Metronieuws Lifestyle

-- Berichten van gisteren of eerder.
Maak het frituurvet maar vast warm, het is vandaag nationale krokettendag! En om dat te vieren kwam vandaag het nieuws naar buiten dat een kroketje per week zo slecht nog niet is.
woensdag, 9, oktober, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
Maud heeft na twee weken weer eens afgesproken om bij te kletsen met Rochella. Eigenlijk wil ze vooral de slechte bedprestaties van Tommy bespreken, maar dan komt ze er achter dat Rochella veel grotere problemen heeft. Ze heeft weer contact met Levi! Haar ex die haar mishandelde en in drugs dealt. Rochelle heeft geldzorgen en ze wil eigenlijk wel een vader voor haar kind. Maud krijgt niet echt de kans om verhaal te halen, want tijdens hun afspraak staat Rochella ineens op: „Ik moet weg. Er is iets heel ergs. Sorry. Ik leg het later uit.”
maandag, 7, oktober, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
Vanuit Amsterdam kun je al gemakkelijk naar Parijs, Berlijn en Londen reizen. En als het aan het Oostenrijkse spoorwegmaatschappij ÖBB ligt, kun je vanaf 2021 ook met de trein in een keer van Amsterdam naar Wenen reizen.
zondag, 6, oktober, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
Nu het weer in Nederland weer écht Nederlands begint te worden en het festivalseizoen officieel voorbij is, kun je binnen zitten sippen, maar je kunt ook hard werken en sparen voor een van de te gekke festivals die buiten Nederland gaan plaatsvinden deze herfst en winter! Metro zet vijf toppers voor je op een rijtje!
zaterdag, 5, oktober, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
Het kan je bijna niet ontgaan zijn: het is vandaag dierendag en dat betekent dat een extra reden om je huisdier eens flink te verwennen. Maar wat is nou de créme de la créme van de dierendagcadeautjes? Metro zet de leukste gadgets voor jouw dier op een rijtje.
vrijdag, 4, oktober, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
Gooi je zomerjurkje of korte broek maar weer in de kast en trek je herfstige jas er maar weer uit: de herfst is officieel begonnen en dat merken we. Hoe blijf je gezond en vitaal?
vrijdag, 4, oktober, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
Wat doe je als eerste als je het ja-woord hebt gezegd tegen je lief? Je zou denken elkaar kussen, wellicht een traantje wegpinken en glunderend de felicitaties van je vrienden in ontvangst nemen. Een Amerikaans koppel vond iets anders veel belangrijker: hun Facebook-status veranderen.
vrijdag, 4, oktober, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
Wat doe je als eerste als je het jawoord hebt gezegd tegen je lief? Je zou denken elkaar kussen, wellicht een traantje wegpinken en glunderend de felicitaties van je vrienden in ontvangst nemen. Een Amerikaans koppel vond iets anders veel belangrijker: hun Facebook-status veranderen.
vrijdag, 4, oktober, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
Nederlandse toeristen weten Griekenland aardig te vinden en dit is ook helemaal niet gek. Het land telt maar liefst 6000 eilanden waarvan er 227 bewoond zijn. En nou denk je bij Griekse eilanden al gauw aan de grote jongens zoals Kreta en Rhodos, maar hiermee doe je het vakantieland echt tekort.
woensdag, 2, oktober, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
We hebben de zomer van 2019 net achter de rug en het was toch hét seizoen van de heerlijk zonnige vakanties, allerhande festivals of luieren op het strand. We maakten het gezellig met vrienden en familie, en het zonnige weer nodigde uit om af en toe een uitstapje te maken. Deze vijf gadgets maakten van je zomerse uitjes een geslaagde activiteit.
woensdag, 2, oktober, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
Hoera! Justin (25) en Hailey (22) Bieber zijn maandag weer getrouwd. Het stel stapte op een luxeresort in South Carolina het huwelijksbootje. In 2018 trouwde het stel al top-secret in een rechtbank in New York. Van een groot feest kwam het, mede door mentale problemen van Justin, niet eerder. Volgens Amerikaanse media was het een intiem, ‘casual-chic' feestje met de nodige sterren (waaronder natuurlijk Hailey's vader Stephen Baldwin), een klassieke aankleding en een bruidsjurk van Vivienne Westwood. Ja of nee? Bruiloften met een bizar prijskaartje, een wel heel korte levensduur of een ander opvallend aspect: de beroemden der wereld hebben er wel een handje van. Metro somt een paar opvallende huwelijken voor je op. Katie Holmes en Tom Cruise De twee acteurs kennen elkaar net twee (!) maanden als Tom Cruise in 2006 op een knie gaat. De twee trouwen in het bijzijn van onder meer Victoria Beckham en Jennifer Lopez in een idyllisch kasteel in Italië. Een krappe zes jaar later gingen Holmes en Cruise uit elkaar, naar het schijnt omdat Holmes het niet eens was met de opvoedingsideeën voor dochter Suri van Tom Cruise, die lid is van de Scientologykerk. Prins Charles en Lady Diana Een bruidstaart van 40.000 dollar -die dan ook anderhalve meter hoog was-, een beveiligingsescort waar je u tegen zegt, een prachtige locatie (St Paul's Cathedral in Londen) en een bruidsjurk met een dramatische kraag en enorme sluier: het huwelijk van Charles en Diana in 1981 was een sprookje. In totaal kostte het event 115 miljoen dollar. De twee scheidden in 1996. Een van de duurste bruiloften aller tijden staat vooralsnog op naam van de Russische miljardairszoon Said Gutseriev en de tandheelkundestudent Khadija Uzhakhovs, met optredens van Jennifer Lopez en Enrique Iglesias, kilo's kristallen -die niet alleen op de bruidsjurk te vinden waren- en bizarre cadeaus. Het prijskaartje: 1 miljard dollar. Britney Spears en Jason Alexander Twee dagen. Natuurlijk, er zijn legendarischere dingen gebeurd in dit tijdsbestek, maar voor een huwelijk is het ietwat aan de korte kant. De eer was aan Britney Spears, die in 2004 55 uur getrouwd was met haar jeugdvriend Jason Alexander. De twee gaven elkaar impulsief het jawoord in classy Las Vegas. De advocaten van Spears konden er nog een einde aan breien. Negen maanden later trouwde Britney weer, nu met danser Kevin Federline. Ze bleven ruim twee jaar getrouwd. Het kan overigens nog korter: actrice Zsa Zsa Gabor (1917-2016) trouwde negen keer. Een van de huwelijken, met Felipe de Alba duurde nog geen vierentwintig uur. De reden? De actrice zou nog niet officieel gescheiden zijn van haar ex-man Michael O'Hara. De relatie ging desalniettemin snel na de bruiloft uit. Bekijk ook: 'Grootste boerenprotest ooit', Tjeerd de Groot (D66) uitgejouwd Bekijk ook: Vier van de leukste steden tijdens de herfstvakantie Bekijk ook: Vega's opgelet: McDonald's komt met nuggets zonder kip
dinsdag, 1, oktober, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
Trek je warme jas maar weer aan, neem een gevulde portemonnee mee en bereid je voor op warme chocolademelk, lekkere high tea's en shoppingsessies. De herfstvakantie staat voor de deur en je hoeft absoluut niet het land uit om een heerlijke vakantie te beleven.
dinsdag, 1, oktober, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
Rochella weet geen woord uit te brengen. Ze wordt vuurrood en kijkt me beschaamd aan. ,,Nou?!” roep ik nog bozer.
maandag, 30, september, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
Normaliter bewaren we friet/patat hier op de redactie voor de vrijdag, maar op deze maandag maken we graag een uitzondering. De gefrituurde aardappelsnack wordt maandag namelijk precies 150 jaar in Nederland verkocht!
maandag, 30, september, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
Freddy Tratlehner, bij het grote publiek beter bekend als Vjeze Fur, ken je waarschijnlijk allang niet alleen meer van De Jeugd van Tegenwoordig. De rapper én keukenprins is razend populair op Instagram met zijn kookvideo's. Voor wie net zo goed wil kunnen koken als Freddy, is er nu zijn kookboek Lekker Fred. „Het eerste wat ik vroeg toen ik dit aanbod kreeg, was of het niet heel veel werk is om een kookboek te maken”, vertelt Tratlehner. „Ja, zeiden ze, het is wel veel werk. Maar ik wilde het ook goed doen, bijvoorbeeld bij elk gerecht een foto in een andere outfit. Dus ik maakte het zelf ook wel veel werk. Ik vind dat als je iets doet, je het goed moet doen. Je moet wel trots zijn als het af is. Dat heb ik hier wel echt mee.” Filmpjes op papier „Ik heb geprobeerd de recepten zo op te schrijven zoals ik praat”, vertelt Tratlehner. „Dus ook als je niet van koken houdt maar mijn filmpjes wel leuk vindt, is het wat voor jou.” Die filmpjes, hoe begon dat eigenlijk? „Ik zag Nikki Tutorials die telkens hetzelfde doet op Instagram, maar wat ik wel heel tof vind.” Dus besloot hij het medium te bestormen met kookvideo's. „Het moest simpel zijn, het gevoel van thuiskomen en echt zijn. Of lijken. Soms doe ik dingen wel over. Maar of het nou echt is of echt lijkt, dat maakt voor Instagram niet uit. Het is nooit 100 procent echt. Als ik met mijn vrouw in de keuken sta zeg ik niet zoals op Instagram: ‘Vandaag bij Lekker Fred! Dit zijn de ingrediënten! Weet jij al wat we gaan koken?' Nou ja, soms doe ik dat ook wel.” Gerechten met verhalen De recepten in het boek worden vergezeld door de verhalen achter de gerechten. Onder andere het verhaal van zijn vader die ooit zonder te betalen wegliep uit een restaurant omdat de Hollandaisesaus uit een pakje kwam. Reden voor een goede Hollandaisesaus uit de koker van de thuischef. De brutaliteit zit wel in de familie. „Mijn moeder stal vroeger altijd koffiekopjes bij het tankstation. Van die kopjes waar het merk van de koffie op staat. Als we nu ergens zijn zeg ik altijd: hé mam, neem mee! Ze merken het toch niet.” En ook de nieuwe generatie is een beetje brutaal: „Als ik ga koken, zet ik mijn zoon altijd op het aanrecht. Net als ik vroeger, wil hij dan alles proeven. Dan is er ineens een hapje uit de courgette, superschattig.” Idealistische eettafel Wie de ingrediëntenlijst bestudeert, ziet dat je de gerechten vooral moet maken met biologische ingrediënten. „Ik hoor steeds meer dat ik idealistisch ben. Het zijn de tijden er helaas voor. In een volgend boek hoop ik dat het wel ecologischer wordt, dat het misschien meer een leidraad is. Meer in balans. Maar het moet er niet teveel bovenop liggen.” Wat we dan kunnen verwachten? „Vegan koken, daar wil ik naartoe. Ik heb in één keer negen boeken gekocht, nu moet ik nog beginnen. Er zijn hele spannende dingen in te maken. En ik vind het leuk dat het iets nieuws is, dat het niet vaststaat. Je moet echt op zoek gaan om de heftigheid van smaak te krijgen.” Beter geen vlees Minder vlees eten, dat moeten we sowieso doen volgens de kok. „Ben ik van mening. Je moet, je moet. Nee, dat is wel beter voor de opwarming van de aarde. Beter eet je helemaal geen vlees.” Als je het dan toch wil, dan het liefst biologisch. „Ik heb zoiets: als je gaat koken, zorg dan dat het ook echt goed is. Eet het niet te vaak en geniet ervan.” Overigens is het boek niet alleen voor de idealisten. „Ik heb de recepten opgeschreven zoals ik praat. Dus als je mijn filmpjes leuk vindt, vind je dit ook leuk. Iedereen moet de gerechten kunnen maken.” Bekijk ook: Meerderheid Nederlanders voor verlagen maximumsnelheid snelwegen Bekijk ook: Zoenende vrouwen te zien in nieuwe clip K3
maandag, 30, september, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
Virtual reality is anno 2019 niet meer weg te denken uit ons leven. Hoewel er nog weinig mensen zijn die dagelijks te maken hebben met virtual reality zien we wel een stijging in het gebruik ervan. Virtual reality is niet alleen meer populair onder particuliere gebruikers; het wordt juist steeds vaker gebruikt in het bedrijfsleven. Denk bijvoorbeeld aan een virtuele rondleiding binnen een kantorencomplex of aan trainingen voor medewerkers. De Nederlandse marine laat in deze video zien wat zij bijvoorbeeld doet met virtual reality. Ook in de zorg helpt deze ontwikkeling: virtual reality kan bijvoorbeeld helpen bij het vroegtijdig herkennen van Alzheimer. Er is uiteraard nog veel meer ontwikkeling te zien op dit vlak. Virtual reality op bedrijfsfeesten Een van de grootste plekken waarin virtual reality binnen bedrijven in Nederland worden ingezet is wanneer er een personeels- of een bedrijfsfeest gehouden wordt. Er zijn verschillende plekken waar je als ondernemer terecht kunt voor het huren of inzetten van virtuele games, zoals race simulators, penalty simulators, flight simulators, retro games en sport games. Bij Urban Events kun je bijvoorbeeld terecht voor het huren van dergelijke toepassingen en apparatuur. De VR-opstellingen komen altijd inclusief VR-brillen om de ervaring compleet te maken. Je kunt er als bedrijf ook voor kiezen om dergelijke apparatuur in te huren om op te vallen op beurzen of andere events. Het is dé manier om aandacht te trekken voor jouw bedrijf. Rondleiding op kantoor met VR-bril Een andere manier om virtual reality toe te passen binnen je bedrijf is door zelf een aantal VR-brillen aan te schaffen en die op speciale momenten te gebruiken. Bij bekende bedrijven, zoals uitgeverijen van grote Nederlandse kranten, wordt er regelmatig een rondleiding voor lezers of andere geïnteresseerden gehouden op de werkvloer. Om net dat beetje extra aan te kunnen bieden is een rondleiding met behulp van een virtual reality bril ontzettend bijzonder. Op die manier kun je bijvoorbeeld spelen met bepaalde ruimtes door de jaren heen waarbij je met je bril een stap terug in de tijd of juist in de toekomst kunt zetten. Hierbij kun je laten zien hoe een pand ooit was of hoe de bouwplannen voor de toekomst zijn. Voor en na laten zien Dat terug of verder in de tijd kijken is in verschillende werkvelden handig. Werk je bijvoorbeeld in de bouw als bouwvakker, timmerman of schilder en wil je je klanten graag laten zien hoe iets eruit komt te zien zodra het werk geleverd is? Dat kan met behulp van een virtual reality bril. Ook wanneer je binnenhuisarchitect bent en bedrijven of particulieren helpt met het inrichten van bepaalde ruimtes, kun je met een VR-bril verschillende mogelijkheden laten zien. De klant kan met behulp van de bril door de ruimte lopen en al aanvoelen hoe een ruimte met nieuwe meubels is of dat er nog iets veranderd moet worden. Met die feedback kan direct iets gedaan, waardoor men sneller tot het eind van zo'n opdracht komt. Verschillende trainingen mogelijk In verschillende werkvelden moeten mensen getraind worden voor hun werk. Hierbij moet je niet alleen denken aan militairen of atleten, maar ook aan mensen die hun werk op een kantoor doen. Presenteren voor een grote groep mensen, leiding geven aan een workshop en andere stress-oefeningen kunnen vandaag de dag met behulp van een VR-bril worden gedaan. Het is bijzonder wat een VR-programma kan doen met bepaalde angsten; je kunt immers alvast ‘oefenen' voordat je iets in de echte wereld onderneemt. Een training krijgt een volledige nieuwe dimensie wanneer men met een VR-bril alvast van de realiteit kan proeven. Voor piloten wordt er bijvoorbeeld gebruik gemaakt van een flight simulator met een VR-bril en kan vliegangst, hoogtevrees en/of claustrofobie worden weggenomen. Ook handig: met behulp van virtual reality kun je een bedrijf ook alvast voorbereiden op een eventuele calamiteit. Ideeën voor het bedrijfsleven worden mooier Als ondernemer of zzp'er moet je regelmatig bij een opdrachtgever pitchen voordat je een opdracht mag doen. Om goede ideeën aan de man te brengen, is virtual reality eigenlijk onmisbaar. Je kunt met behulp van een VR-bril en de juiste toepassing namelijk aan je klanten al laten zien wat je idee is. Je neemt ze mee in het programma en laat ze het idee, product of ontwerp zien waar jij zo enthousiast over bent. Het omzetten van het idee in je hoofd naar iets dat tastbaar is, zonder dat je het direct hoeft te producten, is totaal vernieuwend én past tegelijkertijd precies bij de maatschappij waarin we nu leven. Bekijk ook: Later op vakantie? Koop geen tolvignet voor een jaar Bekijk ook: Reizen in 2020: VR, slimme koffers en robothulpen Bekijk ook: Dit waren de opvallendste festivaltrends van 2019
zaterdag, 28, september, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
In de zomer trekken honderdduizenden Nederlanders naar het buitenland voor een welverdiende vakantie. Hierbij besteden we meer geld aan vakantie dan ooit. Voor wie er niet voor koos om tijdens het hoogseizoen weg te gaan: lees dit.
vrijdag, 27, september, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
Met als thema ‘de spelende mens' start vrijdag de 39ste editie van het Nederlands Film Festival. Utrecht mag zich tot en met 5 oktober de ‘filmhoofdstad' van Nederland noemen.
vrijdag, 27, september, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
Koffers die je op afstand kunt volgen. Robots die in je hotel de roomservice regelen. En via virtual reality alvast kennismaken met je vakantiebestemming. Dat zijn innovaties die horen bij reizen in 2020.
donderdag, 26, september, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
De grote festivals, denk aan Lowlands Festival, Mysteryland en Pinkpop zijn achter de rug. Tijd om de balans op te maken: wat viel er op?
woensdag, 25, september, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
Je hoeft niet langer achter je gameconsole te kruipen om de racewagen van Mario te besturen. Het spel is nu ook beschikbaar voor iOS en Android. Deze klassieke games kun je ook op je smartphone spelen.
woensdag, 25, september, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
Jeroen Grueter zat 700 uur, 94 dagen lang, naast Sierd de Vos voor game FIFA 20.
woensdag, 25, september, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
Tijdens hun vakantie in Ibiza is het Maud en Tommy maar niet gelukt om de liefde te bedrijven. De avond dat het eindelijk zou gebeuren stuurde Jelle een berichtje dat hij Maud terug wil. Tommy las dat en was erg boos, maar ook hij is niet helemaal eerlijk geweest, want hij blijkt nog een kindje van vier jaar oud te hebben. Eenmaal in Nederland gaan Tommy en Maud veel daten. Maar als ze dan eindelijk in bed belanden, wordt Maud flink teleurgesteld. Tommy gaat als een wilde tekeer en zijn bedpresentaties zijn het best te vergelijken met een op hol geslagen Duracell-konijn… Ik lig nog half perplex in bed, was dit nou waar ik al die tijd naar uit keek? Die wilde sekspartij was binnen drie keer knipperen met mijn ogen voorbij. Ik snap er niks van! Ik had Tommy nou niet bepaald ingeschat als iemand die als een wild konijn tekeer zou gaan. Alsof hij auditie deed voor een slechte pornofilm! Zijn bedprestaties passen ook helemaal niet bij zijn persoonlijkheid. Ik heb inmiddels toch wel wat bedpartners gehad en mijn verwachtingen klopte meestal altijd met het beeld dat ik in mijn hoofd had. Tommy is juist zo lief, geïnteresseerd, zorgzaam en zelfverzekerd. Hij denkt normaal altijd aan mij, maar in bed is het een grote Tommy-show.. Ik heb niet eens een orgasme gehad! Als Tommy weer terug de slaapkamer in komt lopen begint hij mij gelijk te knuffelen. „Zo dat was fijn hè?” mompelt hij tevreden. Ik geef hem een kus om wat tijd te rekken, want wat moet ik zeggen? „Ja, voor jou misschien?!" Het liefst zou ik nu weg lopen en pas morgen weer terugkomen. Hoe ga ik dit nou weer uitleggen? Oké Maud, subtiel... Wees alsjeblieft sub-tiel! „Het was wel erg snel he?” Shit, de woorden floepen eruit voor dat ik er erg in heb. Waarom weet ik ook altijd het verkeerde te zeggen na de seks! Het was al awkward genoeg en nu moet ik ook nog gaan uitleggen dat ik de seks helemaal niets vond. Tommy kijkt me geschrokken aan. Hoe ga ik dit nou weer redden... „Nou, kijk ik zou het fijn vinden om het een volgende keer wat rustiger aan te doen... Wat meer tijd voor elkaar zeg maar", mompel ik zachtjes. Ik hoop dat Tommy de hint begrijpt, zonder dat hij direct beledigd is. Maar het lijkt mee te vallen. „Oh Maud, shit ja... Ik dacht dat jij het ook eh... heel prettig vond, maar als ik het goed begrijp ben je dus niet eens klaargekomen?” Alsof dit gesprek nog niet awkward genoeg was. „Als ik zo in het moment zit dan ben ik nogal een snelheidsduivel. Ik had ook zoveel zin in je.. Sorry", vervolgt Tommy, duidelijk beschaamd. „Laten we het rustig aan doen volgende keer, we gaan gewoon veel oefenen, goed?” roep ik opgewekt. Ik probeer mezelf gerust te stellen: dit gebeurt vast vaker als mensen een eerste keer hebben. Seks kan niet altijd direct fantastisch zijn toch?! Tommy geeft mij een liefdevolle zoen, wat ik ontvang als een bevestigend antwoord op mijn voorstel om veel te gaan oefenen. Ik hoop niet dat ik hem erg op zijn tenen heb getrapt. Veel tijd om er over te praten heb ik niet, want ik heb zo eindelijk weer met Rochella afgesproken om koffie te drinken. Ik heb haar al veel te lang niet gezien en ze had mij een nieuwtje te vertellen. Als ik bij het koffietentje aankom herken ik Rochella bijna niet. Haar buik is ineens enorm! „Het is wel handig hoor, zo'n extra bijzettafeltje!” grap ik. Blij plof ik naast haar neer, om binnen tien minuten over mijn seksuele fiasco met Tommy te beginnen. Volgens Rochelle is het helemaal niet gek dat de eerste keer seks met Tommy nogal klungelig was. Met Tommy klopt verder alles namelijk, waardoor er veel druk op ligt. Het kan toch niet zo zijn dat de seks dan niet gaat werken?! „Oh, ik ken heel veel mensen waarbij de eerste keer seks een fiasco was.. en daarna was het vuurwerk!" vertelt ze. „Hij was waarschijnlijk gewoon heel zenuwachtig! Vind je het gek? Kijk wat voor een mooie meid hij in zijn bed heeft liggen.” Ik heb Rochelle in tijden niet zo complimenteus en opgewekt meegemaakt… „Maar hij gaat nooit zeggen dat hij het spannend vond, want hij is een man", grinnikt ze verder. „Geef het wat tijd! Juist omdat jullie verder zo'n klik hebben, was het waarschijnlijk ongemakkelijk.” Rochella's advies geeft me wel weer nieuwe hoop. „Wat wilde je nou vertellen?!" roep ik, als ik besef dat het alweer een half uur alleen maar over mij gaat. Mijn zwangere vriendin begint van oor tot oor te glunderen. „Nou; ik heb iemand ontmoet. Via The Inner Circle, zo'n dating app. We appen al een week lang non-stop en gisteren hebben we zelfs gefacetimed! Hij is zo lief en ik kan zo met hem lachen Maud!” Als ik vraag wanneer ze elkaar gaan zien, komt de aap uit de mouw. „Nou, ik heb nog niet verteld dat ik zwanger ben.... en nu durf ik dus eigenlijk niet meer af te spreken!” vertelt Rochella beschaamd. Oh jee, daar ga je al. Ik snap niet hoe Rochelle zoiets verborgen heeft kunnen houden. „Of je moet stoppen met praten, of je moet het hem eerlijk vertellen", geef ik dan ook direct als 'wijze' les. „Ik kan weten hoe raar het is als iemand dat verbergt! En dat ga jij niet doen. Dat kun je niet eens doen! Je ziet eruit alsof je een dino-ei hebt ingeslikt en je gaat toch niet nog zo'n tijd wachten voordat je met hem afspreekt?! Hoppa, spreek met hem af! Wat heb je te verliezen?” Rochella pakt haar telefoon om een foto te laten zien van Amin, haar crush. Net op het moment dat ze door zijn foto's aan het scrollen is, popt er een appje omhoog. Het is Levi! 'Wanneer kan ik langskomen?' staat er in beeld. Rochelle schrikt en trekt haar telefoon snel weg. Maar ik heb het al gezien en ook bij mij is de kleur uit mijn gezicht getrokken. „Sinds wanneer heb jij weer contact met Levi?!" roep ik dan met trillende stem. „Of nog erger: waarom moet hij in Godsnaam bij je langskomen?? Waar ben je mee bezig Rochella?!" Bekijk ook: #112: We willen seks, NU! Bekijk ook: #111 'Ik had dit al veel eerder moeten vertellen' Bekijk ook: #110 De geile blik in zijn ogen is verdwenen
maandag, 23, september, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
Reisorganisatie Thomas Cook ging maandag failliet, wat leidde tot geannuleerde vakanties en vluchten. 21.000 werknemers vrezen voor hun baan. Waarom worden traditionele reisbureaus steeds minder populair?
maandag, 23, september, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
De ondergang van de Britse reisoperator Thomas Cook levert Nederlandse klanten veel onduidelijkheid op. De Nederlandse tak, die onderdeel uitmaakt van de in Duitsland geregistreerde Europese activiteiten, is namelijk nog niet failliet en ook in België is de touroperator nog niet kopje onder gegaan. Maar wat dat voor de klanten betekent?
maandag, 23, september, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
Over je leeftijd hoef je niet lang na te denken, maar heb je er wel eens bij stilgestaan dat je hart ook een leeftijd heeft? Je hart is je belangrijkste orgaan. Maar komt jouw hartleeftijd overeen met jouw echte leeftijd? Met een rekenmodel van de Hartstichting kun je als je ouder bent dan 40 jaar je hartleeftijd berekenen.
donderdag, 19, september, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
Tijdens het Songfestival en Grand Prix, beide in mei 2020, zijn de huurprijzen van slaapplekken nu al extreem hoog. Zo betaal je voor een weekendje in een kubuswoning ruim zevenduizend euro. Hoe komt het dat de prijzen voor een overnachting zo veel stijgen bij grote evenementen?
donderdag, 19, september, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
De Amerikaanse klokkenluider Edward Snowden, die onthulde dat de Amerikaanse overheid op grote schaal burgers afluisterde, doet zijn verhaal in het boek dat dinsdag uitkomt.
dinsdag, 17, september, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
Als Maud voor het eerst een wilde nacht wil beleven met Tommy, gaat het weer eens helemaal mis. Jelle heeft haar een bericht gestuurd waarin hij haar schreef dat hij haar terug wilde. Tommy heeft het bericht gelezen en is not amused, maar dat blijkt vooral te komen omdat hij bang is Maud kwijt te raken en omdat hij zelf ook niet helemaal eerlijk is geweest: hij blijkt namelijk al vader van een kindje van vier. Maud spreekt met haar nieuwe lover af dat ze gewoon veel gaan daten en wil verder even zien waar dit heen gaat. Ze sluiten Ibiza af, wederom zonder seks, maar wel met een goed gevoel. Maar als Maud thuiskomt wordt ze verrast: wie heeft dat daar nou achtergelaten?!
maandag, 16, september, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
Waar Ibiza al volledig is ontdekt door de Nederlanders, is het Spaanse eiland Formentera nog een onontdekt pareltje. Zonde: Metro geeft 5 tips voor het prachtige eiland.
zaterdag, 14, september, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
In de strijd om plastic afval te verminderen heeft KitKat Japan een voorzichtige, maar speelse eerste stap gezet: de verpakkingen van de chocoladerepen zijn overgegaan van plastic naar papier, inclusief instructies om origami te maken van het stuk papier als de repen op zijn.
zaterdag, 14, september, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
In de strijd om plastic afval te verminderen heeft KitKat Japan een voorzichtige, maar speelse eerste stap gezet: de verpakkingen van de chocoladerepen zijn overgegaan van plastic naar papier, inclusief instructies om origami te maken van het stuk papier als de repen op zijn.
zaterdag, 14, september, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
Ken je Clippy nog? De – op zijn zachtst gezegd – zeer aanwezige assistent van Microsoft? De paperclip is terug.
woensdag, 11, september, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
Apple heeft dinsdagavond zoals verwacht nieuwe iPhones onthuld. De technologiereus kwam tijdens een zijn jaarlijkse productonthulling ook met een vernieuwde Apple Watch, een streamingdienst voor video en een abonnement voor computerspelletjes op de proppen.
dinsdag, 10, september, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
Steeds meer mensen in Nederland zijn op zoek naar een betrouwbare manier om hun tanden witter te maken, blijkt uit onderzoek van Marktdata.nl. Hoewel tanden van nature een beetje gelig zijn, worden witte tanden toch als veel mooier gezien.
dinsdag, 10, september, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
Dat kinderen leren lezen is voor de meesten volkomen vanzelfsprekend. Maar zo vanzelfsprekend is dat niet voor de 32 miljoen dove kinderen in de wereld.
dinsdag, 10, september, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
Dat kinderen leren lezen is voor de meesten volkomen vanzelfsprekend. Maar zo vanzelfsprekend is dat niet voor de 32 miljoen dove kinderen in de wereld.
dinsdag, 10, september, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
De zelfrijdende pakketrobot is een nieuwe mogelijkheid voor het bezorgen van miljoenen pakketjes in ons land. Als de wet wordt aangepast.
dinsdag, 10, september, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
Tommy heeft Maud meegevraagd voor een bijzondere avond in een luxe hotel op Ibiza. Net als ze eindelijk van plan zijn om die langverwachte wip te maken krijgt Maud een berichtje van Jelle, waarin hij schrijft dat hij er terug wil. Tommy heeft het gelezen en hij is not amused. Hij legt uit dat hij schrok omdat hij bang was dat Maud niet eerlijk was. Tommy heeft zelf namelijk het een en ander achter gehouden. „Ik ben niet helemaal eerlijk geweest, ik moet je iets vertellen..'' Nou nu zullen we het krijgen hoor. Oh god. Straks heeft hij AIDS? Misschien heeft hij de seks daarom wel zo lang uitgesteld? Of misschien is hij aseksueel? Of nog maagd? Zwaar gelovig? „Maud, ik wist niet zo goed hoe ik je dit moest vertellen. Ik had het je al steeds eerder willen vertellen. Maar voor mijn gevoel kwam er steeds iets tussen.” O, nee! Shit, nu zal je het krijgen. Hij zit nog in een relatie? Hij heeft nog een vriendin. Nee toch? In die paar seconde dat het stil valt poppen er tien verschillende doemscenario's op in mijn hoofd. „Ik wil je echt duidelijk maken dat ik je heel leuk vind, ik had het niet verwacht eigenlijk. Misschien dat ik het daarom uiteindelijk ook maar heb verzwegen, omdat ik bang was dat het je af zou schrikken.” „Zeg het nou maar gewoon!!” Roep ik lichtelijk geïrriteerd. Ik merk dat ik er slecht tegen kan als mensen dingen voor mij achterhouden. „Nou eh.. ik ben al papa, ik heb een dochtertje van bijna vier jaar. Ze heet Noa..” Het eerste wat mij opvalt is dat Tommy gelijk begint te glunderen als hij haar naam uitspreekt. Wow, dat had ik eh niet verwacht! Dit is toch eh ja anders, maar wel heel leuk. „Maar eh hoe zit het met de moeder?, vraag ik voorzichtig. Het scenario dat hij nog steeds in een relatie zit, is nog altijd mogelijk. Die glinstering verdwijnt gelijk van zijn gezicht. „We zijn uit elkaar en onze band is helaas niet zoals ik zou willen. Ik heb met mezelf afgesproken dat ik nooit slecht over de moeder van mijn kinderen zou praten, maar ze is nogal een geval apart.” Tommy legt uit dat de zwangerschap een ‘ongelukje' was, maar dat de moeder van zijn dochter (op een of andere manier verzwijgt hij haar naam) de zwangerschap lange tijd heeft verborgen. Pas na drie maanden liet ze iets weten en dat terwijl zij en Tommy al twee jaar samen waren. De relatie liep slecht en Tommy heeft het vermoeden dat ze met een zwangerschap de relatie wilde redden. Ik zie dat er langzaam een traan verschijnt in zijn ooghoek en hij staat snel op om zijn telefoon te pakken. „Wil je een foto zien?” Tien minuten later heb ik een hele diashow gezien van een kleine blonde Noa. Ze lijkt sprekend op Tommy. Ik had er nooit over nagedacht dat ik ooit een relatie zou kunnen krijgen met iemand met een kind, maar de manier hoe Tommy over zijn dochter praat doet me echt iets. De liefde straalt er vanaf. „Tommy wat mij betreft hoeft dit ons niet in de weg te staan. Rochelle krijgt ook een kindje. Ik heb vroeger veel opgepast, ik ben dol op kinderen. Alleen zie ik mezelf voorlopig nog lang geen moeder worden.” Hij blijft stil en ik zie hem naar worden zoeken. Uiteindelijk komt het hoge woord eruit. „Je hebt het over “ons”, maar hoe zit het dan met Jelle? Die jongen wil je terug en nouja jullie zijn jeugdliefdes! En niet voor niets weer bij elkaar gekomen. Wat wil je van hem? Appt hij je vaker?” Ik moet zeggen dat het vragenvuur mij overvalt, maar ergens vind ik het ook een klein beetje schattig. Maar aan de krampjes in mijn buik voel ik dat Jelle mij toch nog steeds iets doet. Zou het oude liefde zijn? Ben ik bang om een nieuwe relatie met Tommy aan te gaan? Want als ik in Tommy zijn ogen kijk voel ik iets heel bijzonders en ik heb me eigenlijk nog nooit zo op mijn gemak gevoeld bij iemand. Soms wou ik dat ik tijdens een gesprek gewoon even kon verdwijnen. Gewoon even een time-out sessie waarbij ik kon nadenken, in plaats van er zomaar iets uit te floepen. „Weet je Tommy, ik heb het superleuk met je, ik word blij van je en ik zou je heel graag meer willen zien. Zullen we de komende tijd gewoon veel gaan afspreken?” Tommy knikt en begint me dan hartstochtelijk te zoenen, hij tilt me op en loopt richting het bed terwijl hij me zachtjes in mijn nek zoent. Hij legt me op bed neer en ondertussen rukken we de kleren van ons lichaam. Ik heb enkel nog mijn kanten onderbroekje aan en het gaat niet lang duren voordat die ook uit zou gaan. Maar net op dat moment bedenk ik mij dat ik nog even naar het toilet wil. Ik moest al de hele tijd plassen. Eenmaal op de wc krijg ik de domper van de week. Ik ben ongesteld! Hoe is het mogelijk? Vijf dagen te vroeg. Wil het universum niet dat Tommy en ik seks gaan hebben ofzo? Pff. De rest van de avond hebben Tommy en ik flink geknuffeld en begin te realiseren dat ik hem toch wel erg leuk ga vinden. Die krampjes in mijn buik waren geen oude vlinders voor Jelle, het waren gewoon menstruatiekrampen. Enfin, de volgende ochtend hebben we niet erg lang de tijd gehad om te knuffelen en uitgebreid te ontbijten. Ik was hoofdboeker van het appartement van Jessie en mij en ik moest dus ook uitchecken. Dat was ik even vergeten. De laatste middag hebben we Jessie en ik samen doorgebracht. En met iets te veel sangria achter onze kiezen stappen we in het vliegtuig richting Amsterdam. Tommy blijft nog drie dagen, maar we hebben afgesproken in Amsterdam elkaar weer snel te zien. De terugvlucht verliep gelukkig een stuk soepeler dan de heenvlucht. Als ik de sleutel van mijn huis in de voordeur steek besef ik me eigenlijk hoe goed deze vakantie me heeft gedaan. Ik ben klaar voor het nieuwe studiejaar. Eenmaal boven in onze woonkamer word ik op een bijzondere manier verrast. Wie heeft dit hier achter gelaten??
maandag, 9, september, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
Pizzaliefhebber? Je bent niet de enige. Maar jouw klassieke pizza met buffelmozzarella blijkt een ramp voor dieren te als hij bij het gros van de Amsterdamse pizzaria's vandaan komt.
vrijdag, 6, september, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
De Finse mobielfabriekkant Nokia gaat terug in de tijd. Binnenkort komt er weer een opklapbare Nokia-telefoon uit.
vrijdag, 6, september, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
Binnenkort kun je naast de gebruikelijke apps als Tinder, Hapnn en Bumble, ook bij Facebook terecht voor een date. Het social media-platform gaat zich namelijk ook op de datingmarkt storten.
donderdag, 5, september, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
Soms heb je van dat nieuws dat je maar al te graag wíl geloven. Zeker als je een avondje bent wezen stappen en heel graag pizza als ontbijt wil. Een Amerikaanse diëtiste claimt dat het in elk geval een stuk gebalanceerder is dan een kom vol cornflakes.
woensdag, 4, september, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
Grondpersoneel van KLM staakt. Vertraging verwacht op Schiphol.
dinsdag, 3, september, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
Nederland heeft er weer een burgervariant van een authentiek Hollandse snack bij. Dinsdag introduceerde fastfoodketen Burger King de FreaKINGdel, geïnspireerd op de klassieke frikandel.
dinsdag, 3, september, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
De NS verwacht komende maand een recordaantal van 36,7 miljoen reizigers op het spoor. De spits is terug en daarmee keert ook de ‘spoorhork' - de irritante reiziger die de treinetiquette aan zijn laars lapt - terug in de Nederlandse treinen.
dinsdag, 3, september, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
Als Tommy wordt aangehouden samen met de anderen terwijl hij veel te veel drank opheeft, denkt Maud dat de vakantie op Ibiza wel eens flink naar zijn grootjes kan zijn geholpen. Het blijkt mee te vallen: wonder boven wonder mag Tommy doorrijden. Naderhand lijkt het helemaal een droom van een vakantie te worden, als Tommy haar meevraagt naar een aparte avond in de Ushuaïa. Maar als ze net van plan zijn om ein-de-lijk die langverwachte wip te gaan maken waar Maud al zo lang naar uitkeek, gebeurt er iets heel k*ts: Jelle stuurt Maud een berichtje en Tommy heeft het gelezen. Wat er in staat? „Lieve Maud, ik heb goed nagedacht, ik ben een klootzak geweest. Het spijt me verschrikkelijk, ik wil je..”
maandag, 2, september, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
De bloedhitte mag dan wel voorbij zijn, voor ons is het nooit te koud voor een goed bak Ben & Jerry's. Wie daar net zo over denkt heeft deze week enorm geluk: het ijsmerk geeft namelijk de hele week in totaal 20.000 potten Moo-Phoria ijs weg. Helemaal gratis!
maandag, 2, september, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
Yalp is met een interactief spel in de buitenlucht één van de bedrijven die de KVK Innovatie Top 100 heeft gehaald. Metro zocht de bijzondere onderneming op.
donderdag, 29, augustus, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
„Snel zet die muziek zachter!,” roep ik. J.Balvin klinkt keihard door de speakers en als ze dat horen denken ze natuurlijk helemaal dat we bezopen. Eerlijk gezegd zijn we dat ook. Ik wist dat het een slecht idee was. Er zijn niet voor niet alcoholregels, waarom zouden die op Ibiza niet gelden? Ineens bekruipt me een heel naar gevoel.
maandag, 26, augustus, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
Zodra je je overvolle mailbox ziet, krijg je heimwee naar dat Griekse strand, het Italiaanse eten of de Oostenrijkse bergen. Uit onderzoek blijkt dat je vakantiegevoel bij terugkomst in rap tempo weer verdwijnt. Is er dan echt geen manier om dat vakantiegeluk wat langer vast te houden?
maandag, 26, augustus, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
In de zomermaanden heeft elk huishouden er wel eens last van: fruitvliegjes in de keuken. Deze ongenodigde gasten willen we het liefst zo snel mogelijk kwijt. Met deze makkelijke tip is dat geen probleem: wij hadden in één nacht alle vliegjes gevangen.
woensdag, 21, augustus, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
‘Met dit weer hoef je niet naar het buitenland op vakantie', ga je straks weer horen. Jawel, er komt weer mooi weer aan. Erop uit dus. In Nederland, want daar zijn zo veel mooie bestemmingen zonder massatoerisme, dat je wel gek zou zijn om te gaan vliegen. Ook nog eens slecht voor het milieu. Check deze bestemmingen in Nederland zonder massatoerisme eens.
dinsdag, 20, augustus, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
‘Met dit weer hoef je niet naar het buitenland op vakantie', ga je straks weer horen. Jawel, er komt weer mooi weer aan. Erop uit dus. In Nederland, want daar zijn zo veel mooie bestemmingen zonder massatoerisme, dat je wel gek zou zijn om te gaan vliegen. Ook nog eens slecht voor het milieu. Check deze bestemmingen in Nederland zonder massatoerisme eens.
dinsdag, 20, augustus, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
‘Met dit weer hoef je niet naar het buitenland op vakantie', ga je straks weer horen. Jawel, er komt weer mooi weer aan. Erop uit dus. In Nederland, want daar zijn zo veel mooie bestemmingen zonder massatoerisme, dat je wel gek zou zijn om te gaan vliegen. Ook nog eens slecht voor het milieu. Check deze bestemmingen in Nederland zonder massatoerisme eens.
dinsdag, 20, augustus, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
Ibiza is en blijft populair. Volgens verschillende cijfers zijn er in 2018 bijna 10 procent meer Nederlanders naar Ibiza op vakantie geweest dan het jaar ervoor en bij een minionderzoek van De Volkskrant bleek dat maar liefst zestien vloggers de afgelopen tijd op het eiland waren. Dat voorspelt nóg meer populariteit! Reden voor ons om 7 heerlijke hotspots van het eiland voor je op een rijtje te zetten.
maandag, 19, augustus, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle
Als Maud op Ibiza is, is ze een dag eerder dan Jessie omdat Jessie haar paspoort niet meer geldig was. In eerste instantie baalt ze, maar als blijkt dat Tommy ook op het eiland is en die haar mee uit neemt is het niet zo erg als ze dacht. Sterker nog: dit kan wel eens de avond worden dat ze seks gaat hebben met Tommy, die ze stiekem écht heel leuk vindt. Maar als de daad er aan zit te komen gebeurt er iets wat Maud totaal niet zag aankomen: Tommy vraagt haar of zij zijn vriendinnetje wil zijn.
maandag, 19, augustus, 2019
Source: Metronieuws – Lifestyle