geef haar een knuffel en leg haar uit dat het wel goed komt. ,,We doen aangifte bij de politie, Levi hoort vast te zitten. Rochella raakt in paniek en het lijkt bijna alsof ze moet hyperventileren. Van het zelfverzekerde meisje van een paar maanden terug is niets meer over. Ik probeer haar te kalmeren met een ademhalingsoefening. ,,Maud, je snapt het niet. Ik wil geen aangifte doen. Het kan niet. Ik moet je iets vertellen…” Bekijk ook: #78 'Misschien ben ik ook wel een beetje een sletje' Bekijk ook: #77 Hoe durfde ze mij een goedkoop sletje te noemen?
dinsdag, 29, januari, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
Drieduizend tijdschriften om lekker – onbeperkt – in te kunnen grasduinen… Dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar het bestaat. Readly is de naam, een digitale service (app) voor onbeperkte toegang tot duizenden nationale en internationale tijdschriften. Daar wilde Metro het zijne van weten en nam, zoals dat zo mooi heet, de proef op de som.
dinsdag, 29, januari, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
Natuurlijk kun je je smartphone meenemen naar gebieden waar het -25 is, maar overleeft je apparaat het ook? Dat hangt enorm van jezelf af, maar ook van het type telefoon dat je meeneemt.
dinsdag, 29, januari, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
De rol van Facebook bij verkiezingen is veelbesproken geweest de voorbije jaren. Nepnieuws dat via het sociale medium makkelijk verspreid kon worden, zou de nodige invloed hebben gehad rondom een aantal belangrijke stemmingen, waaronder het Brexit-referendum en de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016.
maandag, 28, januari, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
Een open brief aan de Huffington Post gaat wereldwijd viral. Het gaat om marathonloper Latoya Shauntay Snell, die helemaal klaar is met het commentaar op social media en die hard uithaalt naar iedereen die zich hier schuldig aan maakt. Ze geeft een voorbeeld van de wedstrijden die ze gelopen heeft, zoals het jaar 2018 waarin ze twee '50K's' en vier marathons uit liep (waarvan drie in twee maanden tijd).
zaterdag, 26, januari, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
Facebook is plannen aan het maken om Whatsapp, Instagram en FB-Messenger met elkaar te integreren, meldt The New York Times.
vrijdag, 25, januari, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
Renske Mennen is trendwatcher en schrijft voor Metro over fashion en lifestyle.
donderdag, 24, januari, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
Pas op, nieuwe Dichter des Vaderlands: de jonge, digitale dichters zijn in opkomst, die metaforen warempel weer echt hip lijken te maken.
donderdag, 24, januari, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
Terwijl onze januari vooral bestaat uit regen, ligt er in Zweden een flink pak sneeuw. Wanneer ik lichtprofessor Karl Ryberg aan de telefoon heb, begint het ironisch genoeg alweer donker te worden in zijn woonplaats. Veertig jaar lang deed Ryberg over de hele wereld onderzoek naar licht en het effect ervan op ons brein. „We eten geen junkfood als we gezond willen zijn. Zo zouden we ook met licht moeten omgaan.”
dinsdag, 22, januari, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
Tinder… wie heeft het niet geprobeerd? 5 jaar geleden vond ik er zelf mijn vriendje mee, maar niet iedereen heeft geluk met de app. Sterker nog: het lijkt steeds moeilijker te worden om Mr(s). Right te vinden via Tinder, onder andere door het aantal fake accounts dat is gecreëerd. Hoe vind je (online) dan wel de ware? Tja… probeer het eens met een andere (upcoming) app. Realink, The Real Dating App Genoeg van Tinder-chicks die je naar een sexplatform proberen te lokken? Met de app Reallink zal dit soort catfishing een stuk lastiger zijn. Hier kun je namelijk alleen contact leggen door selfies naar elkaar te sturen. Selfies die je via de front-camera van je telefoon maakt. En dan alleen genomen via de camera-functie van de Reallink app. Ja, dat klinkt wat omslachtig, maar in de praktijk valt dat wel mee. Het is net zoals je met WhatsApp de camera-functie kunt openen. 2 nadelen toch wel: 1, de app is pas vanaf juli beschikbaar. Deel 2 is dat het een betaalde app is. Vanaf 2 euro kun je er een week mee aan de slag. Langer kan ook, bijvoorbeeld 4 maanden voor 15 euro. Het is maar net hoe snel jij de liefde denkt te vinden natuurlijk. Vencha: niet meer zoeken naar een speld in een hooiberg Misschien heeft Vencha meer potentie dan Reallink. De app maakt namelijk juist gebruik van jouw offline leven, om de beste match te kunnen vinden. En dat is toch uiteindelijk waar het om draait; in levende lijve moet het ook leuk zijn om samen te zijn. Vencha werkt als volgt: je geeft aan wat je hobbies zijn, wat je leuk vindt en wat niet. Mocht je nou naar de kroeg gaan of iets dergelijks, dan zet je Vencha aan. Kijk wie zich vlakbij jou bevinden en wat de interesses zijn van die personen. Potentiële lover gevonden? Stap er op af! Vencha biedt heel wat voordelen op het eerste oog: je hoeft niet bij een creep thuis af te spreken, je kunt gemakkelijk weer oplossen in de menigte als de match je niet bevalt en wat dacht je van de tijd die je bespaart van swipen en smalltalk vooraf? Nope, direct gaan met die banaan. Ook dit is een betaalde app: vanaf 9 euro kun je ermee aan de slag. Lemonayde App: Tinder voor zieken Lemonayde App: ik deel hem toch maar met je, maar eigenlijk weet ik niet zo goed wat ik ervan vind. Is het juist heel goed dat je weet of iemand ziek is als je met diegene date? In het kader van openheid misschien wel. Of is het juist een beetje vreemd om meteen te displayen welke ziekte(s) je hebt, voordat je überhaupt een match gemaakt hebt? Is het aantrekkelijk of eerder iets voor lotgenoten? Vragen, vragen, vragen! Qua look & feel lijkt het een kopie van Tinder, los gezien van het gele kleurtje dan. Swipen doe je hetzelfde en de verdere vleeskeuring verder ook. Vanaf 9 euro kun je deze app gebruiken. Tja, je moet er wel wat voor over hebben. Over TechGirl.nl TechGirl.nl is dé technologiewebsite voor vrouwen, gemaakt door Anke Horstman. TechGirl ontstond in 2012 als tegenreactie op de vele tech-websites die vooral op mannen zijn gericht, en is het bewijs dat een tech-website voor vrouwen echt niet hoeft te betekenen dat elke smartphone roze moet zijn, maar dat er zeker aandacht is voor style. Hier vind je alles over technologie, media en lifestyle. #techgirl: het nieuwe #fitgirl. Bekijk ook: Vader ontwikkelt app die mobiel lockt bij negeren Bekijk ook: Zo kan tech je helpen op de skipiste Bekijk ook: Splinternieuwe techgadgets: van top tot flop
dinsdag, 22, januari, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
Als Rochella bij Maud verblijft, hebben de twee een relaxt avondje. Tenminste, dat denkt Maud, totdat blijkt dat Rochella te weten is gekomen dat er een seksvideo van Levi met een meisje bestaat. En als Rochella erover vertelt en het ‘meisje in kwestie' een slet noemt, knapt Maud. Ze laat Rochella weten dat zij die ‘slet' is waar Rochella het over heeft en wordt zelfs zó boos dat ze Rochella sommeert het huis te verlaten voordat Maud de volgende dag terugkeert. Als Maud haar jas pakt om naar buiten te stormen, gaat net de deurbel.
maandag, 21, januari, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
De stamppot moge dan officieel nog geen Hollands erfgoed zijn, 't komt vrij aardig in de buurt. Fantasieloos hoeft het aardappelmengsel daarmee niet te worden, bewijzen deze toprecepten (én stamppotkoning Werner Drent).
maandag, 21, januari, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
Om afscheid te nemen, liefde de tonen of gewoon zomaar. Knuffelen kan eigenlijk altijd en overal, maar vergeet het vooral vandaag niet. Het is namelijk Internationale knuffeldag.
maandag, 21, januari, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
Vliegen de werkdagen aan je voorbij? En heb je het gevoel dat je altijd tijd te kort komt? Gebruik dan voortaan deze slimme timemanagement technieken. Begin de dag met een kikker Heb je last van uitstelgedrag? Dan is het een goed idee om de dag te beginnen met het doorslikken van een kikker. Dit houdt in dat je begint met een taak die je steeds uitstelt. Meestal zijn dat dingen waar je tegenop ziet, omdat het ingewikkeld is of omdat je het niet leuk vindt om te doen. De theorie achter deze techniek is: hoe langer je het uitstelt, hoe meer moeite het kost om te doen. Ben je eenmaal deze drempel over, dan is alles wat je daarna moet doen een makkie. Tips Wees kritisch op wat je doet. In een kantoortuin is het verleidelijk om je dag te vullen met leuke praatjes. Voordat je het weet is de werkdag dan alweer voorbij en heb je bijna niets van je to-do list kunnen afstrepen. Wees daarom kritisch op wat je doet en pas deze tips toe: 1. Krijg je continu vragen? Leer jezelf dan om niet meteen overal ‘ja' op te zeggen. Het is helemaal niet gek om te zeggen dat je eerst moet nadenken over je antwoord. 2. Bedenk of je echt bij elke vergadering moet zijn of dat je het ook anders kunt oplossen. Vraag jezelf ook af hoeveel procent van je tijd je ongeveer aan overleggen wilt besteden. Is dat tien of twintig procent? Houd gedurende de week in de gaten of je niet over deze grens gaat. 3. Stel jezelf de vraag: ‘Moet ik dit nu doen?' Je kunt deze vraag op verschillende manieren lezen door het accent telkens op een ander woord te leggen. Zeg bijvoorbeeld ‘Móet ik dit nu doen?' of ‘Moet ík dit nu doen?'. Het houdt je scherp in het stellen van prioriteiten. Maak ruimte voor ‘witjes' Volgens zenmonnik Paul Loomans ben je productiever als je ‘witjes' in je agenda zet. Een witje bestaat uit een activiteit waar je je concentratie niet voor nodig hebt. Denk aan het zetten van koffie, het maken van een korte wandeling of even op de bank voor je uit staren. Witjes heb je nodig om gefocust te blijven. Ga dus niet door totdat je niet meer kunt, maar neem regelmatig een korte pauze. Wissel bijvoorbeeld drie kwartier werken af met een witje van een tien minuten. Zo heb je aan het eind van de dag nog genoeg energie en ben je tegelijkertijd ook productief geweest. Stel wekelijks doelen Het is fijn om te weten wat je de komende week op je werk wilt bereiken. Zo kun je beter bepalen waar je ‘nee' tegen moet zeggen en word je minder snel overladen met werk waar je eigenlijk geen tijd voor hebt. Een handige manier om erachter te komen wat je doelen zijn, is door deze zin af te maken: ‘Vrijdagavond lig ik tevreden in bed als...' Schrijf maximaal drie doelen op en houd het klein en concreet. Zo voorkom je dat het wekenlang op je to-do list blijft staan. Zelfs het opschonen van een map op je computer kan al een doel zijn. Over Zenzoekers.nl Het openbaar vervoer staat meestal synoniem voor drukte, haast en stress. Wij, Lisa en Shirah, helpen je met 1001 manieren om je meer ontspannen te voelen onderweg. Op Zenzoekers.nl kun je onze zoektocht naar meer zen in ons dagelijks leven volgen. Wil jij je leven iets meer zen maken, maar weet je niet hoe? Stuur je vraag dan naar info@zenzoekers.nl. Bekijk ook: Staatsbedrijf Mexico sloot lekkende pijp niet direct Bekijk ook: Trimbos vraagt op Blue Monday om aandacht depressie Bekijk ook: 79 scholen krijgen komende drie jaar titel excellent
maandag, 21, januari, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
Vliegen de werkdagen aan je voorbij? En heb je het gevoel dat je altijd tijd te kort komt? Gebruik dan voortaan deze slimme timemanagement technieken. Begin de dag met een kikker Heb je last van uitstelgedrag? Dan is het een goed idee om de dag te beginnen met het doorslikken van een kikker. Dit houdt in dat je begint met een taak die je steeds uitstelt. Meestal zijn dat dingen waar je tegenop ziet, omdat het ingewikkeld is of omdat je het niet leuk vindt om te doen. De theorie achter deze techniek is: hoe langer je het uitstelt, hoe meer moeite het kost om te doen. Ben je eenmaal deze drempel over, dan is alles wat je daarna moet doen een makkie. Tips Wees kritisch op wat je doet In een kantoortuin is het verleidelijk om je dag te vullen met leuke praatjes. Voordat je het weet is de werkdag dan alweer voorbij en heb je bijna niets van je to-do list kunnen afstrepen. Wees daarom kritisch op wat je doet en pas deze tips toe: 1. Krijg je continu vragen? Leer jezelf dan om niet meteen overal ‘ja' op te zeggen. Het is helemaal niet gek om te zeggen dat je eerst moet nadenken over je antwoord. 2. Bedenk of je echt bij elke vergadering moet zijn of dat je het ook anders kunt oplossen. Vraag jezelf ook af hoeveel procent van je tijd je ongeveer aan overleggen wilt besteden. Is dat tien of twintig procent? Houd gedurende de week in de gaten of je niet over deze grens gaat. 3. Stel jezelf de vraag: ‘Moet ik dit nu doen?' Je kunt deze vraag op verschillende manieren lezen door het accent telkens op een ander woord te leggen. Zeg bijvoorbeeld ‘Moet ik dit nu doen?' of ‘Moet ik dit nu doen?'. Het houdt je scherp in het stellen van prioriteiten. Maak ruimte voor ‘witjes' Volgens zenmonnik Paul Loomans ben je productiever als je ‘witjes' in je agenda zet. Een witje bestaat uit een activiteit waar je je concentratie niet voor nodig hebt. Denk aan het zetten van koffie, het maken van een korte wandeling of even op de bank voor je uit staren. Witjes heb je nodig om gefocust te blijven. Ga dus niet door totdat je niet meer kunt, maar neem regelmatig een korte pauze. Wissel bijvoorbeeld drie kwartier werken af met een witje van een tien minuten. Zo heb je aan het eind van de dag nog genoeg energie en ben je tegelijkertijd ook productief geweest. Stel wekelijks doelen Het is fijn om te weten wat je de komende week op je werk wilt bereiken. Zo kun je beter bepalen waar je ‘nee' tegen moet zeggen en word je minder snel overladen met werk waar je eigenlijk geen tijd voor hebt. Een handige manier om erachter te komen wat je doelen zijn, is door deze zin af te maken: ‘Vrijdagavond lig ik tevreden in bed als...' Schrijf maximaal drie doelen op en houd het klein en concreet. Zo voorkom je dat het wekenlang op je to-do list blijft staan. Zelfs het opschonen van een map op je computer kan al een doel zijn. Over Zenzoekers.nl Het openbaar vervoer staat meestal synoniem voor drukte, haast en stress. Wij, Lisa en Shirah, helpen je met 1001 manieren om je meer ontspannen te voelen onderweg. Op Zenzoekers.nl kun je onze zoektocht naar meer zen in ons dagelijks leven volgen. Wil jij je leven iets meer zen maken, maar weet je niet hoe? Stuur je vraag dan naar info@zenzoekers.nl. Bekijk ook: Staatsbedrijf Mexico sloot lekkende pijp niet direct Bekijk ook: Trimbos vraagt op Blue Monday om aandacht depressie Bekijk ook: 79 scholen krijgen komende drie jaar titel excellent
maandag, 21, januari, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
Treinreizen is een mooi alternatief als je duurzaam op reis wilt gaan. Een nachttrein met bedden biedt uitkomst als je zo min mogelijk reistijd wilt verliezen. Helaas is de laatste nachttrein met slaapcabines twee jaar geleden gestopt met rijden in Nederland. Ondernemer Chris Engelsman heeft een grote liefde voor treinreizen en in het laatste weekend van juni laat hij de speciale Jazz Night Express trein rijden: een dagje Berlijn met op de heen en terugreis de beste muziek, lekker eten en slapen. Romantische manier van reizen „Een slaaptrein heeft iets idyllisch en romantisch, je wordt een beetje in slaap gewiegd terwijl je in je bed ligt. Ik vind het prachtig om wakker te worden en dan zo de Alpen of een andere stad in te rijden. Als je kinderen hebt is treinreizen ook zeer efficiënt en het is een stuk beter voor het milieu”, zegt de oprichter van Noord Westexpress. In het dagelijks leven is Chris Engelsman projectleider bij een infrastructuur bedrijf. Een aantal jaar geleden begon hij met de Noord Westexpress: website met informatie over nachttrein reizen. Noord Westexpress ziet de belangstelling voor nachttreinen in Nederland groeien. Dat is opvallend omdat Nederland als een van de weinige Europese landen geen aansluiting heeft op het Europese netwerk van nachttreinen. In Nederland zijn er wel nachttreinen, maar er rijden geen directe slaaptreinen naar het buitenland. Als je zo'n trein wilt nemen dan moet je eerst overstappen in Duitsland of Frankrijk. Zelf een trein laten rijden De Jazz Night Express brengt je in één nacht van Rotterdam, via Amsterdam naar Berlijn en de volgende nacht weer terug. „Ik was met de site bezig en ik dacht misschien kan ik zelf een trein laten rijden, toen kwam het idee van de Jazz Night Express. Jazz muziek past goed bij het gevoel en de sfeer van treinreizen", vertelt Chris. In principe kan iedereen een nachttrein laten rijden, maar er komt nog wel heel wat administratief werk bij. Het is niet iets wat je even doet, legt hij uit. Edwin Konings is een collega van Chris en al jaren betrokken bij de besluitvorming van grote spoorprojecten in Amsterdam, hij heeft een relevant netwerk in de spoorwereld en geholpen met de organisatie. De treinliefhebbers zitten inmiddels op het juiste spoor. Ze hebben een prachtig oud restauratie exemplaar op de kop getikt, een chefkok geregeld en verschillende jazz- artiesten reizen mee voor een optreden. Wat je kan verwachten? De kaartverkoop is 20 januari van start gegaan en de Jazz Night Express geeft dus in twee nachten volle aandacht aan jazzmuziek in de breedste zin van het woord. Explosief, verstild, met cross-overs naar Afrikaanse muziek, soul, klassiek én met een flinke dosis traditionals. Lekker slapen? De Jazz Night Express is een nachttrein met 450 slaapplekken. Er zijn twee mogelijkheden om te slapen. De couchetterijtuigen hebben vijf bedden in een coupé. De bedden zijn eenvoudig maar prima voor een goede nachtrust. Op de gang zijn wasruimtes en toiletten. Wil je iets meer privacy en luxe? Dan kies je voor een slaapruimte. Hier zijn drie luxe bedden aanwezig en je beschikt over je eigen wastafel. Line-up De Rotterdamse jazzpromoter Gilles de Sitter is gevraagd om een jazzprogramma samen te stellen voor de Jazz Night Express. Onder andere de artiesten Ntjam Rosie Acoustic Quartet, Jesse van Ruller, Thomas Pol & Joost Patocka, Dorona Alberti (zangeres Gare du Nord), Oene van Geel & Mark Haanstra en Thijs Nissen Trio gaan mee op de nachttrein naar Berlijn. Op en neer naar Berlijn Het gaat niet om de bestemming, maar om de reis, toch? Je zou het bijna vergeten maar de Jazz Night Express brengt je ook nog naar Berlijn. De unieke nachttrein vertrekt tijdens de aftrap van North Sea Round Town op 28 juni 2019 in de vroege avond vanaf station Rotterdam Centraal en rijdt met een enkele stop op Amsterdam Centraal direct door naar eindbestemming Berlijn Zoo, aankomst acht uur ‘s ochtends. Diezelfde dag keert de trein laat in de avond weer terug naar Amsterdam en Rotterdam: een dagje Berlijn met op de heen en terugreis de beste muziek, lekker eten en slapen. Bekijk ook: Grootste chocolademuseum ter wereld open in België Bekijk ook: Ga jij op detoxtrip, microvakantie of een werkreis? Bekijk ook: Bloedmaan op blauwe maandag perfect te zien
zondag, 20, januari, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
Chocoliefhebbers opgelet: voor het grootste chocolademusuem ter wereld kun je nu heel dichtbij terecht: in Antwerpen. Chocolate Nation opent dit weekend haar deuren aan het Astridplein.
zaterdag, 19, januari, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
We kennen het allemaal wel: je hebt je mobiel op stil staan en mist daarom meerdere oproepen van je ouders, of je vergeet je ouders een berichtje terug te sturen. Voor kinderen en jongeren de normaalste zaak van de wereld, voor ouders bloedirritant. En door een Britse vader is er dan ook een oplossing verzonnen.
zaterdag, 19, januari, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
Goede voornemens hebben (of hadden?) we, zo blijkt uit verschillende onderzoeken, in alle soorten en maten. Zo werd rond de jaarwisseling bijvoorbeeld duidelijk dat vier op de vijf Nederlanders 2019 wil benutten om wat meer tijd in de natuur door te brengen. Een kwart van je landgenoten en wie weet ook jijzelf wel, heeft gezonder eten bovenaan het goede voornemens-lijstje staan. ‘Meer tijd doorbrengen met familie en vrienden', is ook zo'n veelgehoorde.
vrijdag, 18, januari, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
In een reeks speciale Metro-verhalen over het thema #personalgoal2019 heb je heel wat sportieve kleding voorbij kunnen zien komen. We zien die kleding echter niet alleen op het sportveld en in de sportzaal, maar (bijna) net zo vaak in het dagelijks leven. Misschien is jouw #personalgoal2019 wel ‘er wat sportiever bijlopen'. Daarom sluiten we af met de vraag: kun je die sportieve kleding eigenlijk aan naar je werk? En wat biedt 2019 nog meer op ‘werkkledinggebied'?
donderdag, 17, januari, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
„In januari begin ik echt met drie keer per week hardlopen”, zei ik in december tegen mezelf. Het is half januari en ik heb mezelf in totaal twee keer van de bank kunnen slepen om te gaan hardlopen. Hoogste tijd om de hulp van hardloopprofessionals Klaas Boomsma en Laura Brijde in te schakelen. Waar moet je op letten als je net begint met hardlopen en hoe blijf ik gemotiveerd?
donderdag, 17, januari, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
Ben jij op dit moment vol energie bezig om je #personalgoal2019 te behalen? En snak je best naar rustmomentjes tussen al het goede voornemen-geweld? Wees gerust: uitrusten en luieren mag, het is juist goed! Metro vroeg het twistcoach Marlies, een ‘deskundige ontspanning'.
donderdag, 17, januari, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
De Oranje-voetbalvrouwen hopen dit jaar op de wereldtitel. PSV jaagt op het landskampioenschap, Ajax droomt van de Champions League en Feyenoord wil ‘die beker' weer veroveren. Elke amateurvoetballer heeft z'n doel, miljoenen supporters hun verwachtingen voor dit jaar. Metro zocht een heel andere voetballer op over zijn #personalgoal2019: eSporter en landskampioen Dani Visser.
donderdag, 17, januari, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
Het begin van een nieuw jaar betekent het stellen van nieuwe doelen. Voor Metro's Julia betekent dat dit jaar niet gezonder eten of stoppen met alcohol drinken. Nee, zij gaat werken aan een #personalgoal2019 waar de hele maatschappij behoefte aan heeft: ontstressen. Hoe kan dat nou beter dan door een nieuwe trend, die is overgewaaid uit Amerika, uit te proberen. Iets met hersenen, luisteren, massage, smakken en een orgasme.
donderdag, 17, januari, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
Chanica Kist dook in 2017 in Metro op met een duizelingwekkende verzameling sneakers. Vonden we toen. Maar: het zijn er inmiddels méér. We zochten haar weer eens op om Chanica naar haar #personalgoal2019 te vragen. Hoe staat het er voor met haar verzameling? Waar wil ze naartoe?
donderdag, 17, januari, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
Een haast onmogelijke #personalgoal2018 om voor velen in Amsterdam een #personalgoal2019 mogelijk te maken. Sharon, Laura en Marc kregen het met een no-nonsense gymconcept voor elkaar. Erik Jonk
donderdag, 17, januari, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
Personal goals worden steeds vaker in de sportschool gezocht. Maar wat doen we binnen die muren van de gym eigenlijk? Personal trainer Claudio Fray uit Amsterdam kijkt naar dit net begonnen (sport)jaar. Wat is een #personalgoal2019 die in het oog springt? En welke zijn er nog meer?
donderdag, 17, januari, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
Op deze zeventiende januari scrol je door fysieke Instagram pagina's wanneer je Metro uit de bakken op het station pakt.
donderdag, 17, januari, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
Het skiseizoen is begonnen en hoewel er in Scandinavië wel wat meer sneeuw mag vallen, is het in de Alpen juist gevaarlijk vanwege grote sneeuwval. Waar je ook naartoe gaat, om je skitrip veiliger (en leuker) te maken, zijn er een heleboel toffe technische snufjes.
woensdag, 16, januari, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
Ethiopië was in 2000 nog een van de armste landen ter wereld. Inmiddels is het land zo vlot ontwikkeld, dat het in de top drie staat van snelst ontwikkelende landen ter wereld! Wij reizen drie weken lang door het indrukwekkende land en verbazen ons over van alles. Door het eenzijdige narratief dat we kennen uit Afrika (dat het allemaal armoede en ellende is en de Westerse mensen alles beter maken met waterputten bouwen) is het soms lastig om de rijkdom te herkennen: die ziet er namelijk anders uit bij ons!
woensdag, 16, januari, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
Tweedehands kleding kopen lijkt helemaal terug van weggeweest te zijn. Tweedehands kledingzaken schoten de afgelopen jaren als paddenstoelen uit de grond. Tussen 2007 en 2016 steeg het aantal met 32,9 procent, blijkt uit cijfers van het CBS. Naast al die winkels zijn er ook tal van andere initiatieven om op een duurzame manier aan je kleding te komen. Metro licht er een aantal voor je uit.
dinsdag, 15, januari, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
De Netflixserie ‘You', waarin de knappe Joe nét een obsessief stapje te ver gaat om zijn droomvrouw te veroveren, krijgt een hoop kritiek te verduren. De serie zou stalken romantiseren en dat schiet bij velen, eh, in 't verkeerde keelgat. En niet alleen ‘You' hield de gemoederen de afgelopen tijd flink bezig – ook deze vijf releases, of het nou in positieve of negatieve zin was, kwamen behoorlijk in opspraak.
dinsdag, 15, januari, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
Na de kerst bleek Rochella het te hebben uitgemaakt met Levi en daardoor een groot probleem te hebben: ze is namelijk totaal afhankelijk van hem. Op voorwaarde dat ze vanaf nu helemaal eerlijk is, mag ze bij Maud verblijven. Voor de jaarwisseling werd Maud gebeld door een oude bekende. Het bleek Fredje, die de boel weer eens flink had lopen opstoken. Maud had het telefoontje genegeerd, maar dit had ze beter niet kunnen doen. Heel even leek het alsof het nieuwe jaar rustig begon. Totdat Rochella tijdens een avondje bankhangen een gevoelig onderwerp wist aan te snijden. ,,En toen ik via via te horen kreeg dat er zelfs een sextape van hem en een of ander sletje is rondgegaan een tijdje geleden… Toen trok ik het echt niet meer. Ik kan mezelf dan toch niet serieus nemen.”
maandag, 14, januari, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
#Personalgoal2019 is donderdag het thema in een speciale editie van Metro en kleding- en schoenenmerk Bristol. Ook jouw doel of voornemen van dit jaar kan in die krant een mooie rol spelen.
maandag, 14, januari, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
WiFi in de trein. Het is bepaald niet het meest technische hoogstandje uit de geschiedenis te noemen. Het volgende project is natuurlijk WiFi in het vliegtuig, maar dat is een nog stuk lastigere operatie.
zaterdag, 12, januari, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
Weet jij al hoe je dit jaar vakantie gaat vieren? Vruchtbaarheidsvakanties, stedentrips naar B-steden, micro-vakanties, surfsafari's en werkvakanties worden steeds populairder. De komende jaren zullen we alleen maar meer gaan reizen. ,,We proberen het massatoerisme te ontwijken, gaan op reis voor zelfontplooiingen, werken aan ons lichamelijke of mentale gezondheid, of kiezen voor een bijzondere reis zoals een jodelvakantie, stilte-retraite of werkvakantie,” zegt reis trendwatcher Tessa aan de Stegge als we haar spreken op de Vakantiebeurs in Utrecht. Nederlanders vinden vakanties nog steeds erg belangrijk. Reisorganisatie TUI deed onderzoek en 89% van de ondervraagden gaat dit jaar een vakantie boeken, 48% plant om vaker dan één keer te gaan. Paradox van het reizen In 2018 kwam aan het licht dat reizen vooral veel positieve effecten heeft voor onszelf. ,,We worden er gelukkig, het is een viering van het leven en een pleister op de wond van het leven,” vertelt Tessa. Maar het is inmiddels ook aardig goed binnengedrongen dat dat vele reizen bepaalde effecten heeft op de natuur, cultuur en het milieu. ,,Gelukkig is er een bepaalde groep mensen die bewuster gaat nadenken over hun voetafdruk op de aarde.” ‘Fix-trips' en zelfoptimalisatie Wellness reizen zitten in de lift en mensen gaan vaker op reis om afstand te nemen van hun ‘problemen thuis'. Tessa legt uit dat mensen op reis gaan om aan hun mentale of fysieke gezondheid te werken. ,,Op sommige plekken worden er zelfs zogeheten ‘vruchtbaarheidsreizen' georganiseerd, voor stellen die proberen zwanger te raken,” laat Tessa weten. Ben je overspannen? Dan kun je op yogareis, een stilteretraite in een klooster boeken of even tot jezelf komen op een berg in Marokko. Wil je afvallen? Wat dacht je van een bootcamp of detox-vakantie? Maarten van den Krimpen (28) deed twee jaar geleden een stilteretraite in een klooster in Thailand. ,,Ik mocht elf dagen niet praten en sliep op een betonnen bed met een houten kussen. We mochten geen afleiding hebben: geen boeken, geen films en geen muziek.” Waarom hij dat deed? ,,Het was het begin van mijn reis door Thailand. Het leek mij een bijzondere ervaring. Ik kan veel piekeren en wilde een totale rust ervaren.” Workations & 'Bleasure-trips' Werken op vakantie? Jazeker. De ‘workation' of ‘bleasure trip' (business & pleasure) wordt de laatste jaren vaker geboekt. Want waarom zou je in Nederland blijven als je ook met je laptop vanaf een tropisch strand kunt werken? Het doel van zo'n werkvakantie is samenwerken, netwerken en inspireren in een andere cultuur en omgeving. Ondernemers en digitale Nomads Suzanne van Duijn en Chantal Schram werkte allebei al geregeld in het buitenland en hebben sinds kort hun eigen bedrijfje opgezet waarbij ze ‘werk-vakanties' organiseren. ,,De grenzen tussen werk en vakantie vervagen. Mensen willen niet op vakantie om te werken, maar ze willen juist wat vakantie tijdens hun werk. Zo'n werk-vakantie is dan handig omdat je je kunt focussen op een project, maar tussendoor heb je tijd voor strand, cultuur en andere leuke dingen,” laat Suzanne ons weten vanaf haar werkadres in Thailand. Kitty Loduvica Payne (33) ging vorig jaar twee weken naar Californië om een boek te vertalen. ,,Waarom zou je moeilijk doen in koffietentjes als je ook ergens bovenop een berg of aan het zwembad kunt werken? Voor mij heeft het heel goed gewerkt, ik heb mijn vertaalopdracht afgerond en ben ook nog begonnen aan het schrijven van mijn eigen boek.” Micro-vakantie en micro-adventures Verre en lange reizen zijn nog altijd populair, maar ook een korte mini-vakantie is in opkomst. Om een beetje op te laden hoef je echt niet ver of lang weg te gaan, een micro-vakantie van een of twee nachten kan wonderen doen. Is een micro-vakantie niet gewoon hetzelfde als een weekendje weg? Ja, een beetje wel maar bij een micro-vakantie draait het vooral om tot rust komen en geen afleiding in de vorm van telefoon of sociale media. Naaste de micro-vakantie heb je ook de micro-adventure: een korte outdoor trip waarbij je een sportieve activiteit onderneemt of gaat wildkamperen. Kamperen in een tent of caravan blijft een trend, maar wil je het echt goed aanpakken? Kies dan voor een bijzondere accomodatie als een boomhutten, iglo of een chalet in de bergen. ‘B-steden' Bij een stedentrip denk je al snel aan Parijs, Londen, Rome of Barcelona. Maar hoe zit het met steden die net iets minder populair zijn, oftewel de zogenaamde ‘B-steden'. Dit zijn steden die vaak in de populariteit lijstje ontbreken, maar alsnog ontzettend leuk zijn om te bezoeken. Tessa legt uit dat we een steeds grotere weerstand tegen overtoerisme en we laten ons soms een beetje gek maken door de highlights en bucketlist dingen. ,,Mensen gaan naar Rome om de Trevi fontein of het Colosseum te zien, maar als je geïnteresseerd bent in de Oudheid kun je ook naar heel veel andere Italiaanse steden. Verona heeft ook een heel mooi Colosseum. In Oost-Europa heb je ook heel veel mooie steden die vaak over het hoofd worden gezien, zoals Ljubljana de hoofdstad van Slovenië.” Zo hou je rekening met je voetafdruk op aarde Reduceer je CO2: kies voor een directe vlucht of reis met de trein. Probeer zoveel mogelijk lokaal te reizen. ,,Slaap bij mensen thuis en kies voor een lokale gids. Zo kun je met jouw vakantiegeld kleine lokale ondernemers steunen,” zegt trendwatcher Tessa. In veel landen kun je geen water uit de kraan drinken, waardoor je genoodzaakt bent om vele plastic flesjes met water te kopen. ,,In veel landen heb je ook watervul punten. Met de Refill app kun je waterpunten vinden om je fles bij te vullen. Pas dan op met het bezoeken van weeshuizen en opvanghuizen voor dieren. Denk goed na voor als je zoiets gaat doen als welpjes knuffelen, vaak worden de dieren niet zo goed behandeld. Wil je iets goed doen voor het vakantieland? Pak geen tas en help om het strand op te ruimen. Simpel en effectief. Top 10 beste bestemmingen in 2019 namens The New York Times 1. Puerto Rico 2. Hampi, India 3. Santa Barbara, Californië 4. Panama 5. München, Duitsland 6. Eilat, Israël 7. Setouchi Islands, Japan 8. Aalborg, Denemarken 9. De Azoren, Portugal 10. Ontario Ice Caves, Canada Leuk weetje: Ook onze eigen Waddeneilanden zijn door de Amerikaanse krant verkozen als beste reisbestemming in 2019. The New York Times heeft de 'Frisian Island' op plek dertig gezet. De West-Friese waddeneilanden delen deze plaats met de Duitse en Deense eilanden. Bekijk ook: Waddeneilanden opgenomen in reislijst New York Times Bekijk ook: Drenthe in trek, Turkey is back Bekijk ook: Deze Afrikaanse bestemming is topfavoriet in 2019
vrijdag, 11, januari, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
Slapen. De een doet het overal - in het vliegtuig, een volle bus of tijdens college - de ander heeft er meer moeite mee.
donderdag, 10, januari, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
Slapen. De een doet het overal - in het vliegtuig, of in een volle bus - de ander heeft er meer moeite mee.
donderdag, 10, januari, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
Puerto Rico, de Azoren, Eilat, Panama maar ook onze eigen Waddeneilanden zijn door The New York Times verkozen als beste reisbestemmingen om in 2019 naar toe te gaan.
donderdag, 10, januari, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
Knappe kop die nog kan bijhouden welke nieuwe techgadgets anno 2019 allemaal op de markt komen. Best zonde, want tegenwoordig worden er steeds meer handige foefjes in 't leven geroepen. Daarom: de vijf nieuwe (tech)dingen waarvan je niet wist dat je ze nodig had, maar die wél verdraaid handig zijn.
woensdag, 9, januari, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
Bangkok is al drie jaar op rij de drukstbezochte stad ter wereld. In Facebook-groepen voor reizigers in Azië zien wij vaak het advies voorbij komen: vlucht zo snel mogelijk de stad uit. En dat is zonde, want er zijn zoveel gave dingen te zien en te doen in Bangkok. Naast het beroemde paleis en de standaard tempels, kun je tijdens een dagtripje een heel ander – onontdekt – Bangkok verkennen.
woensdag, 9, januari, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
Maud was samen met Jelle bij haar ouders eten met de kerst. Op het eerste gezicht leek de vader van Maud niet echt te staan springen op de relatie tussen Jelle en haar, maar uiteindelijk viel het mee; de twee hebben met Singstar zelfs een duet van Queen gezongen. Na de kerst bleek Rochella het te hebben uitgemaakt met Levi en daardoor een groot probleem te hebben: ze is namelijk totaal afhankelijk van hem. Op voorwaarde dat ze vanaf nu helemaal eerlijk is, mag ze bij Maud verblijven. Maar als Maud zich klaar wil maken voor oud en nieuw bij Vunzige Deuntjes in de Scheepsbouwloods, wordt ze plots gebeld door een oude bekende: ,,Dag Maud, Fredje hier! Das lang geleden he. Maar hey, wat heb ik nou gehoord?”
dinsdag, 8, januari, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
Januari: we hebben er allemaal een grafhekel aan. Slecht weer (hallo, het stormt!), niks te doen, best wel blut... Zo ongeveer de enige optie die je hebt deze maand is op de bank de nieuwste Netflix-serie wegkijken. En voor de single people van 30 jaar en ouder onder ons: dat doe je natuurlijk liever met zijn tweetjes, dan in je eentje...
dinsdag, 8, januari, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
Vandaag begint CES (Consumer Electronics Show) in Las Vegas. Het is 's werelds grootste technologiebeurs van het jaar, waar niet alleen de nieuwste televisies gepresenteerd worden, maar ook robots, vingerafdrukscanners, hoofdtelefoons, gameconsoles en ga zo maar door. Zo'n beetje alles waar een stekker (of USB) in kan, dat is er te vinden. Traditiegetrouw wordt er voorafgaand al een heleboel gesuggereerd over de tofste snufjes, maar wat zijn precies de spannendste geruchten? We hebben ze hier voor je op een rij gezet. Hoofdtelefoons met virtuele assistentie Nu onze telefoons veelal over zijn op USB-C-opladers, is het ook de beurt aan hoofdtelefoons om daarvan te worden voorzien. Erg fijn, want dan heb geen aparte aux-ingang meer nodig. Verder wordt het in 2019 steeds normaler om gebruik te maken van een virtuele assistent zoals Google Assistant, Siri en Alexa, en hoofdtelefoonfabrikanten maken daar ook handig gebruik van door deze te integreren in de headphone, zodat je je stem kunt gebruiken om met je apparatuur te communiceren. Samsung Galaxy X Het is een dikke roddel, maar Samsung schijnt haar Galaxy X te gaan presenteren op CES. Nu hebben we natuurlijk al heel veel Galaxy-producten gezien, maar dit zou Samsungs eerste vouwbare smartphone zijn. Het schijnt twee schermen te hebben die dus flink kunnen buigen. De Galaxy X zou 1.600 euro kosten en dat maakt het meteen een van de duurste smartphones van dit moment. Overigens schijnt LG op deze beurs ook een vouwbare telefoon te gaan tonen, dus het wordt een ware race van wie het eerder, beter en sneller doet. Bier uit een capsule Er zijn op de beurs ook een heleboel oplossingen te vinden voor een van de belangrijkste dingen in ons leven: eten en drinken. Een paar interessante uitvindingen zijn HomeBrew van LG, waarmee je bier maakt, door een capsule in het apparaat te doen en water te te voegen. Ovie heeft een goede oplossing tegen voedselverspilling, namelijk bakjes die aangeven dat het voedsel in je bakje binnenkort over datum gaat. FoodMarble komt met Aire, een apparaatje waarin je blaast en waarbij je dan op je telefoon kunt zien hoeveel hydrogeen er in je adem zit. Omdat je in de app ook bijhoudt wat je hebt gegeten, kan de app je adviseren welk voedsel je beter kunt mijden. Het weet door je adem namelijk welke voeding niet goed wordt verwerkt. Lovot Zoals we al hebben aangegeven, is er vanalles te vinden op de beurs en natuurlijk zijn robots daar een belangrijk deel van. Kaname Hayashi komt met een interessant exemplaar dat op een soort kip lijkt. Lovot, zoals het apparaat heet, kan door je huis rijden en met zijn armen flapperen. Er zit zelfs een garderobe bij, zodat je Lovot precies zo kunt aankleden als je wil. Lovot is een maatje voor je kinderen, maar het is tegelijkertijd een camera, dus je kunt de boel ermee in de gaten houden. Dat klinkt erg big brother, maar het bedrijf wil vooral een gevoel van blijdschap brengen met de robot, zegt het. Zal 2019 dan echt het jaar worden waarop we besluiten dat we een robot nodig hebben om ons blijer te maken? Verder verwachten we veel aankondigingen van technologie die enorm in opkomst is, zoals elektrische auto's, drones en autonome voertuigen. 8K-televisies beloven een grote te worden op de vloer en met het aankomende 5G wordt er ook een nieuwe wereld geopend voor technologie. Welk tech-snufje mogen ze wat jou betreft wel eens een keer ontwikkelen? Dit artikel werd geschreven door TechGirl Laura Jenny Kempenaar. Over TechGirl.nl TechGirl.nl is dé technologiewebsite voor vrouwen, gemaakt door Anke Horstman. TechGirl ontstond in 2012 als tegenreactie op de vele tech-websites die vooral op mannen zijn gericht, en is het bewijs dat een tech-website voor vrouwen echt niet hoeft te betekenen dat elke smartphone roze moet zijn, maar dat er zeker aandacht is voor style. Hier vind je alles over technologie, media en lifestyle. #techgirl: het nieuwe #fitgirl Bekijk ook: Britse leger rekruteert gamers van Fortnite Bekijk ook: Techloos door de drank
dinsdag, 8, januari, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
Hoewel veel Nederlanders zich over allerlei zaken behoorlijk druk kunnen maken, maakt een meerderheid van de Nederlandse vakantiegangers zich vooraf niet druk over mogelijke natuurrampen tijdens de vakantie. Het risico van natuurgeweld is voor hen dan ook niet van invloed op de keuze van de vakantiebestemming, blijkt uit onderzoek van het Rode Kruis.
dinsdag, 8, januari, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
Je to-do list stroomt over, er lijken te weinig uren in een dag te zitten en van een blik in je agenda word je al gestrest. Kan dat niet anders? Natuurlijk wel! Deze tips zorgen voor een minder druk leven.
maandag, 7, januari, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
Het nieuws is al iets ouder, maar in januari zijn wij op zoek gegaan naar manieren om onze champagnevoorraad er zo fijn mogelijk doorheen kunnen jassen. Niks #dryjanuary, maar opmaken die voorraad. En dat dure drankje is volgens de kenners het allerlekkerste om te combineren met voedsel waarvan je het waarschijnlijk nooit had verwacht: Franse frietjes.
zondag, 6, januari, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
Ben je het jaar begonnen met het voornemen nu eindelijk eens wat beter op je lijn te letten, maar kun je het niet laten je af en toe volledig te laten gaan aan lekkernijen waarvan je weet dat je ze beter kunt laten staan? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Een kaasplankje is namelijk helemaal zo gek nog niet.
zondag, 6, januari, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle