NU Opmerkelijk

-- Berichten van gisteren of eerder.
Een 31-jarige man is zaterdag opgepakt in de stad Cleburne in de Verenigde Staten, nadat hij tijdens een kerstontbijt de kerk binnendrong en kinderen begon te vertellen dat de Kerstman nep is. De man, Aaron Urbanski, weigerde de kerk te verlaten, waarna de politie werd gebeld om hem mee te nemen. Bij het ontbijt in de kerk in de Texaanse stad was een Kerstman aanwezig voor de kinderen. Toen de politie aankwam bij de kerk, stonden nog drie mensen buiten te protesteren tegen de Kerstman in de kerk. Zij werden niet aangehouden, omdat ze geen overlast veroorzaakten. De burgemeester van Cleburne Scott Cain reageerde op Facebook op het voorval. "De demonstranten wilden vast steenkool in hun sok. Kom niet aan de Kerstman." Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!
zondag, 9, december, 2018
Source: Nu Opmerkelijk
Een 31-jarige man is zaterdag opgepakt in de stad Cleburne in de Verenigde Staten, nadat hij tijdens een kerstontbijt de kerk binnendrong en kinderen begon te vertellen dat de kerstman nep is. De man, Aaron Urbanski, weigerde de kerk te verlaten, waarna de politie werd gebeld om hem mee te nemen. Bij het ontbijt in de kerk in de Texaanse stad was een kerstman aanwezig voor de kinderen. Toen de politie aankwam bij de kerk, stonden nog drie mensen buiten te protesteren tegen de kerstman in de kerk. Zij werden niet aangehouden, omdat ze geen overlast veroorzaakten. De burgemeester van Cleburne Scott Cain reageerde op Facebook op het voorval. "De demonstranten wilden vast steenkool in hun sok. Kom niet aan de kerstman." Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!
zondag, 9, december, 2018
Source: Nu Opmerkelijk
Een 31-jarige man is zaterdag opgepakt in de stad Cleburne in de Verenigde Staten, nadat hij tijdens een kerstontbijt de kerk binnendrong en kinderen begon te vertellen dat de kerstman nep is. De man, Aaron Urbanski, weigerde de kerk te verlaten, waarna de politie werd gebeld om hem mee te nemen. Bij het ontbijt in de kerk in de Texaanse stad was een kerstman aanwezig voor de kinderen. Toen de politie aankwam bij de kerk, stonden nog drie mensen buiten te protesteren tegen de kerstman in de kerk. Zij werden niet aangehouden, omdat ze geen overlast veroorzaakten. De burgemeester van Cleburne Scott Cain reageerde op Facebook op het voorval. "De demonstranten wilden vast kool in hun sok. Kom niet aan de kerstman." Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!
zondag, 9, december, 2018
Source: Nu Opmerkelijk
Kunst, sieraden, boeken en memorabilia uit de nalatenschap van Frank en Barbara Sinatra hebben op een veiling in New York 9,2 miljoen dollar opgebracht, omgerekend ruim 8 miljoen euro. De opbrengst is ongeveer het dubbele van wat veilinghuis Sotheby's vooraf had ingeschat. Negen schilderijen van de Amerikaanse entertainer Frank Sinatra (1915-1998) leverden meer dan 850.000 dollar op, terwijl de richtprijs 120.000 dollar was. De verlovingsring van Barbara Sinatra bracht eerder deze week 1,7 miljoen dollar (1,5 miljoen euro) op. Sinatra stopte de ring in een glas champagne toen hij haar ten huwelijk vroeg. Zij werd in 1976 zijn vierde vrouw. In juli vorig jaar overleed ze op 90-jarige leeftijd. Een deel van de veilingopbrengst komt ten goede aan het Barbara Sinatra-kindercentrum in Californië, dat slachtoffers van fysiek, emotioneel en emotioneel misbruik begeleidt.
zaterdag, 8, december, 2018
Source: Nu Opmerkelijk
Een handgeschreven brief van Albert Einstein heeft dinsdag op een veiling in New York bijna 2,9 miljoen dollar (circa 2,6 miljoen euro) opgeleverd. Twee bieders leverden zo'n vier minuten telefonisch strijd om het schrijven waardoor de prijs werd opgedreven. De koper is anoniem gebleven, evenals de verkoper. Veilinghuis Christie's dacht eerst dat de Duitstalige brief 1 tot 1,5 miljoen dollar zou opleveren. De wereldberoemde natuurkundige (1879-1955) schreef de twee kantjes tellende zogenoemde 'godsbrief' in 1954 aan de filosoof Eric Gutkind. De geboren Duitser beschrijft daarin zijn kijk op religie, zijn Joodse identiteit en het leven. De brief was geschreven naar aanleiding van Gutkinds boek Choose Life: The Biblical Call to Revolt, waarin de filosoof zijn interpretatie van het geloof deelt. Einstein las het boekwerk op aanraden van de Nederlandse wiskundige en filosoof Luitzen Egbertus Jan Brouwer. Einstein levert in zijn brief kritiek op Gutkind. Zo schrijft hij dat het hem pijn doet dat de Duitser een "bevoorrechte positie claimt en het probeert te verdedigen door twee muren van trots, een externe als een menselijk wezen en een interne als een Jood". Einstein laat verder weten het met Gutkind eens te zijn over de "essentiële zaken". De brief werd twee mannen voor de 75e verjaardag van Einstein geschreven. Toen verkondigde hij "een diep religieuze niet-gelovige" te zijn, aldus Veilinghuis Christie's.
dinsdag, 4, december, 2018
Source: Nu Opmerkelijk
Een bij de kringloopwinkel gekocht schilderij is maandag geveild voor ruim 30.000 euro. Verkoper Henk Laarmans had het kunstwerk eerder gekocht voor 75 euro. Het gaat om een pointillistisch werk van Johan Aarts (1871-1934), wat wil zeggen dat de afbeelding is opgebouwd uit stipjes. Het werd als een waardevol schilderstuk herkend door een expert van het televisieprogramma Tussen Kunst en Kitsch, waar Laarmans het had laten zien. Het werk "is een verrukkelijke halte tussen Van Gogh en Mondriaan", zegt veilingmeester Piet van Winden van NRC Veilingen. Op het schilderij is een weiland te zien met Leiden op de achtergrond. Zo zijn de Hooglandse Kerk en Pieterskerk geschilderd. Van Winden wijst erop dat in Nederland maar een paar kunstenaars "een vrijage" hielden met het pointillisme, onder wie Van Gogh, Toorop, Vijlbrief en Aarts. De schilderstijl werd ontwikkeld door de Franse schilder Georges Seurat in de jaren tachtig van de negentiende eeuw. Het werk van Aarts is gekocht door "een grote Nederlandse verzamelaar" van wie Van Winden de naam niet bekend kan maken. Hij zegt dat de verkoper blij is met de opbrengst.
maandag, 3, december, 2018
Source: Nu Opmerkelijk
Een stel dat hun verlovingsring verloor op Times Square in New York kan deze binnenkort weer terug verwachten. Toen de man zaterdag zijn vriendin ten huwelijk vroeg, liet hij de ring per ongeluk vallen in een rooster van de ondergrondse metro. De gealarmeerde politie lukte het in eerste instantie niet de ring te vinden. Het stel besloot weg te gaan, maar de agenten lieten er niet bij zitten en wisten de ring alsnog uit het rooster halen. Vervolgens kwamen ze erachter dat ze geen gegevens hadden van het stel. Daarop deed NYPD, het korps van New York, een oproep op Twitter om in contact te komen met de man en vrouw. Die oproep werd ruim 20.000 keer geretweet en het filmpje van de oproep 3,8 miljoen keer bekeken. Met resultaat want de New Yorkse politie meldde zondag rond 14.00 uur lokale tijd dat John en Daniella gevonden waren in het Verenigd Koninkrijk. Het Britse paar bleek na hun toeristische bezoek aan New York weer terug te zijn in hun eigen land. "Het nu weer gelukkige stel is weer terug in hun eigen land. We gaan regelen dat de ring bij hen terugkomt." Als bewijs postte de politie een foto van de twee met een wijntje en biertje in de hand: Thank you, Twitter. Case closed. Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!
zondag, 2, december, 2018
Source: Nu Opmerkelijk
Een 18-jarige Duitser is zijn pas gehaalde rijbewijs na 49 minuten kwijtgeraakt. De tiener reed 95 kilometer per uur op een stuk waar 50 kilometer per uur de maximumsnelheid is. De man was met de auto op de terugweg van zijn succesvolle rijexamen, toen de politie in de plaats Hemer zijn auto controleerden met een lasergun. De overtreding was ernstig genoeg om het rijbewijs van de Duitser in te nemen. "Sommige dingen duren voor altijd, andere nog geen uur", schrijft de lokale politie in een bericht. De verkeersovertreder had vier vrienden bij zich in de auto. Naast een geldboete, mag de man vier weken niet rijden. Volgens de politie moet de man ook een "dure training" volgen. Zijn proefperiode als beginnend chauffeur is verlengd van twee tot vier jaar.
woensdag, 21, november, 2018
Source: Nu Opmerkelijk
De Chinese politie heeft ongeveer een half miljoen dozen met nagemaakte condooms in beslag genomen. Die waren voorzien van bekende merknamen, maar de kwaliteit was volgens de autoriteiten ondermaats. Zeventien verdachten zijn opgepakt, berichten Chinese media woensdag. De bende verkocht de nagemaakte voorbehoedsmiddelen onder meer aan supermarkten en hotels. De criminelen produceerden de illegale waren in geïmproviseerde werkplaatsen in landelijke gebieden in de provincies Henan en Hubei. De politie denkt voor omgerekend 6,3 miljoen euro aan condooms in beslag te hebben genomen. Slechte condooms zijn een groeiend probleem in China Condooms worden in China massaal nagemaakt. Een productmanager van een condoomproducent in Peking zegt volgens de krant South China Morning Post dat legale voorbehoedsmiddelen op steriele wijze worden geproduceerd en getest worden. Illegale condooms zouden vaak worden gemaakt in vieze werkplaatsen en daar worden blootgesteld aan allerlei bacteriën en schimmels. Soms zouden zelfs gebruikte voorbehoedsmiddelen worden gerecycled. ​Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!
woensdag, 21, november, 2018
Source: Nu Opmerkelijk
De Chinese politie heeft ongeveer een half miljoen dozen met nagemaakte condooms in beslag genomen. Die waren voorzien van bekende merknamen, maar de kwaliteit was volgens de autoriteiten ondermaats. Zeventien verdachten zijn opgepakt, berichten Chinese media. De bende verkocht de nagemaakte voorbehoedsmiddelen onder meer aan supermarkten en hotels. De criminelen produceerden de illegale waren in geïmproviseerde werkplaatsen in landelijke gebieden in provincies Henan en Hubei. De politie denkt voor omgerekend 6,3 miljoen euro aan condooms in beslag te hebben genomen. Illegale en slechte condooms zijn een groeiend probleem in China Condooms worden in China massaal nagemaakt. Een productmanager van een condoomproducent in Peking zegt volgens de krant South China Morning Post dat legale voorbehoedsmiddelen op steriele wijze worden geproduceerd en testen moet ondergaan. Illegale condooms zouden vaak worden gemaakt in vieze werkplaatsen en daar worden blootgesteld aan allerlei bacteriën en schimmels. Soms zouden zelfs gebruikte voorbehoedsmiddelen worden gerecycled. ​Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!
woensdag, 21, november, 2018
Source: Nu Opmerkelijk
Een hanger van de Franse koningin Marie Antoinette is verkocht voor ruim 32 miljoen euro. Het juweel met diamanten en één grote parel werd woensdagavond geveild in Zwitserland. Nog nooit eerder is er zo veel betaald voor een parel, meldt veilinghuis Sotheby's. Er werd verwacht dat de eeuwenoude hanger ongeveer 1,8 miljoen euro zou opleveren. In het Zwitserse Genève werden in totaal honderd juwelen van de Franse familie Bourbon-Parma geveild. Tien daarvan waren van Marie Antoinette. De veiling van de hanger met een druppelvormige parel duurde ongeveer tien minuten. De hanger werd oorspronkelijk gedragen met drie parelkettingen. De kettingen met in totaal 161 parels werden woensdag apart geveild en leverden ruim 2 miljoen euro op. Een diamanten broche die als sluiting diende werd voor 241.808 euro verkocht. Marie Antoinette leefde in de achttiende eeuw en werd 37 jaar oud. De vrouw van koning Lodewijk XVI werd tijdens de Franse Revolutie onthoofd onder de guillotine. Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!
donderdag, 15, november, 2018
Source: Nu Opmerkelijk
Een hanger van de Franse koningin Marie Antoinette is verkocht voor ruim 32 miljoen euro. Het juweel met diamenten en één grote parel werd woensdagavond geveild in Zwitserland. Nog nooit eerder is er zoveel betaald voor een parel, meldt veilinghuis Sotheby's. Er werd verwacht dat de eeuwenoude hanger ongeveer 1,8 miljoen euro zou opleveren. In het Zwitserse Genéve werden in totaal honderd juwelen van de Franse familie Bourbon-Parma geveild. Tien daarvan waren van Marie Antoinette. De veiling van de hanger met een druppelvormige parel duurde ongeveer 10 minuten. De hanger werd oorspronkelijk gedragen met drie parelkettingen. De kettingen met in totaal 161 parels werden woensdag apart geveild en leverden ruim 2 miljoen euro op. Een diamanten broche die als sluiting diende, werd verkocht voor 241.808 euro. Marie Antoinette leefde in achttiende eeuw en werd 37 jaar oud. De vrouw van koning Lodewijk XVI werd tijdens de Franse Revolutie om het leven gebracht.
woensdag, 14, november, 2018
Source: Nu Opmerkelijk
Een tienguldenstuk met een fout is voor 22.140 euro verkocht op een veiling. Op de munt is per ongeluk 6 september 1973 geslagen, terwijl er 4 september 1973 had moeten staan. Veilinghuis Heritage Auctions Europe in IJsselstein heeft de verkoop van het zilveren tientje woensdag bekendgemaakt. Het tienguldenstuk is uniek en het enige bekende exemplaar op de vrije markt, waardoor de waarde zo groot is. De foute datum werd op tijd gecorrigeerd voor de massale productie van de munt. Het tientje werd gemaakt ter gelegenheid van het zilveren jubileum van de regering van koningin Juliana. Hierbij werd de datum 4 september 1948 aangehouden, omdat dat de dag was waarop koningin Wilhelmina abdiceerde. Twee dagen later vond de beëdiging en feestelijke inhuldiging van Juliana plaats. In binnen- en buitenland was er grote belangstelling voor de veiling van het exemplaar. Uiteindelijk was het een anonieme koper uit Nederland die de munt kocht.
woensdag, 14, november, 2018
Source: Nu Opmerkelijk
De Amerikaanse juweliersketen Harry Winston heeft de roze diamant Pink Legacy gekocht voor 44 miljoen euro bij een veiling van Christie's in Genève. De diamant is achttien karaats. Volgens Christie's is dit per karaat de hoogste prijs ooit betaald voor een roze diamant. Het veilinghuis schatte dat de diamant tussen de 27 en 44 miljoen euro. Het juweel wordt onder kenners als uiterst ongewoon beschouwd vanwege zijn gewicht en zijn intense, bijna volledig uniforme kleur. Slechts één op de 100.000 diamanten zou een dergelijke kwaliteit hebben. Het juweel was ooit eigendom van de bankiersfamilie Oppenheimer. De grote vraag naar deze uiterst zeldzame diamanten heeft er de laatste jaren voor gezorgd dat de prijzen sterk zijn gestegen. De diamant Pink Star wisselde in 2017 op een veiling in Hong Kong voor een recordbedrag van ongeveer 67 miljoen euro van eigenaar. In 2014 kocht Winston ook al een zeldzame blauwe diamant voor 23,8 miljoen dollar, deze werd omgedoopt tot The Winston Blue. Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!
woensdag, 14, november, 2018
Source: Nu Opmerkelijk
Het Belgische staalbedrijf Thy-Marcinelle uit Charleroi heeft door een boekhoudkundige fout bijna 30.000 euro extra overgemaakt naar ongeveer 230 werknemers, die gemiddeld zo'n 1600 euro netto per maand verdienen. Toen de blunder was opgemerkt, kregen verscheidene werknemers meteen een e-mail met het vriendelijke maar dringende verzoek de "eindejaarsuitkering" terug te storten. De aanmaning bereikt anderen pas maandag. Volgens de Franstalige kranten van de SudPresse en de Waalse zender RTBF zou het in totaal om een bedrag van 7 miljoen euro gaan. Het terugvorderen van de douceurtjes kan overigens problemen opleveren. De regionale media schreven zondag dat sommige begunstigden een deel van het geld al hebben uitgegeven, onder meer in een casino. Bij anderen gold een automatisch loonbeslag wegens uitstaande schulden.
zondag, 11, november, 2018
Source: Nu Opmerkelijk
De rechtbank in Düsseldorf heeft twee mannen veroordeeld voor het stelen van meer dan honderd dixi's van het terrein van een afvalverwerkingsbedrijf in dezelfde stad. De mannen van 40 en 28 jaar oud werkten als schoonmakers voor een afvalverwerkingsbedrijf dat in de herfst van 2017 meer dan honderd mobiele toiletten was kwijtgeraakt. De diefstal werd pas na een paar maanden opgemerkt, aldus persbureau AP. De buit had een waarde van meer dan 70.000 euro. De twee mannen, die na de ontdekking op staande voet werden ontslagen, zijn veroordeeld tot voorwaardelijke celstraffen van tien en zes maanden. Slechts drie dixi's zijn teruggevonden. De overige 103 exemplaren zouden zijn doorverkocht aan een heler in Nederland. Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!
dinsdag, 6, november, 2018
Source: Nu Opmerkelijk
De rechtbank in Düsseldorf heeft twee mannen veroordeeld voor het stelen van meer dan honderd dixies van het terrein van een afvalverwerkingsbedrijf in dezelfde stad. De twee mannen van 40 en 28 jaar oud werkten als schoonmakers voor een afvalverwerkingsbedrijf dat in de herfst van 2017 meer dan honderd mobiele toiletten was kwijtgeraakt. De diefstal van het terrein werd pas na een paar maanden opgemerkt, aldus persbureau AP. De buit had een waarde van meer dan 70.000 euro. De twee mannen, die na de ontdekking op staande voet werden ontslagen, zijn veroordeeld tot voorwaardelijke celstraffen van tien en zes maanden. Slechts drie dixies zijn teruggevonden. De overige 103 exemplaren zouden zijn doorverkocht aan een heler in Nederland. Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!
dinsdag, 6, november, 2018
Source: Nu Opmerkelijk
Een op hol geslagen goederentrein heeft in de Australische regio Pilbara zo'n 92 kilometer zonder bestuurder gereden. Mijnbedrijf BHP Billiton Ltd. liet de trein, die bestond uit vier locomotieven en 268 wagons, uiteindelijk bewust ontsporen. Het bedrijf meldt dat de trein wegreed toen de machinist was uitgestapt om een controle uit te voeren. Het voertuig denderde vervolgens richting de stad Port Hedland. De controlekamer van BHP in Perth liet de trein uiteindelijk van de rails lopen. Het mijnbedrijf zegt het incident te onderzoeken met de autoriteiten. BHP heeft zo'n 1.000 kilometer spoor in Pilbara, een regio waar veel ijzererts in de grond zit. De grondstoffen worden via Port Hedland verscheept naar buitenlandse klanten. Het mijnbedrijf legde vanwege het incident al het eigen treinverkeer stil in de regio, waar het treinen laat rondrijden die bijna 3 kilometer lang zijn.
maandag, 5, november, 2018
Source: Nu Opmerkelijk
Magneetvissers hebben in Dordrecht drie wapens uit het water in de Zuidhaven gehaald. Het gaat om Mausers, een wapen dat de Duitsers gebruikten in de Tweede Wereldoorlog. De politie van Dordrecht plaatste foto's van de wapens op Facebook. Agenten troffen de magneetvissers aan in de haven en vroegen of ze wat hadden gevonden. De vissers lieten de wapens zien die ze uit het water hadden gehaald. Daarop startte de politie een dregactie, om er zeker van te zijn dat er niet meer wapens in het water lagen. Bij die actie werd nog een patroonhouder van de wapens gevonden. Een week eerder had een van de vissers ook al een Mauser opgevist.
zondag, 4, november, 2018
Source: Nu Opmerkelijk
Een politieke partij in India heeft zaterdag een foto van de Erasmusbrug gebruikt als uitnodiging voor de officiële opening van een nieuwe brug in Delhi. De Signature Bridge in Delhi lijkt sterk op de brug over de Maas, toch bleef de wisseltruc niet onopgemerkt. Op Twitter plaatste de Aam Aadmi Party, de regerende partij van het gebied Delhi, drie foto's van de nieuwe brug die zondag officieel wordt geopend. Maar op een van de foto's staat een verlichte Erasmusbrug. Ook trotse supporters van de partij gebruikten de foto van de Erasmusbrug om hun steun en dank aan de regering te betuigen voor de nieuwe brug. Foto uit een video geknipt Oplettende Twitter-gebruikers kregen door wat er aan de hand was en kwamen erachter dat de foto uit een video was geknipt van het Belgische bedrijf ACTLD. Dat bedrijf is verantwoordelijk voor lichtshows op de Erasmusbrug tijdens evenementen. Er is dertien jaar gebouwd aan de Signature Bridge. De brug is 675 meter lang, 35 meter breed en moet reizen makkelijker maken voor woon-werkverkeer in Delhi. Verkeer moest tot voor kort over veel smallere bruggen om de Yumana-rivier over te steken. Toeristen kunnen op 154 meter hoogte komen voor een uitzicht over het gebied.
zondag, 4, november, 2018
Source: Nu Opmerkelijk
Magneetvissers hebben in Dordrecht drie wapens uit het water in de Zuidhaven gehaald. Het gaat om Mausers, een wapen dat de Duitsers gebruikten in de Tweede Wereldoorlog. De politie van Dordrecht plaatste foto's van de wapens op Facebook. Agenten troffen de magneetvissers aan in de haven en vroegen of ze wat hadden gevonden. De vissers lieten de wapens zien die ze uit het water hadden gehaald. Daarop startte de politie een dregactie, om er zeker van te zijn dat er niet meer wapens in het water lagen. Bij die actie werd nog een patroonhouder van de wapens gevonden. Een week eerder had een van de vissers ook al een Mauser opgevist.
zondag, 4, november, 2018
Source: Nu Opmerkelijk
Een politieke partij in India heeft zaterdag een foto van de Erasmusbrug gebruikt als uitnodiging voor de officiële opening van een nieuwe brug in Delhi. De 'Signature Bridge' in Delhi lijkt sterk op de brug over de Maas, toch bleef de verwisseltruc niet onopgemerkt. Op Twitter plaatste de Aam Aadmi Party, de regerende partij van het gebied Delhi, drie foto's van de nieuwe brug die zondag officieel wordt geopend. Maar op een van de foto's staat een verlichte Erasmusbrug. Ook trotse supporters van de partij gebruikten de foto van de Erasmusbrug om hun steun en dank aan de regering te betuigen voor de nieuwe brug. Foto uit een video geknipt Oplettende Twitter-gebruikers kregen door wat er aan de hand was en kwamen erachter dat de foto uit een video was geknipt van het Belgische bedrijf ACTLD. Dat bedrijf is verantwoordelijk voor lichtshows op de Erasmusbrug tijdens evenementen. Er is dertien jaar gebouwd aan de Signature Bridge. Hij is 675 meter lang, 35 meter breed en moet reizen makkelijker maken voor woon-werkverkeer in Delhi. Verkeer moest tot voor kort over veel smallere bruggen om de Yumana rivier over te steken. Toeristen kunnen op 154 meter hoogte komen voor een uitzicht over het gebied.
zondag, 4, november, 2018
Source: Nu Opmerkelijk
Een traumateam is zaterdagavond uitgerukt naar de Nieuwendijk nadat omstanders belden dat er een steekpartij gaande was in een Italiaans restaurant. Het bleek te gaan om een restaurantbezoeker die even daarvoor rode wijn op zijn kleding morste. Het voorval gebeurde in het Italiaanse restaurant Mucho Bello. Volgens de politie strompelde de bezoeker weg nadat er wijnvlekken op zijn kleding kwamen. Omstanders dachten echter dat er een steekpartij had plaatsgevonden en belden direct de hulpdiensten. Het traumateam reed voor niets naar het centrum, de gast is nog steeds kerngezond.
zondag, 4, november, 2018
Source: Nu Opmerkelijk
Een wijkagent in Hengelo heeft een 'lok-bh' gebruikt om een ondergoeddief te arresteren, heeft de politie in de Twentse stad vrijdag bekendgemaakt via sociale media. Voor zover bekend is het de eerste keer dat de politie 'lokondergoed' heeft ingezet. Wijkagent Tom Hamhuis kreeg afgelopen augustus een melding van een vrouw die zei dat haar lingerie van de waslijn was verdwenen, lichtte een woordvoerder toe in gesprek met RTV Oost. In eerste instantie werd gedacht aan een grap, maar enkele dagen later legde iemand een bos bloemen neer bij de voordeur van de vrouw. De politie hing camera's op, die in september vastlegden hoe iemand opnieuw lingerie van de waslijn stal. Die persoon was echter onherkenbaar op de beelden. Wijkagent Hamhuis dacht aan de lokfietsen die door de politie worden ingezet om fietsdieven te vangen. Hij bracht een zendertje aan in een bh en hing die aan de lijn. Toen de dief weer toesloeg, kon hij worden aangehouden. Na de arrestatie werd vrouwenondergoed van andere vrouwen bij de man gevonden. De politie roept andere gedupeerde vrouwen op om zich te melden.
vrijdag, 2, november, 2018
Source: Nu Opmerkelijk
Ziekenhuizen van de Britse nationale gezondheidsdienst zijn jaarlijks bijna 3 miljoen pond (3,4 miljoen euro) kwijt aan mensen die voorwerpen in hun neus of oren stoppen. Artsen halen daar onder meer plastic speelgoed en potloden uit. Uit een studie blijkt dat vooral kinderen met voorwerpen in hun neus of oren plaatsnemen in de wachtkamer. Die worden daar vaak uit "nieuwsgierigheid" ingestoken, schrijft de BBC. Bij kinderen tot vijf jaar is vooral de neus populair, terwijl kinderen tussen de vijf en negen jaar oud vaker spullen in hun oren proppen. Tussen 2010 en 2016 moesten op jaarbasis gemiddeld 1.218 voorwerpen uit neuzen en 2.479 dingen uit oren worden gehaald, blijkt uit officiële cijfers. Sieraden voeren de lijst aan van voorwerpen die het meest worden aangetroffen bij kinderen. Bij volwassenen zijn wattenstaafjes populair. Volgens een medisch specialist wordt "eigenlijk alles wat past" in neuzen en oren gestopt.
donderdag, 1, november, 2018
Source: Nu Opmerkelijk
Een agent uit Zaanstad heeft tijdens zijn vakantie in Florida de plaatselijke politie geholpen met het opsporen van een grote drugsbende. De Zaanse agent kwam op zijn vakantiebestemming de drugs via een daar gekochte simkaart op het spoor, zo meldt de politie Zaanstreek op Facebook. Toen hij de kaart in zijn telefoon deed, ontving hij foto's en filmpjes van een grote hoeveelheid henneptoppen. Ook kreeg hij een bericht met de tekst: "Nick, good price for you!" (Nick, goede prijs voor jou!). De agent bleek het telefoonnummer van een lokale dealer te hebben overgenomen en waarschuwde zijn plaatselijke collega's, die "zeer gelukkig waren" met de informatie. Aan de hand van het nummer hoopt de politie de drugsbende op te sporen en te arresteren. De verkoop van wiet voor medicinale doeleinden is in Florida toegestaan, maar het verhandelen voor recreatieve doeleinden is nog altijd illegaal.
donderdag, 1, november, 2018
Source: Nu Opmerkelijk
Het stel van wie een huwelijksaanzoek bij toeval op bijzonder fraaie wijze werd vastgelegd door een Amerikaanse fotograaf is gevonden. Dat schrijft freelance fotograaf Matthew Dippel op zijn Facebookpagina. "Het gelukkige koppel" bestaat uit Charlie en Melissa Bear. Dippel was begin oktober foto's aan het maken bij Taft Point in het Yosemite National Park, toen hij een stelletje zijn beeld in zag schuiven. Op het moment dat de man op één knie ging, besloot de Amerikaan af te drukken. Omdat Dippel het zojuist verloofde koppel na het maken van de foto niet meer kon vinden, besloot hij de hulp van het internet in te schakelen. Zijn oproep op Twitter om het stel te vinden, werd ruim 165.000 keer gedeeld. Hij kwam er zodoende achter dat hij volgens Charlie het "tweede, specialere en officiëlere" aanzoek had gefotografeerd. Dippel had de verloofden een groot exemplaar van de foto beloofd, als hij ze zou vinden.
maandag, 29, oktober, 2018
Source: Nu Opmerkelijk
De politie in het Duitse Düsseldorf heeft zaterdag een bijna 2 meter lange wurgslang in beslag genomen die om de hals van een man hing. De man liep door het stationsgebouw van Düsseldorf, maar kon niet aantonen dat de boa constrictor van 1,80 meter van hem was. De brandweer heeft het dier zaterdag opgevangen. Zondag heeft een dierenpark in Brüggen zich over de slang ontfermd.
zondag, 28, oktober, 2018
Source: Nu Opmerkelijk
Door het slechte nieuws dat meestal de voorpagina van NU.nl domineert, valt het goede nieuws vaak weg. Daarom maken we elke week een overzicht van positief nieuws. Jongeren drinken minder vroeg en minder veel Jongeren zijn in de laatste tien jaar later gaan drinken en consumeren bovendien minder alcohol. De leeftijdsgrens van achttien jaar heeft daarbij duidelijk een rol gespeeld. Dat melden verschillende instellingen, zoals het Trimbos-instituut en verslavingsinstituut Jellinek. Het aantal dertienjarigen dat ervaring heeft met alcohol is gedaald van 70 procent naar 27 procent. In 2013 had bijna 47 procent van de vijftienjarigen voor het eerst gedronken. Nu is dat 40 procent. Van de zestienjarigen heeft 50 procent de afgelopen maand alcohol gedronken. Dat cijfer is al vijf jaar stabiel en lijkt de bodem van de daling van het alcoholgebruik onder jongeren aan te geven, aldus deskundigen. Kat die in koeriersbusje sprong herenigd met baasje Een kat uit het Noord-Brabantse Asten, die ongemerkt in een koeriersbusje stapte, is na een dolle rit herenigd met zijn eigenaar. De koerier ontdekte pas 50 kilometer verderop in Sint-Oedenrode dat hij een stiekeme lifter had. Omdat de man een lange rit had gereden, was in eerste instantie niet duidelijk waar de kat in de bus was gesprongen. De koerier droeg het dier over aan een plaatselijke dierenartsenpraktijk, die ontdekte dat het dier niet gechipt was. Via een oproepje konden eigenaar en kat alsnog worden herenigd. De koerier beloofde het katje zelf terug naar huis te brengen en zo kwam uiteindelijk alles op zijn pootjes terecht. Friese Strontweek en fierljeppen krijgen erkenning Een plek op de lijst van Immaterieel Erfgoed Nederland geldt als de eerste stap naar de internationale erkenning van cultureel erfgoed. De Friese Strontweek en de oude Friese sport fierljeppen staan sinds afgelopen week op die lijst. De Strontweek is een jaarlijks evenement in Workum, dat bestaat uit twee zeilwedstrijden, visserijdagen en een muziekfestival. De feestweek is vernoemd naar het vervoeren van kunstmest over water vanuit Friesland naar de Bollenstreek in Zuid-Holland. Bij fierljeppen probeert een atleet met een polsstok een zo groot mogelijke afstand over een sloot te overbruggen. De sport is meer dan duizend jaar oud. Homopinguïns broeden samen ei uit Een homoseksueel pinguïnkoppel heeft een ei uitgebroed in een aquarium in Sydney. De 'pleegouders' kregen het ei toevertrouwd, nadat zij eerder met een nep-ei hadden aangetoond klaar te zijn voor het ouderschap. Het jong van de mannetjes Magic en Sphen weegt 90 gram en heeft nog geen naam gekregen. Ook het geslacht is nog niet bekendgemaakt. Magic en Sphen deden ongeveer 36 dagen over het uitbroeden van het ei. "Het jong blijft nu de eerste vijf tot zes weken bij zijn vaders", leggen medewerkers van het Australische aquarium uit. De vaders zullen hun jong tot wel tien keer per dag eten geven. Naomi van As en Sven Kramer krijgen dochter Schaatser Sven Kramer en zijn vriendin Naomi van As zijn voor de eerste keer ouders geworden. Ze hebben hun dochter Kae Robin genoemd. Ex-hockeyster Van As (35) beviel afgelopen zondag. Woensdag deelde zij het heugelijke nieuws op sociale media. Het koppel maakte eind april bekend een kindje te verwachten. Een jaar eerder vertelde Van As dat het stoppen met hockeyen te maken had met de kinderwens van het stel. De topsportloopbaan van Kramer (32) is nog niet voorbij. De twee hebben sinds 2007 een relatie. Nederlandse wegen in mondiale top drie Nederlandse wegen zijn de op twee na beste ter wereld, achter Singapore en Zwitserland. Dat blijkt uit een index van het World Economic Forum. Helaas geen reden voor een totale jubelstemming, want op het gebied van bereikbaarheid scoort Nederland vrij laag met de 24e plek. Dat komt door de vele auto's en files in een relatief klein land, zeggen experts. In de VS kom je het gemakkelijkst van stad naar stad, terwijl Mauritaniërs daar de meeste tijd aan kwijt zijn. Wat betreft de kwaliteit van de wegen behaalt Haïti wereldwijd de laagste score. Martens maakt mooiste doelpunt Lieke Martens is in de prijzen gevallen in Spanje. De aanvaller van FC Barcelona maakte het mooiste doelpunt van het afgelopen seizoen in de Spaanse competitie voor vrouwen. Martens kreeg de prijs voor een treffer tegen Athletic Bilbao. Ze schoot de bal van de rand van het strafschopgebied fraai in de kruising. De verkiezing werd georganiseerd door sportkrant MARCA. In 2017 werd Martens nog verkozen tot de beste voetbalster van de wereld. Dit jaar zat de linksbuiten van Oranje niet bij de beste tien speelsters in de verkiezing van FIFA's Best en ging de prijs naar de Braziliaanse Marta. Oudste intacte scheepswrak ter wereld gevonden Britse archeologen hebben op de bodem van de Zwarte Zee een intact Grieks scheepswrak van rond de vierde eeuw voor Christus gevonden. Het 23 meter lange schip is het oudste intacte scheepswrak ter wereld. Het wrak is gekanteld en heeft nog een mast, roeibanken en roeren. Dat het zo goed bewaard is gebleven, is mede te danken aan het lage zuurstofgehalte van de Zwarte Zee. Waarschijnlijk is het schip afkomstig uit een van de Griekse koloniën die in de oudheid in de streek lagen. Omdat de binnenkant met slib is bedekt, is nog niet duidelijk of het vaartuig een lading vervoerde toen het tot zinken kwam.
zaterdag, 27, oktober, 2018
Source: Nu Opmerkelijk
Door het slechte nieuws dat meestal de voorpagina van NU.nl domineert, valt het goede nieuws vaak weg. Daarom maken we elke week een overzicht van positief nieuws. Jongeren drinken minder vroeg en minder veel Jongeren zijn in de laatste tien jaar later gaan drinken en consumeren bovendien minder alcohol. De leeftijdsgrens van achttien jaar heeft daarbij duidelijk een rol gespeeld. Dat melden verschillende instellingen, zoals het Trimbos-instituut en verslavingsinstituut Jellinek. Het aantal dertienjarigen dat ervaring heeft met alcohol is gedaald van 70 procent naar 27 procent. In 2013 had bijna 47 procent van de vijftienjarigen voor het eerst gedronken. Nu is dat 40 procent. Van de zestienjarigen heeft 50 procent de afgelopen maand alcohol gedronken. Dat cijfer is al vijf jaar stabiel en lijkt de bodem van de daling van het alcoholgebruik onder jongeren aan te geven, aldus deskundigen. Kat die in koeriersbusje sprong herenigd met baasje Een kat uit het Noord-Brabantse Asten, die ongemerkt in een koeriersbusje stapte, is na een dolle rit herenigd met zijn eigenaar. De koerier ontdekte pas 50 kilometer verderop in Sint-Oedenrode dat hij een stiekeme lifter had. Omdat de man een lange rit had gereden, was in eerste instantie niet duidelijk waar de kat in de bus was gesprongen. De koerier droeg het dier over aan een plaatselijke dierenartsenpraktijk, die ontdekte dat het dier niet gechipt was. Via een oproepje konden eigenaar en kat alsnog worden herenigd. De koerier beloofde het katje zelf terug naar huis te brengen en zo kwam uiteindelijk alles op zijn pootjes terecht. Friese Strontweek en fierljeppen krijgen erkenning Een plek op de lijst van Immaterieel Erfgoed Nederland geldt als de eerste stap naar de internationale erkenning van cultureel erfgoed. De Friese Strontweek en de oude Friese sport fierljeppen staan sinds afgelopen week op die lijst. De Strontweek is een jaarlijks evenement in Workum, dat bestaat uit twee zeilwedstrijden, visserijdagen en een muziekfestival. De feestweek is vernoemd naar het vervoeren van kunstmest over water vanuit Friesland naar de Bollenstreek in Zuid-Holland. Bij fierljeppen probeert een atleet met een polsstok een zo groot mogelijke afstand over een sloot te overbruggen. De sport is meer dan duizend jaar oud. Homopinguïns broeden samen ei uit Een homoseksueel pinguïnkoppel heeft een ei uitgebroed in een aquarium in Sydney. De 'pleegouders' kregen het ei toevertrouwd, nadat zij eerder met een nep-ei hadden aangetoond klaar te zijn voor het ouderschap. Het jong van de mannetjes Magic en Sphen weegt 90 gram en heeft nog geen naam gekregen. Ook het geslacht is nog niet bekendgemaakt. Magic en Sphen deden ongeveer 36 dagen over het uitbroeden van het ei. "Het jong blijft nu de eerste vijf tot zes weken bij zijn vaders", leggen medewerkers van het Australische aquarium uit. De vaders zullen hun jong tot wel tien keer per dag eten geven. Naomi van As en Sven Kramer krijgen dochter Schaatser Sven Kramer en zijn vriendin Naomi van As zijn voor de eerste keer ouders geworden. Ze hebben hun dochter Kae Robin genoemd. Ex-hockeyster Van As (35) beviel afgelopen zondag. Woensdag deelde zij het heugelijke nieuws op sociale media. Het koppel maakte eind april bekend een kindje te verwachten. Een jaar eerder vertelde Van As dat het stoppen met hockeyen te maken had met de kinderwens van het stel. De topsportloopbaan van Kramer (32) is nog niet voorbij. De twee hebben sinds 2007 een relatie. Nederlandse wegen in mondiale top drie Nederlandse wegen zijn de op twee na beste ter wereld, achter Singapore en Zwitserland. Dat blijkt uit een index van het World Economic Forum. Helaas geen reden voor een totale jubelstemming, want op het gebied van bereikbaarheid scoort Nederland vrij laag met de 24e plek. Dat komt door de vele auto's en files in een relatief klein land, zeggen experts. In de VS kom je het gemakkelijkst van stad naar stad, terwijl Mauritaniërs daar de meeste tijd aan kwijt zijn. Wat betreft de kwaliteit van de wegen behaalt Haïti wereldwijd de laagste score. Martens maakt mooiste doelpunt Lieke Martens is in de prijzen gevallen in Spanje. De aanvaller van FC Barcelona maakte het mooiste doelpunt van het afgelopen seizoen in de Spaanse competitie voor vrouwen. Martens kreeg de prijs voor een treffer tegen Athletic Bilbao. Ze schoot de bal van de rand van het strafschopgebied fraai in de kruising. De verkiezing werd georganiseerd door sportkrant MARCA. In 2017 werd Martens nog verkozen tot de beste voetbalster van de wereld. Dit jaar zat de linksbuiten van Oranje niet bij de beste tien speelsters in de verkiezing van FIFA's Best en ging de prijs naar de Braziliaanse Marta. Oudste intacte scheepswrak ter wereld gevonden Britse archeologen hebben op de bodem van de Zwarte Zee een intact Grieks scheepswrak van rond de vierde eeuw voor Christus gevonden. Het 23 meter lange schip is het oudste intacte scheepswrak ter wereld. Het wrak is gekanteld en heeft nog een mast, roeibanken en roeren. Dat het zo goed bewaard is gebleven, is mede te danken aan het lage zuurstofgehalte van de Zwarte Zee. Waarschijnlijk is het schip afkomstig uit een van de Griekse koloniën die in de oudheid in de streek lagen. Omdat de binnenkant met slib is bedekt, is nog niet duidelijk of het vaartuig een lading vervoerde toen het tot zinken kwam.
zaterdag, 27, oktober, 2018
Source: Nu Opmerkelijk
Een koper van een lot in de Amerikaanse staat South Carolina heeft een van de grootste jackpots ooit gewonnen. De prijs heeft een maximale waarde van ruim 1,5 miljard dollar (omgerekend 1,3 miljard euro). De winnaar kan het bedrag in dertig jaar laten uitbetalen of in één keer omgerekend ruim 790 miljoen euro op zijn rekening laten bijschrijven. Deelnemers moeten bij het kopen van een Mega Millions-lot zes getallen in de juiste volgorde invullen. Het winnende lot werd dinsdagavond bekendgemaakt, maar het was onduidelijk hoeveel kopers er waren. Later werd duidelijk dat maar één winnend lot was verkocht. Eerder spraken medewerkers van de Mega Millions-loterij van een recordbedrag, maar dat bleek achteraf een voorspelling te zijn. Zij hadden verwacht dat de jackpot door de kaartverkoop naar 1,6 miljard dollar zou stijgen. De Mega Millions-loterij, waar in bijna alle Amerikaanse staten loten voor gekocht kunnen worden, had al sinds juli geen winnaar opgeleverd. Daardoor is het bedrag meerdere keren gestegen.
woensdag, 24, oktober, 2018
Source: Nu Opmerkelijk
Een koper van een lot in de Amerikaanse staat South Carolina heeft de grootste megajackpot ooit gewonnen. De prijs heeft een maximale waarde van 1,6 miljard dollar (omgerekend 1,4 miljard euro). De winnaar kan het recordbedrag in 29 jaar laten uitbetalen of in één keer omgerekend ruim 790 miljoen euro op zijn rekening laten bijschrijven. Deelnemers moeten bij het kopen van een lot zes getallen in de juiste volgorde invullen. Het winnende rijtje met getallen van de jackpot van de Mega Millions werd dinsdagavond bekendgemaakt, maar het was onduidelijk hoeveel kopers er waren. Later werd duidelijk dat maar één winnend lot was verkocht. De Mega Millions-loterij, waar in bijna alle Amerikaanse staten loten gekocht kunnen worden, had al sinds juli geen winnaar opgeleverd, waardoor de hoofdprijs al die tijd is gestegen.
woensdag, 24, oktober, 2018
Source: Nu Opmerkelijk
Vier Nederlandse musea willen hun roofkunst aan de rechtmatige eigenaren aanbieden. Ze gaan onderzoek doen naar de herkomst van hun 440.000 voorwerpen. Het gaat om het Museum Volkenkunde in Leiden, het Tropenmuseum in Amsterdam, het Afrika Museum in Berg en Dal en het Wereldmuseum in Rotterdam. Gezamenlijk worden zij ook wel het Nationaal Museum van Wereldculturen genoemd. Volgens NRC Next voelen de musea zich ongemakkelijk over de koloniale roofkunst in hun collectie. Het is niet duidelijk om hoeveel voorwerpen het gaat. "Maar er zijn zeker stukken die de vraag oproepen of we ons daar nog wel comfortabel bij voelen", zegt Stijn Schoonderwoerd, directeur van het Nationaal Museum van Wereldculturen. Een voorbeeld daarvan zijn de 139 objecten uit het voormalige koninkrijk Benin, in het huidige Nigeria. Het is aannemelijk dat een groot deel daarvan tijdens een strafexpeditie in 1897 zijn geroofd. De Nigeriaanse overheid vraagt al sinds haar onafhankelijkheid in 1960 om teruggave. "Morele en ethische kwestie" Het punt is dat het niet zeker is of het om roofkunst gaat: de objecten kunnen ook op legale wijze zijn verkregen. "Dat moet forensisch worden onderzocht", zegt Schoonderwoerd. Juridisch gezien hebben rechtmatige eigenaren geen poot om op te staan. Volgens Schoonderwoerd zijn eigendomskwesties allang verjaard. "Dit gaat over moraliteit en ethiek." Uiteindelijk beslist de overheid of een verzoek tot teruggave wordt gehonoreerd, omdat de collectie van de vier wereldmusea staatseigendom is. De musea kunnen de minister daarbij alleen advseren. Aan het eind van het jaar willen de musea met criteria komen "voor restitutie". Het is daarmee het eerste musea in Europa dat teruggave mogelijk maakt.
woensdag, 24, oktober, 2018
Source: Nu Opmerkelijk
Een man in Florida is gearresteerd omdat hij in het vliegtuig een onbekende vrouw haar borsten en kruis had betast. Hij verdedigde zich met het argument dat president Donald Trump had gezegd dat dit goed is. De man verwijst met zijn verweer naar een uitspraak van Trump in een omstreden interview waarin hij uitlegde hoe hij bij voorkeur vrouwen versiert. "Grab them by the pussy", adviseerde de president. "Wacht niet, ze staan het toch wel toe. Je kan alles doen." De 49-jarige man werd zondag aangehouden nadat het personeel van de vlucht van Houston naar New Mexico de politie had gebeld. Hij wordt aangeklaagd voor het uitvoeren van ongewenste seksuele handelingen, melden Amerikaanse media. De vrouw sliep toen de man, die achter haar zat, haar begon aan te raken. De vrouw dacht eerst dat het een vergissing was In eerste instantie dacht ze dat het een ongelukje was geweest. Maar een half uur later deed hij hetzelfde en gleed hij van achter met zijn handen over haar arm, haar elleboog en haar borsten. Daarna seinde zij een steward in en diende een officiële klacht in. De man werd aangehouden toen het vliegtuig een tussenlanding in Albuquerque maakte. De politie constateerde na kort onderzoek dat de handen van de man overeenkwamen met de beschrijving die het slachtoffer gaf. Het ging om harige handen met zeer vieze nagels. De man kan een boete van 250.000 dollar of twee jaar cel krijgen In eerste instantie ontkende de man zijn handelingen. Maar toen hij was aangehouden, verklaarde de 49-jarige verdachte dat hij het had gedaan omdat president Trump had gezegd dat het mocht. De man moet dinsdag voor de rechter verschijnen. Hij kan voor zijn seksueel ongepaste gedrag een boete krijgen van 250.000 dollar of tot maximaal twee jaar cel worden veroordeeld. Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!
dinsdag, 23, oktober, 2018
Source: Nu Opmerkelijk
Een vrouw die dinsdagmiddag op de vluchtstrook van de A10 bij Amsterdam Sloterdijk liep, is door Rijkswaterstaat van de weg gehaald. De vrouw was onderweg naar een vestiging van de HEMA. De vrouw gebruikte een navigatiesysteem om de route naar de HEMA uit te stippelen, meldt een weginspecteur van Rijkswaterstaat op Twitter. Hierbij was ze vergeten om een wandelroute in te stellen, waardoor ze door het systeem werd gezien als een automobilist. De vrouw belandde door verkeerd gebruik van het navigatiesysteem op de A15. De weginspecteur heeft haar van de snelweg gehaald. Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!
dinsdag, 23, oktober, 2018
Source: Nu Opmerkelijk
Britse archeologen hebben op de bodem van de Zwarte Zee een intact Grieks scheepswrak gevonden van rond de vierde eeuw voor Christus. Het is daarmee het oudste intacte scheepswrak ter wereld. Het 23 meter lange schip ligt op zijn kant en is compleet met mast, roeibanken en roeren. De binnenkant van het schip is met slib bedekt, waardoor onduidelijk is of het lading vervoerde. "We hebben heel weinig stukjes schip uit die periode en niets soortgelijks uit de Griekse wereld", zegt hoogleraar archeologie John Adams in The Times. Adams leidt het Black Sea Maritime Archeological Project, dat in de Zwarte Zee met een onbemande onderzeeër naar scheepswrakken zoekt. Door het lage zuurstofgehalte van de Zwarte Zee blijven houten wrakken er relatief goed bewaard. Het is schip is op zo'n 75 kilometer van de Bulgaarse kust gevonden en kwam volgens hem waarschijnlijk uit een van de Griekse koloniën die daar in de oudheid waren. "Oude zeevaarders knuffelden niet de kust door angstig van haven naar haven te varen, maar zeilden het ruime sop", aldus Adams. Bijzonder is volgens hem dat het schip er precies zo uitziet als op antieke vazen. "Nu hebben we archeologisch bewijs dat een schip tot in detail laat zien."
dinsdag, 23, oktober, 2018
Source: Nu Opmerkelijk
Britse archeologen hebben op de bodem van de Zwarte Zee een intact Grieks scheepswrak gevonden van rond de vierde eeuw voor Christus. Het is daarmee het oudste intacte scheepswrak ter wereld. Het 23 meter lange schip ligt op zijn kant en is compleet met mast, roeibanken en roeren. De binnenkant van het schip is met slib bedekt, waardoor onduidelijk is of het lading vervoerde. "We hebben heel weinig stukjes schip uit die periode en niets soortgelijks uit de Griekse wereld", zegt hoogleraar archeologie John Adams in The Times. Adams leidt het Black Sea Maritime Archeological Project, dat in de Zwarte Zee met een onbemande onderzeeër naar scheepswrakken zoekt. Door het lage zuurstofgehalte van de Zwarte Zee blijven houten wrakken er relatief goed bewaard. Het is schip is op zo'n 75 kilometer van de Bulgaarse kust gevonden en kwam volgens hem waarschijnlijk uit een van de Griekse koloniën die daar in de oudheid waren. "Oude zeevaarders knuffelden niet de kust door angstig van haven naar haven te varen, maar zeilden het ruime sop", aldus Adams. Bijzonder is volgens hem dat het schip er precies zo uitziet als op antieke vazen. "Nu hebben we archeologisch bewijs dat een schip tot in detail laat zien."
dinsdag, 23, oktober, 2018
Source: Nu Opmerkelijk
Een hoogzwangere vrouw is maandag aan het begin van de avond in een restaurant in Leiden bevallen van een meisje. De vrouw liep rond 17.00 uur, vlak voordat de bevalling begon, het restaurant binnen. Er werden gelijk meerdere hulpdiensten opgeroepen om het in goede banen te leiden. De politie, een ambulance en de traumahelikopter arriveerden even later. Het medisch personeel was uiteindelijk op tijd om de vrouw te assisteren bij de bevalling. Ook de brandweer moest te hulp schieten, omdat het restaurant alleen bereikbaar is via een kleine trap. De vrouw en het pasgeboren meisje moesten uit de kelder omhoog worden getild. Moeder en dochter zijn vervolgens per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het meisje heeft de naam Chloë gekregen.
maandag, 22, oktober, 2018
Source: Nu Opmerkelijk
De Amerikaanse luchtmacht ligt onder vuur voor de aanschaf van bekers voor 1280 dollar per stuk. De speciale bekers kunnen vloeistoffen opwarmen. Toch vindt een senator dat met de aanschaf belastinggeld wordt verspild. De koppen zijn aangeschaft door de Travis Air Force Base in de baai van San Francisco. De Republikeinse senator Chuck Grassley zet ernstige vraagtekens bij de aanschaf van de bekers. Ook vindt hij het vreemd dat de kosten van de bekers in 2016 opeens verdubbeld is; zij kostten in 2016 nog 693 dollar per stuk. Grassley schreef vorige maand een brief naar luchtmachminister Heather Wilson waarin hij opheldering vroeg over de naar zijn mening te prijzige aankoop, melden Amerikaanse media. De kwaliteit van de bekers ligt ook onder vuur. Zodra de kop valt, breekt het oortje. Daarom moeten de bekers regelmatig worden vervangen. Grassley eiste in zijn brief onderzoek naar goedkopere manieren om de bekers te vervangen. Luchtmacht erkent dat er fouten zijn gemaakt Wilson antwoordde deze week in een brief aan de senator dat zij de zorgen van Grassley over de kosten van de bekers deelt. Recent werd duidelijk dat het ook mogelijk is om met een 3D-printer nieuwe oortjes te maken. Deze kosten slechts 50 cent per stuk. Zij heeft beloofd dat er geen nieuwe bekers van meer dan 1200 dollar meer zullen worden aangeschaft. Senator deed eerder onderzoek naar de dure wc-deksels In totaal heeft de luchtmacht de afgelopen twee jaar 326.785 dollar uitgegeven aan in totaal 391 bekers. De plotselinge prijsstijging is volgens de minister veroorzaakt door de stijgende prijs van de grondstoffen waar de bekers van gemaakt worden. Het is niet het eerste onderzoek dat Grassley naar verkwisting binnen Defensie heeft ingesteld. Eerder stelde hij de aanschaf van te dure wc-deksel door de Luchtmacht aan de kaak. Deze deksels kostten 10.000 dollar per stuk, terwijl zij door een 3D-printer voor 300 dollar per stuk konden worden gemaakt.
maandag, 22, oktober, 2018
Source: Nu Opmerkelijk
De Amerikaanse luchtmacht ligt onder vuur voor de aanschaf van bekers voor 1280 dollar per stuk. De speciale bekers kunnen vloeistoffen opwarmen. Toch vindt een senator dat met de aanschaf belastinggeld wordt verspild. De koppen zijn aangeschaft door de Travis Air Force Base in de baai van San Francisco. De Republikeinse senator Chuck Grassley zet ernstige vraagtekens bij de aanschaf van de bekers. Ook vindt hij het vreemd dat de kosten van de bekers in 2016 opeens verdubbeld is; zij kostten in 2016 nog 693 dollar per stuk. Grassley schreef vorige maand een brief naar luchtmachminister Heather Wilson waarin hij opheldering vroeg over de naar zijn mening te prijzige aankoop, melden Amerikaanse media. De kwaliteit van de bekers ligt ook onder vuur. Zodra de kop valt, breekt het oortje. Daarom moeten de bekers regelmatig worden vervangen. Grassley eiste in zijn brief onderzoek naar goedkopere manieren om de bekers te vervangen. Luchtmacht erkent dat er fouten zijn gemaakt Wilson antwoordde deze week in een brief aan de senator dat zij de zorgen van Grassley over de kosten van de bekers deelt. Recent werd duidelijk dat het ook mogelijk is om met een 3D-printer nieuwe oortjes te maken. Deze kosten slechts 50 cent per stuk. Zij heeft beloofd dat er geen nieuwe bekers van meer dan 1200 dollar meer zullen worden aangeschaft. Senator deed eerder onderzoek naar de dure wc-deksels In totaal heeft de luchtmacht de afgelopen twee jaar 326.785 dollar uitgegeven aan in totaal 391 bekers. De plotselinge prijsstijging is volgens de minister veroorzaakt door de stijgende prijs van de grondstoffen waar de bekers van gemaakt worden. Het is niet het eerste onderzoek dat Grassley naar verkwisting binnen Defensie heeft ingesteld. Eerder stelde hij de aanschaf van te dure wc-deksel door de Luchtmacht aan de kaak. Deze deksels kostten 10.000 dollar per stuk, terwijl zij door een 3D-printer voor 300 dollar per stuk konden worden gemaakt.
maandag, 22, oktober, 2018
Source: Nu Opmerkelijk
Een Amerikaanse fotograaf is dringend op zoek naar het koppel van wie hij het huwelijksaanzoek bij toeval vastlegde. Freelance fotograaf Matthew Dippel was begin oktober foto's aan het maken bij Taft Point in het Yosemite National Park in Californië, toen hij een stelletje zijn beeld in zag schuiven. Op het moment dat de man op één knie ging, besloot de Amerikaan af te drukken. "Dat plekje is heel populair onder romantische koppels. Er waren minstens vier pasgetrouwde stelletjes die daar hun trouwfoto's aan het maken waren", aldus Dippel tegen de Amerikaanse nieuwszender CNN. "Er werd daarna veel geknuffeld en gekust, dus ik neem aan dat ze 'ja' heeft gezegd." Dippel spoedde zich naar de betreffende plek om het zojuist verloofde koppel de foto te laten zien, maar toen hij aankwam, waren ze nergens te bekennen. "Ik ben daar in twee minuten naartoe gerend en heb aan wel twintig mensen gevraagd of ze wisten waar het koppel naartoe was gegaan, maar niemand kon het me vertellen." Verloofden hebben zich nog niet gemeld na oproep Daarop besloot Dippel de hulp van het internet in te schakelen. "Help me, ik weet niet wie dit zijn, maar hopelijk kan ik ze op deze manier vinden", zo schreef de fotograaf bij zijn plaatje op Twitter. Tot op heden is de foto al ruim 125.000 keer gedeeld, maar heeft het duo zich nog niet gemeld. Als Dippel de verloofden kan vinden, krijgen ze een groot exemplaar van de foto. "Ik wil ze gewoon vinden en hen de foto geven, omdat het een cool plaatje is en het zo'n speciaal moment voor hen was."
zondag, 21, oktober, 2018
Source: Nu Opmerkelijk
Een Amerikaanse fotograaf is dringend op zoek naar het koppel wiens huwelijksaanzoek hij bij toeval vastlegde. Freelance fotograaf Matthew Dippel was begin oktober foto's aan het maken bij Taft Point in het Yosemite National Park in Californië, toen hij een stelletje zijn beeld in zag schuiven. Op het moment dat de man op één knie ging, besloot de Amerikaan af te drukken. "Dat plekje is heel populair onder romantische koppels. Er waren minstens vier pasgetrouwde stelletjes die daar hun trouwfoto's aan het maken waren", aldus Dippel tegen de Amerikaanse nieuwszender CNN. "Er werd daarna veel geknuffeld en gekust, dus ik neem aan dat ze 'ja' heeft gezegd." Dippel spoedde zich naar de betreffende plek om het zojuist verloofde koppel de foto te laten zien, maar toen hij aankwam, waren ze nergens te bekennen. "Ik ben daar in twee minuten naartoe gerend en heb aan wel twintig mensen gevraagd of ze wisten waar het koppel naartoe was gegaan, maar niemand kon het me vertellen." Daarop besloot Dippel de hulp van het internet in te schakelen. "Help me, ik weet niet wie dit zijn maar hopelijk kan ik ze op deze manier vinden", zo schreef de fotograaf bij zijn plaatje op Twitter. Tot op heden is de foto al ruim 125.000 keer gedeeld, maar heeft het duo zich nog niet gemeld. Als Dippel de verloofden kan vinden, krijgen ze een groot exemplaar van de foto. "Ik wil ze gewoon vinden en hen de foto geven, omdat het een cool plaatje is en het zo'n speciaal moment voor hen was."
zondag, 21, oktober, 2018
Source: Nu Opmerkelijk
[unable to retrieve full-text content]
Source: Nu Opmerkelijk