PowNed Nieuws

-- Berichten van gisteren of eerder.
[unable to retrieve full-text content]Voor het eerst in de geschiedenis staken wetenschappers in Nederland. Door aangekondigde bezuinigingen schiet de werkdruk omhoog en de kwaliteit van het onderwijs omlaag. Ook studenten protesteren mee want ook zij hebben het zwaar.
vrijdag, 14, december, 2018
Source: PowNed
Redactie 14 december 2018 - 16:55 Ondanks dat meneer maar bleef volhouden dat hij onschuldig is, heeft het gerechtshof in Amsterdam webcamafperser Aydin C. (40) vandaag - net als de rechtbank vorig jaar deed - een gevangenisstraf van tien jaar en 243 dagen opgelegd. Voor degenen die het niet meer weten: volgens het hof staat vast dat C. zich op internet schuldig heeft gemaakt aan de digitale stalking en afpersing van 33 destijds minderjarige meisjes, oplichting van vier homoseksuele mannen en een poging daartoe. Zijn slachtoffers haalde hij voor de webcam over uit de kleren te gaan en seksuele handelingen te verrichten. De beelden die hij daarvan stiekem maakte, gebruikte hij later voor de afpersing door te dreigen ze te verspreiden. Een van zijn vermeende slachtoffers was de Canadese tiener Amanda Todd. Gevolg: zij pleegde in 2012 op 15-jarige leeftijd zelfmoord.
vrijdag, 14, december, 2018
Source: PowNed
Redactie 14 december 2018 - 16:16 Twee Syriërs zijn veroordeeld tot celstraffen van negen en vier jaar, omdat ze hebben meegevochten met de terreurorganisatie Jabath el Nusra. Om zich vervolgens voor te doen als zielige vluchtelingen. De rechtbank in Rotterdam achtte vandaag bewezen dat de oudste verdachte, een 27-jarige man, daar aan de strijd had meegedaan. De 24 -jarige man was in ieder geval actief bij een checkpoint. De twee mannen kwamen in 2015 als asielzoekers naar Nederland en kregen ook een status. Medio 2017 meldde de inlichtingendienst AIVD dat zij ideologische sympathieën hadden voor de radicaalislamitische strijd in hun thuisland. Er zijn geen aanwijzingen dat de twee zich in Nederland ook met terroristische activiteiten hebben beziggehouden. De 27-jarige verdachte was sluipschutter geweest en zei dat hij "veertien zielen op zijn geweten had". Volgens de rechtbank gaat het om een schending van de mensenrechten en zijn het oorlogsmisdrijven. Deze verdachte had ook nog een hennepkwekerij in zijn woning in Oosterhout. Bovendien had het tweetal een andere Syriër met een vals paspoort Nederland binnengesmokkeld.
vrijdag, 14, december, 2018
Source: PowNed
[unable to retrieve full-text content]Altijd zo gewoon gebleven, onze Mark. En wat gaat hij toch met de tijd mee. Onderstaande foto is gemaakt tijdens de EU-top over de Brexit.
vrijdag, 14, december, 2018
Source: PowNed
Redactie 14 december 2018 - 15:06 Daar zullen ze bij de NAVO blij mee zijn: Het kabinet wil meer F-35 gevechtsvliegtuigen aanschaffen. Dat staat in een brief die aan de NAVO is gestuurd, meldt minister Ank Bijleveld. Ze schrijft het bondgenootschap dat het kabinet van plan is om - zoals immers nederig beloofd is - volgend jaar extra in Defensie te investeren. Hoeveel geld extra naar de krijgsmacht gaat zal bij de Voorjaarsnota duidelijk worden. Die komt uiterlijk 1 juni naar buiten. Er zal geïnvesteerd worden in materieel waar de NAVO behoefte aan heeft. Het is de bedoeling van Bijleveld om geld te steken in vijf prioriteiten. Het gaat dan om extra F-35's, uitbreiding van vuurkracht op land en op zee, versterking van de special forces en cybercapaciteit. Bij de marine zal het niet gaan om extra schepen maar om meer en betere bewapening. Voor de landmacht moet gedacht worden aan tanks en pantserhouwitsers.
vrijdag, 14, december, 2018
Source: PowNed
Redactie 14 december 2018 - 14:33 Nou, gaat lekker weer. Tegen twee mannen die worden verdacht van betrokkenheid bij de niet uitgevoerde 'aanslag' in Rotterdam is vandaag voor de rechtbank slechts vier jaar celstraf (één jaar voorwaardelijk) geëist Weet u het nog? De 30-jarige Iraaks-Zweedse Altaf T. en de 22-jarige Seçan A. uit Vlaardingen werden vorig jaar op kerstavond in het centrum van Rotterdam opgepakt. Aanleiding waren vermoedens dat zij mogelijk met kerst een aanslag wilden plegen. De opsporingsdiensten hadden daarover informatie van buitenlandse collega's ontvangen. Maar: het Openbaar Ministerie heeft geen bewijs kunnen vinden dat er echt concrete plannen waren voor een aanslag, bleek op de zitting. Dus is drie jaar brommen blijkbaar wel voldoende. Dat de Zweed betrokken was bij actieve propaganda voor IS en de Vlaardinger bezig is geweest met het voorbereiden van een terroristisch misdrijf en het volgen van een terrorismetraining, hoeven ook weer niet al te zwaar aan te tillen natuurlijk.
vrijdag, 14, december, 2018
Source: PowNed
Redactie 14 december 2018 - 14:00 Nu zeuren we wel eens over de straffen die in Nederland opgelegd worden, maar bij onze zuiderburen kunnen ze er ook wat van. Een 65-jarige Nederlandse automobilist die in mei vorig jaar drie fietssters doodreed in de Vlaamse gemeente Kasterlee heeft een rijverbod van slechts een jaar (waarvan de helft ook nog eens voorwaardelijk) opgelegd gekregen. Het Openbaar Ministerie had een voorwaardelijke gevangenisstraf en een rijverbod van vier jaar geëist. De advocaat van de Nederlander had betoogd dat die het bewustzijn was verloren, maar volgens de rechter was hij achter het stuur in slaap gevallen. Desondanks is slechts een half jaar rijverbod wel voldoende, aldus de rechter.
vrijdag, 14, december, 2018
Source: PowNed
Redactie 14 december 2018 - 13:20 Chérif Chekatt, die zoals u weet drie mensen doodschoot en er eentje hersendood maakte in Straatsburg, is gisteravond zelf gedood door de politie. Dat gebeurde nadat Chekatt het vuur had geopend op agenten. De man wist na zijn aanslag ondanks een klopjacht van liefst zevenhonderd agenten dagenlang uit handen van de politie te blijven. Hij zou zich hebben verscholen in een opslagplaats in de wijk La Meinau in Straatsburg, op enkele kilometers van de plek waar hij zijn aanslag pleegde. Een tip van een oplettende burger was nodig om de politie op het juiste spoor te brengen. De agenten wilden hem eigenlijk arresteren, maar kregen daar dus de kans niet voor. Vandaar dat ze hem maar gewoon een kogel door het lichaam joegen. Dit was dus gisteravond. Inmiddels heeft de politie gemeld dat het nu wil weten of dit heerschap tijdens zijn ontsnapping werd geholpen en zo ja, door wie. Op dit moment zitten zeven mensen vast. Daaronder zijn vier familieleden van Chekatt. Twee personen zijn afgelopen nacht aangehouden.
vrijdag, 14, december, 2018
Source: PowNed
Redactie 14 december 2018 - 12:47 Zo, dit lezen we ook niet vaak. Een 21-jarige voetganger is afgelopen nacht rond 01.30 uur neergestoken op de Haagdijk in Breda na een aanrijding met een scootmobiel. De politie deelt dit verhaal met u op Twitter. Blijkbaar kregen de twee na de aanrijding "onenigheid", wat voor de bestuurder van de scootmobiel aanleiding was om de voetganger aan zijn mes die hij toevallig bij zich had te rijgen. De dader ging er vervolgens vandoor (vast niet heel snel) en het slachtoffer moest met zijn verwondingen naar het ziekenhuis gebracht worden.
vrijdag, 14, december, 2018
Source: PowNed
Redactie 14 december 2018 - 11:59 De Afghaan Jawed S. die uit wanhoop over een Mohammed-cartooncontest besloot om op treinstation Amsterdam Centraal zijn mes te trekken en om zich heen te steken, krijgt geen asiel in Duitsland. Zijn asielverzoek is zojuist (opnieuw) afgewezen. Overigens niet omdat hij in ons landje twee Amerikaanse toeristen neerstak, maar omdat hij volgens de rechtbank in Trier in zijn thuisland geen politieke vervolging of gevaar hoeft te vrezen. Ook kan hij na terugkeer zelf in zijn levensonderhoud voorzien, luidt het oordeel. Deze meneer zit sinds de aanslag in Amsterdam vast. Eerder deze week verscheen hij voor het eerst voor de rechtbank, waar hij zijn woede tegen PVV-leider Geert Wilders en ons Nederlanders ventileerde. Het Openbaar Ministerie wil hem vervolgen voor zoals dat zo mooi heet 'twee keer poging tot moord met een terroristisch oogmerk'. De twee Amerikaanse slachtoffers raakten zwaargewond.
vrijdag, 14, december, 2018
Source: PowNed
Redactie 14 december 2018 - 11:26 Hiep hiep hoera. Syrische strijders (gesteund door de U.S. of A.) hebben de stad Hajin in het oosten van Syrië ingenomen, meldden het Syrische observatorium voor de mensenrechten en een bron in de militie die de strijd voerde. Hajin staat momenteel ook wel bekend als de laatste grote stad die werd gecontroleerd door terroristen van Islamitische Staat ten oosten van de rivier de Eufraat bij de grens met Irak. De door de VS gesteunde Syrische Democratische Krachten (SDF), aangevoerd door de Koerdische YPG-militie, hebben enkele maanden gestreden om de terreurgroep in het gebied compleet uit te roeien. Iets wat dus ook gelukt lijkt te zijn. Eerder gaven de IS-strijders al aan 'tot aan de dood' te zullen doorvechten.
vrijdag, 14, december, 2018
Source: PowNed
Redactie 14 december 2018 - 10:57 Animal Rights heeft het op zijn heupen. De dierenwelzijnsorganisatie heeft opnieuw zeer schokkende beelden uit een slachthuis op haar site gezet. Deze keer gaat het om mishandeling van kalveren in een abattoir in het Belgische Hasselt. Is 'maar' in België zou u denken, maar het blijkt dat dit slachthuis onderdeel is van een Nederlandse groep. Dus: tijd voor ophef. Op de beelden is onder meer te zien hoe kalfjes met stokken op de snuit worden geslagen en in de anus gepord. Ook worden de dieren volgens Animal Rights bewerkt met een elektrische veedrijver. Daarnaast hebben de runderen te lijden van verkeerd gebruik van een verdovingsapparaat, waardoor ze volgens de organisatie niet verdoofd maar juist gewond raken en extra pijn hebben doordat ze bijvoorbeeld een pen in de oogkas krijgen.
vrijdag, 14, december, 2018
Source: PowNed
Redactie 14 december 2018 - 10:33 Het lijkt steeds moeilijker te worden om grappen te maken zonder dat bepaalde mensen zich meteen beledigd voelen. Waar mag je in Nederland eigenlijk nog om lachen? En waar ligt de grens? In de PowNed-documentaire Dat zijn geen grappen! vertellen bekende cabaretiers en opiniemakers over hun weg naar de lach en over de stand van de grap in ons land. Donderdag 27 december om 22:00 uur op NPO 3. Nederland lijkt een land geworden van beroepsgekwetsten. Of het nu gaat over #MeToo, transgenders of de islam, steeds vaker tonen mensen in Nederland hun lange tenen en krijgen cabaretiers of opiniemakers de volle laag als zij een prikkelende grap maken. Sterker nog: bedreigingen en intimidaties zijn geen uitzondering. Hierdoor doen steeds meer grappenmakers aan zelfcensuur en lijkt de scheidslijn tussen humor en de vrijheid van meningsuiting steeds verder in het gedrang te komen. In Dat zijn geen grappen! reageren bekende cabaretiers en opiniemakers op de humor die in Nederland onder druk staat. Ze doen een boekje open over de dilemma's waarmee zij dagelijks worstelen en vertellen over de kwelling en euforie om mensen aan het lachen te maken. Wat bijvoorbeeld als een grap verkeert valt. Of erger: je veiligheid in gevaar brengt? Wat doe je dan? Leg je jezelf grenzen op uit angst voor bijvoorbeeld religie? En wat is de relatie tussen humor, vrijheid van meningsuiting en sociale media? In de documentaire reageren Guido Weijers, Martijn Koning, Youp van ‘t Hek, Yoeri Albrecht, Nabil Aoulad Ayad, Steven Brunswijk, André Dongelmans, Gerard Joling, Bart Nijman, Johan Derksen, Herman Brusselmans en Howard Komproe, die om beurt hun licht laten schijnen over het vraagstuk aan de hand van veelbesproken thema's, beeldmateriaal en niet zelden een stevige dosis humor. Cabaretier Guido Weijers: “Ik zie cabaretiers ook wel als een soort strijders van het vrije woord. Als die al gaan inleveren op de vrijheid van meningsuiting, wie zegt dan nog wel wat hij denkt? Dan is het einde zoek.” PowNed-hoofdredacteur Dominique Weesie en programmamaker Vera Verzijl: “Dat zijn geen grappen! geeft een uniek inkijkje in de Nederlandse cabaretwereld die meer dan ooit worstelt met het dilemma dat humor en het ‘recht om niet beledigd' te zijn vandaag de dag niet meer samen lijken te gaan.”
vrijdag, 14, december, 2018
Source: PowNed
Redactie 14 december 2018 - 10:24 Lekker man. Poelier en wildgroothandel Pieter van Meel uit Amsterdam is de gelukkige om geld te vangen voor het vlees van de door Staatsbosbeheer afgeschoten edelherten uit de Oostvaardersplassen. Hij begint daar pas in januari mee. Dan pas krijgen restaurants en particulieren ook meer informatie over hoe ze aan het vlees kunnen komen en wat het gaat kosten. Dat het allemaal een paar weken gaat duren is om te voorkomen dat straks hordes woedende dierenlovers voor zijn winkel staan trouwens standaardprocedure bij geschoten wild (een gedood hert wordt van de ingewanden ontdaan en de poelier laat de kadavers vervolgens twee weken 'besterven'). Staatsbosbeheer zegt dat het niks overhoudt aan de verkoop van het geschoten wild. Een deel van de dode herten blijft daarnaast in het natuurgebied liggen als prooi voor ander wild. Zieke dieren worden afgevoerd naar een destructiebedrijf. Ook een nog nader te bepalen goed doel mag zich verheugen op gratis vlees.
vrijdag, 14, december, 2018
Source: PowNed
Redactie 14 december 2018 - 09:59 De Duitse politie is momenteel in de stad Neurenberg met speurhonden en helikopters op zoek naar de verantwoordelijke(n) voor de steekpartijen van gisterenavond, waarbij in totaal drie vrouwen zwaargewond raakten. Twee van hen verkeren momenteel in levensgevaar. De steekpartijen vonden dicht bij elkaar plaats en daarom houdt de politie er rekening mee dat het om dezelfde dader(s) gaat. Er is nog niemand aangehouden maar er kan wel alvast worden gemeld dat het motief niet in de terreurhoek gezocht hoeft te worden. Het eerste slachtoffer was een 56-jarige vrouw, die rond half acht door een man in haar bovenlichaam werd gestoken. Zij onderging in het ziekenhuis een spoedoperatie. Tegen elven stak een man kort na elkaar met een mes in op een vrouw van 26 en een van 34. Deze beide vrouwen raakten levensgevaarlijk gewond.
vrijdag, 14, december, 2018
Source: PowNed
Redactie 14 december 2018 - 09:33 Wat fijn! Ondanks dat soms wel eens anders beweerd wordt, gaat het volgens recent onderzoek de goede kant op met de emancipatie in ons land. En nee, dat komt dus niet door #MeToo of zoiets. Emancipatie valt volgens dit rapport van het Sociaal en Cultureel Planbureau en het Centraal Bureau voor de Statistiek onder andere op de volgende manier te definiëren. Zo werken vrouwen tegenwoordig vaker en meer uren en zijn ze daardoor ook vaker economisch zelfstandig. Ook zijn vrouwen voor het eerst hoger opgeleid dan mannen en is het verschil in uurloon kleiner geworden. Overigens geldt dit niet voor alle vrouwen. Vrouwen met een laag onderwijsniveau en vrouwen met een niet-westerse migratieachtergrond werken minder vaak en zijn daardoor minder vaak economisch zelfstandig en dus minder geëmancipeerd.
vrijdag, 14, december, 2018
Source: PowNed
De gebroeders Soering van het gekraakte woonwagenkamp in Mill zijn uitgeweken naar Landgraaf. Daar zou de kans van slagen groter zijn. Helaas voor de broers is kamperen voor de deur van het gemeentehuis niet de bedoeling maar ze laten zich niet meer wegjagen.
donderdag, 13, december, 2018
Source: PowNed
De drankhandelaar van Almelo gaat gewoon door nadat hij een inval heeft gehad van de douane. Bij deze inval werd zijn hele drankvoorraad meegenomen. Bier had Marinus al wel weer in huis maar voor de wodka gaat hij naar Duitsland waar de prijs een stuk lager is.
donderdag, 13, december, 2018
Source: PowNed
Redactie 13 december 2018 - 16:35 Voormalig SP-leider Emile Roemer is momenteel een gelukkig man als waarnemend burgervader van het Limburgse Heerlen. Per maart 2019 gaat hij echter de arbeidsmarkt weer op. Of hij een terugkeer in de Tweede Kamer bekokstooft? "Nee, dat weet ik honderd procent zeker". De frivole Roemer, afkomstig uit Boxmeer, taaide een jaar geleden af in Den Haag nadat er bij hem twijfels rezen over de vooruitgang die de SP onder zijn leiding boekte. Ondanks dat hij zelf vindt dat hij niet gefaald heeft als tomaatjesleider, boekte de partij maar liefst twee verkiezingen op rij geen zetelwinst. Wat hij dan wel voor elkaar gebokst heeft? Wat denkt u van al die "getalenteerde" mensen die nu in alle geledingen van de partij vertoeven? Heeft Roemer toch maar mooi geregeld. Wat hij per maart 2019, wanneer hij afscheid neemt van de gemeente Heerlen, gaat doen weet hij nog niet. Tegen het Algemeen Dagblad verklaart hij in ieder geval iets te willen gaan betekenen voor de mensen.
donderdag, 13, december, 2018
Source: PowNed
Redactie 13 december 2018 - 15:56 Het Hof van Justitie van de Europese Unie heeft Duitsland verboden nog langer van internationale busondernemingen te eisen dat zij identiteitchecks uitvoeren om te weten te komen wie er nou eigenlijk in hun bussen stappen richting Germania. Duitsland wil graag weten wie er in komen én wie er het land uit gaan, om te voorkomen dat papierloze illegaliërs zich met busladingen tegelijk melden. Volgens het hof is paspoortcontrole te vergelijken met de door de EU gehate grenscontroles. Mag dus niet en is in strijd met het verdrag van Schengen dat voorschrijft dat iedereen binnen de EU zich vrij moet kunnen bewegen. Mocht dit bericht ergens in Eritrea door Google Translate met update uit 1999 worden vertaald, dan kent u uw rechten wanneer u aan bent gekomen in Europa.
donderdag, 13, december, 2018
Source: PowNed
De Rotterdamse wijk Crooswijk geldt als het armste postcodegebied van ons land. Tijd voor een opknapbeurt. En dus gaan huurwoningen massaal tegen de vlakte in ruil voor dure koop-appartementen. De oud-Crooswijker moet wijken voor de bakfiets. En dat doet pijn. PowNed-verslaggeefster Charlotte Pieters is met een camera de wijk ingetrokken en heeft de ontwikkelingen gevolgd. Crème de la Crooswijk, vanavond om 21.45 uur op NPO 3.
donderdag, 13, december, 2018
Source: PowNed
Redactie 13 december 2018 - 15:25 In het Amerikaanse Texas is een vierjarig jongetje op het nippertje een onwijs mooie levenservaring ontnomen. Bij zijn McDonald's Happy Meal was het bijbehorende speelgoed vervangen door een xtc-pil. Het is dat de elfjarige zus van het joch ternauwernood kon voorkomen dat haar broertje op een ander level terechtkwam, anders had het kind écht waar voor zijn geld gekregen. Een xtc-pil dekt de lading van 'Happy Meal' natuurlijk uitstekend. Of de pil bewust of onbewust is gedropt in de maaltijd is onbekend. De medewerker is gearresteerd.
donderdag, 13, december, 2018
Source: PowNed
Redactie 13 december 2018 - 14:59 Gisteravond werd in de Meidoornstraat in Breda op een bankje een man aangetroffen met een paar steekwonden. Heel erg natuurlijk. Helemaal toen de man tegen hulpverlening vertelde dat hij slachtoffer was van een steekpartij en de politie de buurt afzette om onderzoek te kunnen doen naar het gebeuren. Nadat er geen sporen van een misdrijf werden aangetroffen, luidt de conclusie van de politie dat de man 'erg verward' was en zichzelf gestoken lijkt te hebben. Onze vraag is: staat er eigenlijk straf op het bedonderen van de politie? En zo ja, geldt dat ook voor verwardiërs? T'is namelijk niet goedkoop, zo'n ambulance die je naar het ziekenhuis brengt.
donderdag, 13, december, 2018
Source: PowNed
Redactie 13 december 2018 - 14:31 Het hoge TNO-woord is eruit: de levensgevaarlijke stint is niet veilig genoeg om personen mee te vervoeren. Eerder onderzoek van TNO wees dat al uit, maar een dubbele check heeft dat wederom bevestigd. Nu wil VVD-minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) de elektrische bolderkar absoluut de weg niet ophebben, mits er een x-aantal aanpassingen aan de wagen zijn gedaan.
donderdag, 13, december, 2018
Source: PowNed
Redactie 13 december 2018 - 14:03 GroenLinks Amsterdam, we worden er inmiddels misselijk van. In een stad waar woonvoorzieningen zó schaars zijn dat Jan met de pet er jaren voor op een wachtlijst moet staan, krijgen de zielige arme illegale vreemdelingen handreiking na handreiking. Deze week hebben de linkschen het volgende in de aankondiging gegooid. Vijfhonderd illegaliërs worden: Gehuisvest op twintig opvanglocaties (lees: leegstaande panden) in de stad, hoeven daarvoor geen huur te betalen, levensonderhoud en zorg wordt ook voor ze geregeld en als klap op de bomgordel krijgt iedereen een persoonlijke casemanager waarmee ze "in alle rust aan hun zaak kunnen werken". Een persoonlijke casemanager? Voor mensen die al afgewezen zijn? Om nog achttien verzoeken in te kunnen dienen? Onvoorstelbaar. Werkelijk waar. Volgens het Forum voor Democratie, dat laaiend over de kwestie is, kan aan uitgeprocedeerden geen enkele voorwaarde worden gesteld om mee te werken aan terugkeer naar het land van herkomst. Wethouder Rutger Groot Wassink: "Wij weten ook gewoon dat als je terugkeer als voorwaarde stelt, dat ze niet komen." Deze mensen - het geslacht is 82% man, de afkomst is sub-sahara Afrika - komen dus onder valse voorwendselen ons land binnen. Ze liegen hier de immigratiedienst voor. Weigeren zich neer te leggen bij het oordeel van de IND. Procederen eindeloos door met zwaar gesubsidieerde asieladvocaten. Negeren hun definitieve afwijzing. En wijden zich daarna in Amsterdam onder de We Are Here-vlag aan een leven van illegaliteit, stelen en kraken. Fijne stad, dat Amsterdam. Thumbs up for de totaalfaal-hoofdstad.
donderdag, 13, december, 2018
Source: PowNed
Redactie 13 december 2018 - 13:48 Actievoerders die tegen het afschieten van de herten in de Oostvaardersplassen zijn hebben in de nacht van dinsdag op woensdag vijf toegangshekken van het park dichtgesmeerd met lijm. Daardoor konden boswachterbeulen er tijdelijk niet door. Een woordvoerder van Staatsbosbeheer zegt het "prima te vinden dat actievoerders een punt willen maken, zolang zij zich maar conformeren aan de regels." Over het eventueel live komen bekijken van het doden van de edelherten schept de spokesman ook duidelijkheid: "Dat moeten de mensen zelf weten, als ze maar op openbaar terrein blijven." De lijmactivisten kunnen een aangifte van Staatsbosbeheer tegemoet zien.
donderdag, 13, december, 2018
Source: PowNed
Redactie 13 december 2018 - 13:14 Defensie heeft het inmiddels de neus vol van cokesnuivende soldaten. Volgens De Telegraaf gaat het jaarlijks om 'tientallen' gevallen die ontslagen worden als gevolg van het gebruik van harddrugs. Zoals eerder vermeldt hanteert Defensie een zerotolerancebeleid als het aankomt op harddrugs. Wie gepakt wordt, is direct zijn baan kwijt. Daar weten 31 gepakte snuiffanaten uit 2017 inmiddels alles van. Defensie moet het trouwens hebben van 'geluk' als het per abuis op drugsgebruikende werknemers stuit. Dat komt omdat er nooit gericht gecontroleerd wordt op drugs en alcohol. Dat heeft dan weer als reden dat die testen ' te duur en arbeidsintensief' zijn. Vermoedt wordt daarom dat het probleem van veel grotere omvang is.
donderdag, 13, december, 2018
Source: PowNed
Redactie 13 december 2018 - 12:40 Een bejaarde man (77) uit Lelystad is gisteren veroordeeld tot 6,5 jaar cel voor het oplichten van tien Amsterdamse bejaarden. Hoe hij dat deed? Telkens met hetzelfde verhaal. Hij maakte zijn slachtoffers wijs dat zijn dochter een keuken zou hebben besteld waar nog een klein bedrag voor moest worden betaald. Zijn dochter zou stewardess zijn en pas later kunnen betalen. Daarom zou het fijn zijn als men de arme man wat geld kon lenen. Uiteraard zagen de slachtoffers het geleende geld nooit meer terug. Waarom je in Nederland 6,5 jaar cel krijgt voor het verkrijgen van een paar honderd euro en je een werkstraf krijgt voor doodrijden? De man is niet voor het eerst in aanraking gekomen met politie en justitie. In totaal zat hij al ruim 25 jaar in de gevangenis gedurende zijn leven.
donderdag, 13, december, 2018
Source: PowNed
Redactie 13 december 2018 - 12:09 Volgens belangenorganisatie COC Nederland hebben docenten in het onderwijs nauwelijks oog voor LHBTI-scholieren. In een brief aan onderwijsminister Ingrid van Engelshoven hamert de organisatie daarom op extra maatregelen. Zo moeten er op docentenopleidingen vaardigheden als 'hoe ga ik om met LHBTI'ers' worden geleerd, moet er in de lesstof worden verwerkt hoe mooi een leven als LHBTI'er is en is het de bedoeling dat docenten verplicht hun steun uitspreken richting hen. Onderzoek van de Amerikaanse Columbia University in samenwerking met het COC wees recent uit dat LHBT-mensen het loodzwaar hebben op het middelbaar onderwijs in Nederland. Van de 1065 LHBT-scholieren tussen de 13 en 20 jaar oud werd bijna de helft uitgescholden. Ook waren zij helaas slachtoffer van massale uitsluiting en het onderwerp van roddels en leugens. Intersekse leerlingen werden overigens niet ondervraagd. Eigenlijk werden scholen al zes jaar geleden verplicht positieve aandacht te besteden aan LHBTI'ers, maar vier op de vijf leerlingen geeft aan dat hun school hierin verzaakt.
donderdag, 13, december, 2018
Source: PowNed
Redactie 13 december 2018 - 11:34 De Nederlandse Spoorwegen (NS) hebben hun prestatiecijfers over 2018 bekendgemaakt. Blijkt zo slecht nog niet, dat treingebeuren. Ondanks dat u meer dan de hoofdprijs betaalt, een bootvluchteling soms meer comfort geniet dan u in de spits en u ook best zou mogen verwachten dat u op tijd op uw bestemming arriveert, blijkt dat in de praktijk helaas soms anders. Maar nu is het louter positief. De cijfers wijzen uit dat Hebben een Ajax-fan benaderd die even op de trommel wil slaan, voor extra spanning het percentage reizigers dat op tijd komt op 92,6 procent is vastgesteld. Yes, feestje. President-directeur Roger van Boxtel toont zich als een kind zo blij: "Goed onderhoud, een slimme dienstregeling en op tijd rijden door onze machinisten en conducteurs zorgen ervoor dat we steeds vaker op tijd zijn. Met oog op de reizigersgroei gaan we er alles aan doen om dit in 2019 vast te houden." Mooi is overigens dat de NS zelf de draak steekt met de uitkomsten van het onderzoek. Op Twitter is bij het nieuwsbericht de zin 'geloof het of niet' toegevoegd.
donderdag, 13, december, 2018
Source: PowNed
We zijn heel begaan met het lot van de edelherten in de Oostvaardersplassen en volgen het nieuws op de voet... mooi... maar hoe zit het met de duizenden vluchtelingen - vrouwen en kinderen - op Lesbos die half-kreperen in de winter?? Waarom kijken we daar weg? #kijknietweg pic.twitter.com/qsABo6A7Vm — Peter R. de Vries (@PeterRdeV) 11 december 2018
donderdag, 13, december, 2018
Source: PowNed
Redactie 13 december 2018 - 11:00 Je zou toch zeggen dat het niet zo moeilijk is om een verblijfplaats van een internationaal gezochte terrorist te achterhalen. Niets is echter minder waar, de schietgrage FransMarokkaan Cherif Chekatt is bijna twee dagen uit handen van de ZEVENHONDERD zoekende politieagenten, die inmiddels zó wanhopig zijn dat het burgers heeft gevraagd hen te helpen. Wie meer informatie heeft, wordt gevraagd te bellen met een speciaal nummer. Het klink misschien als een verrassing maar de man die twee personen doodde, er een hersendood maakte en nog eens twaalf anderen verwondde, wordt in een speciaal persbericht aangeduid als 'gevaarlijk'. Maar weet u wat wij echt, maar dan ook echt niet begrijpen? Waarom Chekatt, die 27 veroordelingen op zijn naam heeft staan, in de gevangenis radicaliseerde en medegevangen aan zij zijde probeerde te krijgen, niet wat beter in de gaten is gehouden. Of beter: waarom ze dit minderwaardige varken niet gewoon hebben laten verhongeren in de cel.
donderdag, 13, december, 2018
Source: PowNed
Redactie 13 december 2018 - 10:30 In politiek Den Haag zijn ze er maar wat bang voor, de verspreiding van nepnieuws. In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen komt minister Kajsa Ollongren van D66 binnenkort met een heuse "bewustwordingscampagne". Mede mogelijk gemaakt op voorspraak van de coalitiepartners D66 en CDA, die als de dood zijn dat het volk klaar met hen is via sociale media berichten de wereld in worden geslingerd door Rusland die "de democratie ondermijnen en destabiliseren. Waarom we het woord Rusland doorstrepen? Nogal wiedes, die Ollongren ziet achter elke boom een Rus. Vandaar dat de campagne, die medio begin februari aanvangt, u gaat vertellen waarom u soms bepaalde berichten ontvangt en vooral wie daar wel eens achter zouden kunnen zitten. Regeringspartij VVD doet ook een duit in de zak door het kabinet onderzoek te laten doen naar de effecten van sociale media en internetzoekmachines op verkiezingen. De regering verwacht ook dat techbedrijven als Facebook hun verantwoordelijkheid nemen. Zij zouden de verspreiding van desinformatie kunnen beperken zonder dat de vrijheid van meningsuiting en pers daaronder lijden.
donderdag, 13, december, 2018
Source: PowNed
Redactie 13 december 2018 - 09:59 In Breda is dinsdagavond een beveiliger total loss geslagen door vijf vrouwen tussen de 22 en 50 jaar, nadat hij driftig kentekens stond te registreren. Nu vraagt u zich af, is het überhaupt wel de taak van een beveiliger om kentekens te registreren? De man zag vanaf zijn fiets dat er bij de ingang van de bioscoop bij de Bavelseparklaan door een groep vuurwerk naar buiten werd gegooid. Met de gierende beveiligersdrang door zijn aderen sprak hij de groep aan. Hij vertelde hen ook dat ze (een groep vrouwen en kinderen) weg moesten wezen. Toen hij vervolgens op een bloknootje begon met kentekens opschrijven, sloeg de vlam in de pan. Van vijf kanten werd de arme beveiliger vervolgens door vrouwen van zijn fiets afgeslagen. Gestrekt op de straatstenen werd hij nog een paar keer gemept. Het slachtoffer hield aan de mishandelingen verwondingen aan zijn hand, knie en pijn aan zijn hoofd over. Ook sneuvelden zijn broek en zijn fiets. De politie heeft de man uiteindelijk gered, alle vijf vrouwen zijn aangehouden. Hun kinderen zijn door de politie naar huis gebracht.
donderdag, 13, december, 2018
Source: PowNed
Redactie 13 december 2018 - 09:33 Ahmed Aboutaleb, Esther van Fenema, Leon de Winter, Eddy Terstall en Fidan Ekiz zijn eind december te gast in de eindejaarsgesprekken van Joost Eerdmans op NPO Radio 1. In het radioprogramma 2018 door de bril van Eerdmans blikt Eerdmans drie avonden lang met zijn studiogasten terug op belangrijke en opmerkelijke nieuwsgebeurtenissen van het afgelopen jaar, waar zij zelf ook een rol in speelden. De interviews zijn deel van een eindejaarsreeks die PowNed samen met de VPRO en EO maakt. "Een soort Wintergasten, maar dan op NPO Radio 1", aldus Eerdmans.Eerdmans kijkt uit naar de gesprekken met zijn gasten: “Het zijn allen personen die niet bang zijn om voor hun mening of visie uit te komen. Dat komt goed uit, want de stijl van de gesprekken wordt op zijn Eerdmans: niet om de hete brij heen draaien, maar alles hardop durven benoemen. Het beloven drie zeer boeiende avonden te worden met inspirerende inzichten en discussies.”De gesprekken worden uitgezonden op maandag 24, donderdag 27 en vrijdag 28 december van 20:30 uur tot 23:00 uur:Maandag 24 december – Ahmed Aboutaleb en Esther van FenemaIn de eerste uitzending zijn burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam en psychiater/opiniemaker Esther van Fenema te gast. Een gesprek over Kerst, boze burgers, de Nederlandse Leeuw en de ongewisse toekomst van het politieke midden.Donderdag 27 december – Leon de WinterIn de tweede uitzending spreekt Eerdmans 1-op-1 met schrijver Leon de Winter. In 2018 ontwikkelde Nederland zich tot het Land der Gekwetsten. Het was het jaar van de lange tenen, waar De Winter zelf regelmatig op ging staan. Joost spreekt met hem over klimaathypes, Wilders, de ambities van Rutte, het pact van Marrakesh, Trump en de toekomst van Europa. Vrijdag 28 december – Eddy Terstall en Fidan EkizIn de laatste uitzending neemt Eerdmans het afgelopen jaar door met filmmaker Eddy Terstall en journaliste Fidan Ekiz. Zijn de Gele Hesjes uiteindelijk een voorbode van een volksoproer? Zien de politieke elites de aanstormende trein niet of zitten zij er zelf in? Een gesprek over slappe knieën, Stef Blok, blokkeerfriezen, #MeToo en favoriete films. Gaan Eddy en Fidan samenwerken op het witte doek? Tot slot doen alle studiogasten de luisteraar een voorspelling voor 2019, zowel in persoonlijk als maatschappelijk opzicht. Een spannend politiek jaar met drie verkiezingen. Persinformatie Neem voor vragen contact op met Leon Stooker (Communicatie) via [email protected] of 06 – 22 50 36 60.
donderdag, 13, december, 2018
Source: PowNed
[unable to retrieve full-text content]Het besluit over de hertengenocide in de Oostvaardersplassen is allang beklonken en de eerste herten worden al verwerkt tot kerstdiner. Dat weerhield de actievoerders van het eerste uur er niet van om hun ongenoegen nog eens duidelijk te maken.
woensdag, 12, december, 2018
Source: PowNed
Redactie 12 december 2018 - 17:00 Voor onze nieuwe serie ‘Borrelen Zonder Zorgen'' komen wij langs om een compleet verzorgde winterborrel te organiseren! Geef je bedrijf op via https://t.co/5yyTWjIXXw — Albert Heijn (@albertheijn) 7 december 2018 Nou, de Twitteraars struikelen over elkaar heen met kritiek. We selecteerden een paar klaagzangen voor u: Kerstborrel bedoeld u. Voor mij geen boodschappen bij AH meer. — jos1963 (@jos1963) 12 december 2018 winterborrel? zucht stelletje paarse broeken gutmenschen.. het heet kerstborrel — john honda (@johnhonda13) 12 december 2018 Doei Appie! Ik ga mijn KERSTborrel wel ergens anders halen.@albertheijn — Marie Antoinette (@mislukt12345) 11 december 2018 #winterborrel ipv #kerstborrel ?!?! Wat een laffe herders! — Remco Kalksma (@Bfineapeldoorn) 11 december 2018 Kerstborrel Ah...gewoon Kerstborrel.. stelletje kneuzen — Anita Bakker (@AnitaBakker5) 11 december 2018 Waarom winterborrel? De klagende en practizwerende moslim drinkt geen alcohol dus hoeft men ook niet de kerstborrel te veranderen naar winterborrel. — YakiTori 🖖 (@RebelYakiTori) 11 december 2018 Zijn ze opeens allemaal gehersenspoeld ? #Winterborrel heet hier in Nederland gewoon #Kerstborrel @albertheijn .😡 https://t.co/l2K9xhEtDy — Petra (@Petraaatje48) 11 december 2018 Neem dit terug. Kerstborrel. Of ik ben weg als klant. — genennaam (@droevigehond) 11 december 2018
woensdag, 12, december, 2018
Source: PowNed
Redactie 12 december 2018 - 16:20 Wat is het toch een vreemd verschijnsel dat een [email protected] kerstmarkt tegenwoordig wordt omschreven als 'wintermarkt' om bepaalde bevolkingsgroepen zich maar niet buitengesloten te laten voelen. Dat die bevolkingsgroepen helemaal geen kerst vieren en daarmee dus onmogelijk 'last' van de het woord kerstmarkt kunnen hebben daargelaten. Het incident in Strasbourg, want van een patroon mogen we natuurlijk nooit spreken om de angst vooral maar niet aan te wakkeren, heeft in ieder geval stof tot nadenken gegeven. In Brussel, op de 'Winterpretmarkt', schroeft men de beveiliging op. Naast de al langere tijd patrouillerende soldaten, komen er nu ook betonblokken en ramhekken bij. Gezellig, een dagje West-Europa. Wat zullen ze in Polen, Hongarije, Tsjechië en pakweg Roemenië hun hoofden toch schudden bij het gadeslaan van al die ellende even verderop. Niet dat daar alles rozengeur en maneschijn is, maar dit onderwerp in ieder geval wél.
woensdag, 12, december, 2018
Source: PowNed
Redactie 12 december 2018 - 15:39 We switchen even van aanslagplaats Strasbourg naar rampgebied Moerdijk, want ook in ons land kennen we grote problemen. In Moerdijk bijvoorbeeld, waar een recordaantal Albanezen dit jaar heeft geprobeerd illegaal met een vrachtwagen naar het Verenigd Koninkrijk te geraken. In 2017 kwamen er bij de gemeente Moerdijk in totaliteit vijftien meldingen binnen die samen 44 gelukszoekers opleverden. Dit jaar is het hek met al 217 meldingen en 122 aangetroffen mensen echter compleet van de dam. Hotspot is parkeerplaats Streepland langs de A16 bij Zevenbergschen Hoek. Er is geen woord aan gelogen als we u melden dat Transport en Logistiek Nederland (TLN) chauffeurs adviseert om niet meer bij Streepland te pauzeren en aanraden extra sloten op de vrachtwagens te zetten. Het probleem zit het niet alleen in het inklimmen. Die mensen moeten natuurlijk ook ergens de nacht doorbrengen en doen vaak in het buitengebied rondom de parkeerplaats in hosklos-tenten. Burgemeester Jac Klijs van Moerdijk pleitte daarom eerder voor een permanente politiepost om te voorkomen dat er een 'klein Calais' ontstaat. De oplossing ligt binnen handbereik, na twee jaar niets doen komt Staatssecretaris Mark Harbers van Justitie en Veiligheid waarschijnlijk begin volgend jaar naar Moerdijk. Hij zal zich dan laten informeren over de situatie. Bent u oprecht geïnteresseerd in het verhaal van een verstekeling? Dan komt het goed uit dat Omroep Brabant er eentje sprak.
woensdag, 12, december, 2018
Source: PowNed
Redactie 12 december 2018 - 14:55 Op een fietsbrug in Amsterdam-Noord hebben de politie en brandweer vannacht rond 00.30 uur een stapel brandende autobanden aangetroffen. Zie je normaliter alleen in de Gazastrook en dus is het nieuws. Aan een viaduct hing een spandoek en een geel hesje. Op het spandoek was een overduidelijke boodschap te lezen: 'Oprutte regering krijg de tering'. Of het gaat om een demonstrant die afgelopen zaterdag betrokken was bij de protesten in de stad is niet bekend.
woensdag, 12, december, 2018
Source: PowNed
Redactie 12 december 2018 - 14:24 De gemeenteraad van Den Bosch heeft gisteravond besloten dat het per heden verboden is ballonnen op te laten in de stad. Allemaal de schuld van Klaas Dijkhoff en zijn proefballonnetjes-actie vorige maand. Het oplaten van vijfhonderd flora- en faunavernietigers viel heel erg slecht bij de Partij voor de Dieren, wat dierenclubjes en een verdwaalde boswachter. Het zat de PvdD zelf zó hoog, dat Tweede Kamerlid Christine Teunissen aangifte deed bij de Haagse politie. De raadsfracties die het verbod steunden zijn er van overtuigd dat ballonnen de natuur vervuilen en gevaarlijk zijn voor dieren.
woensdag, 12, december, 2018
Source: PowNed
Redactie 12 december 2018 - 13:59 Moe worden we ervan, die College voor de Rechten van de Mens-bemoeials en hun gezeik en/of gedram over discriminatie op de arbeidsmarkt. Want waarom moet een werkgever verplicht een Mohammed, Kees of Jun-Jie aannemen als hij dat helemaal niet wil? Het College interesseert dat niets en wil koste wat het kost voor werkgevers bepalen wie zij aan hun bedrijf moeten toevoegen. Derhalve vinden zij dat het kabinet steken laat vallen wat betreft de aanpak van arbeidsdiscriminatie. Staatssecretaris Tamara van Ark van Sociale Zaken wil bedrijven verplichten om beleid te creëren dat discriminatie van sollicitanten voorkomt. De bedoeling is dat de Inspectie SZW zijn tanden in het monitoren hiervan zet, en waar nodig zelfs boetes gaat uitdelen aan werkgevers die toch zelf willen bepalen wie zij aannemen. Voor Voorzitter Adriana van Dooijeweert van het College is dat echter niet goed genoeg: "Wat we nu zien is wéér een plan met allemaal voornemens zonder dat deze zijn verbonden aan een doelstelling of aan een methode om deze doelstelling te meten."
woensdag, 12, december, 2018
Source: PowNed
Redactie 12 december 2018 - 13:27 Bij een ongeval in het Limburgse dorp Grashoek (gemeente Peel en Maas) zijn vanmorgen twee Polen om het leven gekomen bij een aanrijding met een bestelbus. Een derde Pool heeft zware verwondingen opgelopen. De mannen waren rond 07.30 uur vermoedelijk op weg naar hun werk toen de fatale botsing op de Vliegertsdijk plaatsvond. De bestuurder van het bestelauto is niet gewond geraakt, hij kwam met de schrik vrij.
woensdag, 12, december, 2018
Source: PowNed
Redactie 12 december 2018 - 12:18 Het lijkt er sterk op vrienden. De aanval van 48 ontevreden Conservatieven, waarmee het '1922 committee' in werking gesteld wordt, kan er met een vertrouwingsstemming voor zorgen dat het vanavond finito is met May. Vanavond tussen zes en acht uur zal die stemming in het Lagerhuis worden gehouden. Weet May de helft van alle 315 Conservatieve Lagerhuisleden achter zich te krijgen, dan blijft ze premier, minimaal voor een jaar want zolang moeten de Conservatieven wachten alvorens een nieuwe vertrouwingsstemming mag worden uit geschreven.
woensdag, 12, december, 2018
Source: PowNed
Redactie 12 december 2018 - 11:41 Soms zegt een Tweet meer dan duizend woorden. We gaan daar ook geen ellenlang verhaal aan toevoegen, want compleet overbodig. Leuke partij, de ChristenUnie. Zitten gelukkig ook totaal geen op zichzelf geilende engnekken als Peter van Dalen bij.
woensdag, 12, december, 2018
Source: PowNed
Redactie 12 december 2018 - 11:40 De politieke partij DENK, die inmiddels door meer dan een handvol migratieachtergrondiërs erg serieus wordt genomen laat ook direct de staat waarin we in dit land verkeren perfect zien wil een gesprek met de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb. Er is recent namelijk iets heel ergs voorgevallen. Wassup dan? Politiewaakhond Bumper postte onlangs foto's van Zwarte Pieten op Facebook, iets dat natuurlijk niet door de beugel kan. DENK-Fractievoorzitter Stephan van Baarle slaapt er niet van, het meewerken van de politie aan racisme en is in de pen geklommen voor vragen aan het stadsbestuur. Van Baarle meent dat er snel een hartig woordje met Bumper gesproken moet worden en wil dat Aboutaleb het voortouw neemt. Of dat gaat gebeuren is nog maar de vraag. Zoals u van de politie, die hun ruggengraat ergens in 1999 zijn verloren, kunt verwachten zijn de foto's inmiddels offline gehaald. Maar het wordt nóg erger: De politie heeft zelfs formeel excuus aangeboden aan alle tegenstanders van Zwarte Piet voor het leed dat zij veroorzaakt hebben. Dit land. Aaargh. Compleet de vernieling ingeholpen.
woensdag, 12, december, 2018
Source: PowNed
Redactie 12 december 2018 - 11:03 Er is zojuist afgetrapt in de zaak van de eeuw. Verdachte Jos Brech, van wie vermoedt wordt dat hij in 1998 de destijds 11-jarige Nicky Verstappen heeft ontvoerd, misbruikt en gedood, staat in Maastricht voor de rechtbank. De familie van het slachtoffer is ook in de rechtszaal aanwezig. Zij bevinden zich op slechts een meter van Brech. Het gaat vandaag om een niet-inhoudelijke zitting, onderzoeksvragen en de voorlopige hechtenis komen aan bod. Advocaat Gerald Roethof heeft al laten weten dat hij de rechtbank gaat vragen om zijn cliënt vrij te laten. Telegraaf-verslaggever Saskia Belleman is aanwezig in de rechtszaal en doet middels Twitter verslag.
woensdag, 12, december, 2018
Source: PowNed
Redactie 12 december 2018 - 10:34 De 51-jarige Karen Gebrands heeft besloten de Tweede Kamer te laten voor wat het is. Wat daar de reden voor is, is niet bekend. Ze zal aan het front in ieder geval worden opgevolgd door Emiel van Dijk. Omdat het altijd tof is om te vermelden, sommen we de indrukwekkende palmares van mevrouw Gerbrands gewoon even voor u op. Daar raadplegen we Wikipedia wel voor, want de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat we geen idee hebben wat Gerbrands heeft bijgedragen aan een beter land. Of dat ernstig is? Natuurlijk niet. De oud-verpleegkundige enterde in 2010 voor het eerst de Tweede Kamer voor een periode van twee jaar. In 2015 mocht ze Fleur Agema, die met zwangerschapsverlof ging, even vervangen. Driemaal bleek scheepsrecht, want op 23 maart vorig jaar kwam ze voor de derde keer in de Kamer. Liefhebbers van Gerbrands hoeven niet te wanhopen, ze blijf nog wel actief in de gemeenteraad van Den Haag. We hebben een gepast afscheidsnummer voor Gebrands opgezocht. Die mag best even gedraaid worden.
woensdag, 12, december, 2018
Source: PowNed
Redactie 12 december 2018 - 09:59 De Oostvaardersplassen-massacre kent zowel voor- als tegenstanders. Zo zijn er reaguurders die het superzielig vinden (wij ook), terwijl de ander verheugd spreekt over lekkere hertenbiefstuk. In de Tweede Kamer vroeg PVV'er Dion Graus gisteren een debat aan over de afschot van de herten in de Oostvaardersplassen. Hij opteerde voor anticonceptie, waarbij er in plaats van een kogel een pijl in de dieren wordt geschoten die ze twee jaar onvruchtbaar maken. Daar ziet Thierry Baudet niets in. De 35-jarige fractievoorzitter van Forum voor Democratie had niet langer dan drie seconden nodig om zijn mening hierover te ventileren "Nee, geen zin. Je moet die herten lekker opeten."
woensdag, 12, december, 2018
Source: PowNed
Redactie 12 december 2018 - 09:32 Expeditie Robinson is best tof. Wat zeggen we? Het is een mooi programma waarin backstabber Steven Brunswijk Braboneger iedereen de moeder naait. Heerlijke televisie. Ook boer Jan is een mooie vent. Niets dan lof. Helaas heeft de show ook een keerzijde. Zo grijpen sommige deelnemers van 'team onbekend' het programma aan hun leven drastisch te veranderen. Ze duiken ineens op in allerlei talkshowtjes en willen plots niets liever worden dan Bekende Nederlander. En wat doe je dan? Je gaat verslag doen van je leven op YouTube. Ook als je niets nuttigs hebt te vertellen, je kijkers laat zien hoe je de was doet, hoe je een pizza in de oven stopt, hoe je samen de afleveringen van ER terugkijkt, hoe de kapper je haar knipt, hoe je door verkeersongelukken gewoon vijf keer hebt moeten overstappen in het openbaar vervoer. Hele essentiële formatie die de kijker aan de buis gekluisterd houdt. U weet niet waar dit over gaat? Hier heeft u de wanhopige 'laat mij alsjeblieft BN'er worden in plaats van Aldi-cassiere'-pogingen. Niks mis met de Aldi, trouwens. Dan wordt er tenminste nog gewerkt. Wie moet Expeditie Robinson winnen?
woensdag, 12, december, 2018
Source: PowNed
[unable to retrieve full-text content]Vaste prik in december voor politiek Den Haag. De lijstjes. Wie is de beste politicus van het jaar? Wie het grootste talent? En wie mag de grootste blunder op z'n naam zetten? Tijd om eens aan politici zelf te vragen wie zij zouden nomineren.
dinsdag, 11, december, 2018
Source: PowNed
Redactie 11 december 2018 - 20:41 Groot alarm op de kerstmarkt in het Franse Strasburg, waar bij een schietpartij tenminste een iemand om het leven is gekomen. Zeker drie mensen raakten gewond. Ooggetuigen melden dat een militair het vuur heeft geopend op een man. Hoe en waarom is nog niet duidelijk.
dinsdag, 11, december, 2018
Source: PowNed
Mierlo krijgt een heus voetbalmuseum. Jos Lenssen verzamelt al een halve eeuw van alles op het gebied van voetbal en vanaf maart krijgt de collectie een plekje in het lokaal bekende hotel HUP. Door de gulle gemeente die maar liefst 30000 euro subsidie verleent moet het een pareltje worden waar zelfs Messi en Ronaldo op af gaan komen.
dinsdag, 11, december, 2018
Source: PowNed
[unable to retrieve full-text content]Voor de tweede keer dit jaar doet D66 Kamerlid Kees Verhoeven een poging de Britse premier May te versieren. Verhoeven, die zichzelf een filmster in de romantische comedy Love Actually waant, staat weer voor de deur met een lading bordjes.
dinsdag, 11, december, 2018
Source: PowNed
Redactie 11 december 2018 - 16:40 Een nipte meerderheid van 54 procent van de Fransen vindt dat de Gele Hesjes moeten stoppen met de demonstraties zoals die afgelopen weekend voor de derde zaterdag op rij plaatsvonden in Parijs. LCI baseert dat op het ondervragen van slechts 991 personen. Een belachelijk laag aantal en dus totaal niet representatief voor de bevolking die uit 67,12 miljoen Fransen bestaat. Wat ook uit de peiling komt, is dat 66 procent nog wel achter de doelen van de gele hesjes staat. Een derde van de respondenten zegt niet langer achter de demonstranten te staan, iets dat een week geleden nog lager lag.
dinsdag, 11, december, 2018
Source: PowNed
Redactie 11 december 2018 - 16:10 Weet u het nog, een groepje fanatieke voetbalsupporters aka 'hooligans' die zich in Eindhoven bij de Sinterklaasintocht vrij asociaal gedroegen? Van de politie hoeft u normaliter niet zo één twee drie actie te verwachten. Aangiftes blijven vaak heel lang liggen. Dat is anders als het gaat om Kick Out Zwarte Piet en haar aanhang. Dan lopen het Openbaar Ministerie en haar knechten zich de benen uit het lijf. Hebben we met volksheldin Jenny Douwes al kunnen zien. Want wat hebben we tranen gelachen om het animatiefilmpje dat het OM op peuterspeelzaal-niveau opnam, en waar vervolgens ook nog een woordvoerder over ging vertellen hoe hij daar helemaal achterstond. Ja, dat was mooie televisie. Najib Amhali is er niets bij. Nu, sinds 17 november is de politie al bezig met het naspeuren van camerabeelden uit Eindhoven in de hoop zoveel mogelijk betrokken personen te kunnen identificeren. Lukt aardig, vanmorgen zijn er zes mensen aangehouden die allen verdacht worden van openlijke geweldpleging. Met de zes aanhoudingen komt het totaalaantal nu op twaalf.
dinsdag, 11, december, 2018
Source: PowNed
Redactie 11 december 2018 - 15:38 In het Limburgse Baarlo is gisteravond een 50-jarige man zwaargewond geraakt nadat een ruzie met een 27-jarige man uitmondde in een vechtpartij. Waarom de twee mannen, beiden zonder vaste woon- of verblijfplaats, het met elkaar aan de stok kregen is niet bekend. Volgens politiebellende getuigen werd de vijftiger geschopt en geslagen. Hij was er zo erg aan toe dat hij met een traumahelikopter naar het ziekenhuis is vervoerd. De vermeende dader, de 27-jarige man dus, is aangehouden.
dinsdag, 11, december, 2018
Source: PowNed
Redactie 11 december 2018 - 14:59 Een rondje langs gemeenten door de Volkskrant heeft opgeleverd dat zeker dertien grote gemeenten dit jaar experimenteren met vuurwerkvrije zones. Mooi is dat de verantwoordelijkheid van het aanwijzen alsmede handhaven van vuurwerkvrije zones in handen komt van inwoners. De gemeente komt alleen markeringsborden langsbrengen, voor de rest doet men niets. Komt er dus op neer dat uw vuurwerkhatende buurman bij de gemeente een vuurwerkverbod voor uw wijk kan aanvragen, ook wanneer u wél vuurwerk wil afsteken. Dat het nog geen storm loopt met de aanvragen heeft wellicht als reden dat het op onderlinge ruzies tussen voor- en tegenstanders uit zou kunnen lopen. Behalve vrijwillig vuurwerkvrije zones heeft een aantal gemeenten de komende jaarwisseling ook vuurwerkvrije zones waar wél wordt gehandhaafd. Met ingang van 2019/2020 draaien Amsterdam en Rotterdam het beleid om: dan is vuurwerk alleen nog toegestaan in speciaal aangewezen zones.
dinsdag, 11, december, 2018
Source: PowNed
Redactie 11 december 2018 - 14:33 Nou, we hebben weer een boosmakertje voor u. Een geval van lafheid zonder grenzen. Bij een woningoverval is gisteren een 93-jarige vrouw door twee blanke (zegt AT5) jongens mishandeld. Volgens de nieuwszender is er bij de overval 'grof geweld' gebruikt. Het slachtoffer is volgens een politiewoordvoerder ter plekke nagekeken door ambulancepersoneel, waar lichte verwondingen zijn geconstateerd. Het overvallerstuig is ontkomen. Zonder buit.
dinsdag, 11, december, 2018
Source: PowNed
Redactie 11 december 2018 - 14:11 Ruim 5.000 Groningers eisen via de rechter een vergoeding van de NAM. De getraumatiseerdiërs claimen emotioneel helemaal wappie te zijn geworden door het leed dat gaswinning heet en de daaruit voortvloeiende aardbevingen. "Dat gaat van mensen die angsten hebben tot en met mensen die niet meer thuis durven te slapen en bij de psychiater lopen'', licht advocaat Pieter Huitema toe. De advocaat vraagt de rechtbank in Assen daarom een vergoedingssysteem goed te keuren waarin het leed in verschillende categorieën wordt onderverdeeld. Het voordeel is dat met een lekker bedrag op zak de angsten als sneeuw voor de zon verdwijnen, dat scheelt aanzienlijk. Dezelfde rechtbank bepaalde in maart 2017 al dat de NAM aansprakelijk is voor de immateriële schade van 120 inwoners van het gaswinningsgebied waar aardbevingen voorkomen. De NAM ging in beroep. Op een uitspraak van het gerechtshof wil de raadsman niet wachten. "Dan zijn we zo anderhalf jaar verder."
dinsdag, 11, december, 2018
Source: PowNed
Tolerantie, liefde, begrip. Allemaal kernbegrippen die te maken hebben met de vredesreligie die de naam islam draagt. Daar is acteur Nasrdin Dchar recent gelukkig ook achtergekomen, nadat hij op Instagram een foto postte van zichzelf met een kerstboom.Dchar heeft naar eigen zeggen altijd van het feest gehouden, maar kreeg te maken met ouders die dat anders zagen. Kerst past niet bij islam en is het feest van de vijand (lees: christenen). Het kwam er op neer dat de arme Nasrdin zijn op school gemaakte kerstcreatie altijd bij buren moest afgeven.Nu is hij wat ouder en gelukkig in de positie zelf te bepalen wat hij doet en laat. Althans, dat zou u denken. Want dan houdt u geen rekening met de sociale controle van boze Instagrammoslims.De kerstboomfoto veroorzaakte veel ophef onder geloofsgenoten. "Blijkbaar heb ik in de ogen van veel mensen zo iets ergs gedaan dat ze het nodig vonden om mij tot op het bot te beledigen. Ze vonden het nodig om mij de les te lezen, om van mij te walgen en om mij te verafschuwen. En dat allemaal om een dennenboom met versiering en lichtjes."Welkom in Nederland. En een fijne kerst.
dinsdag, 11, december, 2018
Source: PowNed
Redactie 11 december 2018 - 13:24 De Duitste krant BILD heeft een opmerkelijke onthulling gedaan. De Russische meesterleider Vladimir Poetin zou in zijn jongere jaren, toen hij woonachtig was in het Duitse Dresden, naast de KGB óók de Stasi hebben gediend. De krant heeft het pasje van Poetin zelfs opgeduikeld als bewijs. De KGB en Stasi waren als twee handen op een buik; de Stasi werd zelfs opgericht onder de auspiciën van tegenhangers uit de Sovjet-Unie. Dat Poetin contact heeft gehad met de Stasi was al bekend, maar dat hij zelf een pasje had en direct werknemer was, is helemaal nieuw. Volgens BILD werd Putin's pasje tot aan de val van de Berlijnse muur in 1989 gestempeld. Wat hij precies heeft uitgevoerd, is onbekend. Vermoedt wordt dat hij belast was met het werven van Duitse agenten, waarbij hij geheim moest houden dat hij tevens voor de KGB werkte.
dinsdag, 11, december, 2018
Source: PowNed
De Rotterdamse wijk Crooswijk geldt als het armste postcodegebied van ons land. Tijd voor een opknapbeurt. En dus gaan huurwoningen massaal tegen de vlakte in ruil voor dure koop-appartementen. De oud-Crooswijker moet wijken voor de bakfiets. En dat doet pijn. PowNed-verslaggeefster Charlotte Pieters is met een camera de wijk ingetrokken en heeft de ontwikkelingen gevolgd. Crème de la Crooswijk, donderdag om 21.45 uur op NPO 3.
dinsdag, 11, december, 2018
Source: PowNed
Redactie 11 december 2018 - 12:46 In de Tweede Kamer is het gebouw waar de media in zijn gehuisvest afgesloten. Er is een anonieme brief bezorgd op de parlementaire redactie van De Telegraaf, waar wit poeder in is gestopt. De aanwezige redactieleden maken het naar verluidt goed, zo is te lezen op Twitter. De politie is aanwezig en gaat de brief onderzoeken.
dinsdag, 11, december, 2018
Source: PowNed
Redactie 11 december 2018 - 12:31 In het Duitse Ankerzentrum (staat voor aankomst, beslissing, repatriëring) in Bamberg hebben gisteren rellen plaatsgevonden tussen Eritrese vluchtelingen, beveiligingspersoneel en de politie. Rond 0.45 uur brak er een akkefietje uit en werd beveiligingspersoneel ingeschakeld. Nadat zij door de Eritrese woestelingen werden aangevallen, werd de politie opgeroepen. Met ruim 100 agenten kwamen zij ter plaatse. Op dat moment besloten de illegaliërs de deuren te barricaderen en de politie te bekogelen met stenen. Ook brak er brand uit in het complex. Omdat de vlammen steeds verder om zich heen grepen, vluchtten negen mensen het gebouw uit. Acht van hen werden direct gearresteerd. De negende besloot zich te verschuilen in een aangrenzend gebouw, waar hij korte tijd later werd overmeesterd. Nadat de brandweer het vuur onder controle had, bleken negen mensen behandeld te moeten worden voor rookvergiftiging. De schade wordt op meer dan 100.000 euro beraamd. Oorzaak van de rel is onduidelijk. De autoriteiten willen tolken inzetten om met getuigen te kunnen praten. Weet u, heel eerlijk gezegd kunnen we er na de gebeurtenissen in België en Frankrijk eigenlijk niet eens meer boos om worden.
dinsdag, 11, december, 2018
Source: PowNed
Redactie 11 december 2018 - 11:53 Zo, en nu moet dat gezeik om een busje pepperspray en gummiknuppel maar eens afgelopen zijn. Als je niet door de politiekeuring bent gekomen, accepteer dat dan gewoon en berust in je hondenpoep-bekeur-lot. De politie ziet namelijk niets in het bewapenen van alle 23.700 boa's die ons land rijk zijn. Simpelweg om het feit dat zij vinden dat het toepassen van (buitensporig) geweld aan hen toebehoort. "Dat is een principieel standpunt waar wij aan hechten", aldus korpschef Erik Akerboom in een brief aan de Tweede Kamer. Niet dat er helemaal niets wordt gedaan voor de bibberende opsporing ambtenaren (BOA). Zo zal er worden gekeken naar het intensiveren van de samenwerking door meer en betere informatiedeling en door toegang te geven tot politielocaties en bedrijfsprocessensystemen. Het is trouwens niet zo dat alle boa's onbewapend de straat op gaan. Enkele honderden, voornamelijk werkzaam in buitengebieden, hebben wél de beschikking over pepperspray, gummiknuppel en/of zelfs een vuurwapen. Dat komt omdat zij grotere risico's lopen of het alleen moeten rooien zonder back-up van de politie.
dinsdag, 11, december, 2018
Source: PowNed
Redactie 11 december 2018 - 11:14 Vandaag staat de 19-jarige Afghaanse Duitser Jawed S., die op 31 augustus dit jaar twee Amerikanen met een mes zwaar verwondde op station Amsterdam Centraal, voor het eerst voor de rechter. Gaat slechts om een pro formazitting, dus er wordt enkel bekeken of de verwarde religieuziër langer tussen vier muren moet blijven zitten. Het zelfbenoemde slachtoffer van de continustroom aan beledigingen jegens Allah, de Koran, islam en de profeet Mohammed wordt door het Openbaar Ministerie (OM) verdacht van tweevoudige poging tot moord met een terroristisch oogmerk.
dinsdag, 11, december, 2018
Source: PowNed
Redactie 11 december 2018 - 10:42 We schreven er gisteren helaas al over, de forse stijging van de energierekening volgend jaar. Nuon de energieleverancier is er nogal verheugd over, want meer centjes in kas. Het bedrijf is ook alvast begonnen met klant-irriteren door ongevraagd en vooral ongegeneerd termijnbedragen te verhogen. Dat blijkt uit een ingezonden e-mail die terechtkwam in de mailbox bij onze vrienden van GeenStijl. Te lezen is het volgende: Uit voorzorg passen we uw termijnbedrag aan We begrijpen dat u liever niet bijbetaalt op de jaarafrekening. Daarom passen we uw termijnbedrag aan. Dat doen we uit voorzorg, zodat u hier geen omkijken naar heeft. Uw nieuwe termijnbedrag hebben wij gebaseerd op de stijging van de energietarieven. Daarnaast hebben wij ook uw energieverbruik meegenomen. Zo spreiden we uw energiekosten over het jaar en voorkomen we verrassingen op de jaarafrekening. Uw termijnbedrag is nu € 190,00Dit wordt vanaf 18 februari 2019 € 272,00 Ze zijn helemaal van de pot gerukt hier in Nederland een verhoging van €82 per maand???????? Netbeheerkosten en Belastingen gaan omhoog. Tsja, we kunnen hiervan denken wat we denken willen. Kunnen er over zeggen wat we zeggen willen maar we benadrukken het nog maar eens: liedjes zingen behoort niet tot de opties om verandering te bewerkstelligen.
dinsdag, 11, december, 2018
Source: PowNed
Redactie 11 december 2018 - 10:07 Hoog bezoek vandaag voor onze geliefde premier Mark Rutte. Niemand minder dan de Britse premier Theresa May, dat is die clown die in Afrika dusdanige dansmoves uitvoerde dat men even schrok en dacht aan een beroerte, komt op de thee in het Catshuis. May stond er gisteren niet zo lekker op in eigen land. Heeft ze aan zichzelf te danken door haar brexit-overeenkomst met de EU bewust niet voor te leggen aan haar parlement. Dat zou haar bij de stemming van vanavond ongetwijfeld een dikke nederlaag opleveren, ware het niet dat die stemming 'ineens' voor onbepaalde tijd is uitgesteld. Dat heeft dan weer als reden dat de premier liever eerst nog overal in de EU op bezoek wenst te gaan voor overleg, wat haar dus tijdwinst oplevert.
dinsdag, 11, december, 2018
Source: PowNed
Redactie 11 december 2018 - 09:32 Kijk eens aan vrienden, na drie zaterdagen slopen, vernielen en brand stichten komt er in Frankrijk langzamer maar zeker schot in de zaak. De Franse president Emmanuel Macron doet een tweetal financiële handreikingen aan de bevolking. Allereerst de beurt aan het minimumloon. Dat gaat met liefst honderd euro omhoog en wordt betaald uit de staatskas. Zo komt dit niet voor de rekening van werkgevers. Nu we het toch over werkgevers hebben, Macron wenst ook dat zij hun slaven een BELASTINGVRIJE eindejaarsuitkering geven. Minpuntje is dat aan de ISF-belasting, in de volksmond ook wel de ‘rijksbelasting' genoemd, niet wordt gesleuteld. Tevens zullen de hervormingen van de WW-uitkering en de pensioen gewoon doorvang vinden. Om dat te regelen moet er wellicht nog een paar dagen flink gesloopt worden. Tenenkrommend zielig zijn de woorden die Macron gisteravond uitsprak tegenover de Fransen: "Ik heb sommigen beledigd met mijn woorden, ik heb u het gevoel gegeven dat ik uw problemen niet altijd heb gezien, dat ik belangrijker dingen te doen had." Nu, in Nederland zijn we natuurlijk ook massaal ontevreden. Wij kunnen u verklappen dat er met liedjes zingen niets gaat veranderen.
dinsdag, 11, december, 2018
Source: PowNed
De edelherten op de Oostvaardersplassen mogen vanaf deze week worden afgeschoten. Een aantal actievoerders houdt Staatsbosbeheer nauwkeurig in de gaten wat betreft ongeregeldheden, want na alle protesten en rechtszaken is dat het enige wat ze nog rest.
maandag, 10, december, 2018
Source: PowNed
Redactie 10 december 2018 - 16:30 De Europese Unie, die net doet alsof massa-immigratie een oplossing is om arme mensen te helpen (is niet zo, check oud maar simpel kauwgomballen-filmpje) trekt 66,1 miljoen euro uit voor het door piraten geteisterde Somalië. Tot en met 31 december 2020 krijgt het land hulp om piraten, smokkelaars en illegale visserij tegen te gaan. Voordat u denkt dat het geld fout besteed gaat worden, of grotendeels in de zakken van corrupte Somalibaasjes verdwijnt: Er worden opleidingen en trainingen van gegeven, het Somalische leger wordt versterkt en er wordt apparatuur aangeschaft voor de 'zeepolitie'. Daarnaast krijgt het land gratis politieke en militaire adviezen. Klinkt als een plan, nietwaar? Waar Nederland wegens schaarste bij Defensie eerder dit jaar besloot de missies te laten voor het is, gaat het alsnog tien mensen sturen. Operatie Atalanta moet piraten (mensjes met een automatisch vuurwapen die even zwaar zijn als hun lichaamsgewicht en die niets te verliezen hebben) afschrikken in het zuidelijke deel van de Rode Zee, de Indische Oceaan en de Golf van Aden.
maandag, 10, december, 2018
Source: PowNed
Redactie 10 december 2018 - 15:48 Twee nonnen van een katholieke kerk in het zuiden van Californië worden ervan beschuldigd meer dan 500.000 dollar uit een schoolfonds te hebben gestolen. Het geld zou gebruikt zijn om er op uit te gaan en te gokken in casino's. Dat heeft een woordvoerder van het aartsbisdom Los Angeles gezegd. De praktijken van zuster Mary Margaret Kreuper en zuster Lana Chang kwamen aan het licht toen die eerste, na bijna dertig jaar als directrice te hebben gewerkt, haar pensioen zag naderen. Er volgde een standaardprocedure om een opvolger te zoeken, maar daaruit bleek dat er iets ernstig schortte aan de financiële situatie van de school. Zoekwerk leverde een 'vermist' bedrag van 500.000 euro op, dat door de nonnen bleek ontvreemd uit schoolfondsen. De twee hadden ouders van schoolgaande kinderen ettelijke malen om extra donaties gevraagd omdat "de school anders met een klein budget moest werken". Bidden helpt Gelukkig kan het stelende duo nog terugvallen op God. Volgens pastoor Michael Meyers, die een brief schreef aan de betrokken ouders, zouden de nonnen “veel spijt” hebben en zouden ze inmiddels om "vergiffenis" vragen. "Zij en hun Orde bidden dat u het vertrouwen in de opvoeders van de school niet bent kwijtgeraakt. Laten wij bidden voor onze schoolgemeenschap en voor zuster Mary Margaret en zuster Lana", stond erin te lezen.
maandag, 10, december, 2018
Source: PowNed
Redactie 10 december 2018 - 15:14 De ironie. Een 24-jarige Nederlandse militair van het schip de Zr. Ms. Zeeland, dat vorige week bij het eiland aankwam om drugshandel op zee te bestrijden, is tijdens het uitgaan op het eiland gepakt met een klein gebruikersvoorraadje van het witte goud. Dat betekent dat voor maximaal een halve gram allerlei procedures in gang worden gezet, er kosten worden gemaakt om hem terug te sturen naar Nederland. Ook zal de 'verdachte' moeten vrezen voor zijn baan. Defensie hanteert een zero-tolerance beleid als het aankomt op harddrugs. Militairen die dat bij zich hebben moeten volgens het protocol direct ontslagen worden. Of de matroos inderdaad werkloos is, is niet bekendgemaakt.
maandag, 10, december, 2018
Source: PowNed
Redactie 10 december 2018 - 14:42 Bij een voetbalwedstrijd tussen twee meisjeselftallen zijn afgelopen zaterdag rake klappen gevallen. Daarbij werd de trainer van het meisjes onder 15 jaar-team van CVV Zwervers bewusteloos gemept door een toeschouwer. Volgens het AD was het gedurende het duel tussen FC IJsselmonde en CVV Zwervers al geruime tijd hommeles. Daar had de mekkerende CVV Zwervers-trainer overigens een belangrijk aandeel is, aangezien hij de scheidsrechter aansprak op zijn manier van fluiten. Volgens klager Mark Groeneweg was dat te mild. De leidsman en de trainer zouden elkaar daarna geduwd hebben. Daarmee was het akkefietje echter nog niet ten einde, want opeens kwam een toeschouwer het veld op gerend die op Groenweg in begon te slaan. Daarop ging de man tegen de grond en moest worden afgevoerd naar het ziekenhuis. De politie was snel ter plaatse en heeft getuigen gehoord. Volgens een politiewoordvoerder is er "het nodige voorafgegaan" aan de matpartij. Een snelle aanhouding wordt niet uitgesloten, het slachtoffer heeft aangifte gedaan.
maandag, 10, december, 2018
Source: PowNed
Redactie 10 december 2018 - 14:12 De 26-jarige Australische gamer 'MrDeadMoth' uit Sydney filmde zichzelf onlangs terwijl hij het populaire videospelletje Fortnite speelde. Leuk, denkt u dan. Minder leuk werd het toen zijn vrouw hem vroeg te kappen met spelen omdat het eten klaar was. Dat pikte de verslaafdiër niet, want eten bereiden tijdens belangrijke bezigheden is gewoon not done. Da's fout nummer een. Op het moment dat de man aangeeft dat hij "zo" komt eten, wordt dat door de vrouw beantwoord met het slingeren van een doos naar het hoofd van haar partner. Fout nummer twee. Op zijn eigen livestream konden kijkers vervolgens zien hoe de man opstond en naar de keuken liep. Volgens ABC News is daarna te horen dat er een klap wordt uitgedeeld. Enkele seconden later komt een geëmotioneerde vrouw in beeld die zegt: "Hoorden jullie dat? Hij sloeg me zojuist in het gezicht." Volgens de politie, die na een getuigenmelding naar de woning toog, is de vrouw niet gewond geraakt maar was zij erg overstuur. .
maandag, 10, december, 2018
Source: PowNed
Redactie 10 december 2018 - 13:38 Bij de delegatie van D66 in het Europees Parlement is de tering uitgebroken. D66-Europarlementariër Matthijs van Miltenburg is boos op lijsttrekker Sophie in 't Veld omdat zij uit 'rancune' niet verder met hem zou willen. Van Miltenburg ontdekte gisteren dat hij geen plek heeft op de conceptkandidatenlijst voor de in mei op de planning staande Europese verkiezingen. Bij de lijsttrekkersstrijd koos hij destijds de kant van Marietje Schaake, die het drie maanden geleden aflegde tegen In 't Veld. "De lijsttrekker wil niet verder met mij", zegt Van Miltenburg die het verder als "betreurenswaardig" omschrijft dat de lijsttrekker niet in staat is om zich verbindend op te stellen en "geen tegenspraak duldt." De consequentie? Van Miltenburg trekt zijn kandidatuur in, maar wil de komende maanden toch recht blijven doen aan de 16.698 stemmers die in 2014 op hem gestemd hebben. Vanzelfsprekend vroegen we Rob Jetten naar om opheldering. Na een kwartier hadden we daar echter geen zin meer in, nadat Jetten niet verder kwam dan het achttien keer herhalen van de woorden: "Ik. Vind. Het. Allereerst. Verstandig. Om. De. Afschaffing. Van. De. Dividendbelasting. Te. Heroverwegen.
maandag, 10, december, 2018
Source: PowNed
Redactie 10 december 2018 - 13:00 Een 33-jarige man uit het Noord-Brabantse Dongen is vanmorgen onder invloed van alcohol en drugs bij de lokale Lidl-supermarkt naar binnen gereden. De man sjeesde met zijn auto door het eerste paar geopende schuifdeuren en gaf vervolgens gas bij om ook door het tweede paar schuifdeuren te gaan die dicht waren. Hier bleef hij steken, waarna hij achteruit de winkel weer uitreed. Ondanks toch wel veel boodschappen-doeners, raakte bij de actie gelukkig niemand gewond. De man werd niet veel later aangehouden, hij krijgt een aanklacht poging tot doodslag aan zijn broek. Maar waarom parkeerde de man zijn auto niet gewoon op de parkeerplaats? Moeilijk te zeggen omdat de man het niet wil vertellen. Toch sluit een politiewoordvoerder een ramkraak in ieder geval zeker uit.
maandag, 10, december, 2018
Source: PowNed
Redactie 10 december 2018 - 12:27 We spreken vandaag over een zwarte bladzijde in de wereldgeschiedenis. Een dag die voorgoed in uw geheugen gegrift staat als het begin van de massa-immigratie. Tijdens een internationale conferentie in Marokko is zojuist het 34-pagina's tellende VN-migratiepact goedgekeurd. Op de conferentie waren 150 landen vertegenwoordigd, waaronder natuurlijk Nederland. Al heeft ons land er wel een zogeheten stemverklaring bijgedaan, waarin wordt benadrukt dat de overeenkomst geen juridische gevolgen mag hebben. We hebben er al genoeg over geschreven, de inhoud is iedereen allang duidelijk. De landen die nog wél enige waarde hechten aan het beschermen van hun landsgrenzen en dus niet tekenden betreffen Polen Australië, Oostenrijk, Bulgarije, Polen, Hongarije, Tsjechië, Israël en de Verenigde Staten.
maandag, 10, december, 2018
Source: PowNed
Redactie 10 december 2018 - 11:55 Het islamtuig van de Taliban heeft in 2010 zo'n 200.000 euro ontvangen in ruil voor het loslaten van de Nederlandse fysiotherapeut Peter Oosterhuis. Dat beweren zowel de commando's die Oosterhuis zouden hebben moeten bevrijden, als een spion die onderhandelde met de terroristen. Of de werkgever van Oosterhuis óf de Nederlandse Staat het bedrag heeft opgehoest is niet bekend, want officieel heeft ons land uit principiële overwegingen geen centje over voor een mensenleven. Nu de spion, bijgenaamd 'De Baas', na jarenlang zwijgen uit de school is geklapt, is de zaak weer aan het rollen gebracht. Oosterhuis' werkgever ontkende destijds dat zij hebben gelapt. Het Ministerie van Defensie wenst geen reactie te geven. Dan weet u het wel.
maandag, 10, december, 2018
Source: PowNed