PowNed Nieuws

-- Berichten van gisteren of eerder.
Het aantal winkeldiefstallen in Kampen is dit jaar verdubbeld. Met dank aan het nabijgelegen AZC in Dronten. Want daar komen de meeste verdachten vandaan. Deze asielzoekers komen vaak uit veilige landen en hebben daardoor amper kans op een verblijfsvergunning.
vrijdag, 19, oktober, 2018
Source: PowNed
[unable to retrieve full-text content]Na drie maanden collecteren is er eindelijk genoeg geld bij elkaar verzameld voor een standbeeld van Johan Cruijff. De beeltenis van Nederlands beste voetballer aller tijden moet nog ontworpen worden en ook de plek is nog niet helemaal duidelijk.
vrijdag, 19, oktober, 2018
Source: PowNed
Redactie 19 oktober 2018 - 16:37 Zoals u waarschijnlijk wel weet is de kersverse en jonge fractievoorzitter van D66 Rob Jetten niet vies van om de hete brij heendraaien wat zich onder andere vertaalt in op verschillende vragen precies dezelfde vage antwoorden geven. Dat deze 'politicus' dat misschien met de media kan flikken, maar dat men daar in de Tweede Kamer niet van gediend is werd eergisteren tijdens het debat over de dividendbelasting duidelijk. PVV-leider Geert Wilders wees deze wijsneus er eventjes op dat hij gewoon antwoord dient te geven op zijn vraag. Bekijk hieronder (actie vanaf 7.18):
vrijdag, 19, oktober, 2018
Source: PowNed
Redactie 19 oktober 2018 - 15:51 Het Europees hof heeft gesproken: Polen moet de rechters van het hooggerechtshof die onlangs zijn ontslagen vanwege hun leeftijd hun positie teruggeven. Het EU-hof eist dat de uitvoering van een nieuwe Poolse wet waarin de pensioenleeftijd voor de rechters is verlaagd van 70 naar 65 jaar, wordt opgeschort tot het Europese Hof heeft gevonnist over de rechtmatigheid van die verlaging. Het EU-hof gelast de schorsing van de wet met onmiddellijke ingang. "De beschikking van de vicepresident van het hof is met terugwerkende kracht van toepassing op de rechters van de Sąd Najwyższy, de hoogste rechterlijke instantie van Polen, die door deze bepalingen zijn getroffen", aldus het vonnis. De wet trad op 3 april in werking. Volgens de EU druist de wet in tegen de scheiding der machten en het principe dat rechters niet uit hun functie kunnen worden ontheven en daar dient lidstaat Polen zich aan te houden. De Poolse premier Mateusz Morawiecki laat aan het ANP weten dat het de uitspraak van het hof met zijn regering zal "analyseren", om vervolgens een mening hierover te formuleren.
vrijdag, 19, oktober, 2018
Source: PowNed
Redactie 19 oktober 2018 - 15:29 Een deel van het centrum van Almere werd vanmiddag ontruimd na de vondst van een verdacht pakketje. Na onderzoek van de Explosieve Opruimingsdienst Defensie bleek het pakketje geen explosief te bevatten en dus is het gebied inmiddels weer vrijgegeven. De politie onderzoekt waar het pakketje vandaan komt. Het filiaal van de Hema en de bovengelegen appartementen moesten worden ontruimd. Mensen die uit hun huis moesten, werden opgevangen in het gemeentehuis van Almere. Op last van de politie werd ook het gerechtsgebouw in Almere tijdelijk gesloten. Bezoekers mochten ook de hoofdingang van het Flevoziekenhuis niet gebruiken.
vrijdag, 19, oktober, 2018
Source: PowNed
Redactie 19 oktober 2018 - 14:39 GroenLinks Zoetermeer is boos. Boos op raadslid Hilbrand Nawijn. Hij waagde het namelijk om gisteren een interview te geven aan Wakker Nederland over jongeren-overlast in Zoetermeer. U weet wel: zo'n gesprek waarbij zij vragen stellen en hij die beantwoordt. Tijdens het interview werden WNL-verslaggever Joost Karreman en LHN-fractievoorzitter Nawijn belaagd en bedreigd. Een groep van twintig jongeren verzamelde zich op het plein en het interview moest onder politiebegeleiding worden afgemaakt, schrijft de omroep. Het feit dat jongeren de pers bedreigen is volgens de partij weliswaar af te keuren, maar is dit stelletje tuig eigenlijk slachtoffer. "Er is wel een onderliggend probleem. We moeten meer inzetten op preventie en het bestrijden van de armoedeproblematiek", vindt fractievoorzitter Jordy Boerboom. Volgens hem moet Nawijn daar maar rekening mee houden en geen interviews geven. Gelukkig denkt de burgervader van Zoetermeer hier anders over: De wanvertoning gemist? Bekijk hieronder:
vrijdag, 19, oktober, 2018
Source: PowNed
De 20-jarige Azim A., die compleet uit het niets een 21-jarige Groningse student die toevallig langsfietste neerschoot, verdwijnt tien jaar achter slot en grendel en moet daarnaast tbs met dwangverpleging ondergaan. Dat heeft de rechtbank in Groningen zojuist bepaald. Het slachtoffer was een 21-jarige student. Op de vroege ochtend van 15 oktober vorig jaar werd hij op de Korreweg, even buiten het centrum, staande gehouden door drie onbekende mannen, van zijn fiets getrokken en mishandeld. A. schoot hem daarna drie kogels in de rug, waarna hij blijvend verlamd raakte. Volgens de aanklager was het duidelijk dat A. dit wel fijn vond om te doen, "alsof je een vogeltje uit de lucht schoot." Daarnaast was hij ook nog eens bereid om naar het ziekenhuis te gaan waar de zwaargewonde student lag om zijn karwei af te maken. Dit alles zou hij direct na zijn arrestatie 22 dagen later tegen een medeverdachte hebben gezegd.
vrijdag, 19, oktober, 2018
Source: PowNed
Redactie 19 oktober 2018 - 13:21 Acht vermoedelijk Afrikaanse mannen zijn vandaag aangehouden nadat ze uit een vrachtwagen waren gesprongen in Veghel. Dat gebeurde volgens de politie op het industrieterrein De Dubbelden op de Eerdsebaan. De mannen waren niet in het bezit van een geldig identiteitsbewijs. De vreemdelingendienst en het team mensenhandel gaan onderzoek doen naar de herkomst van het achttal. De politie denkt dat ze mogelijk ergens in België zijn 'opgestapt'. De chauffeur van de vrachtwagen wordt ook gehoord om te achterhalen waar de mannen vandaan komen.
vrijdag, 19, oktober, 2018
Source: PowNed
Redactie 19 oktober 2018 - 12:40 Zo, hé hé. Eindelijk eens iemand die het zegt: na alle aandacht voor mensen die om wat voor reden dan ook slachtoffer/zielig zijn/achterstand hebben mag er ook wel eens aandacht zijn voor de gewone medemens. In dit geval gaat het over leerlingen in het onderwijs. De VVD in Den Haag wil dat er ook eens aandacht geschonken wordt aan de 'gewone' leerling. "Het gaat alleen over kinderen met taal- en ontwikkelingsachterstanden, schoolverlaters en kansenongelijkheid", aldus VVD-raadslid Chris van der Helm tijdens een raadsdebat in een commissievergadering. Kortom, om het in onderwijs-termen te zeggen: we zijn alleen maar bezig om van een 'onvoldoende' een 'voldoende' te maken, terwijl het ook wel eens goed is om te zorgen dat een 'voldoende' een 'goed' wordt. Leerlingen die 'normaal' zijn, zouden te weinig aandacht krijgen op school: "Dit ontstaat doordat in het gemeentebeleid voornamelijk focus is voor achterstandenbeleid. Kinderen die in de norm passen, krijgen te vaak minder aandacht", aldus Van der Helm.
vrijdag, 19, oktober, 2018
Source: PowNed
Redactie 19 oktober 2018 - 11:58 Videofragmentje uit een debat in de Tweede Kamer van gisteren. Martin Bosma vertelt eventjes de waarheid wat er in zijn ogen allemaal mis is bij D66. De partij die zegt dat het democratie en gelijkheid zo hoog in het vaandel heeft staan. Zo stelde Rob Jetten voor om de grondwet aan te passen, want straks keert het volk zich nog tegen lidmaatschap van de Europese Unie en is ook het plan van Ollongren om internetvrijheid aan banden te leggen dubieus te noemen, maar het diversiteitsplan van Monica den Boer na constatering dat er op onze ministeries teveel witte mensen werken zaaide pas echt kwaad bloed bij Bosma, bekijk hieronder.
vrijdag, 19, oktober, 2018
Source: PowNed
Redactie 19 oktober 2018 - 11:28 GroenLinks maakt zich sterk voor de mbo'ers onder ons. Nu ze vanaf 2020 bij zichzelf het labeltje 'student' mogen opplakken, vindt de partij ook dat afgestudeerde werklui en secretaressen een titel zouden moeten krijgen. Want door ze een titel te geven krijgen mbo'ers veel meer erkenning en dat is super belangrijk: "Onze vakstudenten zijn de beste van de wereld en zonder hen draait de samenleving niet. Toch is er geen symbool van erkenning voor hun vakmanschap (...) Een titel is symbolisch, maar symbolen zijn ook belangrijk", betoogt Kamerlid Özdil in dagblad Trouw. Özdil denkt aan titels als 'Skilled' (Sk.), 'Craftsman' (Crf.) en 'Expert' (Exp.), die de afgestudeerde mbo'er achter zijn of haar naam zou kunnen zetten. Dat ze in het Engels zijn, heeft te maken met de internationalisering in het mbo. Minster: wat een sympathiek idee! Minister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs) is enthousiast en vindt het naar eigen zeggen een zeer sympathiek idee van GroenLinks. Maar voordat zoiets ingevoerd gaat worden, wil ze van de mbo-leerlingen weten wat die er zelf van vinden.
vrijdag, 19, oktober, 2018
Source: PowNed
Redactie 19 oktober 2018 - 10:41 Ach, wat fijn. De gemeente Zaanstad gaat zijn best doen om voorafgaand aan de intocht van Sinterklaas het 'maatschappelijke dialoog te faciliteren' en heeft daarom het initiatief genomen om met voor- en tegenstanders van Zwarte Piet in gesprek te gaan. Tien actiegroepen hebben zich tot nu toe gemeld bij de gemeente Zaanstad. Zij willen allen demonstreren tijdens de landelijke intocht op 17 november. O ja, u moet trouwens niet denken dat de gemeente hen nu uitnodigt om dat ook te gaan doen. Dat is namelijk nadrukkelijk niet de bedoeling: het gesprek is bedoeld "om de intocht goed te laten verlopen". Andere optie: gewoon elke vorm van verstoring tijdens dit kinderfeest bij voorbaat al de kop indrukken door demonstraties te verbieden. Lijkt ons best simpel, en dat vinden ze aan de tafel van onze NPO-collega's van Wakker Nederland ook.
vrijdag, 19, oktober, 2018
Source: PowNed
Redactie 19 oktober 2018 - 10:01 Schokkend nieuws: Algerije heeft het dragen van gezichtsbedekkende kleding op de werkvloer verboden. Dat betekent dat vrouwen tijdens het werk geen nikab meer mogen dragen. In plaats van meteen de discriminatiekaart te trekken - Denk en GroenLinks lezen we even mee? - vindt premier Ouyahia van het land het om veiligheidsredenen niet gepast als mensen tijdens werktijd onherkenbaar zijn. In Nederland dus een groot probleem, in Algerije doen ze het gewoon. Ouyahia zei gisteren tijdens de aankondiging van het verbod dat alle ministers en gouverneurs erop moeten toezien dat de nieuwe regelgeving wordt nageleefd.
vrijdag, 19, oktober, 2018
Source: PowNed
Redactie 19 oktober 2018 - 09:32 Voor het eerst in Nederland krijgt iemand een paspoort zonder geslachtsaanduiding. Leonne Zeegers uit Breda is de gelukkige: hij/zij/het heeft vanaf vandaag een neutrale 'X' in het paspoort. Die komt in plaats van de 'V' waarmee tot nu toe het geslacht werd omschreven. Zeegers - die als man geboren werd - liet zich in 2001 ombouwen tot vrouw, maar ook toen was hij/zij/het niet gelukkig: "De vermelding 'vrouw' voelde niet goed. Het is een juridisch verwrongen werkelijkheid die niet gekoppeld is aan de natuurlijke werkelijkheid. De natuur heeft mij neutraal op de wereld gezet", zo legt hij/zij/het uit aan de NOS. Een gang naar de rechter volgde, die de 'X' in het paspoort goedkeurde. Belangenorganisaties van 'LHBTI'ers' zijn uiteraard in hun nopjes. "Dit is een persoonlijke overwinning voor Leonne", aldus NNID, TNN en COC. "En het is een wake-upcall voor het kabinet: maak het voor iedereen mogelijk om de geslachtsaanduiding in het paspoort en andere officiële documenten te schrappen." Overigens betekent dit nog niet dat voortaan iedereen die zich man noch vrouw voelt een X mag bijschrijven in het paspoort. Er is momenteel nog geen wetgeving die dit regelt, dus u dient dit zelf af te dwingen bij de rechtbank.
vrijdag, 19, oktober, 2018
Source: PowNed
Redactie 18 oktober 2018 - 14:30 De 69-jarige positiviteitsgoeroe Emile Ratelband heeft het eindelijk voor elkaar. Van alle vrouwen die zich geroepen voelen hem zijn achtste kind te schenken zijn er na een intensieve selectieperiode nog slechts twee over. Met de twee gegadigden is er ook al gekeuveld over details. "Een van hen wil het met een keizersnede regelen, voor het uiterlijk. Dat ben ik wel met haar eens. Daarna volgt dan een cosmetische operatie. Dan bel ik Robert Schoemacher wel", aldus Ratelband tegenover Shownieuws. De bevruchting moet van Emile allemaal 'langs de natuurlijke weg gebeuren. Hij weet precies waar de vrouwen in hun cyclus zitten en wanneer hij dus met hen het bed moet induiken. "Dan verwacht ik met kerst meer te weten en dan kunnen we nog acht maanden vooruit tellen."
donderdag, 18, oktober, 2018
Source: PowNed
Redactie 18 oktober 2018 - 13:45 Zit iemand van u momenteel krap bij kas? Daar kan verandering in komen. Het enige dat u hoeft te doen is het Openbaar Ministerie vertellen wie verantwoordelijk zijn voor het neerschieten van een 19-jarige jongen, vorige week vrijdag in het centrum van Zaandam. Niet dat de politie u het fijn laat oplossen. Nee, men heeft wel twee verdachten in het vizier. Het gaat om de broers Giovanni H. (32) en Gilano H. (24) uit Zaantjedam. Probleem is dat deze mannen ineens van de radar lijkten te zijn verdwenen. Nogmaals: u kunt uw bijstandsuitkering makkelijk spekken door gewoon even het OM op te bellen. Doe nou maar gewoon. Levert u 15.000 euro op. Belastingvrij.
donderdag, 18, oktober, 2018
Source: PowNed
Redactie 18 oktober 2018 - 13:00 Zakenman Marcel Boekhoorn, eigenaar van Ouwehands Dierenpak in Amersfoort en bovendien trots bezitter van herinneringen aan affaires met niemand minder dan Tatjana Simic en zangers Hind Laroussi neemt HEMA over. Zijn investeringsmaatschappij Ramphastos Investments koopt de warenhuisketen van Lion Capital voor een niet nader te noemen bedrag. HEMA laat weten dat het zich onder de vleugels van de nieuwe eigenaar de komende jaren volledig kan richten op investeren in de thuismarkt, online groei, internationale expansie en het verbeteren van de winstgevendheid. Ook zijn met franchisenemers van HEMA nieuwe afspraken gemaakt.
donderdag, 18, oktober, 2018
Source: PowNed
Redactie 18 oktober 2018 - 12:20 De douane heeft vorige week vrijdag een 29-jarige man aangehouden die met een bedrag van 200.000 euro verstopt in twee paar sportschoenen naar het Spaanse Malaga wilde afreizen. Het geld was vermoedelijk niet heel moeilijk te traceren. De (witwas)poging werd namelijk ontdekt bij de welbekende bagagecontrole waarbij uw spullen door de scanner gaan. Een woordvoerder van de FIOD, die de zaak van de douane heeft overgenomen, verklaart dat de man "geen bevredigend antwoord" kon geven op de vraag hoe hij aan zoveel geld kwam en waarom hij dat had opgerold in sportschoenen. De rechter-commissaris heeft eergisteren besloten dat de man langer in hechtenis moet blijven zitten op verdenking van witwassen
donderdag, 18, oktober, 2018
Source: PowNed
Redactie 18 oktober 2018 - 11:43 Het Centraal Orgaan Asielzoekers (COA) is met spoed op zoek naar liefst 5.000 nieuwe opvangplekken waar Mo en co. rustig kunnen beginnen met het werken aan hun integratie. Hoe dat komt? Nouja dat is vrij simpel: De IND deelt minder snel verblijfsvergunningen uit dan het tijdsframe dat het COA voor ogen had. Ook de krapte op de huizenmarkt is problematisch en dus is 1+1 nog immer twee. De huidige opvanglocaties die nog in gebruik zijn, tellen slechts 2.000 reserveplekken. Tel daarbij op dat in Harderwijk, Zutphen en Wageningen afgelopen zomer al extra plaatsen in gebruik genomen zijn en zie hoe hoog de nood is. Onderzocht wordt of gesloten asielcentra voor de gelegenheid weer open kunnen. Bent u BN'er die een wit voetje wil halen? U kunt gewoon een tweetje gooien dat u best bereid bent een asielzoeker in huis te nemen. Volgens het COA is dat namelijk helemaal niet mogelijk. Zo, daar dacht even makkelijk vanaf te komen hè? Goed nieuws: Wanneer iemand tot statushouder is omgedoopt kunt u alsnog de barmhartige Samaritaan uithangen. Gaat via Takecarebnb, een soort Tinder maar dan voor het matchen van autochtonen en asielzoekers.
donderdag, 18, oktober, 2018
Source: PowNed
Redactie 18 oktober 2018 - 11:00 Twee wietrokende puistenkopjes van respectievelijk 15 en 17 jaar oud hebben gisteren een Vleutenaar mishandeld die zijn als burgerplicht ervaren sociale controle trachtte uit te voeren. De buurtbewoner vond het niet kunnen dat de twee jochies zich verheerlijkten aan een wietsigaret ten overstaan van spelende kinderen. Geen goed voorbeeld enzo. Dat morele praatje viel niet lekker bij die gassies. Besloten werd daarom om in te grijpen. De man zag niet veel later vuisten op zijn gezicht landen en raakte gewond. De politie heeft de twee pubers al snel kunnen arresteren. Het onderzoek loopt.
donderdag, 18, oktober, 2018
Source: PowNed
Redactie 18 oktober 2018 - 10:26 Zo hee, puik speurwerk van de Duitse autoriteiten. Daadkrachtig optreden in combinatie met een jaar intensief onderzoek hebben de terreurgekkies van Islamitische Staat er in 2016 van kunnen weerhouden een bloedbad aan te richten op een muziekfestival. Het inmiddels door het Openbaar Ministie bevestigde aanvalsplan zou hebben bestaan uit drie teams naar Duitsland reizende jihadisten. De terreur-equipes moesten zowel voor de voorbereiden als de uiteindelijke uitvoer zorgen. Spil in het hele verhaal is een Duits echtpaar, van wie de vrouwelijke kant onder het slag bekeerling valt. De vrouw wilde zich blijkbaar graag bewijzen aan haar nieuwe religie, toog naar het Syrische Raqqa om gegangbanged te worden IS-soldaatje te spelen en begon vanuit daar een soort datingbureau om lieve onschuldige Duitse meisjes met Westenhaters in het huwelijksbootje te laten stappen. Mooi bedachte dekmantel om keeldoorsnijders efficiënt aan een verblijfsvergunning te helpen. Pech voor haar: één van de benaderde vrouwen bleek een veiligheidsagente. De bekeerling en haar man zitten overigens al een jaar in een Koerdische gevangenis in het noorden van Syrië.
donderdag, 18, oktober, 2018
Source: PowNed
Redactie 18 oktober 2018 - 09:45 Haha, hoeveel jaren van demonstreren hebben die anti-pietjes er inmiddels opzitten? Leidt nergens toe, zo blijkt uit een uit inventarisatie van het Sint en Pietengilde. Bij 800 Sinterklaasintochten is traditie nu eenmaal traditie en dus wordt er gewoon voor Zwarte Pieten gekozen. Hoppaaaa. Gilde-woordvoerder Marc Giling: "Van alle gemeenten en comités die zich tot dusver hebben gemeld, hebben we te horen gekregen dat voor zwarte pieten is gekozen." En zo lijkt het anti-Piet-effect beperkt te blijven tot het allang opgegeven Amsterdam. En in de hartjes van de Georgina Verbaantjes en Sunny Bergmannetjes van deze wereld. Wellicht kan KOZP samen met hen een eigen intocht organiseren? Ondertussen gaan alle 31 Zwarte Piet is Racisme-sympathisanten de NTR kapotspammen met allemaal hetzelfde zielige verhaal, mogelijk verschillend in zieligheidsgehalte. Gaat natuurlijk ook nergens toe leiden, maar het houdt deze mensen tenminste eventjes van de straat. Bezigheidstherapie noemen we dat.
donderdag, 18, oktober, 2018
Source: PowNed
Redactie 18 oktober 2018 - 08:45 Statistiekjes- en grafiekjestijd. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek raakt u Nederland steeds meer zat. De migratiecijfers van vorig jaar wijzen uit dat maar liefst 154.000 Nederlanders het zinkende schip hebben verlaten. Daar staat tegenover dat er 235.000 immigranten de Nederlandse economie zijn komen versterken. Dat betekent onder de streep dus een migratiesaldo van 81.000. Volgens een woordvoerder van het CBS is met dergelijke aantallen een 152-jaar oud record verbroken. Waar de immigranten zoal vandaan komen? Bijna de helft van hen is afkomstig uit andere EU-lidstaten. Zo'n 80.000 Europeanen vestigden zich in 2017 in Nederland. Het CBS wil een belangrijke toevoeging aan de statistieken vermelden. Want wie denkt dat asielzoekers automatisch als immigranten zijn meegeteld zit fout. Van immigratie is pas sprake als een asielzoeker in een gemeente staat ingeschreven en dat mag als er een verblijfsvergunning is verstrekt. Op basis van dat gegeven komt het CBS tot 37.000 asielmigranten in 2017. Conclusie: er zijn in Nederland een hele hoop asielzoekers die (nog) geen verblijfsvergunning bezitten en dus buiten het overzicht zijn gehouden. Het werkelijke migratiesaldo valt dus veel hoger uit. Moraal van het verhaal: Nederlanders zijn óók gelukszoekers. Ok. Doei.
donderdag, 18, oktober, 2018
Source: PowNed
Redactie 18 oktober 2018 - 08:00 Staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid heeft de jacht op rokers formeel geopend. Binnen een paar jaar moet Nederland geheel rookvrij worden. In het concept-akkoord dat Paul Blokhuis met antirookclubs en gezondheidsorganisaties (tabaksindustrie was niet welkom) heeft afgesproken staat dat de accijnzen vanaf volgend jaar al substantieel verhoogd gaan worden. In de zorg, bij de overheid en de horeca mag binnen een paar jaar helemaal niet meer gerookt worden. Ook niet in rookruimtes of in rookhokken op het eigen terrein. Die investeringen in rookhokken leveren bijvoorbeeld café-eigenaren dus nóg meer schade op. Datzelfde geldt voor schoolpleinen, speeltuinen en sportterreinen. Het totaalverbod zal gelden voor alle tabaksproducten, de e-sigaret, de shisha-pen, de waterpijp, en kruidenmengsels en aanverwante producten.
donderdag, 18, oktober, 2018
Source: PowNed
[unable to retrieve full-text content]Driekwart van de Nederlanders zegt niet goed voorbereid te zijn als ze te maken krijgen met een overstroming. Dat blijkt uit onderzoek van het Rode Kruis in de Week van Ons Water. Wie wel rekening houden met zo'n ramp zijn de zogenaamde preppers.
woensdag, 17, oktober, 2018
Source: PowNed
De drie broers op het woonwagenkamp in Mill zijn nog niet vertrokken. Intussen is er een rechtszaak geweest, waarbij een dwangsom van vijfduizend euro per dag is opgelegd. De teller staat inmiddels op 10 mille maar de mannen laten zich niet wegjagen.
woensdag, 17, oktober, 2018
Source: PowNed
Redactie 17 oktober 2018 - 16:56 De rechtbank in Rotterdam heeft de 72-jarige Hans V. veroordeeld tot vijftien maanden cel, waarvan zes maanden voorwaardelijk, wegens grooming van een minderjarig meisje in Schotland. De veroordeling geldt ook voor het bezit van kinderpornografie. Tegen de man was vier jaar cel geëist, waarvan een jaar voorwaardelijk. De rechtbank kwam tot een aanmerkelijk lagere straf, omdat zij minder feiten bewezen achtte dan het Openbaar Ministerie (OM). Volgens het OM heeft V. ook andere meisjes verleid tot het plegen van seksuele handelingen voor de webcam. Van de circa 29 kinderen kon de politie er slechts drie identificeren. De naam van de verdachte dook op in een journalistiek onderzoek naar misbruik via de webcam van Filipijnse kinderen. Daarnaast vond een kantoormedewerkster van V. kinderpornografische beelden op een computer. Daarop stelde de politie een onderzoek in. In april werd V. opgepakt. Zijn verblijf in het huis van bewaring leidde tot ophef, omdat hij daar kinderporno op een USB-stick bleek te hebben.
woensdag, 17, oktober, 2018
Source: PowNed
Redactie 17 oktober 2018 - 16:01 De landen van de Europese Unie moeten geen wapens meer verkopen aan Saudi-Arabië, vindt de Tweede Kamer. Premier Mark Rutte moet daar op de aanstaande Europese top bij de andere EU-lidstaten op aandringen. Nu alles erop wijst dat de kritische Saudische journalist Jamal Khashoggi tijdens zijn ondervraging in het Saudische consulaat in Istanbul is vermoord, is de maat voor de Kamer vol. De Kamer brengt in herinnering dat het Arabische koninkrijk de mensenrechten op grote schaal schendt. De wapens die Saudi-Arabië in Europa koopt, gebruikt het land onder meer om een bloedige oorlog te voeren in Jemen. Toch gaan de wapenleveranties van bijvoorbeeld het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Spanje aan de Saudiërs "onverminderd door", klaagde GroenLinks-Kamerlid Bram van Ojik. Bijna de hele Kamer, op VVD, SGP en Forum voor Democratie na, ziet dat net zo. Nederland levert al bijna geen militair materieel meer aan Saudi-Arabië. De Kamer wil ook dat Rutte op de komende EU-top voorstelt samen uit te spreken dat er een "onafhankelijk en diepgaand onderzoek" moet komen naar de verdwijning van Khashoggi. Dat onderzoek zou bijvoorbeeld door de Verenigde Naties kunnen worden uitgevoerd.
woensdag, 17, oktober, 2018
Source: PowNed
Redactie 17 oktober 2018 - 15:34 Verrassend kunnen we het moeilijk noemen: het kabinet is er opnieuw in geslaagd de nabije toekomst rooskleuriger voor te stellen dan dat het daadwerkelijk is. Wat blijkt namelijk: werkenden in Nederland krijgen dit jaar naar verwachting iets minder koopkracht dan het kabinet eerder ons voorspiegelde. Alleenverdieners met kids gaan er zelfs op achteruit ten opzichte van vorig jaar. Komt omdat het kabinet weer eens leugens verspreidt er een foutje is geslopen in de koopkracht-berekeningen die op Prinsjesdag werden gepresenteerd. Voordeel is dan wel weer: de AOW'ers en sociale minima krijgen juist iets meer koopkracht dan eerder berekend was.
woensdag, 17, oktober, 2018
Source: PowNed
Redactie 17 oktober 2018 - 15:02 Oké uw redacteur geeft het meteen toe: gevalletje clickbait dit, omdat het kan. Toch is het wel degelijk waar dat er vandaag een haai is aangespoeld op het strand van Zandvoort. Voor de kenners: het betreft een zogenaamde 'gladde haai', ook wel gewone toonhaai genoemd, en dat zien we niet vaak. Overigens spoelen er wel vaker haaien aan in Nederland, maar dat zijn dan andere soorten. U hoeft trouwens voor deze beesten niet bang te zijn: ze hebben amper tanden.
woensdag, 17, oktober, 2018
Source: PowNed
Redactie 17 oktober 2018 - 14:25 Triest nieuws vanuit het nog steeds in handen van Rusland zijnde Krim: vandaag is daar op een hogeschool in Kertsj een bom ontploft waarbij zeker 13 doden zijn gevallen. Volgens de Russische Nationale Garde is van verwardheid bij de daders geen sprake en gaat het om een terreurdaad. Wie deze gewetenloze actie op zijn naam heeft staan is nog onduidelijk. Het zou gaan om twee daders, waarvan eentje zichzelf zou hebben opgeblazen. De twee konden waarschijnlijk via de achteringang naar binnenlopen waarna zij een bom die gevuld was met metalen voorwerpen lieten ontploffen in de kantine. Na de explosie baanden de daders zich al schietend en met meer explosieven gooiend een weg door de school, bevestigen ooggetuigen. Naast de dertien doden zouden er ook tientallen gewonden zijn gevallen.
woensdag, 17, oktober, 2018
Source: PowNed
Redactie 17 oktober 2018 - 14:00 De politie heeft vanmorgen in het Zeeuwse Goes een man aangehouden die ervan wordt verdacht op mensen te hebben geschoten. De eerste beschieting zou begin deze maand hebben plaatsgevonden in Kloetinge, toen een scootterijder een schot hagel in zijn benen kreeg. Vorige week donderdag nam de man een auto met daarin een 45-jarige vrouw uit Kapelle onder vuur. Bij de schoten ontstonden kleine deukjes en schade aan de lak. De jager deed in ieder geval weinig moeite zich te verstoppen, stond rustig met zijn geweest bij een auto. Daarop noteerde de vrouw het kenteken van die auto en alarmeerde de politie. Gebleken is dat de man een jachtakte bezit en daardoor wapens mag bezitten. Agenten vonden bij hem thuis acht jachtgeweren, die in beslag zijn genomen. De man wordt poging tot zware mishandeling ten laste gelegd.
woensdag, 17, oktober, 2018
Source: PowNed
Redactie 17 oktober 2018 - 13:29 Het betalen van kijk- en luistergeld, een belasting op het bezit van radio- en televisietoestellen, werd in het jaar 2000 afgeschaft. Omroep MAX-chef Jan Slager pleit voor herinvoering. Slagter: "Door het kijk- en luistergeld weer in te voeren, gaan mensen zich meer verbonden voelen met de programma's die we van dat geld maken." NPO2-docu mooier dan Netflix Dat hij daarmee het risico loopt dat Nederlanders de NPO massaal de rug toekeren, neemt hij voor lief. "Natuurlijk zijn er mensen die dan bijvoorbeeld alleen een abonnement op Netflix nemen, maar daar heb ik zelf ook een abonnement op. Nou, ik kan je vertellen: ik ben door alle goede series heen. Dan is het toch wel heel fijn als er op NPO2 een prachtige documentaire is te zien." De cijfers Ter vergelijking: in 1999 betaalden zo'n zes miljoen huishoudens gemiddeld zo'n 190 gulden aan kijk- en luistergeld. In totaal bedroeg het NPO-budget in dat jaar zo'n 1,4 miljard gulden. De cijfers van dit jaar wijzen uit dat het budget van de publieke omroep vastgesteld is op 850 miljoen euro. Wanneer we dat omrekenen naar guldens, komt dat uit op 1.870 miljoen.
woensdag, 17, oktober, 2018
Source: PowNed
[unable to retrieve full-text content]Wopke Booijen en Ihsan Yuksel, de iets kleinere varianten van Rico Verhoeven en Badr Hari, meppen elkaar tot moes bij het Fightersheart event in Venray. Sloopkogel Booijen: "Ik durf te wedden dat al die lachertjes nu shhhhhhhhhh."
woensdag, 17, oktober, 2018
Source: PowNed
Redactie 17 oktober 2018 - 12:36 Ondanks het feit dat er op sociale media al een paar weken een bericht circuleert waarin het Amsterdam Dance Event wordt afgebeeld met daarbij een (vermoedelijke) terrorist met een steekwapen, vinden de autoriteiten het niet nodig de beveiliging op te schroeven. De gemeente Amsterdam wil kwijt dat ondanks het feit dat men op de hoogte is van het bericht, het "geen aanleiding ziet tot het nemen van extra maatregelen." What's left? Waakzaam blijven, vrienden. Het gaat overigens om onderstaande afbeelding die vooral op de versleutelde chatdienst Telegram veelvuldig werd uitgewisseld. Het Amsterdam Dance Event vangt vandaag aan en zal duren tot maandagochtend.
woensdag, 17, oktober, 2018
Source: PowNed
Redactie 17 oktober 2018 - 12:04 Het is wel weer raak zeg, in dit fantastische land waar de ene schietpartij de andere aflost. Zojuist op de Rotterdamse Willem Ruyslaan gebeurd: een man lost elf (!1!!) schoten op een autobestuurder en vlucht per scooter. Tijdens zijn vlucht botst de man op een auto, waarna hij is weggerend. De politie is met groot materieel uitgerukt om hem in te kunnen rekenen. Het onder vuur genomen slachtoffer heeft zware verwondingen. Dat is natuurlijk ook niet gek wanneer er elf keer op je geschoten wordt.
woensdag, 17, oktober, 2018
Source: PowNed
Rob Jetten gaat vandaag op schoolreisje met een railrunner-treinkaartje naar Londen om te gaan praten over wat de Brexit voor Britten, voor Europeanen en voor Nederlanders die woonachtig zijn in het Verenigd Koninkrijk betekent. Als zijn gesprekspartners maar het gevoel hebben dat hij hun eventuele vragen beantwoord in plaats van een ingestudeerde preek op te dreunen.
woensdag, 17, oktober, 2018
Source: PowNed
Redactie 17 oktober 2018 - 11:05 Er is weer wat aan de hand, mensen. Terwijl u rustig bij de koffieautomaat het gematchfixte gelijkspel van Frenkie de Jong en co. tegen België bespreekt op uw werk, heeft de politie zojuist kogels gedoneerd aan een man in een woning in Groningen. Maar waarom? De man bleek in bezit te zijn van een vuurwapen. Toen politieagenten de gunnoe wilden ophalen, ontstond volgens de politie "een situatie waarbij agenten zich genoodzaakt voelden te schieten. Het slachtoffer, voor zover we daar van kunnen spreken, is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.
woensdag, 17, oktober, 2018
Source: PowNed
Redactie 17 oktober 2018 - 10:42 De politie is op zoek naar een scooterjongen die afgelopen zaterdag in de fietstunnel aan de Rijksweg in Enschede een wandelaar halfdood heeft geslagen. De wandelaar liep tussen 4.00 uur en 4.30 uur in de tunnel en kwam tijdens een poging tot oversteken per ongeluk in botsing met de scooterrijder. Daarop zou de scootterrijder naar een boksbeugel hebben gegrepen en op het gezicht van de wandelaar hebben ingebeukt. De verwondingen van het slachtoffers vallen allesbehalve mee. Zo heeft hij een verbrijzelde oogkas, meerdere losse tanden, vermoedelijk een gebroken kaak en een gapende wond op zijn slaap. Omdat de scooterboy na zijn daden is doorgereden, heeft de politie vooralsnog alleen een signalement. Gezocht wordt naar een man met donker haar en baard en met een licht getinte huidskleur in de leeftijd van 20 tot 25 jaar. Zijn lengte is 1.70 a 1.75m met een atletisch postuur. Deze man had donkere ogen en hij zou een gouden of zilveren linker hoektand kunnen hebben
woensdag, 17, oktober, 2018
Source: PowNed
Redactie 17 oktober 2018 - 10:31 Gemeenteraadslid Sylvana Simons van BIJ1 moest verantwoording afleggen aan burgemeester Halsema vanwege het niet naleven van de woonplicht. Vorige week werd bekend dat Simons niet woonachtig was in de stad, terwijl dat wel verplicht is als gemeenteraadslid. Volgens de regels van die kieswet is een raadslid verplicht om te wonen in de gemeente waar hij of zij verkozen is. Roddelblaadje Privé vond uit dat La Simons wel staat ingeschreven in Amsterdam, maar daar fysiek niet verblijft. Dat komt volgens Simons door een verbouwing aan haar woning. Daarom kan ze tijdelijk ff niet Damsko representen. Halsema heeft die uitleg voor waarheid aangenomen, maar wil wel dat Simons zodra de verbouwing voltooid is weer in de hoofdstad komt wonen.
woensdag, 17, oktober, 2018
Source: PowNed
Redactie 17 oktober 2018 - 09:59 Uitgeprocedeerde asielkinderen opgelet. Wilt u ontkomen aan de boemannen van de Dienst Terugkeer en Vertrek? De kerk gaat u daarbij helpen. Zeker vijf kerkeraden gaan vandaag in Amsterdam keuvelen om snode plannetjes jegens de overheid te smeden. De uitkomst van de plannen moet een 'estafettedienst' worden. Want tijdens een kerkdienst mogen, dat blijkt uit een wet uit 823, politie en andere overheidsinstanties de kerk niet betreden en kunnen de arme asielkindjes dus niet worden weggehaald. Een aantal zaken bemoeilijken een estafettedienst echter. Kerken, waar anno 2018 louter 95-plussers met hun laatste krachten hun plekje in de hemel komen reserveren, vragen zich af of er wel genoeg mankracht is om zo'n dienst te kunnen organiseren. Ook niet de bedoeling: het misbruiken (ongelukkig woord) van kerkdiensten om politie en justitie dwars te zitten. Maar wat is eigenlijk erger? De geestelijke marteling van urenlang non-stop bijbelverhalen met af en toe het kattengejank van een bejaard koor aanhoren, of uitgezet worden naar het land van herkomst?
woensdag, 17, oktober, 2018
Source: PowNed
Redactie 17 oktober 2018 - 09:30 Meestal zorgen verwarde mannen voor steekwonden, het inrijden op voetgangers of het roepen van niet nader te noemen religieuze kreten. In Groningen is gistermiddag echter een zeer respectable variant van de verwarde man gesignaleerd. De man gooide met twintig en vijftig euro biljetten. Dit leidde uiteraard tot grote euforie bij passanten, die elkaar bijna omver liepen om zoveel mogelijk bij elkaar te rapen. Wat zeggen we, de uitdeel-actie leidde zelfs tot een heuse verkeersopstopping. Typisch Nederlands natuurlijk. De politie heeft de gulle gever uiteindelijk aangehouden en overgedragen aan hulpverlenende instanties. Hoeveel er is uitgedeeld is niet bekend, maar de politie zou graag zien dat alle graaiers de centjes op het politiebureau komen inleveren.
woensdag, 17, oktober, 2018
Source: PowNed
Uit onderzoek is gebleken dat veel stellen minder seks hebben door het enorme aanbod van series, televisieprogramma's en films op hun smartphone. Een kwart zegt zelfs dat de smartphone een negatieve invloed heeft op hun relatie. De Limburgers ondervinden de meeste hinder van de smartphone in bed.
dinsdag, 16, oktober, 2018
Source: PowNed
Redactie 16 oktober 2018 - 19:30 De Amerikaanse president Donald Trump won vandaag een rechtszaak tegen zijn angstgegner Stormy Daniëls. Op Twitter haalde hij vervolgens heerlijk uit naar de verliezende partij, inclusief haar advocaat. Zo schrijft Trump: "Mooi, nu kan ik achter paardenkop (Stormy) en haar derderangs advocaat (Michael Avenatti) aan." Dat hij een derderangs advocaat wordt genoemd door de VS-baas is Avenatti compleet in het verkeerde keelgat geschoten. Hij reageert met de volgende woorden: "Je bent een vrouwenhater en een schande voor de Verenigde Staten. Met hoeveel andere vrouwen heb je je vrouw bedrogen, terwijl je thuis een baby had?"
dinsdag, 16, oktober, 2018
Source: PowNed
De woonwagenbewoners van Nederland melden zich sinds korte tijd massaal aan het strijdfront. Na de gebroeders Soering in Mill zijn er nu door het hele land acties gaande. In Arnhem is zelfs bewezen dat actievoeren zin heeft. Daar komt binnen twee jaar een nieuw woonwagenkamp.
dinsdag, 16, oktober, 2018
Source: PowNed
België Nederland is een echte klassieker op voetbal gebied die Nederland al sinds 1997 niet meer wist te winnen. Doordat de Belgische voetbalwereld momenteel wordt overschaduwd door het matchfixing schandaal is het maar zeer de vraag of we nu wel een kans maken.
dinsdag, 16, oktober, 2018
Source: PowNed
Redactie 16 oktober 2018 - 17:00 Al twaalf jaar lang mogen supporters van Ajax en ADO den Haag niet op bezoek bij elkaars wedstrijden. Als het aan raadslid Damiën Zeller van de partij Hart voor Den Haag ligt, wordt dat verbod verlengd met honderd jaar. Zeller is van mening dat supporters van ADO Den Haag niet zitten te wachten op hun collega's uit de hoofdstad. Hij baseert zijn uitlatingen op gesprekken met de achterban van de club. Burgemeester Pauline Krikke bevestigt dat er overleg wordt gevoerd tussen de gemeenten Den Haag en Amsterdam, maar wil er verder niets over kwijt. Wat Zeller betreft worden die onderonsjes snel afgebroken. "Ze zijn al 12 jaar niet welkom in Den Haag, laten we hier minstens 112 jaar van maken."
dinsdag, 16, oktober, 2018
Source: PowNed
Redactie 16 oktober 2018 - 16:21 Arnoud van Doorn, zucht. De beste man heeft in een interview met Cafe Weltschmertz verklaard dat hij niet uitsluit dat Willie Dille door een groep moslims is verkracht die daarbij zijn naam hebben genoemd. Over zijn invloed op jonge moslims zegt hij iets vreemds: "Het is niet zo dat je als bekeerling zomaar een blik moslims opentrekt en zegt: die mevrouw vind ik zo vervelend, geef haar maar een goed 'pak slaag.' Was dat maar zo." "Was dat maar zo", we herhalen het nog even om aan te geven met wie we hier te maken hebben... Het relaas van de verstrooide bekeerling gaat verder: "Ik sluit niet uit dat, mocht ik slechte intenties hebben en een oproep doen om een vrouw te slaan in een besloten sessie met allemaal jongeren, dat er dan een aantal jongeren bijzitten die dat zouden doen." 'Herdenkingsceremonie Dille = poppenkast' In het interview gaat Van Doorn ook dieper in op de impact die het overlijden van Dille op hem gemaakt heeft, of eigenlijk hoe weinig hem dat deed. "Ik ga heel eerlijk zijn: ik heb er geen traan om gelaten. Ik vind het triest voor haar familie en kinderen. Maar goed, ik vond het zelf een hele vervelende vrouw." Over de herdenkingsbijeenkomst voor Dille: "Aan die poppenkast doe ik niet mee." Leuke jongen, die Arnoud. Dat vindt ook Henk Bres, fractievoorzitter van de Haagse PVV en berucht ex-hooligan van FC Den Haag. Bres heeft burgemeester Krikke opgeroepen onderzoek te doen naar de schokkende uitspraken van Van Doorn. "Als hij toegeeft dat hij mensen kent die Willie dit zouden aandoen dan mag hij namen gaan noemen bij de politie", aldus Bres.
dinsdag, 16, oktober, 2018
Source: PowNed
Redactie 16 oktober 2018 - 15:45 Overkill aan Sinterklaas en Zwarte Piet-berichten in the making. T'is kudt, we weten het. Maar dat VVD Zaanstad burgemeester Jan Hamming oproept een noodverordening uit te vaardigen op 17 november is best wel nieuws. Dus. Volgens fractievoorzitter Marianne de Boer moet ten koste van alles worden voorkomen dat ergens de pleuris uitbreekt op deze feestelijke dag, wanneer Sinterklaas helemaal uit Spanje is komen aanzeilen. Wat moet dat trouwens confronterend zijn voor bootvluchtelingen, die een bebaarde witte man feestend op een slagschip zien arriveren terwijl zij met tachtig op elkaar gedrukte personen op een rubber bootje zonder buitenboordmotor moesten komen. 'Voetbalhooligans naast kindervak ook De Boer vergelijkt de situatie met het plaatsen van voetbalhooligans naast een kindervak. Leuke vergelijking, maar het zou haar sieren als ze geen uitlatingen doet over zaken waar haar verstand geen weet van heeft. Laten we het daar maar op houden. Of er überhaupt demonstraties zijn aangevraagd en hoeveel weten alleen burgervader Hamming en de politie. Maar De Boer wenst dus geen enkele demonstratie. Iets met demonstratierecht dwarsbomen?
dinsdag, 16, oktober, 2018
Source: PowNed
Redactie 16 oktober 2018 - 14:59 Zo'n tien agenten met kogelvrije vesten hebben vanmiddag in het Stadskantoor Utrecht een man in de boeien geslagen na een 'verdachte' situatie. Wat er precies is voorgevallen is vooralsnog gissen. Een politie-woordvoerder houdt zijn kaken stijf op elkaar. Volgens het Algemeen Dagblad is het pand ten tijde van de arrestatie niet ontruimd of afgesloten.
dinsdag, 16, oktober, 2018
Source: PowNed
Redactie 16 oktober 2018 - 14:37 Negen Syrische statushouders met een achtergrond in de bouw die afgelopen juni bij bouwbedrijf DSPPM in Capelle aan den IJssel een baan aangeboden kregen, zijn na slechts één week werken niet meer op komen dagen. Directeur Dominique de Vries van het bedrijf zegt: "Ze vonden het niet leuk. Wilden geen veertig uur per week werken. Daar kan ik niks mee. Daarna heb ik ze nooit meer gezien." Middelvingers naar barmhartige eigenaar De Vries heeft naar eigen zeggen ontzettend veel tijd en geld gestoken in een optimaal werkklimaat voor de statushouders. Zo richtte hij een klaslokaal in zodat hij de mannen twee keer per week les kon geven over fundering, timmerwerk en staalconstructies. Hij kocht tafels en stoelen en een groot schoolbord. De Syriërs hebben hem vervolgens laten zitten. Naast het feit dat hij financiële schade heeft geleden, heeft ook zijn bouwproject schade opgelopen. Bovendien moet hij nu op zoek naar nieuwe medewerkers. Gevalletje miscommunicatie Volgens de gemeente ligt het afhaken van de nieuwkomers aan "een meningsverschil tussen DSPPM en Welzijn Capelle (de stichting die statushouders begeleidt bij het vinden van werk) over afspraken rond werkuren, vakbekwaamheid, het taalniveau en het bieden van de mogelijkheid om de Nederlandse taal op de werkvloer te kunnen en te leren spreken." Of de Syriërs inmiddels weer van een uitkering genieten is niet bekend.
dinsdag, 16, oktober, 2018
Source: PowNed
Redactie 16 oktober 2018 - 13:58 Gelukkig maar. Wat zou er nog van Amsterdam over zijn als Job Cohen, toch de man die altijd vrolijk voor de roze plopkap van Rutger kwam staan, zijn oordeel niet meer zou vellen over zaken die 'zijn' stad aan het hart gaan? Job snapt niet dat de I Amsterdam-letter, notabene geplaatst toen hij met ijzeren hand regeerde over la capitale, zomaar geslachtofferd kunnen worden door GroenLinks-gekkies. Job draagt de slogan dagelijks met trots, sleept al tien jaar lang door gans Nederland een aktetas over zijn bult waar de tekst op staat. Dat is wat waard, mensen. We hopen daarom dat Femke naar Job luistert en het de arme man niet zal aandoen om met een gedateerde tas rond te banjeren. Naar goed gebruik van Job kan hij anders ook best een kopje thee gaan drinken bij zijn linkse freunden van GroenLinks. Dat kopje thee werkte immers altijd en overal magisch.
dinsdag, 16, oktober, 2018
Source: PowNed
Redactie 16 oktober 2018 - 13:22 Weet u het nog? De doneeractie die sympathisant Robin van Prattenburg vorig jaar op touw zette om de 34 verdachten van de slag om Dokkum financieel te kunnen ondersteunen bij eventuele gerechtskosten? Welnu, er is wederom een initiatief op touw gezet. Mocht de rechtbank de door het Openbaar Ministerie geëiste taak en/of celstraffen opleggen, dan lopen de verdachten natuurlijk inkomsten mis. In de periode dat er geschoffeld moet worden kan men immers niet op het werk verschijnen. De oprichters van de actie hopen een totaalbedrag van 200.000 euro op te halen, om zo compensatie te kunnen bieden voor gederfde inkomsten. Om u te overtuigen gul te geven hebben de beheerders een video (inclusief opzwepend muziekje) op YouTube gezet. U wilt döneren? NATUURLIJK WILT U DÖNEREN. Dat kan op www.strafpiet.nl. Op het moment van tikken staat de teller pas op 505 schamele eurootjes.
dinsdag, 16, oktober, 2018
Source: PowNed
Redactie 16 oktober 2018 - 12:51 Onderzoekje van Eurostat. Het risico dat iemand in Nederland te maken krijgt met armoede of sociale uitsluiting, is de afgelopen tien jaar procentueel gestegen. Lag dat percentage in 2008 nog op 14,9 procent, momenteel loopt 17,0 procent die kans. Gelukkig kan het altijd nog beroerder. Wat te denken van derdewereldlanden als Bulgarije, Roemenië en Griekenland? De percentages liggen daar respectievelijk op 38,9, 35,7 en 34,8 procent. 2,8 miljoen mensen lopen kans op armoede Ervan uitgaande dat het EU-gemiddelde op 22,5 procent ligt, doet Nederland het eigenlijk zo beroerd nog niet. Alhoewel, 17,0 procent... Dat zijn toch pak hem beet 2,8 miljoen mensen. Als we het zo stellen is het best zorgwekkend. Aan de andere kant is dat de kans op armoede binnen de Europese Unie in verhouding met Nederland alleen kleiner in Tsjechië, Finland en Slowakije. Wanneer officieel arm? Wanneer bent u volgens Eurostat arm? U wordt als dusdanig neergezet wanneer uw inkomen op jaarbasis op net iets meer dan 14.000 uitkomt. Voor een gezin met twee kinderen is de armoededrempel 30.000 euro. Het hele onderzoek kunt u hier doorspitten. Wat tot slot opvalt, is de vierde stek van Italië. De vierde plaats aan de negatieve kant van de grafiek welteverstaan. Het migrantenland noteert 28,9 procent. In ons gehele Europese statenverband lopen ruim 113 miljoen mensen de kans op armoede.
dinsdag, 16, oktober, 2018
Source: PowNed
Redactie 16 oktober 2018 - 12:07 Wat een vol fietsenrek al niet kan losmaken in de medemens. In Amsterdam, waar uitsluitend lieve en barmhartige zieltjes ronddwarrelen, heeft een fietser gisteren zijn woede laten blijken over een te volle stalling. Toen de man zijn rijwiel uit het rek wilde halen, bleek één fiets dat te blokkeren. Daarop besloot de tot op het bot getergde fietser met een balpen los te gaan op het zadel van de #blokkeerfiets. Hij kraste er meermaals in en schreef 'Kuthoer, je hebt me ingebouwd' op het zitvlak. Niet aardig en niet het gedrag dat we verwachten van Amsterdammers. Zo vindt ook een Twitteraar.
dinsdag, 16, oktober, 2018
Source: PowNed
Redactie 16 oktober 2018 - 11:31 Tsja, Stormy Daniëls en haar aandachtsgeile gedrag spelen weer eens op. Stephanie Clifford, zoals haar echte naam luidt, heeft zojuist een rechtszaak tegen haar aartsvijand Donald Trump verloren. Inzet in de zaak was een tweet die 'The Donald' postte, waarin hij Daniëls beschuldigde van oplichting. Het verhaal begon als volgt: Daniëls beweerde in 2011 te zijn bedreigd door een man, nadat ze blut was en haar verhaal voor 11.500 dollar wilde verkopen aan een roddelblad. Op een parkeerplaats zou ze zijn benaderd door een man, die haar zou hebben gewaarschuwd Trump met rust te laten. Bovendien zou hij Daniëls' dochtertje hebben aangekeken, waarna hij gezegd zou hebben: "Dat is een mooi meisje en het zou zonde zijn als haar moeder wat zou overkomen." De pornoactrice besloot daarop haar verhaal toch maar niet te vertellen. Dit jaar deed ze dat wel met als toevoeging een robotfoto van de vermeende aanvaller. Trump reageerde daarop met een onderstaande tweet. Vrij vertaald: Een tekening jaren later van een niet bestaande man. Een oplichterstruc om de Fake News media te bespelen. (En dat weten ze!). Daniëls rook weer geld en spande een rechtszaak aan. De rechter is van mening dat Trump zich nergens schuldig aan heeft gemaakt en classificeert de uitspraken als vrijheid van meningsuiting. Het verlies betekent dat Daniëls ook de proceskosten nog eens zelf moet ophoesten. Het zal u niet verbazen dat de professioneel-benenspreidster in beroep gaat.
dinsdag, 16, oktober, 2018
Source: PowNed
Redactie 16 oktober 2018 - 10:49 De Theo Thijssenschool in Amsterdam gaat veranderen. Werd er tot op heden sinds de oprichting van de school nog braaf gedaan aan een tradities als het Paasontbijt, vanaf dit jaar wordt wordt er een DIKKE VETGEDRUKTE streep gezet door dat achterlijke gebeuren. Want hee, Paasontbijt doet geen recht aan multiculturele samenleving? De school wil daarom meer aandacht besteden aan "de verschillende gebruiken binnen verschillende culturen" en daar hoort het wegvagen van Nederlandse tradities stapsgewijs bij (ook Zwarte Pieten zijn al vervangen). U mag één keer raden wat er met het Paasontbijt gaat gebeuren. Inderdaad, daarvoor in de plaats komt het Suikerfeest. In een uitgelekt bericht stelt de school dat er in klassen verkondigd zal worden waarom het Paasontbijt eigenlijk nergens op slaat en het Suikerfeest beter bij Nederland past.
dinsdag, 16, oktober, 2018
Source: PowNed
Redactie 16 oktober 2018 - 10:22 Nu is een beroving eigenlijk altijd schokkend, dus de kop dekt de lading eigenlijk niet zo goed. But you'll get the point. Gistermiddag gebeurd op het Buikslotermeerplein in Amsterdam-Noord: jongen rukt aan gouden ketting die om de hals van een oude vrouw hangt, stapt daarna achterop de scooter bij een kameraad en verdwijnt. Een oude weerloze vrouw beroven. De auteur van dit artikel heeft er geen woorden meer voor. Hoe diep zijn we inmiddels afgegleden in deze fantastische multiculturele samenleving (we benoemen het maar omdat Willem Vissers daar een harde van krijgt)? Hier kunt u beelden zien van het arme mensje eraan toe is. Naast blauwe plekken is het slachtoffer ook direct een traumatische ervaring rijker. De politie De vrouw heeft verwondingen opgelopen aan haar nek.
dinsdag, 16, oktober, 2018
Source: PowNed
Redactie 16 oktober 2018 - 09:34 De RTL Late Night met Twan Huys vs. Jenny Douwes vs. Jerry Afriyie-rel krijgt een nieuw hoofdstuk nu de directie van het programma een boekje open heeft gedaan over hoe de vork werkelijk in de steel zit. Dat is mooi, want drie kampen betekent drie verschillende versies. Hier allereerst even op een rijtje wie nu wat zegt: Kamp Douwes: Geen afspraken om samen met Jerry Afriyie aan één gesprekstafel plaats te nemen. Dat was ook geen optie omdat het de bedoeling was om over de blokkadezaak te spreken en niet over de persoon en kleur van Zwarte Piet. Kamp KOZP: Wij zijn uitgenodigd om aan tafel te komen zitten en daarom zijn wij hier (in de uitzending van RTL Late Night met Twan Huys). Dan nu de reactie van de directie van het RTL5-programma. Die heeft laten weten dat er weken voor de laatste zittingsdag van de rechtszaak tegen de A7-bezetter afspraken zijn gemaakt met de twee partijen en dat Douwes op het laatste moment met nieuwe eisen op de proppen is gekomen. "Achteraf hadden we vlak voor de start van de uitzending moeten besluiten om niet in te gaan met de de nieuwe gespreksvoorwaarden", aldus RTL. Een ding is wel helder: met good old Humberto Tan had deze rel nooit plaatsgevonden. Dat had Hummie nooit laten gebeuren. Wat doet Humberto tegenwoordig eigenlijk?
dinsdag, 16, oktober, 2018
Source: PowNed
De Universiteit van Amsterdam gaat studenten helpen om de tentamenweek door te komen. In een heuse puppyroom kunnen studenten met de kleine hondjes knuffelen om het stressniveau te verlagen. Helaas voor de geïnteresseerden, de puppyroom was al binnen drie kwartier volgeboekt.
maandag, 15, oktober, 2018
Source: PowNed
De eer is aan Pierre Kompany, inderdaad de vader van stervoetballer Vincent Kompany. De veertig jaar geleden uit Congo gevluchte wethouder van de gemeente Ganshoren, deel van het gewest Brussel, wist bij de gemeenteraadsverkiezingen met de overwinning aan de haal te gaan. Zijn partij Pro Ganshoren, die hij in 2012 oprichtte, haalde in totaal 28,3 procent van de stemmen binnen. Kompany zelf kreeg bovendien ruim 1.300 voorkeursstemmen in de gemeente die volgens Wikipedia 24.596 inwoners telt.Hiermee wordt Pierre Kompany de eerste zwarte burgemeester in België. Daags na de overwinning lijkt ook een coalitie-akkoord al dichtbij. Afgesproken is onder meer dat Kompany halverwege zijn termijn het burgemeesterschap zal overdragen aan een partijgenoot.Zoon Vincent blaast de loftrompet over zijn vader middels Instagram.
maandag, 15, oktober, 2018
Source: PowNed
Redactie 15 oktober 2018 - 16:19 Lekker hoor, Emile. De waarnemend burgemeester van het Limburgse afvoerputje dat de naam Heerlen draagt, zal op op 23 december plaatsnemen achter de draaitafels van poppodium Nieuwe Nor. Dat hij dat mag doen komt voort uit een eerder bezoekje aan de uitgaansgelegenheid. Destijds stelde de voormalig SP-leider dat er naar zijn mening te weinig metal en hardrock te zien was in de poptempel. Welke band Roemers voorkeur geniet? Death Alley. Nu de Nieuwe Nor erin geslaagd is Death Alley te strikken, mag Roemer het publiek dus opwarmen door zijn dj-kunsten te vertonen. U wilt een voormalig politicus los zien gaan achter een draaitafel? Tickets hierrrr, voor slechts 13,00 euro.
maandag, 15, oktober, 2018
Source: PowNed
Redactie 15 oktober 2018 - 15:51 Het kabinet heeft definitief besloten de dividendbelasting niet af te schaffen. Dat heeft onze favoriete volksvertegenwoordiger Mark Rutte zojuist bekendgemaakt na koortsachtig coalitieoverleg. Tegen de maatregel was enorm veel verzet, zoveel was al duidelijk. Het kabinet liet onlangs al weten de maatregel te heroverwegen en komt nu dus met positief nieuws. Rutte: "We hebben gezocht naar een goed pakket voor het bedrijfsleven dat meer draagkracht heeft". Het bedrag dat volgend jaar beschikbaar komt is zo'n 1,9 miljard euro, dat volledig wordt geïnvesteerd in het bedrijfsleven en niet in de publieke sector.
maandag, 15, oktober, 2018
Source: PowNed
Redactie 15 oktober 2018 - 15:20 Het gemeentehuis in Zutphen is vanmiddag ontruimd nadat iemand een 'verdachte' aktetas gesignaleerd heeft. Heel gek natuurlijk, een aktetas op een gemeentehuis. De mannen in pakken die er dagelijks over de vloer waggelen, hebben zo'n tas immers nooit bij zich. De politie is met groot materieel uitgerukt en heeft het hele stadhuis ontruimd. Wie tussen het onderzoeken door een prangende vraag voor de gemeente heeft, moet tijdelijk worden teleurgesteld. De telefoonjuffrouw is uit veiligheidsoverwegingen niet in de gelegenheid uw belletje te beantwoorden. Later, wanneer is gebleken dat ambtenaar X heeft genoten van een extra lange lunchpauze en zijn tas vergeten was mee te nemen, kunt u weer bij de gemeente terecht met al uw uitkeringsvragen. Update 15.20 uur: Oh, het onderzoek is al afgerond. Wat bleek? Niets verdachts, loos alarm. Mannetje in anti-bompak heeft gecheckt. Robin de bomrobot overleefde de confrontatie met de supergevaarlijke aktetas. Keihard werkende ambtenaren moeten weer aan de bak.
maandag, 15, oktober, 2018
Source: PowNed
Redactie 15 oktober 2018 - 14:48 Zo hee, positieve nieuwtjes op deze sprankelende maandagmiddag. Daar houden we natuurlijk van, het doet ons enorm deugd u mede te kunnen delen dat het Corruptie entraal Bureau voor de Statistiek in samenwerking met het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum (WODC) en de Raad voor de rechtspraak bekend hebben gemaakt dat het aantal geregistreerde misdrijven voor het zoveelste jaar op rij is gedaald. Dat komt natuurlijk deels door het aangifte-ontmoedigingsbeleid dat de politie er op nahoudt en het enorme papierwerk en ellenlange procedures waarin burgers verstrikt raken bij het melding maken van een misdrijf. Voor de goede orde: in 2017 werden 170.000 personen vereerd met een plekje in politiesystemen. In 2016 waren dat er nog 182.000. Logischerwijs zijn er wel enkele kanttekeningen die bij het rapport geplaatst kunnen worden. Zo slaagt men er niet in alle criminaliteit op te sporen en doet lang niet iedereen aangifte (zoals in bovenstaande alinea al te lezen is). Tot slot is het ook nog zo dat één persoon meerdere delicten op zijn of haar naam kan hebben staan. Conclusie: het gaat heel goed met Nederland. Dat is toch mooi meegenomen, niet?
maandag, 15, oktober, 2018
Source: PowNed
Huh, een gijzeling?. Is het soms een verwarde drugsverslaafde die medicijnen eist? Is het religekkie die uit vredelievende overwegingen op zoek is naar gezelschap? We weten het niet. Feit is dat de politie al schoten heeft gelost en dat er een persoon gevangen wordt gehouden door de gijzelnemer. We houden u vanzelfsprekend op de hoogte van dit gekkenhuis.
maandag, 15, oktober, 2018
Source: PowNed
Redactie 15 oktober 2018 - 13:25 Malek F., de man die op Bevrijdingsdag dit jaar drie mensen neerstak in Den Haag, moest vanmorgen in de extra beveiligde rechtbank van Schiphol verschijnen voor de eerste voorlopige zitting. Ondanks dat F. verstek liet gaan is best veel duidelijk geworden. Malek ontkent stellig dat hij handelde uit terroristisch oogmerk. Hij stelt dat alles wat hij deed, van Allah kwam. Dat hij in een telefoongesprek met zijn moeder bazelde over het afslachten van zijn vijanden (joden, christenen en 'achterlijke dieren' alias ongelovigen), in de psychiatrische kliniek Parnassia visioenen kreeg van de 72 welbekende maagden, wilde sterven als martelaar en zichzelf bestempelde als 'soldaat van de soldaten van Allah', doet daar niets aan af. Malek gewoon een warhoofd, joh F. heeft natuurlijk ook een advocaat, de heer Knoester. Die kennen we vooral het het feit dat hij ettelijke malen verkondigde dat Malek echt niet gelinkt kan worden aan terreur. Aan de raadsman de taak net te doen alsof het allemaal niet waar is wat zijn cliënt ten laste wordt gelegd. Zo was Malek ten tijden van zijn daden gewoon "heel erg in de war". Politiegeweld zeer ernstig Maar wat helemaal ernstig is, en dat is volgens Knoester topprioriteit: het "buitenproportionele politiegeweld". Want, zo wil Knoester weten, waarom is mijn cliënt in hemelsnaam neergeschoten zonder waarschuwing? Misschien omdat uw cliënt bij een slachtoffer bijna zijn halsslagader had doorgesneden, meneer Knoester. De advocaat heeft een verzoek ingediend om drie politieagenten op het matje te kunnen roepen over hun vreselijke daden jegens de toch al getraumatiseerde F. De rechtbank wees dat verzoek toe. Onderstaand kunt u lezen hoe de pro-formazitting verliep aan de hand van Tweets van Silvan Schoonhoven, verslaggever bij De Telegraaf.
maandag, 15, oktober, 2018
Source: PowNed
Redactie 15 oktober 2018 - 12:44 Dit land, aaarghh. Een vrouw die haar bolide in januari van dit jaar 'per ongeluk' op een bedrijventerrein in Amsterdam parkeerde en het betaald parkeren-bordje compleet gemist had, betaalt een bizar hoge prijs voor haar 'fout'. Nederland is namelijk al lange tijd uitblinker in burgeruitknijpen. We nemen het zeer zeker niet op voor de vrouw, dat is het punt niet. Maar een originele parkeerprijs van 4,20 euro vermeerderen met VIJFTIG euro administratiekosten, kan iemand ons vertellen welke administratieve handelingen vijftig euro rechtvaardigen? Omdat de vrouw die prijs vermoedelijk belachelijk vond en het boetebedrag niet voldeed, flikkerde het CJIB er nog eens DRIEHONDERD euro bovenop. Daarop stapte de vrouw naar de kantonrechter, die haar tot haar ongenoegen in het ongelijk stelde. Bord niet gezien = jammer. Bovendien, zo'n kantongerecht werkt ook niet voor niks dus ook de proceskosten komen nog eens voor de kiezen van de vrouw. Totaalbedrag: meer dan 700 euro. De rekenmachine wijst uit dat dat welgeteld 166 keer zoveel is als het oorspronkelijke bedrag. Hoe bedoelt u absurd?
maandag, 15, oktober, 2018
Source: PowNed
Redactie 15 oktober 2018 - 12:10 Wordt u er zo langzamerhand niet heel erg moe van? Alles en iedereen die het de hele dag maar over huidskleuren heeft? Het zal u niet vast niet ontgaan zijn, de winst van het Nederlands elftal op het vleugellamme Duitsland. Dat het zo'n beetje de enige goede prestatie is geweest in de afgelopen jaren, maakt de euforie er niet minder om. De kenners zijn lovend over de 3-0 zege van afgelopen zaterdag. Ondanks dat Nederland bij vlagen compleet werd zoekgespeeld door onze aartsvijand durfde menigeen termen als 'het lek is boven', 'hier staan potentiële wereldtoppers' uit te spreken. Zelfs een mogelijk Europees- of wereldkampioenschap wordt ineens niet meer uitgesloten. De leeuw is los. Goed, bij Studio Voetbal was sportjournalist Willem Vissers aanwezig. Vissers zag een uitgelezen kans om een voetbalanalyse aan te grijpen voor een supermoraliteit-preekje. Semi-emotioneel begint hij uit het niets over handenwrijvend over huidskleuren te stamelen. "Als je die twee gezichten alleen ziet, van Memphis en Wijnaldum. Met die open monden. Tegen elkaar staan. Al die kleuren van het elftal, wat ik ook erg mooi vindt. Het is Nederland gewoon, dat vergeten we weleens, maar dit is Nederland. Tom Egbers, die zichtbaar geen flauw benul heeft waar Vissers naartoe wil: "Uhh, de kleuren van. De huidskleuren?"HUIDSKLEUREN", schreeuwt Vissers. Egbers: "Oh ja." Vissers: "Al die kleuren bij elkaar" Egbers: "Er gaan echt dagen en wedstrijden voorbij dat ik die niet registreer. Het zijn toch gewoon voetballers?" Vissers: "Ja, het zijn gewoon voetballers. Maar ik vind het wel mooi. De samenleving is hier toch wel heel mooi geprojecteerd. Egbers, die het gevoel heeft alsof hij inmiddels bij een debat van BIJ1 of DENK is aangeschoven: "Ja." Vervolgens doet Egbers het enige juiste, hij richt zijn blik op de overige tafelgasten en negeert deugbrilletje Vissers. Mocht u inderdaad op een morgen opstaan en vergeten zijn hoe multicultureel Nederland er inmiddels uitziet, dan is er altijd nog Willem Vissers die u er graag aan herinnert. Alsof het iemand interesseert hoe onze Oranje-voetballers er uitzien. Geel, zwart, wit, paars, groen, rood, als ze potverdomme maar winnen. Het fragment ziet u onderstaand (start bij minuut 1:58)
maandag, 15, oktober, 2018
Source: PowNed
Redactie 15 oktober 2018 - 11:29 De politie heeft gisteravond een verwarde vrouw van de snelweg A12 geplukt. Het mensje was het spoor aardig bijster, gezien ze meermaals met gevaar voor eigen leven de weg overstak. Praatpogingen van de politie haalden in eerste instantie niets uit, maar na een tijde slaagden agenten er toch in het slachtoffer van haar eigen gemoedstoestand onder controle te krijgen. Eenmaal op de achterbank van een politieauto ging het wéér fout. Haar verwarde gedachten leidden tot agressief gedrag dat geventileerd werd op de ramen van de auto. Besloten werd om ter hoogte van het Zoetermeerse Stadshart een ambulance op te roepen. In de tussentijd begon de verwarde verwardiër nog meer verward gedrag te vertonen. Ze begon wild om zich heen te slaan en dwong agenten haar met gepast geweld een toontje lager te laten zingen. Nadat dat was gelukt is ze overgedragen aan een hulpverleningsinstantie.
maandag, 15, oktober, 2018
Source: PowNed
Redactie 15 oktober 2018 - 10:59 Vorige week meldden we u dat het in Ter Apel, het epicentrum der asielaanvragen, behoorlijk foutgaat betreffende winkeldiefstallen. Het gaat hierbij specifiek om normen en waarden-arme asielzoekers uit Marokko, Tunesië en Albanië. We meldden ook dat het Centraal Orgaan Asielzoekers (COA), het ministerie van justitie en de gemeente Westerwolde in overleg zijn getreden om gedupeerde ondernemers eventueel financieel te compenseren met door u afgedragen belastinggeld. Ter Apel: opschieten met die compensatie Ondertussen heeft ondernemend Ter Apel weinig geduld meer. Volgens Harry Stuulen, voorzitter van de lokale ondernemersvereniging, zit er weinig schot in de zaak. Hij vindt dat de maat vol is en dat het erg lang duurt alvorens de winkeliers iets van hun misgelopen centjes terugzien. De burgmeester van Westerwolde beaamt dat het weliswaar erg lang duurt, maar heeft ook goed nieuws voor ondernemend Ter Apel. JA. Schaderegeling gaat er komen Waar het vorige week nog onduidelijk was of uw overheid inderdaad financieel gaat compenseren, is dat nu wél helder. Ja: van de overheid mogen asielzoekers alles gratis meenemen en hoeven zij niet te vrezen voor een boete. Ze hebben het al zwaar genoeg, weet u. En dus komt er een schaderegeling die betaalt wordt uit uw sociale premie-afdragingen. De hamvraag is nu: hoe heeft het in vredesnaam zover kunnen komen? Hoe bestaat het dat men asieltuig dat alles jat wat los en vast zit hier gewoon mee laat wegkomen en de rekening (65.000 euro per jaar) uit de zakken van Nederlandse belastingbetalers wil kloppen? Wat is dit voor beleid, joh? Hoe bedoel je aanzuigende werking? Nooit van voorkomen en genezen gehoord? Maar hee, er wordt ook geld verdiend aan asielzoekers In een WNL-filmpje tracht misdaadjournist Jan Meeus de boel nog te bagetaliseren ook, door te stellen dat er "ook geld verdiend wordt aan asielzoekers en dat dat niet vergeten mag worden." Aan werkende Nederlanders die zich niet focussen op stelen wordt natuurlijk geen cent verdiend. Hoe erg kun je een plank misslaan?
maandag, 15, oktober, 2018
Source: PowNed
Redactie 15 oktober 2018 - 10:34 Onze minister van Rechtsbescherming, Sander Dekker, vertelde vorige week dat een gevangenis dient voor straf en niet voor feestjes. De vijf gevangenen die dat toch echt anders zagen en in het Justitieel Complex Zaanstad hun boekje te buiten waren gegaan door a)drugs te gebruiken en b)dat met een binnengesmokkelde telefoon te filmen zijn daarom nog niet jarig. Een paar dagen isoleercel zal de boeven leren. Maar yo, het kan altijd erger. In de gevangenissen van Nieuwegein en Alphen aan den Rijn is/was het eveneens partytime. Volgens een oud-gevangene wemelt het in Nieuwegein van de handeltjes. Zo kunnen drank en drugs besteld worden bij notabene bewaarders, die bestellingen in lampen de gevangenis binnensmokkelen voor 150 euro per bestelling, wordt er vanalles over de gevangenismuur gegooid en worden er meer mobiele telefoons verhandeld dan in een random Vodafone-filiaal. In Alphen aan den Rijn heerst eveneens een knusse atmosfeer. Zo zegt een ex-gedetineerde tegen De Telegraaf dat hij "zijn tijd erg gezellig vond". "In de groepscellen in Alphen keken we samen naar Utopia en dan werd er volop geblowd of sterke drank genuttigd. Geen bewaarder die er wat van zei." Nederland, het land waar het blijkbaar allemaal kan.
maandag, 15, oktober, 2018
Source: PowNed
Redactie 15 oktober 2018 - 09:58 In de Parijse voorstad Aubervilliers heeft een man gisteren een ruzie aangegrepen om met zijn bestelbus op voetgangers in te rijden. Wonder boven boven liep alleen een politieagent lichte verwondingen op bij het incident. Toen de politie de man na zijn daad naderde besloot de verdachte op de vlucht de slaan in de richting van de gemeente Saint-Ouen. Eenmaal gearriveerd ramde hij vervolgens een geparkeerde auto. Op de man inpraten had weinig effect. Hij besloot wederom gas te geven en vluchtte weg richting Saint-Denis. Daar aangekomen reed hij wederom tegen stilstaande auto's, waaronder een politiewagen aan. Nadat de politie uiteindelijk een x-aantal schoten had afgevuurd en de man in zijn arm geraakt werd, kon hij worden overmeesterd.
maandag, 15, oktober, 2018
Source: PowNed
Redactie 15 oktober 2018 - 09:30 Bibi Breijman = BN'er geworden dankzij Oh Oh Cherso. De doelen van dat programma waren natuurlijk keiharde fissa's, comazuipen en vakantieliefjes fixen. Bibi was de vreemde eend in de bijt, had niet door wat de programma-insteek precies inhield. Comazoop niet, gedroeg zich deftig, vond zoenen maar vies en wimper-eyelinede zich het ongans. Kleine castingfaal dus. Maar gelukkig heeft Bibi veel talent, hoefde na drie keer Cherso niet op zoek naar een kassabaantje bij de Albert Heijn. Op Wikipedia staat ze inmiddels omschreven als "tv-persoonlijkheid" en als "zangeres". Dan moet je echt iets kunnen. Om überhaupt een eigen Wikipedia-pagina te krijgen moet je iets voorstellen. Haar palmares is inderdaad indrukwekkend. Wat denkt u van een wereldhit als 'Tirol, laat je likken' en deelname aan The Voice of Holland (nul stemmen bij blind auditions). Ook jaloersmakend: meedoen aan De Nationale IQ Test op RTL5. Haar score van 132 lijkt hoger dan die van de meeste BN'ers. Na een glansrijke tv-carriére besloot Breijman filmpjes te gaan maken over haar eigen leven. Mega- en superinteressant, zo'n YouTube-leven. Alles voor de 'vergeet niet te abonneren en een blauw duimpje omhoog te doen' views, right? Omdat Bibi's leven zo machtig mooi is, zijn er heel veel nietsnutten die stikjaloers op haar zijn. Online krijgt de 27-jarige "zangeres" veel stomme berichten. Het kan Bibi gelukkig niets schelen, ze heeft zich er volledig voor afgesloten en gaat door met waar ze mee bezig is: zwanger zijn van zanger Waylon. Om te laten zien hoe sterk Bibi in haar Uggs staat, heeft ze een t-shirt laten maken met het woord 'aandachtshoer' erop. Dat is een verwijzing naar een 'hater', die haar als dusdanig had omschreven. Maar Bibi wil helemaal geen *hoeveel likes?Refresh, refresh* aandacht, vandaar onderstaande post.
maandag, 15, oktober, 2018
Source: PowNed
Het Openbaar Ministerie eist fikse taakstraffen voor de Blokkeer-Friezen. De verdachten die vorig jaar de anti-Zwarte Pietenbrigade tegenhielden op de A7 hebben volgens de Officieren van Justitie “ernstige strafbare feiten” gepleegd. Heldin Jenny Douwes, die verdacht wordt van opruiing, moet van het OM een taakstraf van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf van 3 maanden krijgen.
vrijdag, 12, oktober, 2018
Source: PowNed
[unable to retrieve full-text content]Sidney Schmeltz, het wietrokende internetfenomeen, heeft een nieuwe EP uit met een heuse clip waarin Johan Vlemmix een grote rol speelt. Reden genoeg om de allround artiest uit de Bijlmer weer eens op te zoeken.
vrijdag, 12, oktober, 2018
Source: PowNed
Redactie 12 oktober 2018 - 17:00 Als het aan Brussel ligt, is het snel klaar met dat stomme grens-gecontroleer. EU-commissaris Dimitris Avramopoulos wil dat Duitsland en Oostenrijk zo snel mogelijk stoppen met die zinloze identiteitchecks. De Griek wil namelijk vooruit in het leven. Wij bedoelen, wat bereik je nu helemaal met die grenscontroles? Europa is toch ook heel veilig? Het gebeurt nooit dat asielzoekers in vrachtwagens klimmen en landen doorreizen. Het gebeurt ook nooit dat er binnen Europa iets van terreurdreiging is waardoor landen willen weten wie er de grens oversteken. Dat Oostenrijk en Duitsland toch willen checken en hebben gevraagd de grenscontroles alsje-alsje-alsje- alsjeblieft te mogen verlengen, omdat er blijkbaar wél asielzoekers ongecontroleerd kunnen doorreizen, en dat Frankrijk ook wil blijven controleren na een stuk of zeven, acht aanslagen te hebben ervaren, is JAMMER. Met de hoofdletter J. Het gezanik van die landen boeit Avramopoulos geen moer: "Sommige zorgen zijn gerechtvaardigd maar we kunnen niet blijven verlengen", aldus de in jubelstemming verkerende Griek die heel blij is met de in zijn ogen geboekte vooruitgang op het gebied van veiligheid en samenwerking binnen Europa. Klein voordeel: De Europese commissie kan een negatief advies uitbrengen over voortzetting van de paspoortcontroles maar het besluit van een lidstaat niet vetoën.
vrijdag, 12, oktober, 2018
Source: PowNed
Redactie 12 oktober 2018 - 15:59 Volgens de Woonbond Groningen, die zich met zeven huurorganisaties heeft ingezet voor inwoners die vinden dat het aardbeving-verpesten van hun woongenot gecompenseerd moet worden, hebben ruim 8.000 Grunnegers zich gemeld voor een gezamenlijke schadeclaim. Het getroffen gebied bevat zo'n 30.000 huurwoningen. Volgens Interim-directeur Paulus Jansen van de bond zijn huurders een soort vergeetmenietjes, een ondergesneeuwde groep. Jansen stelt dat het in de discussie vaak alleen maar gaat om huiseigenaren. Wanneer de claim wordt ingediend is nog niet bekend.
vrijdag, 12, oktober, 2018
Source: PowNed
Redactie 12 oktober 2018 - 15:29 En wij maar denken dat het gevangenisleven in Nederland niets voorstelt op tv-kijken, Playstationen en pizza's bestellen na . Vijf gedetineerden uit de gevangenis in Zaanstad hebben hun drugsfeestje verpest zien worden door een grote controle. Die grote controle kwam er overigens pas nadat De Telegraaf beelden publiceerde van feestende inmates die lekker recreatief, wat heb je anders te doen in de zeeën van vrije tijd?, aan de dope hingen en daar vermoedelijk zelf beelden van geschoten hebben en doorstuurden aan familie en vrienden. Nu zit het vijftal in de isoleercel en wacht hen nog een extra straf. Minister Sander Dekker van Rechtsbescherming is ontstemd dat gedetineerden zoveel schijt hebben aan de regels. Voor diegene die niet weet waar een gevangenis voor dient verduidelijkt hij dat graag: "Een gevangenis is voor straf en niet om een feestje te vieren. Drugs en telefoons horen daar niet thuis." Hoe het komt dat de partyanimals aan die spullen kwamen? Dekker sluit niet uit dat bewaarders een rol hebben gespeeld in het gebeuren. Hij kan dat echter niet met zekerheid stellen.
vrijdag, 12, oktober, 2018
Source: PowNed
Redactie 12 oktober 2018 - 14:53 Zojuist bekend geworden. Als het aan het Openbaar Ministerie ligt gaan alle blokkeerfriezen een paar weken gratis werken voor het maatschappelijke doel. Voor iedereen (Douwes moet nog komen) is een werkstraf geëist: tegen twee verdachten 80 uur, een handvol 150 uur en de rest 120 uur. #blokkeerfriezen — Stef Altena (@altenas) 12 oktober 2018 Tegen Jenny Douwes eist het OM een onvoorwaardelijke werkstraf van 240 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 3 maanden. #blokkeerfriezen — Stef Altena (@altenas) 12 oktober 2018 Er is één verdachte tegen wie wel een onwoorwaardelijke gevangenisstraf wordt geëist: een 34-jarige man uit Damwald. Hij is gisteren in een andere zaak veroordeeld tot een werkstraf van 240 uur en er kan dus niet opnieuw een taakstraf worden opgelegd, #blokkeerfriezen — Stef Altena (@altenas) 12 oktober 2018 Kortom: 23 keer 120 uur werkstraf, 7 keer 150, twee keer 80. En dan 240 uur plus 3 maanden voorwaardelijk voor Douwes, en 240 plus 3 maanden onvoorwaardelijk voor 34-jarige Damwaldster. #blokkeerfriezen — Stef Altena (@altenas) 12 oktober 2018 De eisen van het OM zijn?De blokkeerfriezen verdienen een?
vrijdag, 12, oktober, 2018
Source: PowNed