Metronieuws Lifestyle

-- Berichten van vandaag.
Black Friday, Sinterklaas, Kerst en altijd wel ergens sale of goede aanbiedingen. We zijn massaal ontzettend gek op shoppen, aanbiedingen en nieuwe dingen aanschaffen. Bijna massaal, want er zijn ook mensen die juist zo min mogelijk spullen willen hebben. Voormalig presentator Dennis Storm leeft volgens de principes van het minimalisme. „We missen een collectief doel.”
zondag, 16, december, 2018
Source: Metronieuws – Lifestyle
-- Berichten van gisteren of eerder.
We houden allemaal van eten én van foodfestivals. Reizende foodies weten dat één van de grootste voordelen van reizen is, dat je verrast wordt door nieuwe smaken en ingrediënten in de landen die je bezoekt. Dus wat staat je te doen als je in een vreemd land bent en je hebt de kans? Een foodfestival bezoeken! Skyscanner heeft tien van de leukste foodevents ter wereld opgezet en deelde deze met de lezers van Metro. Voor elke maand van 2019 één!
zaterdag, 15, december, 2018
Source: Metronieuws – Lifestyle
Daar sta je dan met een oliebol in je linkerhand, glas champagne in je rechterhand en tussen je vingers nog een sigaret. Vanavond mag het nog, maar 2 januari ga je echt gezonder eten, meer bewegen, minder drinken, stoppen met roken, op tijd naar bed en ja je gaat ook echt wat meer sparen. Klinkt op oudejaarsavond vast als een topplan, maar grote kans dat je eind januari al die goede voornemens weer hebt laten varen. Wat je beter wel kan doen? ,,Ga eerst eens lekker op de bank liggen. Even chillen! Dan kom je juist tot nieuwe inzichten en zul je ontdekken wat je echt nodig hebt,” zegt psycholoog Carin Prins.
vrijdag, 14, december, 2018
Source: Metronieuws – Lifestyle
Heel leuk hoor, al die cadeaus onder de kerstboom, lichtjes en het kerstkonijn dat eerste kerstdag op tafel komt, maar kerst is meer. Dat vinden deze drie christelijke jongeren. Zij vertellen wat kerst voor hen betekent.
vrijdag, 14, december, 2018
Source: Metronieuws – Lifestyle
Even uitbuiken en hup, de deur uit met z'n allen. De verveling slaat toe tijdens de Kerstvakantie? De familie is wel weer eens toe aan een uitje? Op deze pagina vind je tips om heerlijk naar buiten (en vervolgens weer naar binnen) te gaan. Tips voor tijdens de feestdagen én tips om het nieuwe jaar leuk te beginnen.
vrijdag, 14, december, 2018
Source: Metronieuws – Lifestyle
De feestdagen staan voor veel mensen gelijk aan een stevige borrel of de nodige glazen wijn. Heel lekker en iets waar we vooral van moeten genieten. Toch wil het soms in het heetst van de strijd even misgaan. Het resultaat? De volgende ochtend weet je niet meer wat er na dat ene glas wijn is gebeurt. Je hebt een zwart gat. Maar wat gebeurt er dan eigenlijk in je hoofd, behalve flink wat hoofdpijn de volgende ochtend? Mentale archiefkast Wel handig om te weten hoe het normaal gesproken werkt. Je korte termijngeheugen slaat informatie direct op. Vervolgens gaat de informatie naar je hippocampus die de herinneringen netjes opbergt in je lange termijngeheugen. Op het moment dat jij de herinnering weer nodig hebt, haalt je brein deze weer naar voren en zo kun jij vertellen waar dat gesprek aan de bar over ging. Neurotransmitters Maar na dat ene fatale drankje, gebeurt er iets in je brein. Om de herinneringen van je korte termijngeheugen naar je mentale archiefkast te krijgen, zijn er speciale neurotransmitters nodig. Teveel alcohol zorgt ervoor dat die transmitters hun werk niet goed kunnen doen. Daardoor worden de herinneringen in je korte termijngeheugen versnipperd en sla je ze slechts gedeeltelijk of niet helemaal op. Kortom: je hébt geen herinnering aan de vorige avond. Terughalen is dan ook niet mogelijk. Blackouts Business Insider haalt het voorbeeld aan van een man van 73 kilo. Als je in een uur acht shotjes drinkt, loopt het alcoholpercentage in je bloed al op tot 0,2 procent. Je mag dan al niet meer rijden. Drink je nog vier shots in het komende half uur, dan beland je hoogstwaarschijnlijk in een blackout. Nog meer shotjes kan de situatie nog veel erger maken en zelfs tot de dood leiden. Je alcoholpercentage is na deze 12 shots in anderhalf uur gestegen tot 0,3 procent. Je hippocampus zit nu in de volledige vergeetmodus. Net als een gewoon mens Ondanks dat je brein niks meer opslaat, kan het zijn dat de mensen om je heen niet eens doorhebben dat jij middenin een blackout zit. Je kunt nog gewoon gesprekken voeren en bent min of meer een normaal persoon, met waarschijnlijk de dronkenmanstrekjes van dien. Met die trekjes moet je overigens wel oppassen, (teveel) alcohol zorgt ervoor dat je niet meer helder kunt nadenken en dus sneller onverantwoorde beslissingen maakt. Denk aan vechten, toch gaan rijden of een andere misdaad begaan. Niet universeel De man van 73 kilo die een blackout krijgt, is overigens slechts een voorbeeld. Niet iedereen heeft last van de alcoholische vergeetachtigheid. Het is afhankelijk van je gender, je gewicht, genetische en andere factoren. Het kan dus zijn dat je vrienden, die net zoveel tequilashotjes naar binnen hebben gewerkt, nog wel alles weten. Maar dat zegt dan weer niks over de kater de volgende ochtend... Bekijk ook: ‘Alcohol zou illegaal zijn als we het nu uitvinden' Bekijk ook: 'Nederlandse man is meer alcohol gaan drinken'
vrijdag, 14, december, 2018
Source: Metronieuws – Lifestyle
Met al het snoepgoed wat je rond de feestdagen naar binnen werkt, is het extra belangrijk om je tanden goed te poetsen. Is dat niet jouw favoriete klusje? Dan heb ik goed nieuws voor je. Een easy alternatief is momenteel hip & happening op verschillende crowdfunding platforms. UnoBrush Uno staat voor 1 en Brush voor een borstel. Maar mogen we de UnoBrush eigenlijk nog wel in de categorie tandenborstels plaatsen? De gadget lijkt eigenlijk meer op een bitje wat je in doet om bijvoorbeeld je tanden te bleken. Toch is dat (nog) niet wat hij doet. UnoBrush is gemaakt van (hoe kan het ook anders) Unofoam met micro cleaning fraction. Je hapt erin en de pulseringen zouden alle voedselresten en tandplak van je tanden moeten verwijderden. Volgens de fabrikanten levert dit een beter resultaat op dan ouderwets poetsen, omdat je zo ook op plekken komt die een tandenborstel normaal gesproken niet kan bereiken. De poetstijd: die is slechts 6 seconden. Dat klinkt haast te mooi om waar te zijn, maar ook grote bedrijven scharen zich inmiddels achter het UnoBrush initiatief, dus het ziet er wel naar uit dat dit echt beloftevol is. Ik ben zeer benieuwd in ieder geval. Een indruk zie je onderstaande video trouwens. Tenslotte: voor wat hoort wat UnoBrush reinigt jouw gebit, maar andersom moet jij dit apparaatje ook schoonmaken. Gelukkig is dat heel gemakkelijk; het Unofoam verwissel je 1x per maand van de hardplastic module. De module zelf cleanse je door middel van UV-licht. Daarvoor plaatst je ‘m in het bijgeleverde docking station waar hij tevens ook in opgeladen wordt. Dit verwijderd tot 99,9% van de aanwezige bacteriën. Rest mij nog een vraag te beantwoorden: wat kost zoiets nou precies? Prijzen beginnen vanaf 209 dollar en lopen op tot 399 dollar (family-package). Wie op tijd via Indiegogo besteld, kan met behoorlijke korting shoppen overigens. Daar kost de goedkoopste variant ‘nog' maar 92 dollar momenteel. Over TechGirl.nl TechGirl.nl is dé technologiewebsite voor vrouwen, gemaakt door Anke Horstman. TechGirl ontstond in 2012 als tegenreactie op de vele tech-websites die vooral op mannen zijn gericht, en is het bewijs dat een tech-website voor vrouwen echt niet hoeft te betekenen dat elke smartphone roze moet zijn, maar dat er zeker aandacht is voor style. Hier vind je alles over technologie, media en lifestyle. #techgirl: het nieuwe #fitgirl Bekijk ook: Het jaar van Heleen: Beroemd door haar woonsituatie Bekijk ook: Zuid-Afrikaanse vlam Gordon blijkt 'instabiel wrak'
vrijdag, 14, december, 2018
Source: Metronieuws – Lifestyle
Hoezo donkere dagen voor kerst? Dat nodigt alleen maar uit om lekker thuis te blijven en te gamen. Daarom hebben wij de beste gaming-deals voor die donkere dagen voor je op een rijtje gezet.
vrijdag, 14, december, 2018
Source: Metronieuws – Lifestyle
Speciaal voor deze kerst hebben de elfjes van de kerstman iets speciaals voor dove kinderen gemaakt.
vrijdag, 14, december, 2018
Source: Metronieuws – Lifestyle
Badend in het zweet word je wakker. Een spannende droom, een te warme kamer of gewoon een keer zonder reden. Het overkomt ons allemaal wel eens. Maar waar komt het door? Slecht beddengoed Grote kans dat je matras, dekbed of overtrek ervoor zorgen dat je drijfnat wakker wordt. De materialen kunnen ervoor zorgen dat je niet lekker slaapt. Vooral stoffen met een hoge dichtheid zorgen voor hete nachten. Door te kiezen voor luchtige materialen, kan je lijf ademen. Deze zijn vaak wel net iets duurder dan de stevige varianten. Je slaapkamer is te warm Ja, hij ligt onwijs voor de hand, maar het kan zijn dat je slaapkamer gewoon te warm is. Of dat je teveel dekens over jezelf heen stapelt. Zorg dat je kamer lekker koel is voor je je bed in kruipt. Even vervelend als je er in je luchtige kledij doorheen moet om op te warmen onder de dekens, maar je slaapkwaliteit gaat er wel van omhoog. Je hebt stress Teveel stress is nergens goed voor, dat weten we inmiddels. Ook doet het je nachtrust geen recht. Door stress kun je nachtmerries of heftige dromen krijgen én flink zweten. Probeer na een stressvolle dag goed te ontspannen voor het slapengaan. Drink een kop thee, lees een goed boek of praat alles er nog even uit met iemand. Een slaapmutsje Het lijkt alsof je er beter door slaapt, maar eigenlijk is dat glas wijn voor je naar bed gaat niet het beste idee. Vlak voor het slapengaan alcohol consumeren, kan ervoor zorgen dat je een plakkerige nacht beleeft. Alcohol is niet persé slecht voor je slaap, als je er maar niet teveel van drinken en een paar uur voor je gaat slapen stopt. Bekijk ook: Slaapapps: dít zijn de opties en is de kritiek Bekijk ook: Dromendokter Bas Klinkhamer kan je dromen uitleggen Bekijk ook: Slaapdokter: 'We hechten te weinig waarde aan slaap'
donderdag, 13, december, 2018
Source: Metronieuws – Lifestyle
woensdag, 12, december, 2018
Source: Metronieuws – Lifestyle
Veel toeristen die Laos bezoeken focussen zich vooral op de hoogtepunten in het Noorden: Vientiane, Vang Vieng en Luang Prabang. Sommigen maken een uitzondering en bezoeken de 4000 eilanden in het Zuiden, maar Zuidelijk Laos heeft nog zoveel meer te bieden!
woensdag, 12, december, 2018
Source: Metronieuws – Lifestyle
Zit je nu al in de stress omdat kerst er weer aankomt? Maak je geen zorgen, dat hoeft helemaal niet. We verzamelden een voorraad tips zodat jij de kerst zonder al teveel stress doorkomt.
dinsdag, 11, december, 2018
Source: Metronieuws – Lifestyle
Het contact met Jelle verloopt heel goed en hij heeft haar zelfs uitgenodigd voor een gala. Ze heeft er veel zin in. Toch is ze een klein beetje in de war, ze zag Sam van de week zoenen met een ander meisje en dat doet haar toch nog wat. Als ze s'avonds laat nog een gala outfit bij elkaar aan het zoeken is gaat ineens de bel. Als ze de deur opent, schrikt ze zich rot. Haar studievriendin Rochella staat voor haar neus. De tranen staan in haar ogen en ze heeft een bloedlip. ,,Maud, mag ik alsjeblieft even binnenkomen?” Normaal gesproken ziet Rochella er altijd tiptop uit, maar zoals ik haar nu aan tref heb ik haar nog nooit gezien. Haar ogen zijn rood doorlopen, de mascara zit op haar wangen in plaats van haar wimpers, haar haar zit in een uitgezakte staart en haar volle lippen zitten onder het bloed. ,,Rochella! Wat is er aan de hand?” schreeuw ik, terwijl ik haar een knuffel geef. ,,Het is misgegaan Maud, het ging zo snel.” Ik snap er helemaal niks van. Wat is er mis gegaan? Zou ze ruzie hebben gehad met Levi? Of heeft het iets te maken met die klote drugshandel? Ik neem Rochella mee naar de keuken. Ik geef haar een glas water en gris een zak bevroren doperwten uit de koelkast, waar ik een theedoek om heen wikkel zo dat Rochelle de zwelling op haar lip wat kan tegen gaan. ,,Ik vroeg gewoon om geld. En toen haalde hij ineens uit!”, zegt mijn studie vriendin die dus blijkbaar ook XTC verkoopt. ,,Lieverd, luister even rustig worden, hier drink wat water.” Ik ruik dat Rochella alcohol heeft gedronken. Ze klokt het glas water in een teug achterover en begint dan te vertellen. Ze legt uit dat er altijd wat klanten zijn die ‘op de bon' kopen. ,,Het zijn goede kennissen van Levi en zij betalen altijd einde van de maand. Normaal haalt Levi het geld altijd bij ze op, maar Levi is ziek en nouja ik dacht ik kan dat ook wel.” ,,WTF,”, mompel ik. Wat is die Levi toch een eikel. Ik snap niet dat hij zoiets door Rochella laat doen. Deze jongen is zeker ziek, of hij nou koorts heeft of niet. Hij is ziek in zijn hoofd. Ik voel een steek in mijn maag en kan me niet voorstellen dat ik seks met hem heb gehad. Ik geloof niets van zijn praatjes. Dit is het begin van het einde, wie weet wat voor gekke dingen hij Rochella nog meer laat doen? Maargoed dat komt later wel. Ik laat eerst Rochella haar verhaal doen, ze lijkt iets minder overstuur dan eerst. ,,Nouja een van die gasten moest nog 150 euro betalen. Maar hij had dat niet. Dus ik zei hem dat hij maar iets moest fixen en nouja toen schold hij mij uit voor klotewijf en ik kreeg een mep,” snikt Rochella. ,,Nu heb ik en het geld niet en ik heb een bloedlip! Wat moet ik nou? Levi zal wel woest zijn.” Ik leg haar uit dat Levi zich kapot moet schamen, als hij zijn geld wil moet hij voortaan zelf maar zijn vuile zaakjes oplossen. ,,We moeten aangifte doen, Roch. Ik ga wel mee,” zeg ik, die klootzak die je heeft geslagen mag niet zo blijven rondlopen. Rochella begin te lachen en ik snap eigenlijk niet zo goed waarom. ,,Maud, wat denk je nou? Ze zien me aankomen. Ja, ik verkoop drugs en toen ik mijn geld niet kreeg, ben ik in elkaar geslagen. Denk nou toch na!” Rochella durft niet terug te gaan naar Levi en vraagt of ze bij mij mag slapen. Dat is natuurlijk prima, maar ik leg haar uit dat ze wel echt met Levi moet gaan praten. Dit mag niet nog een keer gebeuren. Rochella valt daarna al snel in slaap en de volgende ochtend moet ik vroeg weg. Ik ben opvallend vrolijk en dat heeft er alles mee te maken dat ik Jelle vanavond weer ga zien. Ik heb vannacht over hem gedroomd en ik hoop dat er nu eindelijk eens iets gaat gebeuren. Ik heb eerst college en aan de eind van de middag heb ik een afspraak bij de kapper. Dan ga ik snel naar huis om mij om te kleden voor het gala met Jelle. Oh en tussendoor heb ik ook nog met Jessie afgesproken. Ik mag haar zilveren hakken lenen, die passen perfect bij mijn donkerblauwe galajurk. De wonderen zijn de wereld nog niet uit, want ik ben een halfuur te vroeg voor mijn kappersafspraak! Ik ga vast zitten met een gemberthee en kijk wat rond op Instagram op zoek naar last-minute inspiratie voor mijn kapsel. Totdat ik ineens een melding krijg. ,,Sam heeft een verhaal toegevoegd.” Ik had dit nog aanstaan uit de tijd dat Sam en ik een relatie hadden. Sam? Sam plaatst nooit iets op insta, laat staan op zijn stories. Ik herken die krullenbol gelijk. Hetzelfde meisje waar ik Sam van de week mee zag zoenen staat lachend met twee schaatsen in haar hand bij de schaatsbaan op het Museumplein. Typisch dit. Ik app het gelijk door aan Jessie. Ook laat ik Rochella weten dat ik over een uurtje thuis ben. We hebben bijna tentamens en Rochella had gevraagd of ze de rest van de dag in mijn huis mocht studeren. Ze zijn bij haar thuis aan het verbouwen en in de UB kan ze zich nooit goed concentreren. Als ik thuis kom heb ik nog precies drie kwartier om mij om te kleden en op te maken. Het valt me op dat het aanrecht nog vol staat met vuile vaat. Zo te zien heeft Rochella uitgebreid geluncht en ontbeten. Als ik richting mijn kamer loop hoor ik wat vage geluiden. Het lijkt er op dat Rochelle er nog is en zo te horen is ze niet alleen. Zodra ik dichterbij kom hoor ik luid gekreun en er liggen kledingstukken op de grond. Als ik mijn deur opendoe schrik ik mij rot. Ik zie de naakte lichamen van Levi en Rochella en ze hebben seks. In mijn bed!
maandag, 10, december, 2018
Source: Metronieuws – Lifestyle
Als je wakker wordt druk je misschien het liefst op snooze en draai je je nog een keer om. Maar wist je dat je deze tijd veel beter kunt gebruiken? Begin voortaan je dag met één van deze goede gewoontes.
maandag, 10, december, 2018
Source: Metronieuws – Lifestyle
Is Oud&Nieuw jouw lievelingsfeest? Met een beetje goede reisplanning kun je dit jaar twee keer oud en nieuw vieren in 24 uur. Zet de oliebollen en champagne maar vast klaar.
zondag, 9, december, 2018
Source: Metronieuws – Lifestyle
Kinderen spelen minder buiten. Dit blijkt uit een enquete afgenomen door onderzoeksbureau Kantar, in opdracht van Jantje Beton. Zo spelen drie op de tien kinderen slechts één keer per week buiten, en slechts 14 procent van de kinderen tussen de 6 en 12 elke dag, tegenover 20 procent vijf jaar geleden. Het is makkelijk hier het koude weer, de regen, of de iPad de schuld van te geven. Want als het koud is buiten, is het ten slotte veel aantrekkelijker om je kind binnen te houden en een film op te zetten. Maar hoe erg is dat nou eigenlijk?
zondag, 9, december, 2018
Source: Metronieuws – Lifestyle
Dacht je dat je 06-nummer altijd veilig was voor hackers? Dan heb je het bij het verkeerde eind. Hackers hebben namelijk een nieuwe truc bedacht waarmee ze nu ook via je 06-nummer een hoop van je kunnen stelen.
zaterdag, 8, december, 2018
Source: Metronieuws – Lifestyle
Volgens experts had 2018 het jaar van de artificial intelligence (AI) moeten worden. Hoewel er zeker ontwikkelingen op dat gebied hebben plaatsgevonden, is de echte revolutie - nog even - uitgebleven. En volgens sommige experts is dat maar goed ook.
zaterdag, 8, december, 2018
Source: Metronieuws – Lifestyle
Fan van De Efteling én escape rooms? Dan kan je vast je geluk niet op. Binnenkort wordt het namelijk mogelijk om uit de 'Baron 1898' te ontsnappen.
vrijdag, 7, december, 2018
Source: Metronieuws – Lifestyle
Voel jij je ook zo slecht? Dat is niet zo gek, het is ten slotte weer de tijd van het jaar voor gesnotter, gehoest en geproest. Samen met onze collega's van Woman's Health willen wij jou helpen hier zo snel mogelijk vanaf te komen.
vrijdag, 7, december, 2018
Source: Metronieuws – Lifestyle
Voor wie de vorige eeuw nog heeft meegemaakt: het ontwikkelen van je fotorolletje was me nogal een spannende gebeurtenis. Hoeveel foto's zouden er nu weer onscherp zijn?
vrijdag, 7, december, 2018
Source: Metronieuws – Lifestyle
Eerder schreven we al over een pasta pretpark, dit keer hebben we goed nieuws voor de kaasliefhebbers. In Zuid-Korea hebben ze een heus kaas pretpark.
donderdag, 6, december, 2018
Source: Metronieuws – Lifestyle
De voedselcombinaties worden steeds gekker, maar in Brabant kun je nu terecht voor een vlaai die ons met Oud en Nieuw in het zicht op zich wel aanspreekt: de oliebollenvlaai!
donderdag, 6, december, 2018
Source: Metronieuws – Lifestyle
Een kwart van de Nederlandse vrouwen vindt het eten dat hun mannelijke partners hen voorschotelen niet te eten. Dat blijkt uit een onderzoek onder 1032 Nederlanders uitgevoerd voor Keukenloods.
donderdag, 6, december, 2018
Source: Metronieuws – Lifestyle
Black Friday en Cyber Monday hebben we nog maar net achter de rug en het volgende ‘shopevent' is al weer begonnen. Nou ja event, een hele maand eigenlijk. Feestmaand december is sowieso dé shopmaand natuurlijk.
donderdag, 6, december, 2018
Source: Metronieuws – Lifestyle
Duurzame kleding en duurzaam eten kennen we nu wel, maar wist je dat je ook op het gebied van cosmetica stappen kunt maken door duurzaam te kiezen? Nee, dat zit hem niet door extra zuinig te zijn met je mascara en hem daardoor maanden langer te kunnen gebruiken (is ook heel slecht voor je trouwens), maar op hele andere manieren. Wat dacht je bijvoorbeeld van verpakkingsvrije shampoo, een foundation zonder flesje of potje of écht dierproefvrije cosmetica?
donderdag, 6, december, 2018
Source: Metronieuws – Lifestyle
De dagen worden korter en het wordt eerder donker. Het gebrek aan daglicht kan leiden tot een tekort aan serotonine. Dit kan vermoeidheid, en een gebrek aan interesse tot gevolg hebben. Ook kun je je down en lui voelen. Wij snappen de neiging om op de bank weg te kruipen onder een deken, maar om de winter niet op een slakkentempo voorbij te laten gaan, geven wij je enkele tips om er toch nog wat van te maken.
woensdag, 5, december, 2018
Source: Metronieuws – Lifestyle
De Chatuchak Markt in Bangkok – ook wel Jatujak of JJ markt – is een ware sensatie. 's Werelds grootste markt heeft maar liefst 15.000 marktkraampjes, verdeeld over 14 hectare en trekt elk weekend gemiddeld 200.000 bezoekers. Met 27 secties en 11 categorieën kun je hier je lol op. Van antiek naar kleding, tot reptielen: er is niks wat je hier niet kunt kopen. Ons tweede bezoek was net zo overweldigend als het eerste en natuurlijk vertellen we je er graag meer over!
woensdag, 5, december, 2018
Source: Metronieuws – Lifestyle
Als Maud bij Jelle op bezoek gaat verandert haar ‘romantische avond' uit in één klap in een bloederig avondje als blijkt dat ze is doorgelekt. Gelukkig is ze inventief, en koopt ze precies dezelfde broek als het exemplaar dat ze al had bij een winkel in de wijk waar Jelle woont. Het mocht niet baten: hoe erg Maud ook laat merken dat ze best wel graag een wilde nacht wil beleven met Jelle, blijft het bij gezellig kletsen en een dikke knuffel. Als Maud de avond met Jessie bespreekt, ziet ze opeens een bekende op straat: Sam. En hij kust met een meisje!
dinsdag, 4, december, 2018
Source: Metronieuws – Lifestyle
Je hebt ze vast weleens voorbij zien komen op social media. Die foto's van perfecte avocado toast, of die stapels pannenkoeken versierd met vers fruit, afgetopt met wat maple syrup ( een beetje zoals de foto hierboven). Onlangs verscheen een filmpje waarin fotograven trucs onthullen om eten ietwat fotogenieker voor de dag te laten komen. Foodfotograaf Robert Aarts en Suzie Bol geven aanvullende tips.
dinsdag, 4, december, 2018
Source: Metronieuws – Lifestyle
En de originaliteitsprijs op het gebied van technische vernieuwingen gaat naar.... Nou, in ieder geval niet naar YouTube. Het videodeelplatform is de Spuit 11 onder de sociale media en komt nu ook met een stories-functie.
maandag, 3, december, 2018
Source: Metronieuws – Lifestyle
De sommeliers die je wijnen voorschotelen, kennen we allemaal. Maar wist je dat er ook sommeliers zijn die alles weten van olijfolie? Wilma van Grinsven is de enige olijfoliesommelier in de Europa met een certificaat uit New York én haar diploma aan dé olijfolieschool in Italië. Althans, als ze komende maandag haar examen haalt.
zondag, 2, december, 2018
Source: Metronieuws – Lifestyle
Facebook heeft het voorbije jaar veel te verduren gehad door diverse privacyschandalen en alle fake news-verhalen en dat heeft gevolgen voor het aantal gebruikers van applicaties in Nederland. De applicatie staat op meer dan een miljoen minder smartphones.
zaterdag, 1, december, 2018
Source: Metronieuws – Lifestyle
Paleo, veganistisch, glutenvrij, Atkins, koolhydraatvrij, detoxen met sapjes, suikervrij, keto. De afgelopen jaren hebben we heel wat diëten voorbij zien komen. Dankzij de kersverse echtgenote van Justin Bieber, is er weer een nieuw dieet onder de aandacht: het bloedgroep dieet. Aan Women's Health vertelt Hailey Baldwin over haar eetgewoonten.
zaterdag, 1, december, 2018
Source: Metronieuws – Lifestyle
Ben jij van plan om in 2019 een tattoo te laten zetten? Dan is een beetje (extra) inspiratie nooit weg. Een afspraak kan immers makkelijk maanden op zich laten wachten. Dit zijn volgens tattoomagazine ‘Inked' alvast de populairste trends voor 2018.
vrijdag, 30, november, 2018
Source: Metronieuws – Lifestyle
Om de vrijdag schrijft auteur Thomas Heerma van Voss op deze plaats over pas verschenen boeken. Wat hem opvalt, wat hem bijblijft, wat hem raakt. En wat uw aandacht verdient.
vrijdag, 30, november, 2018
Source: Metronieuws – Lifestyle
Zin om er deze winter even helemaal tussenuit te zijn? Dan hebben we een hele geschikte plaats gevonden die ervoor zorgt dat jij écht even weg bent. Er is alleen één puntje waar je rekening mee moet houden: het gaat om één van de meest afgelegen plekjes ter wereld: het dorpje Ittoqqortoormiit in Groenland. Daar willen ze dolgraag toeristen!
donderdag, 29, november, 2018
Source: Metronieuws – Lifestyle
Vergeet Lombok, Bali of de Gili-eilanden in Indonesië! Op de Karimunjawa-eilanden in de Javazee, zo'n 80 kilometer ten noorden van Jepara, heb je de hagelwitte stranden en gaaf koraal helemaal voor jezelf. Lekker met je billen bloot, drinken uit een kokosnoot; wie wil dat nou niet?
donderdag, 29, november, 2018
Source: Metronieuws – Lifestyle
Heb je een klein dipje? Er zijn een hoop dingen die je kunt doen om jezelf op te vrolijken. Een stevige wandeling, een avondje Netflix en chill, een sportlesje of een beetje op je eten letten. Er blijken namelijk heel wat voedingsmiddelen te zijn die je humeur een boost geven. Bij het ontbijt Een goed ontbijt is voor velen een goed begin van de dag. Begin de dag bijvoorbeeld met havermout. Door de vele vezels in dit ontbijt, zit je tot de lunch vol en is de kans op cravings naar suikerrijke tussendoortjes een stuk kleiner. Vul je schaaltje met frambozen voor nog meer vezels én een extra lekker ontbijt. Of snij een banaan door je warme havermout, de grote hoeveelheid vitamine B6 is goed voor je cognitieve vermogen en kan PMS-symptomen veranderen. Ei of brood Liever brood of crackers? Neem de vezelrijke variant en beleg ‘m met cottage cheese vootr extra proteïnen tryptofaan. Tryptofaan is een eiwitzuur dat je humeur een flinke boost kan geven. Extra lekker én gezond met wat plakjes avocado en wat peper en zout erop. Avocado zit vol onverzadigde vetten (het wordt dan ook geadviseerd ongeveer drie per week te consumeren), vezels en fytochemicaliën. Die laatste zijn goed om je cholesterol te helpen verlagen. Eierliefhebbers kunnen ook hun lol op: een eitje als ontbijt zorgt voor een goede start van de dag. Door de hoeveelheid eiwitten heb je tot de lunch waarschijnlijk geen honger meer, eieren zijn goed voor je geheugen, humeur en spieren en de hoeveelheid vitamine B12 helpt je brein te verbeteren. Protip: stop je omelet vol groenten als tomaat, spinazie en champignons voor wat extra vitaminen. Als tussendoortje Grote kans dat je tegen het einde van de werkdag toch wel flink trek hebt. Om te voorkomen dat je je laat verleiden op (tank)stations, kun je beter kiezen voor een snack die je opvrolijkt. Vijgen zitten vol potassium, magnesium, calcium en ijzer. Allemaal mineralen die goed zijn voor je bloeddruk en je spieren, en er uiteindelijk voor zorgen dat je lekker slaapt. Een goede nachtrust doet wonderen voor je humeur. Watermeloen zit vol - je raadt het al - water. Daar wordt je het laatste werkuurtje nog even fris van. Nog zo'n waterrijke snack is de sinaasappel. Ook nog eens vol vitamine C, wat weer goed is voor je weerstand. Heeft hartig meer je voorkeur? Kies voor edamame, die boontjes die je wellicht uit sushirestaurants kent. Ze zitten bomvol eiwitten, vitaminen en mineralen. Zit je snel vol van en geeft je gezondheid een boost. Ook amandelen, pistache of een cracker of rijstwafel met notenboter zijn blije tussendoortjes. Zoetekauwen onder ons kunnen ook gewoon voor hele pure chocola gaan, mits je er natuurlijk niet teveel van eet. Chocola maakt je gelukkig en is goed voor je gezondheid. Voor het avondeten Spinazie met zalm en zoete aardappelfriet, opvrolijkender wordt je avondmaaltijd niet. Zalm is goed voor je centrale zenuwstelsel, hart en metabolisme, spinazie doet wondere voor je spieren. Popeye had stiekem gewoon gelijk. Van friet wordt bijna iedereen blij, zoete aardappelfriet is ook echt gezonder. In zoete aardappelen zit veel vitamine B6, dat zorgt voor je cognitieve vermogen. Trek op tijd aan de bel Duurt je dipje langer dan een paar dagen, heb je moeite met het huis uit komen, voel je je somber en heb je geen plezier meer in dingen die je vroeger wel leuk vond? Bel dan voor de zekerheid toch even de huisarts of praat met een professional over hoe jij je voelt. Hoewel sporten en gezond eten een goede invloed kan hebben op je humeur, lost het mentale problemen bijna nooit helemaal op. Je hoeft je - zeker bij professionals - niet te schamen als je het idee hebt dat je richting een depressie of burn out gaat. Trek op tijd aan de bel om erger te voorkomen en probeer daarnaast genoeg te slapen, regelmatig te bewegen, genoeg naar buiten te gaan en gezond te eten. Pas ook op met alcohol en drugs. Samen met een professional kun je een plan maken om je weer beter te gaan voelen. Bekijk ook: Afvallen? Eet huttenkaas voor het slapengaan Bekijk ook: Hoe kun je overeten voorkomen? Bekijk ook: Stoppen met junkfood is even moeilijk als met roken
woensdag, 28, november, 2018
Source: Metronieuws – Lifestyle
Je persoonlijkheid is belangrijker dan óóit bij het vinden van de juiste match: logisch. Maar het is ook voor nog een andere reden belangrijk af en toe eens extra goed stil te staan bij je eigen doen en laten: je persoonlijkheid zegt namelijk veel over je seksleven én je eventueel toekomstige kinderen. Dit geldt met name voor de heren.
woensdag, 28, november, 2018
Source: Metronieuws – Lifestyle
Plastic gescheiden inzamelen doen we in ons land al best goed, maar ongeveer de helft van dat afval zorgt toch nog voor een plastic berg. Deze week maakte staatssecretaris Stientje van Veldhoven (D66) bekend dat zij een ‘plastic-pact' tussen overheid en bedrijfsleven wil regelen. Over 7 jaar moeten álle wegwerpverpakkingen kunnen worden hergebruikt. Hier alvast 5 ‘minder-plastic-tips'.
woensdag, 28, november, 2018
Source: Metronieuws – Lifestyle
We zijn bij Metro de beroerdste niet en geven je dan ook maar al te graag een aantal tips voor reisjes naar niet zo voor de hand liggende plekken. Eén van die plekken is het prachteiland Zanzibar, onderdeel van Tanzania. Nog niet zo bekend, wat als toerist in je voordeel kan werken.
dinsdag, 27, november, 2018
Source: Metronieuws – Lifestyle
De één kan niet zonder een lekkere warme douche in de ochtend om toch echt even wakker te worden. De ander doucht dagelijks voor het slapengaan en een derde probeert zo weinig mogelijk te douchen. We hebben allemaal onze douchegewoonten, maar is er een de juiste? Ja, zeggen dermatologen van de Keck School of Medicine aan de University of Southern California.
dinsdag, 27, november, 2018
Source: Metronieuws – Lifestyle
Vanuit verschillende landen zijn klachten ingediend tegen Google. Onder andere de consumentenbond is naar de Autoriteit Persoonsgegevens gestapt.
dinsdag, 27, november, 2018
Source: Metronieuws – Lifestyle
Vanuit verschillende landen zijn klachten ingediend tegen Google. Onder andere de consumentenbond is naar de Autoriteit Persoonsgegevens gestapt.
dinsdag, 27, november, 2018
Source: Metronieuws – Lifestyle
Maud zit al dagenlang met Jelle in haar hoofd. Alhoewel het nog niet zo lang uit is het Sam, krijgt ze haar eerste vriendje maar niet uit haar gedachtes. Als hij haar uitnodigt voor een etentje bij hem thuis is ze ook door het dolle heen. Totdat ze een bezoekje aan de toilet brengt. Ze is ineens hartstikke ongesteld geworden en haar hele broek zit onder het bloed... Shit. Zit ik dan met een rode broek op het toilet van mijn ex. Ik had deze avond zo anders voorgesteld. Ik snap er niks van, ik zou pas na het weekend ongesteld worden. Normaal heb ik altijd wel last van buikpijn of hoofdpijn, maar nu heb ik niks gemerkt. Gelukkig heb ik altijd een paar los slingerende tampons in mijn tas zitten, dus dat is het probleem niet. Het probleem is die rode vlek in mijn broek. Ik voel me allesbehalve fris. Maarja wat moet ik nou? Jelle kent mij langer dan vandaag, maar om nou gelijk met de billen bloot te gaan en te zeggen dat ik ben doorgelekt zie ik ook niet echt zitten. Dan is de romantiek helemaal ver te zoeken. Ik kan natuurlijk net alsof doen of ik niet lekker ben geworden, maar ik had juist zo'n zin in deze avond. Als ik mijn broek weer omhoog knoop valt mijn oog op het labeltje van mijn broek. Monki! Yes, want heel toevallig is er deze maand een Monki geopend in de De Pijp en laat het nou ook nog eens koopavond zijn. Halleluja! ,,Jel, shit ik bedenk me ineens dat ik mijn fiets niet op slot heb gezet. En je weet hoe het hier gaat, ze stelen je fiets nog net niet waar je bij staat. Ik ren even snel heen en weer! Joe,” Schreeuw ik terwijl ik snel mijn jas aantrek en naar buiten ren. Jelle schreeuwt nog iets, maar ik hoor niet eens meer wat. Met vijf minuten sta ik in de Monki. De skinny die ik aan heb, hebben ze helaas niet meer in mijn maat, ze hebben de broek wel in een iets lichtere variant. Ik zie direct het verschil, maar ik hoop maar dat Jelle niks ziet. Ik gris nog snel een nieuw onderbroekje mee bij de accessoires en na het afrekenen duik ik het pashokje weer in om snel een nieuwe schone broek aan te doen. Tien minuten later sta ik weer bij Jelle in huis. ,,Stond je fiets nog thuis ofzo?” zegt Jelle lachend. ,,Haha, nee ik kwam een oude collega tegen. Het eten ziet er heerlijk uit, ik ben blij dat je niet zelf heb gekookt,” grap ik terwijl ik snel ga zitten. ,,Je ziet er trouwens mooi uit vandaag Maud, had ik dat al gezegd?," zegt Jelle. Ik ga er maar vanuit dat zijn mannenbrein niet ziet dat ik een hele andere broek aan heb. Als ik zo tegenover Jelle zit valt het mij pas op dat hij er echt weer een stuk gezonder uit ziet. En ik schroom niet om dat tegen Jelle te zeggen. Er verschijnt een brede glimlach op zijn gezicht. We praten over luchtige dingen als uitgaan, tv-programma's maar we hebben ook wat diepere gesprekken. Jelle legt uit dat hij na zijn periode in het buitenland best wel moeite heeft gehad om aansluiting te vinden. En ik vertel hem van A-Z het verhaal van Levi, de seksvideo en vieze Fredje. Jelle luistert aandachtig en stelt precies de goede vragen. Het is de eerste keer dat ik het verhaal zo uitgebreid vertel en eigenlijk doet dat me best wel goed. Daarna begint hij languit te vertellen over zijn verslaving. ,,Ik voelde mij echt iemand anders, ik at slecht, dronk veel frisdrank en al mijn geld ging uit naar die troep!” Ik hou ineens bakken met geld over nu ik gestopt ben. Ik wou dat ik hem kon vertrouwen op zijn mooie ogen, maar ergens ben ik toch een beetje wantrouwig of hij niet ergens nog een envelopje met wit poeder heeft liggen. Tijdens het toetje ploffen we op de bank neer. We zitten nog een beetje ongemakkelijk naast elkaar, ik zou graag tegen hem aan gaan liggen en het liefst zou ik de kleding van zijn gespierde lijf trekken. Maar Jelle zit er eigenlijk een beetje bij als een houten pop. De Jelle die ik ken is altijd erg van het knuffelen, maar Jelle 2.0 heeft meer weg van een ijskonijn in plaats van een knuffelbeer. Quasi-nonchalant leg ik meerdere malen mijn hand neer op zijn been, of ik raak hem net iets te lang aan. Hij pakt mijn hand vast en aait wat over mijn hoofd, maar van een echte zoen wil het niet komen. Ik snap er niks van. En juist door deze onzekerheid durf ik ook niet de eerste stap te zetten. De tijd vliegt en rond 00.00 besluit ik naar huis te gaan. Jelle geeft me een dikke knuffel en laat weten dat hij het super gezellig vond. Onderweg naar huis bel ik Jessie op. Verbouwereerd vertel ik haar dat Jelle 0,0 aanstalten maakte om te zoenen. Volgens Jessie maak ik mij veel te druk. ,,Die jongen past wel op, weetje je nog een paar maanden terug. Toen kreeg ik na een zoen gelijk een klap. Het moet nu van jou komen Maud." Zo had ik het nog niet bekeken. Jessie en ik kletsen nog even verder. Totdat ik ineens wordt opgeschrikt door een bekend geschikt. Het is Sam! Hij loopt hand in hand met een meisje met donkerbruine krullen. Alsof het universum mij iets wil duidelijk maken, want net op het moment dat ik voorbij fiets geeft hij haar een zoen.
maandag, 26, november, 2018
Source: Metronieuws – Lifestyle
Het moet niet gekker worden: onderzoek toont aan dat gedachteoefeningen je slanker kunnen maken. Wil je eens leren nee zeggen tegen een zakje frietjes of vaker gaan sporten? De kracht van verbeelding en het stellen van positieve doelen kunnen je daarbij helpen.
maandag, 26, november, 2018
Source: Metronieuws – Lifestyle
Klagen is een stuk makkelijker dan blij zijn met wat je hebt. Toch brengt dankbaar zijn je veel meer. Je geluksgevoel gaat er namelijk als een speer van omhoog. Met deze vijf tips voel je je zonder veel moeite dankbaarder. 1. Zeg vaker ‘dank je wel' Het klinkt misschien gek om ‘dank je wel' te zeggen voor dingen die heel gewoon lijken. Zoals de trein die op tijd rijdt, je partner die het vuilnis wegbrengt of een goede nacht slaap. Toch begint dankbaarder zijn met meer oog hebben voor deze doodgewone dingen. Dat betekent niet dat je hardop ‘dank je wel' hoeft te zeggen. Er een seconde stil bij staan, is al genoeg. 2. Kies een vast moment om dankbaar te zijn Veel mensen vinden het fijn om ‘s avonds voordat ze naar bed gaan een dankbaarheidslijstje te maken. Ze gaan zo met een tevreden gevoel slapen. Om te voorkomen dat je het vergeet, is het slim om deze nieuwe gewoonte achter iets te plakken wat je iedere avond doet. Zoals het poetsen van je tanden, het lezen van een boek of het opruimen van de keuken. Op een gegeven moment hoef je er niet meer over na te denken en is het een gewoonte om elke dag zo'n lijstje te maken. 3. Verwacht minder Iedereen heeft verwachtingen. Als je een baan hebt, verwacht je dat je salaris op een bepaalde datum wordt uitgekeerd. En als je samenwoont, verwacht je misschien wel dat je partner meehelpt jullie huis opgeruimd te houden. Verwachtingen maken het alleen soms moeilijk om dankbaar te zijn voor kleine dingen. Probeer daarom minder van tevoren in te vullen hoe iets eruit zou moeten zien en neem het leven meer zoals het komt. Hierdoor ben je eerder dankbaar voor alles wat er op je pad komt. 4. Maak een dankbaarheidspot Het werkt heel simpel: je zoekt een pot, vaas of blik, schrijft op papier waar je dankbaar voor bent en stopt het erin. Zet de pot op een plek waar je er elke dag naar kijkt. Zo herinner je jezelf er iedere dag aan dat er genoeg is om dankbaar voor te zijn. Ook vergeet je zo minder snel om de pot dagelijks met een nieuw briefje te vullen. Kijk iedere maand, week of jaar wat er allemaal in je dankbaarheidspot zit. Het doet je humeur gegarandeerd goed. 5. Doe het samen Op sommige dagen is het lastig te bedenken waar je dankbaar voor bent. Het helpt dan om het samen met een vriend, collega of je partner te hebben over wat deze dag mooi maakt. Spreek bijvoorbeeld met een vriend af om dagelijks te appen waar je dankbaar voor bent. Of hang op je werk een vel papier op waar je collega's op kunnen schrijven waar ze blij mee zijn. Door het samen te doen, wordt dankbaar zijn veel makkelijker. Over zenzoekers Het openbaar vervoer staat meestal synoniem voor drukte, haast en stress. Wij, Lisa en Shirah, helpen je met 1001 manieren om je meer ontspannen te voelen onderweg. Op Zenzoekers.nl kun je onze zoektocht naar meer zen in ons dagelijks leven volgen. Bekijk ook: De beste tips om niet meer te klagen Bekijk ook: 5 beslissingen die je gelukkiger maken Bekijk ook: Deze to-do list fouten maakt iedereen Wil jij je leven iets meer zen maken, maar weet je niet hoe? Stuur je vraag dan naar info@zenzoekers.nl.
maandag, 26, november, 2018
Source: Metronieuws – Lifestyle
We moeten met zijn allen minder vlees eten. Het zou niet goed zijn voor je gezondheid en ook het milieu heeft eronder te lijden. Inmiddels weten we het wel zo'n beetje. Het voedingscentrum besloot echter deze boodschap nog eens extra onder de aandacht te brengen door middel van de campagne ‘er is meer dan vlees'. Want wat blijkt: Veel mannen eten nog steeds te veel vlees.
zondag, 25, november, 2018
Source: Metronieuws – Lifestyle
Wetenschappers aan de Massachusetts Institute of Technology (MIT) hebben een geweldige uitvinding gedaan voor de zweetotters onder ons. Hun sportvest moet namelijk voorkomen dat je (snel) gaat zweten tijdens je work-out.
zaterdag, 24, november, 2018
Source: Metronieuws – Lifestyle
Er zijn toeristische plaatsen waar iedereen naartoe gaat, maar misschien is het leuk om komend jaar een keer een land te bezoeken waar (nog) niet iedereen uit je vriendenkring is geweest. Metro zet zeven (relatief) onontgonnen landen voor je op een rijtje.
vrijdag, 23, november, 2018
Source: Metronieuws – Lifestyle
Na haar succesvolle boeken voor vrouwen, kunnen nu ook mannen met behulp van Fajah Lourens aan de slag met hun killerbody's. Lourens liet vrijdag op Instagram weten dat zij samen met Temptation Island-verleider Alex Maas opnieuw een boek uitbrengt.
vrijdag, 23, november, 2018
Source: Metronieuws – Lifestyle
De kroket is naast de frikandel waarschijnlijk de meest traditionele snack uit de frituur. We lusten hem graag op een broodje, bij een enorme hoeveelheid friet, of gewoon zo uit de hand. Tegenwoordig wordt er echter naar hartelust geëxperimenteerd met de vullingen van de kroket. De dames van de Frietboutique komen nu zelfs met een kroket met chocola.
vrijdag, 23, november, 2018
Source: Metronieuws – Lifestyle
Er zijn mensen op deze wereld die expres op zoek gaan naar vakantieoorden waar je geen verbinding hebt met je mobiele telefoon en/of waar geen wifi beschikbaar is, waardoor je dus eindelijk kunt afkicken van dat mobiele telefoongebruik. Maar er zijn ook (veel meer) mensen die daar niet naar zoeken en bij het zwembad vooral druk bezig zijn met mooie foto's maken of even appen met het thuisfront. Het Ayana Resort op Bali, Indonesië heeft daar schoon genoeg van en bedacht een oplossing. Met hun nieuwe 'In The Moment'-programma worden bezoekers aangemoedigd om even volledig uit te loggen als ze bij het zwembad zijn. En dat doen ze door mobiele telefoontjes (en andere elektronische apparaten) rondom het zwembad gewoon te verbieden.
vrijdag, 23, november, 2018
Source: Metronieuws – Lifestyle
Je seksleven leuker en beter maken. Dat is de missie van Willie.nl, zeker op vrijdag 23 november: Black Friday is voor koopjesjagers heel leuk, maar kan met deals van Willie ook nog eens harstikke lekker worden. Er is namelijk een speciale Black Friday Promotie Pagina.
vrijdag, 23, november, 2018
Source: Metronieuws – Lifestyle
Ook Grasscompany.com zet op vrijdag 23 november, jawel Black Friday!, in op een reeks aan kortingen, koopjes, deals of hoe je het maar noemt. „Grasscompany.com is 100 procent gegarandeerd dé grootste en goedkoopste webshop van Europa waar elk type roker of damper met meer dan 18.500 producten uit voorraad bestelt”, belooft Alaric Vonk van de firma om met de deur in huis te vallen.
vrijdag, 23, november, 2018
Source: Metronieuws – Lifestyle
Ook Grasscompany.com zet op vrijdag 23 november, jawel Black Friday!, in op een reeks aan kortingen, koopjes, deals of hoe je het maar noemt. „Grasscompany.com is 100 procent gegarandeerd dé grootste en goedkoopste webshop van Europa waar elk type roker of damper met meer dan 18.500 producten uit voorraad bestelt”, belooft Alaric Vonk van de firma om met de deur in huis te vallen.
vrijdag, 23, november, 2018
Source: Metronieuws – Lifestyle
Elf centimeter in rust en een stevige zestien centimeter in erectie. Daar is niets mis mee, maar toch wilde een 48-jarige Belg graag een kleinere penis. De man zocht tien jaar lang naar een arts die de ingreep wilde uitvoeren, maar werd steeds afgewezen. Tot vorig jaar.
donderdag, 22, november, 2018
Source: Metronieuws – Lifestyle
Het is koud en daar hoort volgens FEBO een speciale wintercollectie van hun merchandise bij. Donderdag werd de nieuwste limited edition kledinglijn van FEBO gepresenteerd, inclusief supertof model: onze eigen Barney!
donderdag, 22, november, 2018
Source: Metronieuws – Lifestyle
Sinterklaas is weer in het land en de eerste sneeuw is voorspeld. Met andere woorden: het is winter. Als geen enkele jas of sjaal warm genoeg lijkt te zijn, kan het zijn dat je allergisch bent voor kou.
woensdag, 21, november, 2018
Source: Metronieuws – Lifestyle
Vier weken lang reizen we door Java, van West naar Oost: Jakarta tot Bromo. Het Indonesische eiland Java is bijna drie-en-een-half keer zo groot als Nederland! Al snel ontdekken we dat het er in Indonesië heel anders aan toe gaat dan in de andere Zuidoost-Aziatische landen die we bezocht hebben…
woensdag, 21, november, 2018
Source: Metronieuws – Lifestyle
Ben jij een enorme kerstfan en vind je het heerlijk om weg te dromen bij kerstfilms in schattige dorpjes met kraampjes vol lekkers? Dan moet je wellicht een keer een reis naar het Canadese Quebec overwegen, want daar is een plaatsje zó leuk versierd, dat we je kunnen garanderen dat je het gevoel hebt zelf in zo'n kerstfilm mee te spelen.
dinsdag, 20, november, 2018
Source: Metronieuws – Lifestyle
Als er een sector is die aan het 'techniseren' is, dan is het wel de gezondheidszorg. Waar eerder de arts met een stethoscoop en bloeddrukmeter aan je bed kwam, en alles (met zijn doktershandschrift) op een papiertje noteerde, wordt nu veel in je EPD (electronisch patiënten dossier) genoteerd. En dat is maar het topje van de ijsberg natuurlijk. Hoe leren chirurgen werken met robots? Ook in de operatiekamer veranderd er veel. Jaren geleden deed daar de operatierobot zijn intrede. Dat wil niet zeggen dat de chirurg koffie gaat drinken en de robot zijn werk laat doen. Maar bij sommige operaties zit de chirurg niet meer met zijn handen in je lichaam, maar bestuurt hij met de handen een arm. Heel plat gezegd: aan die arm zijn verschillende instrumenten bevestigd. Door deze technologie kun je met een kleine incisie op veel plekken van het menselijk lichaam komen. En een kleinere incisie betekend dat de patiënt minder pijn heeft, dat de wond sneller zal herstellen, en de patiënt dus ook eerder naar huis kan (niet in alle gevallen natuurlijk). In januari van dit jaar mocht ik cardio-thoracaal chirurg Ghada Shanin interviewen over haar ervaring met de robot. Ze gebruikt hem regelmatig, onder andere om patiënten met longkanker te opereren. Het volledige interview zie je hieronder, vanaf minuut 2.38 legt ze echt uit hoe de robot werkt. En zo snijd het mes (wat een woordspeling is dit) aan 2 kanten. De zorg kan hiermee effcienter werken. En de patiënt kan beter geholpen worden. Nu is de operatierobot natuurlijk maar een voorbeeld van de tech in de zorg. Er zijn natuurlijk veel meer voorbeelden. Het einde is nog lang niet in zicht, en door alle vooruitgang zal het in de toekomst alleen nog maar (kosten)efficiënter, praktischer en gestroomlijnder worden. Ik ben benieuwd wat de toekomst brengt! Over TechGirl.nl TechGirl.nl is dé technologiewebsite voor vrouwen, gemaakt door Anke Horstman. TechGirl ontstond in 2012 als tegenreactie op de vele tech-websites die vooral op mannen zijn gericht, en is het bewijs dat een tech-website voor vrouwen echt niet hoeft te betekenen dat elke smartphone roze moet zijn, maar dat er zeker aandacht is voor style. Hier vind je alles over technologie, media en lifestyle. #techgirl: het nieuwe #fitgirl
dinsdag, 20, november, 2018
Source: Metronieuws – Lifestyle
Zit jij regelmatig na een etentje zo vol dat je niet meer kan bewegen? Daar is in principe niets mis mee, maar soms minder fijn als je nog een hele avond voor de boeg hebt. Uit onderzoek blijkt nu dat het eten van bitter voedsel je kan helpen dit overvolle gevoel te voorkomen.
dinsdag, 20, november, 2018
Source: Metronieuws – Lifestyle
Coca-Cola is flink zichtbaar op festivals en bij klanten als cateraars. Het gaat over meer dan alleen feesten en drankjes verkopen.
dinsdag, 20, november, 2018
Source: Metronieuws – Lifestyle
Rochella vertelt Maud tussen neus en lippen door dat ze drugs dealt en stelt Maud zelfs voor om hetzelfde te doen. Maud weet niet wat ze met het nieuws aan moet: ze voelt zich er niet prettig bij, maar durft nog altijd niet echt tegen Rochella in te gaan. Ondertussen voelt ze steeds meer vlinders voor Jelle, maar is ze ook nog niet helemaal klaar met Sam. En dan geeft Rochella haar een megaduur cadeau met een inhoud waar Maud iets minder blij van wordt: een Furla-tasje met daarin een zak XTC-pillen.
maandag, 19, november, 2018
Source: Metronieuws – Lifestyle
Op vrijdag 23 november tot en met maandag 26 november is het Black Friday bij Metro! Hier op metronieuws.nl vind je dan de beste deals tijdens het online shopping event dat in Nederland jaarlijks populairder wordt. Naast Willie.nl en Grasscompany.com zijn er nog veel andere aanbieders van extreme kortingen. Onder andere Leenbakker.nl, Koffiediscounter.nl, Barbecueshop.nl, Voordeeldrogisterij.nl, Xenos.nl en fonQ.nl. Zorg dus dat je op vrijdag online bent en scoor de beste deals!
maandag, 19, november, 2018
Source: Metronieuws – Lifestyle
Had je vroeger altijd een hekel aan de saaie geschiedenisles? Dan benijd je de scholieren die straks naar de middelbare school gaan. Als het aan de Stichting Herdenking 14 mei 1940 wordt de game Battlefield V namelijk ingezet tijdens de les.
maandag, 19, november, 2018
Source: Metronieuws – Lifestyle
De kans is groot dat je minimaal een keer in je leven wel gebruik hebt gemaakt van WeTransfer. Een handige manier om snel een groot bestand naar iemand te mailen. Alleen echt veilig - als je naar privacy kijkt - is het allemaal niet. Een Eindhovense start-up moet daar nu een alternatief op bieden.
maandag, 19, november, 2018
Source: Metronieuws – Lifestyle
Voor wie kortingskoopjesdag Black Friday niet snel genoeg kan komen, heeft Metro alvast informatie over deals om je erop voor te bereiden of vanaf dinsdag 20 november al te verzilveren. In dit geval: game-deals!
maandag, 19, november, 2018
Source: Metronieuws – Lifestyle
Voor wie kortingskoopjesdag Black Friday niet snel genoeg kan komen, heeft Metro alvast informatie over deals om je erop voor te bereiden of vanaf dinsdag 20 november al te verzilveren. In dit geval: game-deals!
maandag, 19, november, 2018
Source: Metronieuws – Lifestyle
Voor wie kortingskoopjesdag Black Friday niet snel genoeg kan komen, heeft Metro alvast informatie over deals om je erop voor te bereiden of vanaf dinsdag 20 november al te verzilveren. In dit geval: game-deals!
maandag, 19, november, 2018
Source: Metronieuws – Lifestyle
We zijn het er nu al over eens dat een bekend stofzuigermerk het perfecte cadeau heeft bedacht voor de kids: een stofzuiger die ook écht werkt.
zondag, 18, november, 2018
Source: Metronieuws – Lifestyle
In het kader van leuke kerstversiering heeft het Amerikaanse merk Firebox LED-lampjes op de markt gebracht die zeker in de smaak gaan vallen bij een deel van de bevolking: kerstlichtjes voor in de baard.
zondag, 18, november, 2018
Source: Metronieuws – Lifestyle
Het lijkt bijna onmogelijk, leven met ongeveer geen afval. Toch proberen de Amersfoortse zussen Jessie en Nicky Kroon het. Ze zijn inmiddels experts en schreven het boek Het Zero Waste Project. Via blog en boek proberen ze mensen te inspireren ook iets minder afval te produceren. ,,Als je eenmaal begint, werkt het echt verslavend!”
zondag, 18, november, 2018
Source: Metronieuws – Lifestyle
Het voordeel van die koude winteravonden? Het is het ideale moment om eindelijk aan een nieuwe serie te beginnen. Als je dan lekker op de bank ligt met een dekentje chips en/chocola heb je geen zin om uren op zoek te gaan naar een serie die misschien 'wel' leuk is. Daarom maken we het je makkelijk en hebben we de vier spannendste en leukste Netflix series voor je op een rij gezet.
zaterdag, 17, november, 2018
Source: Metronieuws – Lifestyle
Het voordeel van die koude winteravonden? Het is het ideale moment om eindelijk aan een nieuwe serie te beginnen. Als je dan lekker op de bank ligt met een dekentje chips en/chocola heb je geen zin om uren op zoek te gaan naar een serie die misschien 'wel' leuk is. Daarom maken we het je makkelijk en hebben we de vier spannendste en leukste Netflix series voor je op een rij gezet.
zaterdag, 17, november, 2018
Source: Metronieuws – Lifestyle
China is bezig met de ontwikkeling van een kunstmatige zon die temperaturen kan bereiken die zes keer zo hoog zijn als de kern van de echte zon.
zaterdag, 17, november, 2018
Source: Metronieuws – Lifestyle
Zeker op niet regenachtige dagen kan het een heerlijke bezigheid zijn: een lange herfstwandeling maken. Of het nu een blokje om is als je richting school gaat, een wandeling tijdens de lunchpauze of een lange boswandeling in het weekend, het is razend gezond. Maar hoe snel moet je wandelen als je naast een frisse neus halen wat calorieën wil verbranden?
donderdag, 15, november, 2018
Source: Metronieuws – Lifestyle